LGIO/IOA Ioannina "King Pyrros"

Έπεσαν και οι τελευταίες υπογραφές για την έναρξη των εργασιών επέκτασης του Αερολιμένα Ιωαννίνων.Από την επόμενη βδομάδα θα αρχίσουν και τα έργα!!! :D
Το νέο κτίριο θα είναι προκατασκευασμένο(ως συνήθως) και δεν πιστεύω να πάρει πολύ καιρό να γίνει.Και τα έργα για την πίστα δε νομίζω να πάρουν πολύ καιρό.Το θέμα είναι να μην κολλήσουν σε τίποτα γραφειοκρατικές ηλιθιότητες...Εδώ είμαστε,για ο,τιδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε.
 
mimithem":1kxq9evs said:
Έπεσαν και οι τελευταίες υπογραφές για την έναρξη των εργασιών επέκτασης του Αερολιμένα Ιωαννίνων... Το θέμα είναι να μην κολλήσουν σε τίποτα γραφειοκρατικές ηλιθιότητες...

Τα δημόσια έργα κολλάνε στο ξεκίνημα κυρίως για δυο λόγους:

1. Γίνονται προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας για την Περιβαλλοντική Μελέτη από διάφορα τοπικά συμφέροντα. Για πολλούς και διάφορους λόγους, το Σ.Ε. εκδίδει σχεδόν πάντα αρνητικές αποφάσεις.

2. Μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας, γίνονται ενστάσεις από τους χαμένους και, αν οι ενστάσεις απορριφθούν, προσφυγές στο Σ.Ε. και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Αν αυτά έχουν επιλυθεί, το έργο θα ξεκινήσει κανονικά. Αν μάλιστα πληρώνουν κανονικά τον εργολάβο (άλλη ελληνική πατέντα η καθυστέρηση πληρωμής από το Δημόσιο) θα τελειώσει επίσης κανονικά.

Κώστας
 
Υπεγράφη η σύμβαση για την επέκταση του αεροδρομίου Ιωαννίνων

Το ΥΠΕΧΩΔΕ υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου επέκτασης και αναβάθμισης των λειτουργιών του Κρατικού Αερολιμένα Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος» (Κ.Α.ΙΩ.Π.). Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 52.000.000 ευρώ και η κατασκευή του ξεκινά άμεσα.

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:

- Την κατεδάφιση του υφισταμένου αεροσταθμού 2150 τ.μ και την κατασκευή στη θέση του νέου και σύγχρονου κτηρίου, πενταπλάσιας επιφάνειας (10.500 τ.μ. περίπου).

- Νέο δάπεδο στάθμευσης αεροσκαφών με διαστάσεις 280Χ130 και 70Χ95 με πέντε θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών μεγάλου μεγέθους, έναντι τριών που διαθέτει η υφιστάμενη εγκατάσταση.

- Δύο τροχιοδρόμους, βόρειο και νότιο, μήκους 400 και 150 μ. αντίστοιχα.

- Πύργο Ελέγχου με πέντε στάθμες.

- Αμαξοστάσιο επιφάνειας 820 τ.μ. Η κατασκευή του τίθεται σε πρώτη προτεραιότητα, προκειμένου να φιλοξενήσει προσωρινά τον αεροσταθμό μέχρι την κατασκευή του νέου κτηρίου.

- Εμπορευματικό σταθμό συνολικής επιφάνειας 227 τ.μ.

- Κόμβο εισόδου στο αεροδρόμιο και περιμετρική υπηρεσιακή οδό στην περιοχή και

- Χώρο στάθμευσης οχημάτων.

Ανάδοχος του έργου είναι η κατασκευαστική εταιρεία «ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
 
Γεφυρες δεν θα εχει? (σορι για την ειρωνεια αλλα δεν αντεξα.. Ισως τα παιδια μου να μπορεσουνε να πεταξουνε καποια μερα απο το αροδρομιο.. Γιατι αμα το κανουνε τοσο γρηγορα οσο κανανε της Θεσσαλονικης.... :oops: )
 
SARIDAKIS VASILIS":dgx2zcqw said:
Το ΥΠΕΧΩΔΕ υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου επέκτασης και αναβάθμισης των λειτουργιών του Κρατικού Αερολιμένα Ιωαννίνων... Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 52.000.000 ευρώ...

Καλά, φτάνουν 52.000.000 για όλα αυτά? Σκεφτείτε, ειδικά κτίρια, εξοπλισμός εξυπηρέτησης επιβατών, ηλεκτρονικά πύργου ελέγχου, ειδικός φωτισμός δαπέδων - τροχοδρόμων, συστήματα ασφαλείας, πυρασφάλεια κλπ κλπ. Λίγα μου φαίνονται.
 
Το έργο έχει προυπολογισμό 58.380.000. Μάλλον τα 52.000.000 είναι το ποσό μετά την έκπτωση.

Συγκρινόμενα με άλλα έργα αεροσταθμών που έγιναν πρόσφατα, βρίσκω την τιμή αναλογικά ok.

Ζάκυνθος (νέος αεροσταθμός 13.990 m²): 32.725.000
Ρόδος (επέκταση αεροσταθμού 28.400 m²): 43.110.000
Κάρπαθος (νέος αεροσταθμός 9.900 m²): 24.050.000
 
xristos":3psqtiz7 said:
Το έργο έχει προυπολογισμό 58.380.000. Μάλλον τα 52.000.000 είναι το ποσό μετά την έκπτωση.

Συγκρινόμενα με άλλα έργα αεροσταθμών που έγιναν πρόσφατα, βρίσκω την τιμή αναλογικά ok.

Ζάκυνθος (νέος αεροσταθμός 13.990 m²): 32.725.000
Ρόδος (επέκταση αεροσταθμού 28.400 m²): 43.110.000
Κάρπαθος (νέος αεροσταθμός 9.900 m²): 24.050.000

ειναι καταπληκτικά τελικά αυτά τα νούμερα...
αν θες μπορείς να δείξεις ότι η μόλις χρεωκοπήσασα εταιρεία σου ζει και βασιλεύει.

στο επι τ΄ αυτά. Περιμένετε να δείτε πόσο θα κοστίσει το έργο συνολικά, άμα τη αποπεράτωσή του
 
Τι σας ενδιαφέρει πραγματικά?

Χαίρομαι πολύ για το νέο αεροδρόμιο της πόλης μας....αλλά θα ήθελα να δώ και περισσότερες πτήσεις απο Ιωάννινα προς διάφορες κατευθύνσεις όχι μόνο Αθήνα - Ιωάννινα.Πιστεύω ότι ποιά η πόλη μας πρέπει να έχει και άλλες όχι μόνο με την πρωτεύουσα. Αυτό θα είναι το νόημα της επέκτασης του αεροδρομίου και ότι μόνο να έχει άλλα 100 μέτρα και μεγαλύτερο χώρο στάθμευσης. Περιμένω τις απαντήσεις σας....
 
Εγώ σκέφτομαι αν κάποτε θα πραγματοποιηθεί το έργο,Ελλάδα είμαστε...Πάντως για τις πτήσεις πέρα από ΙΟΑ-ΑΤΗ-ΙΟΑ λογικά θα γίνονται,αλλιώς τι τη θέλουν την επέκταση?Τώρα ξένα charter δε νομίζω να έχουμε ιδιαίτερα...Καμιά πτήση για Τίρανα πιστεύω θα έχουμε όπως και παλιά.Μακάρι άλλωστε γιατί εγώ προσωπικά έχω βαρεθεί να βλέπω ΟΑ και Α3...Να δούμε και καμιά BelleAir ή Albanian Airlines.Το πρόβλημα εδώ στα Γιάννενα είναι και η ομίχλη...Πόσες φορές πάει χαμένη η πρωινή πτήση της ΟΑ λόγω αυτού του προβλήματος?Πάρα πολλές.Και για να μπει ILS και τα σχετικά,χαιρέτα μας στον πλάτανο και την ψηλή ραχούλα που λέμε και εδώ στην Ήπειρο...Σήμερα που πέρασα από το αεροδρόμιο είδα με χαρά ότι ξεκίνησαν τα έργα.Συγκεκριμένα μερικές μπουλντόζες άρχιζαν να καταστρέφουν το πάρκινγκ για να χτιστεί ο νέος αεροσταθμός.Θα ενημερώνω για τη συνέχεια των έργων.
 
Top