"Λουκέτο στην ΟΑ μετά τις εκλογες"

• Thread starter Thread starter georgina
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Έχω την εντύπωση ότι η ΟΑ δεν πρόκειται να κλείσουν ποτέ.
Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που πλουτίζουν από αυτή την εταιρεία (πολιτικοί, προμηθευτές, διευθυντές, παρατρεχάμενοι, πράκτορες, συνδικαλιστές και λοιποί τεθλιμμένοι συγγενείς) που θα είναι κορόιδα αν την αφήσουν να κλείσει.
Δεν είναι δυνατόν μια εταιρεία που πετάει με πληρότητες ΑΝΩ του 100% τους καλοκαιρινούς μήνες και με ικανοποιητικές πληρότητες τους χειμερινούς να είναι ζημιογόνος.
Φαντάζομαι ότι κάποιοι πλουτίζουν από αυτήν, άρα τα έσοδα δεν πάνε στην εταιρεία.
Γι'αυτό το θεωρώ απίθανο να κλείσει. Πιστεύω πως πάντα θα είναι υπό κάποιο ειδικό ιδιοκτησιακό καθεστώς έτσι ώστε να μην χαθεί η αρπαχτή και ο πλουτισμός.

Κατι ξερεις...κατι ξερεις! :D

Απεργία?

Ακουσα ότι η ΟΑ απεργεί από 8-10/9/07. Είναι αλήθεια? Ξέρει κανενας κάτι γι`αυτό? Τα τηλέφωνα τους δεν απαντούν ποτέ. Ελεος. Ταξιδεύω για καλαμάτα και δεν ξέρω τι να κανω. Γιατι να απεργήσουν, Δεν χορτάσανε πια?

fotis":bogjyj2h said:
Δεν είναι δυνατόν μια εταιρεία που πετάει με πληρότητες ΑΝΩ του 100% τους καλοκαιρινούς μήνες και με ικανοποιητικές πληρότητες τους χειμερινούς να είναι ζημιογόνος.

Αυτό φίλε Φώτη , το λές σοβαρά? 'Οτι αεροπλάνο γεμάτο=βγάζω λεφτά ?
Σε ποιό βιβλίο airline management το διάβασες αυτό ?

Παράδειγμα :
Πτήση Αθήνα-Ηράκλειο. Κόστος ανά θέση = 100 δραχμές
Τιμή εισητηρίου = 80 δραχμές. Αεροπλάνο γεμάτο. Βγάζει κέρδος?

Και μήν πεί κανένας : "Μα καλά, είναι δυνατόν να βάζει τιμή μικρότερη του κόστους? "

Και βέβαια γίνεται. Είναι πολλοί οι πιθανοί λόγοι της επιθετικής τιμολογιακής πολιτικής. α) διαφημιστικοί β) εντυπώσεων γ) φθοράς του αντιπάλου κλπ.

Στην περίπτωση της ΟΑ, μόνο την ταπεινή μου εκτίμηση μπορώ να κάνω για τον λόγο που τώρα τελευταία έχουν πέσει πολύ οι τιμές (πχ. όλο το καλοκάιρι η ΟΑ ήταν σε όλες τις μέρες και ώρες φτηνότερη από την Easyjet στο Αθήνα-Λονδίνο.)

Πιστέυω ότι η ΟΑ μπαίνει χοντρά μέσα με την τιμολογιακή πολιτική του καλοκαιριού. Ο λόγος για τον οποίο το κάνει , εκτιμώ ότι έιναι η δημιουργία εντυπώσεων. Αν το χειμώνα αρχίσουν τα νταούλια, θα βγούν διάφοροι και θα επιδεικνύουν τα στοιχεία της αυξημένης επιβατικής κίνησης ώς "απόδειξη" της βιωσιμότητας της εταιρείας με το παρόν καθεστώς. Ισολογισμό (κατακόκκινο), μάλλον δεν θα έχουν να επιδείξουν. Άμα μπορύσαμε να δούμε την λυπητερή από τα subcharter και μόνο, θα είχαμε σχεδόν ολοκληρωμένη εικόνα. Το "λάβαρο" θα είναι η επιβατική κίνηση, η οποία όπως προείπα, δεν λέει απολύτως τίποτα.

Re: Απεργία?

Eichman in Jerusalem":1b1g8v6s said:
Ακουσα ότι η ΟΑ απεργεί από 8-10/9/07. Είναι αλήθεια? Ξέρει κανενας κάτι γι`αυτό? Τα τηλέφωνα τους δεν απαντούν ποτέ. Ελεος. Ταξιδεύω για καλαμάτα και δεν ξέρω τι να κανω. Γιατι να απεργήσουν, Δεν χορτάσανε πια?

Δεν νομίζω φίλε. Πριν βγάλεις συμεράσματα και αρχίζεις να κράζεις Α-ΟΥ, σιγουρέψου, και δημοσιοποίησε την πηγή-link στο οποίο βασίζεσαι. Εγω πάντως που δουλεύω στην ΟΑ, δεν άκουσα κάτι τέτοιο.
Όσο για τα τηλέφωνα, έχεις δίκιο. Χρειάζεται λίγο παραπάνω υπομονή. Δεν γίνεται όλα να τα έχουμε στα πόδια μας.

Κακός θα φανώ, αλλά άλλος κράζει Α-ΟΥ συνέχεια....

Ο πως-τον-λένε ρωτάει "Απεργείτε;". Μπορεί η μάνα του να είναι σοβαρά άρρωστη (χτύπα ξύλο) και να είναι σε απόγνωση.

Σιγά και τη δημοσιογραφική έρευνα που πρέπει να κάνει κανείς για να πεί κάτι εδώ...Έκλεισε το εισητήριο σήμερα και του είπε ο γείτονας ότι άκουσε ότι η Ολυμπιακή θα κάνει απεργία...Δεν βρήκε κάτι στις ειδήσεις και σου λέει "οι αεροκολλημένοι μπορεί να ξέρουν, ας ρωτήσω". Μην έχοντας και καμία σχέση με την αεροπορία δεν ξέρει τις ευαισθησίες των της Ολυμπιακής με το αν είναι "χορτασμένοι" (από τι δεν ξέρω :lol: ) ή όχι...

Μπορεί και να μην έχει έτσι η ιστορία...Αλλά μπορεί και ναι. Αυτό δεν το ξέρουμε, οπότε καλό θα ήταν να απαντάμε με σωστή και ευγενική απάντηση. :roll: Αυτό θα βοηθήσει πιο πολύ τον συν-forumίτη και την Ολυμπιακή από το να το παίζουμε Dirty Harry "πρώτα πυροβολάω, δεν ρωτάω"

tarig_gr":2464mv1e said:
Όσο για τα τηλέφωνα, έχεις δίκιο. Χρειάζεται λίγο παραπάνω υπομονή. Δεν γίνεται όλα να τα έχουμε στα πόδια μας.

Γίνεται φίλε μου! Πώς τα έχουν καταφέρει τόσες εταιρίες παγκοσμίως και οι ΟΑ όχι;; Δεν μπορούν τόσα χρόνια να φτιάξουν μία αξιοπρεπή hotline για τους πελάτες τους;

Τώρα για τα λεγόμενα του φίλου gonso συμφωνώ πως μόνο τα γεμάτα αεροπλάνα δεν φέρνουν κέρδη! Χαρακτηριστικό είναι το ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές εταιρίες έχουν ζημιές στα ενδοευρωπαϊκά δρομολόγια, κυρίως γιατί δεν μπορούν να συναγωνιστούν τις low cost, αλλά τα λεφτά τους τα βγάζουν και με το παραπάνω από τα διηπειρωτικά δρομολόγια!
Αλλά αυτές οι πολιτικές είναι αποτέλεσμα τεράστιων οικονομικών μελετών που δυστυχώς δεν εφαρμόζονται στην Ολυμπιακή.

Γιατί η Ολυμπιακή είναι άλλη μία ΔΕΚΟ και όχι μία σύγχρονη, ανταγωνιστική αεροπορική εταιρία...

Φίλε tarig_gr ,
Μια συμβουλή. Βάλε λίγο νερό στο κρασί σου. Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που κάποιος θα πει κάτι κακό για την ΟΑ να είσαι έτοιμος να του πάρεις το κεφάλι. Κατανοώ το ότι είσαι εργαζόμενός της, και μάλιστα πολύ νέος και σαφώς δε θέλεις να μείνεις χωρίς δουλειά, αλλά έλα και λίγο στην δική μας θέση, ΟΛΩΝ των υπολοίπων που πληρώνουμε την ΟΑ είτε άμεσα (εισιτήρια) είτε έμμεσα (φορολογία) που θέλουμε να πετάξουμε ΤΗ ΜΕΡΑ που πρέπει να πετάξουμε, είτε γιατί έχουμε δουλειές είτε για διασκέδαση.
Σίγουρα η απεργία είναι το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου για να διεκδικήσει τα νόμιμα συμφέροντά του αλλά δεν μπορεί κάθε κρατικοδίαιτη υπηρεσία , και μια τέτοια δυστυχώς είναι η ΟΑ γιατί πίστεψέ με ο Ωνάσης πέθανε πριν πολλά χρόνια και εγώ σαν νήπιο πρόφτασα την ΟΑ του Ωνάση, να ταλαιπωρεί χιλιάδες Ελλήνων με ξαφνικές αναβολές πτήσεων, overbooking για βόλεμα γνωστών και κρατικών παραγόντων ή απροειδοποίητες απεργίες.
Συμφωνώ ότι οι ΑΠΕΝΑΝΤΟΙ , δε λέω το όνομα για να μη φάω καμιά κατάρα, είναι ιδιωτική εταιρία και ότι απεργία=απόλυση γιατί περιμένουν κι άλλοι για τη δουλειά, αλλά στα 8 χρόνια ύπαρξής τους κέρδισαν την εμπιστοσύνη του κόσμου, έχουν προοπτική και αν μη τι άλλο δημιούργησαν συνθήκες ανταγωνισμού, που δυστυχώς η ΟΑ δεν φρόντισε να εκμεταλλευτεί. Για να μη δαιμονοποιούμε όμως μόνο τους ΑΠΕΝΑΝΤΙ (φτου κακά πιπέρι) δες πόσες ξένες loco εταιρίες πετάνε σε προορισμούς της ΟΑ με σχεδόν γεμάτα αεροπλάνα. Γιατί πίστεψέ με, εμένα προσωπικά δε με ενδιαφέρει αν θα φάω φιλετάκι με χρυσό πιρούνι μέσα στο αεροπλάνο (όταν θέλω να το κάνω πετάω C class και μακάρι να αξιωθώ και F class), αλλά να φτάσω εκεί που θέλω, τη μέρα που θέλω.

Ζητώ συγγνώμη σε όλους για το μεγάλο post, αλλά τόσο καιρό παρακολουθώ πραγματικές μάχες μεταξύ OA funs (κυρίως λόγω δουλειάς) και ΑΕΕ funs χωρίς να βγαίνει αποτέλεσμα. Ο καθένας υποστηρίζει τα συμφέροντά του. Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι τέτοιες καθεστωτικές συμπεριφορές από τον τελευταίο κλητήρα εως τον διοικητή της ΟΑ είναι αυτές που οδήγησαν την Αεροπορική Εταιρία ΟΛΩΝ των Ελλήνων στα σημερινά της χάλια.
Πραγματικά δε με νοιάζει αν επιβιώσει ή όχι η ΟΑ, δε ζω απ' αυτήν κι αν τυχόν κλείσει υπάρχουν άλλες εταιρίες, ελληνικές ή μη που θα με κουβαλήσουν ευχαρίστως με τα ΕΥΡΟυλάκια που θα τους ακουμπήσω, αλά με νοιάζει τα λεφτά που μου κρατούν κάθε μήνα από τη δουλειά μου να πιάνουν τόπο.

ΑΥΤΑ και συγγνώμη και πάλι αν σας ζάλισα.

Υ.Γ. ΟΧΙ, δε με λένε Βασιλάκη και η μόνη σχέση που έχω με την AEGEAN είναι ότι ενίοτε χρησιμοποιώ τα αεροπλάνα της και πολύ συχνά τη Βενζίνη της (που είναι φτηνότερη από άλλες)

Υ.Γ 2. ΩΧ, άναψα φωτιές με βλέπω καμένο με ΕΚΟ :lol: :lol: :lol:

Eichman in Jerusalem":1vjdgf0o said:

ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ! ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΕΙ!

Έσβησα συνολικά 9 ποστ (7 του CONFIG2, 1 του makedonas και 1 του nikos_k) χωρίς καν να τα διαβάσω. Δεν είναι δυνατόν να διορθώνουμε τα ποστ σου, CONFIG2 επειδή δεν έχεις κατανοήσει (μετά από επανειλημμένες μας υποδείξεις) τις λειτουργίες του φόρουμ μας.

Πλέον δεν θα διορθώνουμε τα ποστ σου (όσο και ενδιαφέρον να είναι αρκετές φορές) αλλά θα τα σβήνουμε. Επαναλαμβάνω: Δεν τα έσβησα γιατί υπήρχε πρόβλημα με το περιεχόμενο, απλά γιατί δεν γίνετε να ανεβάζεις 5 απανωτά ποστ και σε όλα να έχεις κάνει και full quote απαντήσεων που υπάρχουν λίγο παραπάνω. Σεβάσου τους κανονισμούς του φόρουμ που αποσκοπούν στην σωστή λειτουργία αυτού εδώ του τόπου.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.