LGKR/CFU Kerkyra "Ioannis Kapodistrias"

Re: LGKR/CFU Kerkyra Ioannis Kapodistrias (Επέκταση apron κ.α.)

Το υπουργειο αποφασισε να κανει επενδυσεις σε πολυ μικρης κλιμακας εργα , οπως αυτο.
Το πρωτο αεροδρομιο που το υπουργειο εγκατεστησε αυτο το συστημα ηταν αυτο της Χιου, οταν ολοι οι κατοικοι περιμεναν μηπως και ποτε ξεκολλησει η επεκταση του αεροδρομιου. Δηλαδη μια ανευ ουσιας επισκεψη του υπουργου και μαλιστα εντελως καυστικα μια τοπικη εφημεριδα εγραφε πρωτοσελιδα:Επεκτεινε το ...internet!
Για τη κερκυρα τωρα που εγινε το ιδιο πραγμα το υπουργειο δεν ειδε το κτηριο που θυμιζει δεκαετια 70! οπως και πυργος ελεγχου που ειναι ενα τσιμεντενιο ανουσιουργημα.Παραλληλος τροχοδρομος δε θα επρεπε να γινει;
Ερχονται οι ξενοι και μετα λενε οτι πηγανε σε μια αφρικανικη χωρα!
Νομιζω αυτο το συστημα αξιζει να υπαρχει μονο σε αεροδρομια οπου υπαρχουν πτησεις με ανταποκριση και οι επιβατες παραμενουν αρκετες ωρες σε αυτα.
Σε αεροδρομια οπως η Κερκυρα και η Χιος που ο επιβατης μενει μια ωρα το πολυ τι νοημα εχει;
Τοσο μεγαλη αναγκη εχει καποιος μαζι με τσεκ ιν ελεγχο κλπ να ανοιξει και το λαπ το;
Ας κανουν πρωτα αυτα που πρεπει να γινουν στα ελληνικα αεροδρομια, μηπως και καποτε αυτη η χωρα αποκτησει συγχρονα αεροδρομια.
 
Re: LGKR/CFU Kerkyra Ioannis Kapodistrias (Επέκταση apron κ.α.)

Θα συμφωνήσω πως στα περισσότερα αεροδρόμια υπάρχουν τεράστιες και μάλιστα βασικές ελλείψεις, ωστόσο θεωρώ πως κάθε τι που αποτελεί αναβάθμιση αξίζει συγχαρητηρίων, αρκεί αυτά, όπως και η προβολή του εκάστοτε έργου, να είναι ανάλογα του μεγέθους αυτού.
Κοινώς, αν είναι να πανηγυρίζουμε που εγκαταστάθηκε WiFi σε ένα αεροδρόμιο και να κυνηγάμε την ψηφοθηρική δημοσιότητα (ως υπουργοί-υφυπουργοί-βουλευτές εννοείται) τότε καλό θα είναι να μας πάρει με τις ντομάτες η τοπική κοινωνία.
 
Re: LGKR/CFU Kerkyra Ioannis Kapodistrias (Επέκταση apron κ.α.)

Δεν νομίζω οτι πανυγήρισε κανείς με το να γράφει οτι υπάρχουν 1-2 νέα πράγματα στο αεροδρόμιο... Νομίζω οτι ο σκοπός του forum είναι ΚΑΙ τέτοιου είδους ενημέρωση μεταξύ των μελών.
Επίσης, στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, το μεγαλύτερο ποσοστό επιβατών- πάνω απο 85% - είναι αυτό των charter και αυτοί έρχονται στο αεροδρόμιο 3-4 ώρες πρίν την πτήση.( τους περισσότερους τους φέρνουν τα τουριστικά λεωφορεία). Βεβαίως, η πλειοψηφία τους δεν διαθέτει laptop ή PDA, αλλά τουλάχιστο δεν θα τους κακοπέσει να δούν οτι υπάρχει και Wi-Fi. Το σύστημα CUTE όμως που επιτρέπει να γίνεται check in για οποιαδήποτε πτήση, απο οποιοδήποτε counter είναι ένα πολύ καλό εργαλείο και ελπίζουμε οτι η χρήση του την ερχόμενη σαιζόν, θα δείξει αν η εξοικονόμηση χρόνου και η ευελιξία στη διευθέτηση των επιβατών που περιμένουν, αξίζει τα χρήματα που επενδύθηκαν.
Κάθε τί που προστίθεται στις παρεχόμενες υπηρεσίες και που μειώνει τα αρνητικά σχόλια των ξένων είναι θετικό. Ας είμαστε αισιόδοξοι !!
 
Re: LGKR/CFU Kerkyra Ioannis Kapodistrias (Επέκταση apron κ.α.)

Επιτελους.....την επομενη εβδομαδα κατετειθετε και παρουσιαζετε στους τοπικους φορεις του νησιου η μελετη του Πολυτεχνιου για το νεο αεροδρομιο στην Λευκιμη :banana: (νοτια κερκυρα)αντε..να τελιωνουμε με αυτο το αισχος.
 
Re: LGKR/CFU Kerkyra Ioannis Kapodistrias (Επέκταση apron κ.α.)

To oποιο να υπολογιζουμε απο το 2015 και μετα να ειναι ετοιμο????
 
Re: LGKR/CFU Kerkyra Ioannis Kapodistrias (Επέκταση apron κ.α.)

Καλλιο αργα....παρα ποτε!!!
 
Re: LGKR/CFU Kerkyra Ioannis Kapodistrias (Επέκταση apron κ.α.)

Κάλλιο ποτέ. Θα φύγει το τόσο ιδιαίτερο αεροδρόμιο από εκεί που βρίσκεται σήμερα? Δε μ'αρέσει αυτή η ιδέα... Τώρα από επιχειρησιακής άποψης, πρέπει όντως να πάει αλλού...
 
Re: LGKR/CFU Kerkyra Ioannis Kapodistrias (Επέκταση apron κ.α.)

Η δημιουργία του αεροδρομίου στη Λευκίμμη προυποθέτει καταρχήν τη δημιουργία αξιοπρεπούς οδικού δικτύου σε όλο τον άξονα του νησιού. Γιατί με τα σημερινά δεδομένα ο Άγγλος τουρίστας π.χ θα χρείαζεται 3 περίπου ώρες από ΜΑΝ για CFU και άλλες τόσες από τη Λευκίμμη στο βόρειο τμήμα της Κέρκυρας. Δεν τα βλέπω μαύρα τα πράγματα αλλά μάλλον στο νέο αεροδρόμιο θα κάνουν spotting τα τρισέγγονα μου.. :D

@ mimithem: Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη μια χαρά θα σου κάτσει Θέμη! :D
 
Re: LGKR/CFU Kerkyra Ioannis Kapodistrias (Επέκταση apron κ.α.)

Μάριε δε λες τίποτα!Σ'αυτό έχεις απόλυτο δίκιο! Τρία τέταρτα με το καράβι δεν είναι τίποτα. Αλλά, όπως ήδη είπες, τα τρισέγγονα θα το ιδούν... Νά'σαι καλά!
 
Re: LGKR/CFU Kerkyra Ioannis Kapodistrias (Επέκταση apron κ.α.)

τα προβλήματα του υπάρχοντος αεροδρομίου μπορούν να λυθούν αν θέλει η εκάστοτε κυβέρνηση.
Η επέκταση της πίστας είχε αρχίσει και έχει μείνει στη μέση.. άρα χώρος για παρκάρισμα περισσότερων α/φ μπορεί να βρεθεί.. αμεσα συνδεδεμένο βέβαια με την προσθήκη νέων θέσεων α/φ θα πρέπει να είναι και η επέκταση κτιρίου επιβατών, κάτι που προβλέπεται απο το master plan και που το οποίο βρίσκεται σε κάποιο συρτάρι. Υποσταθμός παροχής ρεύματος- ο παλιός υποσταθμός δεν αρκεί και για τα δύο υπάρχοντα κτίρια, ιδιαίτερα την θερμή περίοδο του καλοκαιριού- έχει κατασκευαστεί, δεν έχει όμως συνδεθεί κλπ κλπ....
Πολλά απο αυτά που σχετίζονται με δυσλειτουργίες όμως δεν έχουν να κάνουν με το κτιριακό , αλλά σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, όπως παροχή πληροφοριών, που κάθε χρόνο έχει πρόβλημα εκτός απο τις πάγιες ελλείψεις προσωπικού στους επιχειρησιακούς κλάδους.... το approach του radar δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης ΕΕΚ
Το υπάρχον αεροδρόμιο βρίσκεται στο μέσο ενος μακρόστενου νησιού, μοιράζοντας έτσι το χρόνο πρόσβασης απο βορρά και νότο, πολύ κοντά στην πόλη, είναι αρκετά προφυλαγμένο απο τον καιρό - δεν πιστεύω αυτό να ισχύει σε περιοχή όπως η Λευκίμμη και εαν οι Πολεοδομίες έκαναν τη δουλειά τους όπως πρέπει δεν θα υπήρχαν προβλήματα με εμπόδια που φέρνουν σε δύσκολη θέση το LGKR.. το τελευταίο άλλωστε θα μπορούσε να συμβεί και την επομένη της λειτουργίας του "νέου αεροδρομίου " στη Λευκίμμη
Αλήθεια, πιστεύει κανείς οτι σε συνδυασμό και με την πτώση του τουρισμού χρειάζεται να φτιάξουμε κανενα νέο αεροδρόμιο για 2-3 εκ. επιβάτες ??? μήπως για να φεύγουν απο την Κέρκυρα οι Γιαννιώτες και οι Αρτινοί??? ή μήπως κάποιοι έχουν βάλει στο ματι το φιλέτο της γής που θα βάλουν χέρι αν μεταφερθεί το αεροδρόμιο ?
 
Top