Κομμενος διαδρομος στην Ροδο λογω εργων
Στην Ροδο μετα το περας της τουριστικης σεζον ξεκινησαν εργα στον διαδρομο, με αποτελεσμα ο διαδρομος να εχει μειωμωνο μηκος. Αυτο συνεπαγετε οτι το ILS δεν μπορει να χρησιμοποιηθει, και ο αερολιμενας να εχει αυξημενα μετεωρολογικα μινιμα.
Ειμαι χειρηστης, που τυχαινει να μενει στην Ροδο, και ετσι το θεμα αυτο με αφορα αμεσα, διοτι καθε φορα που επιστρεφω σπιτι μου ειμαι επιβατης, και απαιτω ακομα και με τους περιορισμους αυτους να γινονται σεβαστοι οι κανονες ασφαλειας πτησεων.
Αλλος ενας περιορισμος προκυπτει απο το μειωμενο μηκος του διαδρομου.
Παραθετω εδω ΝΟΤΑΜ που περιεχει τα νεα προσωρινα μηκη διαδρομου:
A2040/07 - 1.DUE TO RESURFACING AND MAINTENANCE WORK OF RWY 07/25 THE FIRST
1655 M FROM RWY 25 ARE UNSERVICEABLE.
2.NEW RWY 25 BEGINNING 1715 M FROM EXTREMITY OF RWY 25 (REFER TO
AIP GREECE VOL I, LGRP AERODROME CHART).
3.NEW RWY LENGTH 1590 M THRESHOLD RWY 25 DISPLACED 155 M FROM NEW
RWY 25 BEGINNING.
DECLARED DISTANCES:
RWY 07 : TORA-TODA-ASDA-LDA : 1590 M.
RWY 25 : TORA-TODA-ASDA : 1590 M. LDA : 1435 M.
4.RWY 25 SHALL BE MARKED AND LIGHTED PROPERLY.
5.MACHINERY 5 METRES IN HEIGHT WILL BE OPERATING WITHIN THE
UNSERVICEABLE 1655 M OF RWY 25.
6.TWY A AND B UNSERVICEABLE. 05 NOV 05:00 2007 UNTIL 30 MAR 05:00 2008. CREATED:
17 OCT 09:37 2007
Τον χειμωνα απο Ροδο εχουμε κατα κανονα μονο πτησεις εσωτερικου. Η ΟΑ στελνει μονο ελικοφορα αυτη την στιγμη. Η Α3 που εχει τα RJ100 με σχετικο shortfield performance απο οτι ειδα ο ιδιος στελνει αυτα. Με μεγαλη εκπληξη και απορια διαβασα σε ποστ αλλου μελους που εφαγε μπαν οτι η Α3 παει με Β737, και shortfield-πιλοταραδες.
Δεν παιζει ρολο αν η συγκεκριμενη εταιρεια διαθετει 2 η 3 πιλοταραδες του ειδους.
Το ερωτημα ειναι οταν δεχετε κρατησεις για ενα 737, πως προεξoφλει οτι αμα φτασει στην Ροδο με το 737, θα μπορει να εκτελεσει την προσγειωση, ειδικα τον χειμωνα, που ανα πασα στιγμη μπορει να εχει βρεγμενο διαδρομο;
Και αν τα νουμερα του performance ειναι τοσο ασφαλη, η ΟΑ δηλαδη γιατι δεν παει με 737; Αυτοι μπρικια κολλανε;
Μηπως καποιος φιλος της Α3 θα ηθελε να μας δειξει παραδειγμα υπολογισμου performance;