Re: LGRP/RHO Rhodes Diagoras
Φίλε Σατκορφού, ότι αναφέρεις έχει βάση, αλλά μπορώ να σου αντιπροβάλλω 542.574.687 περιπτώσεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ που το κράτος δεν κάνει για επιχειρηματίας. Νομίζω η περίπτωση ΟΣΕ μόνο φτάνει...
Όσο για τα 700Ε, προτιμώ μια ιδιωτική που απασχολεί πχ 100 άτομα των 700Ε παρά το κράτος που μπορεί και να απασχολεί 200 ψήφους, άτομα ήθελα να πώ, με ποικιλία από 400Ε των stage μέχρι 3.400 με τα διάφορα επιδόματα και κλάιν μάιν και δεν παράγουν έργο κι όλας...
Προσωπικά, θα προτιμούσα είτε να αποδωθούν στις τοπικές κοινωνίες μέσω πολυμετοχικών σχημάτων είτε να αναλάβει η ΥΠΑ τις ευθύνες της και με συνεργασίες πχ με την ΑΕΝΑ να εκσυγχρονιστεί σε όλα τα πεδία και μέτωπα. Βέβαια, μέχρις στιγμής, σε μια χώρα βουτηγμένη στη διαφθορά και το προσωπικό συμφέρον ότι και να διαλέξεις το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο-δυστυχώς. Ωστόσο, στην πρώτη περίπτωση, δεν θα μας φταίει πλέον το απρόσωπο κράτος των Αθηνών αλλά τα ίδια τα μούτρα μας. Κάτι, που ίσως αναγκάσει πολλούς να αναλάβουν ευθύνες και να λειτουργήσουν για πρώτη φορά με γνώμονα το συμφέρον του εκάστοτε τόπου.
Ωστόσο, το θέμα δεν είναι τι προτιμώ εγώ σαν ΟΑ701 ή εσύ σαν σατκορφού. Το θέμα είναι τι είναι καλύτερο για το μέρος που εξυπηρετεί το Α/Δ και για τη χώρα έπειτα. Τα 5-6 δυνατά περιφερειακά Α/Δ δυστυχώς αντιμετωπίζονται ως μηχανές παραγωγής ζεστου-ζεστού μετρητού, με τα λεφτά να φεύγουν για Αθήνα χωρίς εισιτήριο επιστροφής. Αυτό με τσαντίζει.
Και επιπλέον, το Α/Δ είναι η πρώτη και το βασικότερο η τελευταία εικόνα που παίρνει ένας επισκέπτης μαζί του. Δεν είναι δυνατόν ένας αερολιμένας να χρειάζεται έγκριση απ' την Αθήνα για να τοποθετήσει 10 κλιματιστικά ή 5 παραπάνω πίνακες ανακοινώσεων ή να "ζητιανεύει" υπαλλήλους απ' τους τοπικούς φορείς για να κρατάει 24/7 ανοικτό το τμήμα πληροφοριών αφου στην Αθήνα κωφεύουν. Ούτε είναι δυνατόν να μην έχει website.
Βλέπεις, ότι ένα θέμα μπορείς να το δείς απο πολλές σκοπιές. Απ' τους μισθούς και τα benefits των εργαζομένων εώς τον αντίκτυπο που έχει στον τουρισμό και τις τοπικές κοινωνίες. Και απ΄όσο ξέρω, και δυστυχώς σ' αυτή τη χωρά το έχουμε διαγράψει προ πολλού, το γενικότερο συμφέρον υπερισχύει των μεμονωμένων συμφερόντων, κλικών και κουμπαριών.
ΥΓ
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ξανά, ωστόσο αξίζει!!! Ψίθυροι αναφέρουν ότι ο νέος τερματικός του Διαγόρα χρηματοδοτήθηκε εξ' ολοκλήρου απο ΚΠΣ και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα, με αλχημείες. Το δημόσιο, ενώ συγχρηματοδοτεί υποτίθεται έργα των ΚΠΣ, έδωσε 0 ευρά. Ύστερα σου λέει "τέλος εκσυγχρονισμού αεροδρομίων" και μ@λ@κίες...