LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

Δεν ξέρει ο ίδιος είπε. Δεν ισχυρίστηκε ότι δεν απαγορεύεται πουθενά αλλού. Κι εγώ δεν ξέρω να απαγορεύεται η στάση μερικών δευτερολέπτων σε άλλο αεροδρόμιο. Δυστυχώς στην Ελλάδα (και ειδικά στην Αθήνα που το βλέπω συνέχεια) το "μερικά δευτερόλεπτα" ή στάση 1-2 λεπτών μεταφράζεται σε "μπαίνω μέσα, κάνω παρέα στον ταξιδιώτη στην ουρά του τσεκ ιν, πίνουμε ένα καφεδάκι, του κουναω το μαντήλι" κλπ κλπ. Γι αυτό και γίνεται μποτιλιάρισμα όλο το 24ωρο με τριπλοπαρκαρίσματα
 
Αγαπητέ, μιλάς για ένα παράδειγμα προς αποφυγή, προφανώς και μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, αλλά όχι συστηματικά, τουλάχιστον όχι στην Ευρώπη. Συνηθως υπάρχουν χώροι με διαγράμμιση μπροστά στα εκάστοτε terminal, ίσως όχι ακριβώς μπροστά στην είσοδο, αλλά 10-20 μέτρα πιο κάτω. Και έχω βρεθεί οδικώς σε πολυάριθμα αεροδρόμια εντός Ευρώπης. Μήπως ο φίλος σου έπρεπε να είχε σταματήσει σε κάποιο άλλο σημείο; Αν τώρα στη Θεσσαλονίκη είναι κανόνας η γενική απαγόρευση, κρίμα, αν τους γράφουν μετά το 10λεπτο τότε καλά τους κάνουν.
 
Αυτά δε γίνονται σε κανένα ευρωπαϊκό αεροδρόμιο, εννοείται ότι μπορείς να σταματήσεις μπροστά από το terminal, είτε περνώντας από μπάρες (συνήθως είναι 10 λεπτά δωρεάν, μετά υπάρχει χρέωση), είτε σταματάς εκεί όπου επιτρέπεται από τη διαγράμμιση. Δε γνωρίζω πουθενά να απαγορεύεται έστω για 2 λεπτά, να σταματήσεις, να κατεβάσεις κάποιον με τις αποσκευές του και μετά να φύγεις. Εξυπνάδες της Αστυνομίας.
What! Σύντροφε (Товарищ) έλα στα συγκαλά σου!

Εξυπνάδες της Αστυνομίας! (είσαι σίγουρος ότι δεν είναι δικέ σου)
 
Το σκηνικό που σας περιέγραψα έγινε τελευταία φορά στις 12.01.2023 γύρω στις 8πμ στο Τ2 και πριν στα δεξιά, έχω και φωτογραφία και το ηχητικό σε βίντεο (αλλα δε μπορώ να ανεβάσω στο airliners δυστυχώς). Μάλιστα ρώτησα τον αστυνομικό και το μόνο που μου απάντησε είναι ότι έχει δωρεάν πάρκινγκ κάτω. Ούτε γιατί γράφει, ούτε πόση ώρα μπορούμε να μείνουμε. Ένα σταματημένο χωρίς οδηγό, το έγραψε αμέσως. Ο άνρθωπος πραγματικά ήταν 30 μέτρα πιο μπροστά, μαζί φτάσαμε και κατέβηκε, μέχρι να κατεβάσω βαλίτσα ήρθε η αστυνομία δίπλα μας και άρχισε να γράφει. Εμάς μας έκανε σύσταση να κάνουμε γρήγορα, όπως και άλλους μπροστά. Στο τέλος του Τ2 στη στροφή είχε κι'άλλο περιπολικό.
Λογικά ο διοικητής σε συννενόηση πάντα με Fraport. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί να μη μπορείς να σταματήσεις για 2 λεπτά ή τι είδους είναι αυτή η νέα πολιτική. Ωραία έχει δωρεάν πάρκιγνκ, αν βιάζεσαι; Αν το πάρκιγνκ κάτω είναι γεμάτο; Δε λέω να αφήσεις το αυτοκίνητο να πας για καφέ, αλλά με ένα λεωοφορείο που είναι για τα ανάθεμα, οι περισσότεροι έρχονται στο αεροδρόμιο με αυτοκίνητο. Δεν είναι ότι υπάρχουν και επιλογές. Νέο αεροδρόμιο, δεν υπήρχε πρόβλεψη για τα αυτοκίνητα;

Κάτι άσχετο, είδα Self Service Bag Tag δίπλα στα τσεκιν της Α3. Απλά έλεγε "Παραδώστε την αποσκευή σας στο χώρο αυτοεξυπηρέτησης παράδοσης αποσκευών". Που είναι αυτό; Επίσης από όσο θυμάμαι δεν έχει self check-in kiosk το LGTS, οπότε αν δε διαβάζει το QR από το κινητό η συσκευή πάλι θα πρέπει να περιμένεις.
 
Κάτι άσχετο, είδα Self Service Bag Tag δίπλα στα τσεκιν της Α3. Απλά έλεγε "Παραδώστε την αποσκευή σας στο χώρο αυτοεξυπηρέτησης παράδοσης αποσκευών". Που είναι αυτό; Επίσης από όσο θυμάμαι δεν έχει self check-in kiosk το LGTS, οπότε αν δε διαβάζει το QR από το κινητό η συσκευή πάλι θα πρέπει να περιμένεις.
Τοποθετηθηκαν ήδη
mixanimata.jpg
 
Έχω πτήση πτήση που αναχωρεί από το τέρμιναλ 1.
Μπορώ να επισκεφθώ το lounge της Α3 που βρίσκεται στο τέρμιναλ 2;
 
Ναι, μπορείς (δεν είναι ξεχωριστά τέρμιναλ, αλλά έχουν την ίδια πρόσβαση και τον ίδιο έλεγχο χειραποσκευών). Απλά πρέπει να φύγεις εγκαίρως γιατί υποθέτω ότι πετάς εκτός Schengen και μετά το lounge πρέπει να περάσεις ακόμα από τον έλεγχο διαβατηρίων.
 
Χθες βράδυ 10/3/23, με 3 ταυτόχρονες αφίξεις Extra Schengen, το αδιαχώρητο στην αίθουσα των μόλις 100m2 ελέγχου διαβατηρίων , με την ουρά να φτάνει έξω από το κτήριο.

Σε αναχώρηση πριν από μέρες για IST, δεν υπήρχε η δυνατότητα χρήσης ανελκυστήρων και ηλικιωμένοι ήταν υποχρεωμένοι να κουβαλούν τα τρόλεϊ 8 Kg στις σκάλες.
Και μια ερώτηση.
Υπάρχει αίθουσα τράνζιτ στο SKG;

Γι’ αυτήν την κατάντια η Fraport αυξάνει συνεχώς τα τέλη της ;
 
Λόγω της κακοκαιρίας 'ilina' έχουμε προβλήματα στο Μακεδονία είτε με καθυστερήσεις είτε με εκτροπές.
 
Boeing 777-322 της United έρχεται στην Θεσσαλονίκη από την Αθήνα στις 17.25 και φεύγει για Νυρεμβέργη στις 20.15 αριθμός πτήσεις CMB554 και είναι Στρατιωτικό charter των ΗΠΑ.
 
Top