Mηχανικός αεροσκαφών

• Thread starter Thread starter z_pilot
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αρχίζω να δουλεύω μέσα στο μυαλό μου την ιδέα για σπουδές aerospace engineering στο εξωτερικό.Σίγουρα θα ήταν ότι καλύτερο για μένα αν και λίγο αργά το διαπίστωσα.Αν δεν είναι κόπος ας μου δώσει πληροφορίες κάποιος που σπουδάζει ή σπούδασε αυτό το αντικείμενο στο εξωτερικό περί του πανεπιστημίου στο οποίο βρίσκεται ή βρισκόταν,πόσο χρήματα απαιτούνται για το πανεπιστήμιο και για τη διαβίωση(στη συγκεκριμένη πόλη που είναι ή ήταν),οι απαιτήσεις εκ μέρους του πανεπιστημίου πχ πτυχία γλωσσών κλπ.

Στο παρόν thread δεν έχει συζητηθεί σε μεγάλο βαθμό το θέμα όσον αφορά σπουδές στο εξωτερικό.Θα ήταν καλό λοιπόν να γίνει,θα βοηθήσει και τους επόμενους.Αν δε το προσέξατε αυτό ρώτησα στο αρχικό μου πόστ όταν έφτιαξα αυτό το thread.Άμα γίνει και επισημασμένο ακόμα καλύτερα :D :D

aerospace engineering...........

Νομίζω το είχα ξαναγράψει: το aerospace engineering ΔΕΝ έχει σχέση με το υπόστεγο. Δεν χρειάζεται τέτοιο άτομο εκεί, ούτε και μπορεί να προσφέρει πολλά (αναλόγως - ίσως και τίποτα). Στο υπόστεγο πάνε τα μαστόρια είτε τεχνικών σχολών, είτε ΤΕΙ.

Δες αυτό: http://web.mit.edu/aeroastro/

Παραπέμπει πουθενά σε συντήρηση και υπόστεγο?

Μήπως αυτό http://www3.imperial.ac.uk/aeronautics ή αυτό http://www.galcit.caltech.edu/ φαίνεται να προετοιμάζουν άτομα για υπόστεγο?

Ο διπλ μηχανικός είναι αυτό που χρησιμοποιεί την υπάρχουσα τεχνολογία, τους νόμους των μαθηματικών και της φυσικής και φτιάχνει ΝΕΑ.
Ο τεχνίτης - συντηρητής - μάστορας εφαρμόζει την υπάρχουσα τεχνολογία (όχι τους νόμους της φυσικής, όχι μαθηματικά).

Δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα, εξίσου χρήσιμα, αλλά ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά.

Μα εγώ δε θέλω να δουλέψω ως τεχνίτης στο υπόστεγο.Ίσως λίγο παλιότερα να το ήθελα αλλά πλέον άλλαξα γνώμη.Θέλω να δουλέψω σε υψηλό επίπεδο,να κάνω μετρήσεις και πειράματα σε αεροσύραγγες.Για τέτοιο επίπεδο μιλάμε.Έχω καταλάβει τη διαφορά μεταξύ τεχνίτη και διπλωματούχου μηχανικού.

Edited: Δεν κάνουμε quote όταν αναφερόμαστε στο αμέσως προηγούμενο post!

z-pilot, τα ίδια θελω κι εγω... δυστυχώς δεν κατάφερα φετος να μπω σε κάποια σχολη μηχανολογων/αεροναυπηγων αλλα του χρονου θα ξαναδώσω για Μηχανολογους Μηχανικους ΕΜΠ (ή Πατρας). Πάντως αν εχεις την δυνατοτητα να πας εξωτερικό τοτε να το κανεις γιατι εκει θα εχεις μέλλον και πολυ πιο ευκολα θα βρεις δουλεια πανω στο αντικειμενο που σπουδασες. Ενω εδω στην Ελλαδα ξεχνα την αεροναυπηγική...

Το ζήτημα δεν είναι αν αξίζουν τα ελληνικά πολυτεχνεία.Πιστεύω πως αξίζουν αλλά όχι τόσο στον τομέα της αεροναυπηγικής.Αυτό που δε μου αρέσει είναι ότι στη Πάτρα τα 3 πρώτα χρόνια κάνεις γενική μηχανολογία και μόνο τα 2 τελευταία για τα αεροπλάνα.Ενώ στο εξωτερικό μονο τον πρώτο χρόνο γενικά και μετά αυτό που σε ενδιαφέρει.Βέβαια τώρα που το σκέφτηκα είναι λίγο αργά και παρ' όλο που διαθέτω τα μέσα (οικονομικά εννοώ) για να πάω μάλλον δε θα πάω γιατί πώς το λέω τώρα στους γονείς μου.Θα μου πουν τόσο καιρό δε το σκέφτηκες?Έχω ήδη αρχίσει φροντιστήρια για τις πανελλήνιες.Αλλά αν δε περάσω με τη πρώτη αεροναυπηγών Πάτρας θα πάω σίγουρα.Είδες πόσο ανέβηκε η βάση?Άστα να πάνε :x

Καλημέρα.Κάνοντας μια σύντομη αναζήτηση σε τμήματα(ΑΕΙ) σχετικά με μηχανολόγους μήπως και βρω κάποιο άλλο τμήμα με χαμηλότερη βαθμολογία από τα γνωστά 4,"έπεσα" στο τμήμα μηχανικών διαχείρισης ενεργειακών πόρων.Στην ιστοσελίδα αναφέρει ότι αποτελεί ένα τμήμα μηχανολόγων μηχανικών με έμφαση στα ενεργειακά θέματα και ότι σύντομα θα μετονομαστεί σε "Μηχανολόγων μηχανικών ενέργειας".Ερωτώ όποιον γνωρίζει αν το τμήμα αξίζει να πάω ούτως ώστε να ασχοληθώ μετέπειτα με την αεροναυπηγική.Πάντως εγώ που είδα τα μαθήματα του τμήματος είναι σχεδόν ίδια με όλα τα υπόλοιπα τμήματα απλών μηχανολόγων.Όποιος ενδιαφέρεται το site είναι
http://www.enman.uowm.gr/

Όπως τα λες και όπως τα βλέπω, το τμήμα απλά ασχολείται με θέματα ενέργειας (η μετονομασία άστο είναι μια μεγάλη ιστορία, απλά θέλουν να ακούγεται πιο sic για όόόταν θα γίνει η απελευθέρωση ενέργειας στη χώρα). Δεν ξέρω κατά πόσον θα σε βοηθήσει μετά στην αεροναυπηγική.

Παρόλα αυτά είναι (άλλο) ένα τμήμα μηχανικών.

z_pilot":viufqpyk said:
Ερωτώ όποιον γνωρίζει αν το τμήμα αξίζει να πάω ούτως ώστε να ασχοληθώ μετέπειτα με την αεροναυπηγική.
Μάθε από το Τ.Ε.Ε. (Τεχνικό Επιμελητήριο) αν καταχωρεί τους αποφοίτους του ως Μηχανολόγους Μηχανικούς. Αν ναι, έχει καλώς. Αν όχι, οι σπουδές είναι χαμένος κόπος. Τάδε έφη Νόμος 6422/34.

sv1xv":1hjbqin4 said:
Μάθε από το Τ.Ε.Ε. (Τεχνικό Επιμελητήριο) αν καταχωρεί τους αποφοίτους του ως Μηχανολόγους Μηχανικούς. Αν ναι, έχει καλώς. Αν όχι, οι σπουδές είναι χαμένος κόπος. Τάδε έφη Νόμος 6422/34.
Προς το παρόν οι απόφοιτοι έχουν μερικώς δικαιώματα μηχανολόγων μηχανικών και μετά τη μετονομασία του τμήματος,που ζήτησε το τμήμα από το υπουργείο παιδείας,θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα με τους υπόλοιπους μηχανολόγους.Το ζήτημα είναι το αν και πότε θα γίνει αυτό :roll:

z_pilot":127urwlo said:
Προς το παρόν οι απόφοιτοι έχουν μερικώς δικαιώματα μηχανολόγων μηχανικών
Τι θα πεί "μερικώς" ? Παίρνεις μετά την εξέταση από το ΤΕΕ απεριόριστες άδειες Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων από τη Νομαρχία? (Αυτά είναι τα ουσιαστικά "επαγγελματικά δικαιώματα" για τον ιδιωτικό τομέα - για τα δημόσια έργα παίζουν και άλλα). Αν όχι, δεν αξίζει τον κόπο. Αν λένε "μελλοντικά", είναι gambling (στοίχημα, που λένε).

.