Miles & Bonus

  • Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
6 κρατήσεις ξενοδοχείων από την αρχή της χρονιάς, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και email τπτ ακόμη... Αξίζει αν δεν έχει διαφορά τιμής σίγουρα γιατί από το τπτ θεωρητικά θα σου έρθουν μίλια.

Ερώτηση: Έχω προσθήκη μιλίων 200 ή 500 με δικαιολογία Intra Schengen Lounge benefit. Τι σημαίνει αυτό; Γιατί μπαίνουν;
Τους πήρε 6 μήνες να μου βάλουν μίλια από τον Γενάρη.

Το ''τους'' αναφέρεται στη Α3 και στην ΤΗΥ. Η μία έδειχνε την άλλη, το είχα παρατήσει. Ούτε δημόσια υπηρεσία να ήταν η Star Alliance. Mιλάμε για 2500 μίλια που σε ένα άλλο σύμπαν θα τα έδινες αμέσως, γιατί ο χρόνος των εργαζομένων και η δυσφορία του πελάτη κοστίζει περισσότερο (ειδικά αν σου δείχνει το boarding pass). Και στην χειρότερη αν έχει πει ψέμματα, τα αφαιρείς μετά.
 
Στην σελιδα της Α3 δειχνει codesharing τις πτήσεις με Cyprus αλλα δεν βγαζει μίλια..Παιρνεις τελικα μιλια αν πεταξεις με CY?
 
Μερικές παρατηρήσεις τελευταία...
Τα μίλια από ξενοδοχείο μπήκαν αμέσως την τελευταία φορά. Αφού βέβαια είχαμε email και τηλέφωνα για τα προηγούμενα.
Τα μίλια από τη Hertz ενώ έμπαιναν την ίδια μέρα, τώρα μετά από 2 εβδομάδες.
Βλέπω ότι μάλλον αλλάζει το προνόμιο gold για έκπτωση για στην επιλογή θέσης, γιατί σε πτήση Σεπτεμβρίου μου έβγαλε το μήνυμα με καταληκτική ημερομηνία τον Οκτώβριο.

Πήγα να κάνω κράτηση με μίλια, οι φόροι πχ σε LH είναι πολλές φορές περισσότεροι από το να κλείσω απευθείας με την αεροπορική. Μου βγάζει πολύ περιορισμένες πτήσεις σε σχέση με πριν 1 ή 2 μήνες για πτήσεις για Νοέμβριο ή Φλεβάρη, στις περισσότερες δεν έχει διαθεσιμότητα και λείπουν επιλογές. Αυτό συμβαίνει λόγω Α3 η *A?
 

Attachments

  • IMG_20230909_110800.jpg
    IMG_20230909_110800.jpg
    115,7 KB · Προβολές: 26
Βλέπω ότι μάλλον αλλάζει το προνόμιο gold για έκπτωση για στην επιλογή θέσης, γιατί σε πτήση Σεπτεμβρίου μου έβγαλε το μήνυμα με καταληκτική ημερομηνία τον Οκτώβριο.
Kαμία σχέση.
Αυτό που βλέπεις δεν σχετίζεται με status.
Λέει ότι μέχρι 2/10, ΑΝ αντί να πληρώσεις για θέση, ήθελες να ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕΙΣ μίλια, χρειαζόσουν 50% λιγότερα.
Post automatically merged:

Πήγα να κάνω κράτηση με μίλια, οι φόροι πχ σε LH είναι πολλές φορές περισσότεροι από το να κλείσω απευθείας με την αεροπορική.

Ανέκαθεν ίσχυε αυτό.
Kαι στο Miles & More της Lufthansa αν πας να κλείσεις με Lufthansa ή ορισμένες άλλες *A οι φόροι είναι υπέρογκοι

Μου βγάζει πολύ περιορισμένες πτήσεις σε σχέση με πριν 1 ή 2 μήνες για πτήσεις για Νοέμβριο ή Φλεβάρη, στις περισσότερες δεν έχει διαθεσιμότητα και λείπουν επιλογές. Αυτό συμβαίνει λόγω Α3 η *A?

Λογικά λόγω των AWARD θέσεων που δίνει η *Α / Lufthansa στην Aegean
 
Έχεις δίκιο για τα μίλια, το είδα βιαστικά στο δρόμο. Οπότε κάτι σαν προσφορά μέχρι 2 Οκτωβρίου είναι, 50% λιγότερα μίλια.

Για πτήσεις προς Ασία μου έβγαζε παλαιότερα Singapore ή προς ΗΠΑ United. Τώρα δεν τα είδα αυτά δυστυχώς. Κυρίως LH Group με υπέρογκους φόρους, προς Ασία είδα και ΤΚ που δεν έβλεπα πιο πριν και προς ΗΠΑ πλέον και ΤΑΡ. Θα κλείσω μάλλον μόνος μου γιατί ίδια ακριβώς χρήματα βγαίνει στις ημερομηνίες που ψάχνω. Γενικότερα σε LH και ΤΚ είναι αυτό το τρελό πόσο με φόρους.
Επίσης είναι βλακώδες να σου δείχνει πτήσεις που δεν μπορείς να κλείσεις.
 
Last edited:
Φαίνεται ότι ομαλοποιήθηκε το θέμα πίστωσης των μιλίων από κράτηση της Booking αφού 2 κρατήσεις που είχα περάστηκαν μέσα στην επόμενη βδομάδα μετά το check out.
Πάντως η Α3 για να είναι σίγουρη αναφέρει στην επιβεβαίωση της κράτησης:
"Θα λάβετε την επιβράβευση από AEGEAN AIRLINES S.A 64 μέρες ή περισσότερες μετά το check-out"

Σου λέει "δεν βάζω ότι θα μπουν του Αγίου ανήμερα για σιγουριά..." :mrgreen:
 
Στην σελιδα της Α3 δειχνει codesharing τις πτήσεις με Cyprus αλλα δεν βγαζει μίλια..Παιρνεις τελικα μιλια αν πεταξεις με CY?
Λογικά όχι (χωρίς να είμαι 100% σίγουρος).
Πάντως και στην "αίτηση καταχώρησης μιλίων" στο app δεν υπάρχει ως επιλογή αεροπορικής εταιρίας η CY.
Επίσης από προσωπική εμπειρία με πτήση κωδικού LH , αγορασμένη από website LH αλλά που εκτελούνταν με θυγατρική εκτός Star Alliance, δεν πήρα καθόλου μίλια στο Miles & Bonus και όταν πήγα να τα βάλω χειροκίνητα με τον κωδικό LH μου έλεγε μην επιλέξιμη πτήση (ή κάτι τέτοιο)
 
Καλημέρα σε όλους,


Μία ερώτηση έχω για τους γνώστες του αντικειμένου. Είμαι silver που λήγει όμως στις 29/09/2023. Στις 30/09/2023, έχω πτήση που θα κάλυπτα τα υπόλοιπα μίλια για να παραμείνω silver, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει μία μέρα νωρίτερα η πτήση λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Το ερώτημα μου είναι το εξής. Αν αφήσω να λήξη το silver status, χωρίς να αγοράσω μίλια, στις 30/09 θα είμαι blue, οπότε θα προσμετρηθουν τα μίλια που έχω ήδη από ταξίδια περίπου 6500 τον περασμένο χρόνο για να ξαναγίνω silver? οπότε με 1500μιλια γίνομαι ξανά σιλβερ? ή αυτά του περασμένου χρόνου δεν μετρώνται ξανά αφού μετρήθηκαν για την παραμονή στο σιλβερ status που χάθηκε?

Αν κάποιος ξέρει από εμπειρία, ας μου πει.

Ευχαριστώ
 
Απλά μπες σήμερα και αγόρασε τα μιλια ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ που απαιτούνται, αν σε ενδιαφέρει να διατηρήσεις το silver. Ωστε η πτήση που θα κάνεις στις 30/9 να μετράει για την αναβάθμιση σε Gold.
 
Top