Mηχανικός αεροσκαφών

• Thread starter Thread starter z_pilot
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Όχι δε μιλάμε για κάτι στο απώτερο μέλλον.Μεταφέρω λόγια φοιτητή από το φοιτητικό portal της Κοζάνης όπου βρίσκεται το τμήμα:ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΩΣ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΜΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑΞΙΟ ΜΕ ΑΚΟΜΗ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ (ΛΙΓΟΥ) Η ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ. ΑΥΤΟ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΝΤΕΚΑ(11) ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΜΑΣ ΩΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ.

Επαναλαμβάνω (μερικώς) τα παραπάνω με κίνδυνο να γίνω κουραστικός. Ισάξιο ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα σημαίνει κυρίως θετική απάντηση στα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Οι απόφοιτοι εγγράφονται στο ΤΕΕ (κατόπιν εξετάσεων) ως Μηχανολόγοι Μηχανικοί? ΝΑΙ-ΟΧΙ-ΔΞ/ΔΑ

2. Οι απόφοιτοι μετά την εγγραφή στο ΤΕΕ, παίρνουν τις δυο επαγγελματικές άδειες που ανέφερα από την Νομαρχία? ΝΑΙ-ΟΧΙ-ΔΞ/ΔΑ

3. Οι απόφοιτοι εγγράφονται στο Μητρώο Μελετητών του ΥΠΕΧΩΔΕ στην κατηγορία 9? ΝΑΙ-ΟΧΙ-ΔΞ/ΔΑ

4. Οι απόφοιτοι εγγράφονται στο Μητρώο Εμπειρίας Κατασκευαστών (ΜΕΚ) του ΥΠΕΧΩΔΕ στην κατηγορία των "ηλεκτρομηχανολογικών"? ΝΑΙ-ΟΧΙ-ΔΞ/ΔΑ

Αν έχεις 4 ΝΑΙ είναι ΟΚ. Μέχρι στιγμής έχεις 4 ΔΞ/ΔΑ. Στο 3 ίσως δεν πάρεις απάντηση, αφού η εγγραφή γίνεται 4 έτη μετά το πτυχίο, άρα δεν έχει δοκιμαστεί. Λογικά το 1 και 2 είναι επαρκείς προϋποθέσεις για να καλυφθούν τα 3 και 4, αλλά ποτέ δεν είσαι σίγουρος.

Ok κατάλαβα.Αν υπάρχει και κάποιος άλλος που ξέρει κάτι για το εν λόγω τμήμα εδώ είμαστε :)

Αυτές οι σπουδές είναι σπονδυλωτές. Στην δική σου περίπτωση πρώτα κάνεις το Foundation Degree για το οποίο χρειάζεται 5 GCSE και εξέταση στη γλώσσα. Μετά κάνεις ένα πρόσθετο έτος για το Bachelor.

Μάλλον θα πρέπει να σε ενδιαφέρει περισσότερο αυτό:

Aerospace Engineering MEng/BEng(Hons)

.

sv1xv":39qhaumy said:
Αυτές οι σπουδές είναι σπονδυλωτές. Στην δική σου περίπτωση πρώτα κάνεις το Foundation Degree για το οποίο χρειάζεται 5 GCSE και εξέταση στη γλώσσα. Μετά κάνεις ένα πρόσθετο έτος για το Bachelor.

Μάλλον θα πρέπει να σε ενδιαφέρει περισσότερο αυτό:

Aerospace Engineering MEng/BEng(Hons)

.
Σκέφτομαι τελικά ότι ίσως να μη γίνω αεροναυπηγός.Οι γονείς μου έχουν δύο γνωστούς αεροναυπηγούς που είναι άνεργοι και γενικότερα εγώ θέλω να δουλέψω στην Ελλάδα(που ως αεροναυπηγός είναι κομμάτι δύσκολο) και μάλιστα σε δουλειά hands on στο αεροσκάφος και γουστάρω αυτό που λέμε "φάση αεροδρομίου".Οπότε ίσως αυτό το course να είναι καλύτερο για τη περίπτωσή μου.Δε νομίζεις?

Αν πράγματι θέλεις να γίνεις τεχνικός στην επισκευαστική βάση, ίσως είναι καλύτερο. Όμως πρέπει να βρεις περισσότερα στοιχεία για το πόσο αποδεκτό είναι το πτυχίο αυτό στον αεροπορικό χώρο. Γράψε στο πανεπιστήμιο να σου στείλουν το αναλυτικό τευχίδιο. Πιθανώς να υπάρχει και στο Βρεττανικό Συμβούλιο στην Αθήνα.

Ναι,και εγώ αυτό σκεφτόμουν να κάνω.Θέλω πραγματικά να ξέρω κατά πόσο θα με βοηθήσει αυτό το πτυχίο στην εύρεση εργασίας.Οι προϋποθέσεις ακόμα δεν μου γίναν αντιληπτές :roll: Για παράδειγμα τί είναι το GCSE?
Είδα αυτό αλλά δε πολυκατάλαβα http://en.wikipedia.org/wiki/General_Ce ... _Education

z_pilot":2q0gxtlx said:
Για παράδειγμα τί είναι το GCSE?
Πρόκειται για την βρετανική έκδοση του "απολυτηρίου λυκείου". Είναι ολόκληρη ιστορία και μάλλον θα χρειαστείς ειδική προετοιμασία. Ξέρω ότι υπάρχουν φροντιστήρια που ειδικεύονται σε αυτά, αλλά δεν είμαι γνώστης των λεπτομερειών. Πέραν τούτου, έλα σε άμεση επικοινωνία με το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council), έχουν ότι σχετικό υλικό χρειάζεσαι.

Δηλαδή θα χρειαστώ παραπάνω από έναν χρόνο να μπω στη σχολή?Και θα δώσω στα αγγλικά τα διάφορα μαθήματα του λυκείου?Πχ Ιστορία,Μαθηματικά,Φυσική κλπ?Πάνε καλά ρε???
Μήπως να πάω τελικά στο τει τεχνολογίας αεροσκαφών?Αν το πτυχίο του έχει αναγνώριση για να βρω δουλειά ως μηχανικός συντήρησης θα ήταν καλό.Αν όχι μη χάσω 4 χρόνια από τη ζωή μου τσάμπα..