LGIO/IOA Ioannina "King Pyrros"

Όχι φίλε μου jetflight,σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι εννοείς κάτι "κακό" για την περιοχή...Έτσι κι αλλιώς τα χάλια μας τα ξέρουμε,όσο όμορφα κι αν είναι τα Γιάννενα.Η ανάπτυξη στον τουρισμό περιορίζεται κατά κύριο λόγο σε γκρουπ από ΚΑΠΗ που έρχονται κάθε Σαββατοκύριακο...Πάντως μ'αυτό που λες για τη CSA με προβληματίζει.Μήπως γίνει καμιά στραβή και στείλουν Α3??Πάντως δε νομίζω γιατί μου είπαν ότι η πτήση θα γίνει με 734.Για να δούμε...
Φίλε KGP έχεις δίκιο,είμαστε αγύριστα κεφάλια εμείς οι Ηπειρώτες... :D Ίσως να φταίει κι αυτό στην ανάπτυξη του τόπου το χειμώνα...Πάντως κατά τη γνώμη μου ό,τι και να γινόταν παιδιά,δε νομίζω ότι ο Άγγλος ή ο Ολλανδός για παράδειγμα που έρχονται στην Πάργα το καλοκαίρι για τη θάλασσα να προτιμήσουν το Μέτσοβο το χειμώνα απ'ότι το Ίνσμπρουκ...Γίνονται προσπάθειες κατά καιρούς από τους τοπικούς φορείς αλλά δε γίνεται και τίποτα φοβερό.Αναπτύχθηκε ελαφρώς ο αγροτουρισμός με τα κονδύλια που δόθηκαν,αλλά μέχρι εκεί...

Θέμης
 
Προφανως η Αγγλια εχει τοσο τραγικα μερη το χειμωνα που οι ανθρωποι προτιμουν να πηγαινουν στην Αυστρια,η οποια με καταλληλο προγραμματισμο περασε σαν ενα must το χειμωνα.Η Ατταλια στην Τουρκια εχει περασει και το χειμωνα,η η Μαγιορκα που ειναι και νησι.Δεν μπορουν να περασουν τα Ιωαννινα;Ειναι θεμα σχεδιασμου.Πιο κοντα η Βαρνα στη Βουλγαρια τι παραπανω εχει;
Οχι δεν νομιζω να μην ερθει η CSA γιατι το αεροδρομιο των Ιωαννινων πληροι τους ορους για 734.Στη Χιο ο διαδρομος ειναι 1610μ.Η πτηση εκεινη ειχε διοργανωθει απο τον εμπορικο συλλογο τον Νοεμβριο του 2004.Η CSA οπως και αλλες εταιριες,αλλα και γραφεια εφερε αυτο σαν επιχειρημα.Οτι δηλαδη δεν θελει να κανει πτηση Τσαρτερ λογω του μηκους.Αλλοι παλι παρακαμπτουν αυτο το προβλημα,με πιο εμπειρους πιλοτους η ειδικα εκπαιδευμενους,και με ανεφοδιασμο σε αλλα αεροδρομια,χρεωνοντας παραπανω τον τουριστα-επιβατη!Σε σχεση με αλλα νησια οπου πετανε οι ιδιοι.
 
Σχετικά με τις δύο τσάρτερ πτήσεις το Σάββατο 17/02:

Ολμπιακή για Βερολίνο αναχώρηση στις 10 το πρωί και CSA για Πράγα στις 4 το απόγευμα.Επιστροφή την Τετάρτη 21/02 στις 10 το βράδυ για τον Τσέχο,για την ΟΑ δε μου είπαν.Φωτογραφία,από αύριο!
 
mimithem":36l7ch58 said:
Ολμπιακή για Βερολίνο αναχώρηση στις 10 το πρωί και CSA για Πράγα στις 4 το απόγευμα.Επιστροφή την Τετάρτη 21/02 στις 10 το βράδυ για τον Τσέχο,για την ΟΑ δε μου είπαν.Φωτογραφία,από αύριο!


Από online πληροφορίες ΑΤΗ (dep):

OA 161 BERLIN 0900 B737-400 Via IOANNINA

Από online πληροφορίες PRG (dep):

07:45 OK6634 IOA Czech Airlines
 
Έτσι είναι,η ώρα της 6634 άλλαξε για τις 12:00 τοπική αναχώρηση από Γιάννενα.Ιστορικές στιγμές στο Βασιλέα Πύρρο σήμερα το πρωί.Πρώτα η ΟΑ161 γύρω στις 10:20 και 5-6 λεπτά αργότερα η CSA6634.Και τα δύο α/φ ήταν Β734 όπως άλλωστε είχαμε προεικάσει...Ο άνεμος εδώ εκείνες τις ώρες έπνεε ιδιαίτερα ισχυρός,περί τους 20 κόμβους και τα αεροπλάνα χόρευαν στην τελική.Το πάτημα της ΟΑ αρκετα βαρύ,ακούστηκε κιόλας,ο Τσέχος σχεδόν άψογος.Προσγείωση και απογείωση από το διάδρομο 32.
Και ιδού το υλικό.Απολαύστε... :D :D :D

https://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=10071
https://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=10070
https://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=10072
 
Οι εργασίες στο αεροδρόμιο τελικά άρχισαν;
Έχει κανείς φώτο να ανεβάσει;
Πάντως πολύ καλό εργό που θα οφείλει όλη την περιοχή
 
Έχουν αρχίσει εδώ και καιρό.Το πάρκινγκ έχει κλείσει γιατί εκεί γίνονται έργα και τα αυτοκίνητα παρκάρουν σε ένα πρόχειρο πάρκινγκ.Επίσης έχουν αρχίσει το χτίσιμο (και τελειώνουν κιόλας :shock: ) σε ένα τμήμα το οποίο βρίσκεται μέσα στο χώρο του Αεροπορικού Αποσπάσματος και γι'αυτό από εκεί καλύτερα να μη βγάλω φωτογραφία(ουσιαστικό πρόβλημα δεν υπάρχει αλλά όσο νά'ναι...).Πάντως απ'ότι φαίνεται τα έργα βαίνουν καλώς.Θα βγάλω κάνα δυο φωτογραφίες να δείτε τι γίνεται.Παρεπιπτώντως σήμερα η Α3 414 έγινε με το SX-BGY ;)
 
Οι παρά το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων μπας και είδαν κανένα περίεργο αεροπλάνο της Austrian?! Εχει έρθει από εχτές ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας για ιδιωτική επίσκεψη με τον Κάρολο Παπούλια και θα αναχωρήσει σήμερα το απόγευμα από εκεί για Αθήνα.. Είδε κανείς τίποτα;
 
Ακριβώς έτσι είναι,ήρθε χθες το απόγευμα γύρω στις 7 παρά κάτι ένα ιδιωτικό Dornier με νηολόγιο OE-HGT.Δεν παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά απ'το τίποτα καλό κι αυτό.Το έβγαλα αλλά από μέσα από το αεροδρόμιο,αυτήν τη φορά δεν πήγα στην πίστα γιατί είχε επιθεώρηση το αεροπορικό απόσπασμα και καταλαβαίνετε...Άλλωστε πρόεδρος της Αυστρίας είναι αυτός μη γίνει καμιά στραβή(ΥΠΑ είναι αυτή δε θέλει και πολύ...).
 
Από τη flightstats.com πήρα χτες την εξής πληροφορία;) ...Στην αρχή λέω θα είναι παπάτζα ή κάποιο λάκο έχει η φάβα, αλλά τελικά δεν είχε :D :D :D.Στις 12 και κάτι ακούω στο δέκτη την Άδρια 3200 και τρέχω στο αεροδρόμιο να τη βγάλω.Εδώ μια φωτογραφία από την προσγείωση, και μια μέσα από την πίστα.
Θα αναρωτιέστε τι έκανε η Άδρια χτες στα Γιάννενα...Η απάντηση είναι πτήση charter με Βαυαρούς τουρίστες!!!Και ΝΑΙ,τα Γιάννενα δέχτηκαν την πρώτη πτήση charter με ξένους μετά από πολύ (όμως πολύ) καιρό!Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα διότι αν συνεχιστεί έτσι η σεζόν με πολύ λίγες έστω τουριστικές πτήσεις, αυτό σημαίνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο από άποψη ανάπτυξης και επέκτασης του αεροδρομίου.
Επιτέλους, άλλωστε, διότι η περιοχή εδώ (τι να κάνω πρέπει να το παραδεχτώ μιας και ο νομός μου έχει κόντρα με τα Γιάννενα... :D ) έχει τόσες ομορφιές και τόσα αξιόλογα μέρη που αποτελεί εξαιρετική επιλογή εναλλακτικού τουρισμού.Μακάρι να έχουμε και συνέχεια!
 
Top