MALEV

Η mondial Asistance ταξιδιωτική ασφάλεια της οποίας είχα αγοράσει από τη σελίδα της MALEV δεν καλύπτει ακύρωση ταξιδίου.Είδα τους όρους.Παλιότερα που είχα κάνει μέσω του ασφαλιστή μου στην Ευρωπαϊκή πίστη το είχα ζητήσει και το κάλυπταν.Θα πάω αύριο στην τράπεζα μήπως μέσω αυτής πάρω πίσω τα χρήματα

Ο βασικός λόγος που παίρνω ασφάλεια είναι για περίπτωση προβλήματος υγείας.Πέρσι τον Αύγουστο με την ίδια εταιρεία στη Βουδαπέστη είχα ένα περιστατικό και μου ήρθε το τιμολόγιο 390€ από το νοσοκομείο της Βουδαπέστης,και το πλήρωσε στο ακέραιο η ασφαλιστική.Αυτό μου αρκεί.Λογικά θα υπάρχουν νόμοι να επιστρέφονται τα χρήματα στους πελάτες.Στη χειρότερη να χάσω τα λεφτά μου.Τι να κάνουμε...

Υπάρχει καμία περίπτωση ή και πληροφόρηση από κάποιον σχετικά με το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί η ΟΑ προς Βουδαπέστη μέσα στις επόμενες μέρες;

imaginas":1pbki04g said:
Η mondial Asistance ταξιδιωτική ασφάλεια της οποίας είχα αγοράσει από τη σελίδα της MALEV δεν καλύπτει ακύρωση ταξιδίου.Είδα τους όρους.Παλιότερα που είχα κάνει μέσω του ασφαλιστή μου στην Ευρωπαϊκή πίστη το είχα ζητήσει και το κάλυπταν.Θα πάω αύριο στην τράπεζα μήπως μέσω αυτής πάρω πίσω τα χρήματα

Ο βασικός λόγος που παίρνω ασφάλεια είναι για περίπτωση προβλήματος υγείας.Πέρσι τον Αύγουστο με την ίδια εταιρεία στη Βουδαπέστη είχα ένα περιστατικό και μου ήρθε το τιμολόγιο 390€ από το νοσοκομείο της Βουδαπέστης,και το πλήρωσε στο ακέραιο η ασφαλιστική.Αυτό μου αρκεί.Λογικά θα υπάρχουν νόμοι να επιστρέφονται τα χρήματα στους πελάτες.Στη χειρότερη να χάσω τα λεφτά μου.Τι να κάνουμε...

Στην ΕΕ με την ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης δεν δικαιούσαι δωρεάν περίθαλψη και φαρμακευτική κάλυψη????

Προς το παρόν φαίνεται πως η QS ξεκινά 3x BUD-ATH από 27/4 έως 26/10

Code:
Carrier    Flight  From  Depart    To    Arrive    A/C  St  Frequency | Dur'n | Dep T | Arr T | Effect | Ending | Exceptions
---------  ------  ----  --------  ----  --------  ---  --  ----------------------------------------------------------------
QS         1754    BUD   11:45     ATH   14:45     738  0   1-3-5--     02:00       -       -   30 Apr   26 Oct
QS         1755    ATH   15:30     BUD   16:30     738  0   1-3-5--     02:00       -      2B   27 Apr   26 Oct

Ποια εταιρεία είναι η QS (καλό είναι να γράφετε και τις επωνυμίες,δεν ξέρουν όλοι τα χαρακτηριστικά κλήσης της κάθε εταιρείας);

Η QS είναι η SmartWings. Αν δεν το ξέρεις, λίγο Google δεν βλάπτει. Ούτε εγώ το ήξερα, αλλά δεν το έκανα θέμα. Αν δεν ξέρεις ούτε τη SmartWings, υπάρχει και η Βικιπαίδεια.

Εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη η κατάρρευση της Malév για πολλούς και διάφορους λόγους... 66 χρόνια ιστορίας στους αιθέρες ήταν αυτά... Επίσης η αγαπητή Malév διαδραμάτιζε πολύ σημαντικό ρόλο στην Ελλάδα και στην Ανατολική Ευρώπη γενικότερα προσφέροντας αρκετές επιλογές για πτήσεις με ανταπόκριση στη Βουδαπέστη... Επιπλέον κατανοούμε απόλυτα τους Μαγυάρους για όλα τα δεινά που έχουν περιέλθει λόγω της παγκόσμιας οικονομικής τρομοκρατίας. Έζησαν τα προξενιά στο ΔΝΤ από τις «σοσιαλιστικές» κυβερνήσεις και αφού τους έδιωξαν κακήν κακώς τώρα πάλι τους εξαναγκάζουν να πάνε στις αγκάλες ΕΕ-ΔΝΤ.

Για όσους δεν έχουν μελετήσει το θέμα, εν συντομία η Malév άρχισε να μετράει αντίστροφα κατόπιν καταγγελιών της Wizzair στην ΕΕ. Ως αποτέλεσμα αυτών η Malév υποχρεώθηκε να επιστρέψει περί τα 130εκ. € κρατικών επιχορηγήσεων, ποσό παραπλήσιο με τον ετήσιο κύκλο εργασιών της. Έγινε μία προσπάθεια πριν 10 μέρες να προστατευθεί από τους πιστωτές της αλλά η χαριστική βολή ήρθε με την καθήλωση λόγω χρεών στις 2/2/2012 δύο αεροσκαφών της στα αεροδρόμια Δουβλίνου και Τελ Αβίβ.

Τραγικό στην υπόθεση το γεγονός ότι μέχρι το απόγευμα της ημέρας της κατάρρευσης η συντριπτική πλειοψηφία των αεροσκαφών που μίσθωνε πέταξε για Shannon αφήνοντας ένα κενό και μια πολύ δυσάρεστη εικόνα στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης :(

Εις μνήμην της Malév από τα πληρώματά της :cry:

Η τελευταία προσγείωση της Malév (Πτήση Ελσίνκι-Βουδαπέστη 3/2/2012)

Φωτογραφία με συγκινητικές στιγμές στην τεχνική βάση όπου βρισκόταν για συντήρηση το HA-LOB.

Για όσους έχουν ταξιδέψει με Malév, το περίφημο Malév szignál θα τους ξυπνήσει αναμνήσεις:
Εδώ με ιστορικές πλέον φωτογραφίες της Malév και εδώ σε μπιτάτο ριμίξ.

Τέλος ένα low pass πάνω από τις γέφυρες του Δούναβη στην πανέμορφη Βουδαπέστη.

Εις το επανιδείν!

Έχω πτήση 19 Μαρτίου απο SKG-PRG μέσω Βουδαπέστης. Στις αποζημιώσεις που είδα στo site αναφέρονται μόνο για 3-6/2. Οι άλλοι να περιμένουμε ή τα χάσαμε εντελώς; Να αρχίσω να ψάχνω κάτι άλλο;

Τελικά μέσω της Eurobank (με προπληρωμένη κάρτα της οποίας είχα αγοράσει το εισιτήριο) μου επεστράφησαν τα χρήματα στο ακέραιο,και ήδη αγόρασα εισιτήριο με την Aegean η οποία έβαλε τη Βουδαπέστη στο πρόγραμμα της,κι έτσι δε θα χάσω το ταξίδι που σχεδίαζα.