Μιλάνο....

• Thread starter Thread starter axilleaslarisa
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Οντως το Κομο είναι μαγευτικό (ειχα δει και τον Κλουνει εκει κάτω),αξίζει μια επίσκεψη! Μπορεις να πας με τρένο,απο τον σταθμό του Μιλάνου (εχει και το Μαλπενσα Εξπρες) Για να πας απο Μιλανο στο Μαλπένσα υπάρχει και λεωφορείο έξω απο τον σταθμό και σε πάει κατευθείαν,πολύ βολικό. Καλό ταξίδι να έχεις!

Τελικά μάγκες ο κύβος ερίφθη...
Έκλεισα σήμερα στο Ηotel Garda ,το οποίο βρίσκεται και αυτό στην ίδια γειτονιά που λέγαμε..
Το βρήκα σήμερα & κατέληξα σε αυτό γιατί μου φάνηκε πιο συμπαθητικό στο site του και με κάπως καλύτερα σχόλια (στο booking.com). Πιθανώς αλλιώς να το βλέπουμε στις φωτό & αλλιώς να είναι.. Η τιμή πιστεύω καλή, για 3 βραδιές δίκλινο απο 24/11 , 70 ευρώ/βραδιά..
Όσον αφορά την βόλτα εκτός Μιλάνου ,αυτή θα είναι στο Λουγκάνο (1.30') με κλείσιμο εισιτηρίου μέσω του site των Ελβετών (20 ευρώ alle-ret), διότι είναι φθηνότερα σε σχέση με την Trenitalia..

Kαι επειδη και εγω σε λιγες μερες θα παω Μιλανο αν και εψαξα να βρω μεσο απο το Μαλπενσα στον κεντρικο σταθμο του Μιλανου με λεοφωρειο-δεν καταλαβα κατι-η πτηση μ ειναι στο τερματικο 2 και απο κει 8α παρω λεοφορειο για τον Κεντρικο στα8μο γιατι κατι μου λεει μεσο Gallarate και μπερδευτηκα.
Pls help...
http://www.airwise.com/airports/europe/ ... tran1.html

Μιλανομανία μας έπιασε πολλούς τελικά! :D

Επειδή πάω πολύ σύντομα θα τσεκάρω τη πόλη και μετά θα σας πω λεπτομέρειες. 8)

Πάντως κρίμα που δε θα προλάβουμε να πάμε και στις Λίμνες της Βόρειας Ιταλίας αλλά και στο Μπέργκαμο όπυ έχω μάθει τα καλύτερα. :(

Ελπίζω να βρω μια καλή ευκαιρία να περιοκανηθώ πάλι στον Βορρά της Ιταλίας τον Μάιο ή τον Σεπτέμβριο.Αλλωστε υποπτευομαι οτι τότε οι Ιταλικές λίμνες θα είναι πολύ πιο γενναιόδωρες .

Καλή μας διασκέδαση. :great:

valentinovissi":hep6utez said:
Kαι επειδη και εγω σε λιγες μερες θα παω Μιλανο αν και εψαξα να βρω μεσο απο το Μαλπενσα στον κεντρικο σταθμο του Μιλανου με λεοφωρειο-δεν καταλαβα κατι-η πτηση μ ειναι στο τερματικο 2 και απο κει 8α παρω λεοφορειο για τον Κεντρικο στα8μο γιατι κατι μου λεει μεσο Gallarate και μπερδευτηκα.
Pls help...
http://www.airwise.com/airports/europe/ ... tran1.html

Το λεωφορείο για Gallarate είναι άσχετο με αυτό που πάει στο κέντρο. Gallarate είναι κάποιος τοπικός σταθμός τραίνου, από τον οποίο μπορείς να πάρεις τραίνο για την πόλη (κυρίως για τον σταθμό Porta Venezia). :arrow: http://www.ferroviedellostato.it/homepage.html
Λεωφορείο για κέντρο έχει κάθε 20 λεπτά από τις 06:20 μέχρι τα μεσάνυχτα, αλλά αναχωρεί από το Terminal 1. Ίσως να περνάει από το Terminal 2, αλλά δεν αναφέρεται. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει λεωφορείο που συνδέει (δωρεάν) τα δύο Terminal, αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσεις για να μεταβείς στο Terminal 1.

Λεωφορείο έχει κανονικότατα από το terminal 2 για το Statione Centrale... Είναι διερχόμενο από το terminal 1. Υπολόγιζε περίπου 45 λεπτά χωρίς κίνηση...

Στο terminal 1 πρέπει να πας μόνο αν θέλεις να πάρεις το τρένο. Προσοχή το τρένο δεν σε βγάζει στο Statione Centrale αλλά στο σταθμό της Cadorna. Αν δεν έχεις κλείσει κάποιο ξενοδοχείο κοντά στο Centrale η Cadorna βολεύει καλύτερα γιατί είναι πιό κεντρικά...

Αυτό υποψιαζόμουν και εγώ, αλλά οι πληροφορίες στην ιστοσέλιδα τους δεν είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικές...

Ευχαριστω ολους ,το καλυτερο ειναι να παρω το λεοφωρειο απο τον 1 που ειναι σιγουρο οτι παει στον κεντρικο γιατι το ξενοδοχειο μου ειναι διπλα του.

Εκλιπαρώ για την βοήθεια του aakunz...
Για όσους δεν το ξέρουν ο υπερπράχτορας κάνει τα πρώτα του βήματα στην εκμάθηση της Μογγολικής γλώσσας... Επειδή τα Ελληνικά μου είναι φτωχά και δεν τα καταλαβαίνει ο φίλος μας σε παρακαλώ μετάφρασε στη Μογγολική το παρακάτω...

COMPUTERISE":8bhbo8q6 said:
Λεωφορείο έχει κανονικότατα από το terminal 2 για το Statione Centrale... Είναι διερχόμενο από το terminal 1. Υπολόγιζε περίπου 45 λεπτά χωρίς κίνηση...

Γράψε δηλαδή με καθαρές Μογγολικές κουβέντες σύντροφε ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ που συνδέει το Terminal 2 με το Statione Centrale... και για καλό και για κακό γράψτο και στα Βορειοκορεάτικα... ποτέ δεν ξέρει κανείς...

Μέγιστε υπερπράχτορα προκαταβολικά σε ευχαριστώ...

Στα Παφιτικα σε παρακαλω γιατι δεν καταλαβαινω αλλη γλωσσα. :twisted: :twisted: :twisted: