LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

Άφιξη απο Αθήνα, για πρώτη φορά στον νέο διάδρομο. Μου έκανε εντύπωση το οτι μόλις επιβραδύναμε το NEC έκανε ουσιαστικά αναστροφή επιτόπου πάνω στον διάδρομο, στο μισό περίπου του μήκους του όπου και είχαμε φτάσει και γύρισε προς τον αεροσταθμό.
Ο άλλος διάδρομος (16) φάνηκε να έχει Χ επάνω, είναι κλειστός;
Το νέο κτήριο όσο ευρύχωρο και άνετο είναι, άλλο τόσο μου φάνηκε κάπως καταθλιπτικό.
Δεν ξέρω αν φταίει το οτι ήταν άδειο, αλλά γενικά μου φάνηκε σκοτεινό και αφιλόξενο. Χαμηλής έντασης φωτισμός αλλά και επιλογή χρωμάτων στον χώρο που τον σκοτεινιάζει. Αυτό μου έβγαλε. Ίσως με τον καιρό και όταν το ξαναδω υπο κανονικές συνθήκες να έχω καλύτερη εικόνα, αλλά η πρώτη άποψη είναι αυτή.
Στην έξοδο του αεροδρομίου έχει διαμορφωθεί νέος κυκλικός κόμβος μαζί με ένα μεγάλο "Welcome to Makedonia Airport" ή κάτι τέτοιο, ενω και το παλιό κτήριο πλέον ονομάζεται Τ1.

ΥΓ - κανείς έλεγχος δικαιολογητικών μετακίνησης πουθενά, ούτε στην Αθήνα ούτε στην Θεσσαλονίκη.
 
Είναι κλειστός ο 16/34 ναι από το Νοέμβριο
 
Κάποιος να ενημερώσει εκείνους που είναι υπεύθυνοι για τις αυτοματοποιημένες τηλεφωνικές οδηγίες (εκεί που λέει πατήστε 1 για αυτό, πατήστε 2 για εκείνο κλπ.) ότι η Air Berlin, Germanwings, ίσως και μερικές άλλες που αναφέρονται, έχουν κλείσει εδώ και αρκετό καιρό...
 
Ξερουμε πότε ανοιγει ο 16/34?
 
Κατά πάσα πιθανότητα κάποια στιγμή μέσα στον Ιούνιο
 
Απο 1/11 η Ryanair θα πετάει απευθείας στην Στοκχόλμη.
Ανοίγει βάση στο κεντρικό της αεροδρόμιο, το Αρλάντα.
 

Attachments

  • 752.jpg
    752.jpg
    101,4 KB · Προβολές: 23
Last edited:
Eπειδή ξέρω ότι πολλούς σας βασάνισε το θέμα με τις φυσούνες στο ανακαινισμένο Μακεδονία, η επίσημη απάντηση (μεταξύ αλλων) της Fraport σε επιστολή παραπληγικού επιβάτη που ρωτούσε σχετικά:
"...Όσον αφορά στην κατασκευή γεφυρών επιβίβασης/αποβίβασης επιβατών (φυσούνες), θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ο εξοπλισμός αυτός διευκολύνει την επιχειρησιακή λειτουργία ενός αεροδρομίου εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο σε σχέση με διάφορες παραμέτρους (π.χ. τύποι /μεγέθη αεροσκαφών που εξυπηρετούνται, διαθεσιμότητα και διάταξη εγκαταστάσεων κ.α.) και δε σχετίζεται με την ασφάλεια ή το επίπεδο εξυπηρέτησης επιβατών με μειωμένη κινητικότητα...."
 
Λόγω της κατάστασης δεν έχω πετάξει ακόμα το 'νεο' αεροδρόμιο. Ξέρουμε ότι το lounge της Aegean δεν έχει ανοίξει ακόμα.
Γνωριζετε αν υπάρχει άλλο lounge ανοιχτό, και αν το χρησιμοποιεί η Turkish για τους business επιβάτες της;
 
Οχι δεν υπάρχει τίποτα.
 
Last edited by a moderator:
Ακομα ανοιγει ο 16/34...
 
Top