Missing luggage

Η βαλίτσα εφτασε τελικά σήμερα! Με δύο αυτοκόλλητα πάνω Rush to MUC και Rush to SJJ. Πολύ φοβάμαι ότι η βαλίτσα είχε ξεμείνει Αθηνα...

Και το ενδιαφέρον είναι ότι ούτε καν με πήραν ένα τηλ να μου πουν ότι η βαλίτσα έφτασε! Ετυχε να είμαι στο αεροδρόμιο σήμερα του Σαράγεβου και πήγα και τους ρώτησα και μου λένε "Α! Η βαλίτσα είναι εδώ από εχθές!".

Μόλις γυρίσω Ελλάδα θα ζητήσω και τα χρήματα πίσω από ότι αγόρασα.
 
γεια σας,
ταξιδεψα τα Χριστουγεννα στην Ρωμη.στην επιστροφη μου στην Αθηνα δεν ηρθε η βαλιτσα μου.επεστραψα Ελλαδα 29 δεκεμβρη και ακομη δεν εχει βρεθει η βαλιτσα μου.η βαλιτσα μου δεν εχει το Τag, και αυτο το ξερω γιατι ηταν ατσαλα κολλημενο στην πλατη της βαλιτσας της κοπελας μου.βεβαια φαινεται σαν να πατηθηκε πανω στον ιμαντα.Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν υπαρχει περιπτωση να εχει κλαπει η βαλιτσα μου,αυτο το ρωταω γιατι εχουν περασει παρα πολλες μερες και ακομη δεν εχει βρεθει.Δεν ξερω και πολλα απο αεροπορικα ταξιδια,ηταν η πρωτη φορα και ατυχη.
Ευχαριστω!! :(
 
Θεωρώντας αυτονόητο το ότι δήλωσες την απώλεια στην αεροπορική εταιρεία, θα σε συμβούλευα το εξ ίσου αυτονόητο, να επικοινωνήσεις άμεσα μαζί τους και να ζητήσεις να σε αποζημιώσουν.
 
Εχω ενημερωσει απο την πρωτη στιγμη την αεροπορικη εταιρεια αμεσως.επισης αυτες τις μερες βγαινει απο το online συστημα και θα παει το θεμα μου στα κεντρικα.Αλλα εμενα πιο πολυ με ενδιαφερει να βρεθει η βαλιτσα και οχι να παρω την αποζημιωση.Θα τους ζητησω να συνεχισουν να ψαχνουν και ας εχουν περασει 45 ημερες.Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι τοσες μερες δεν εχει βρεθει καν, και με εχει βαλει στην διαδικασια να σκεφτομαι οτι εχει κλαπει.Βεβαια απο την αεροπορικη εταιρεια μου λενε οτι ειναι Ιταλια και αργουν καπως και τετοια.Η βαλιτσα δεν εχει Tag αλλα εχει αρκετα διακρητικα.Επισης, εχω συμπληρωση και λιστα με τα πραγματα που εχει μεσα.Τεσπα.θα βρεθει αυτη η βαλιτσα;Η να την ξεχασω; :(

Επισης θα ηθελα να με ενημερωσετε σχετικα με την αποζημιωση.Τι πρεπει να κανω, να βαλω δικηγορο;Τι δικαιουμαι ακριβως,γιατι τα περιεχομενα της βαλιτσας αξιζουν 2300 ευρω περιπου.Επισης δεν ειναι απο Αθηνα και 2 μερες ημουν εκει και δεν ειχα ρουχα.Και γενικα δεν εχω ρουχα,γιατι ειχα παρει αρκετα μαζι μου. :(
 
Αν δεν είχες δηλώσει εξ αρχής στο check-in, ότι το περιεχόμενο ήταν μεγάλης αξίας, θα αποζημιωθείς με τα ισχύοντα. Βάσει της Συνθήκης του Μόντρεαλ, δικαιούσαι USD20 ανά κιλό, μέχρι του ανωτάτου ορίου των USD1375, αν δεν κάνω λάθος. Από τη στιγμή που αυτές οι πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας με την οποία ταξίδεψες και εσύ αποδέχθηκες να πετάξεις με την εταιρεία, δε μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα μέσω δικηγόρου, δεδομένου ότι αγορά εισιτηρίου προϋποθέτει πλήρη αποδοχή των όρων.

Φυσικά, η αεροπορική εταιρεία δεν αποζημιώνει για τιμαλφή και αντικείμενα αξίας, τα οποία δεν πρέπει να τοποθετούνται σε αποσκευές.

Σου έτυχε σε Aegean ή Alitalia;
 
Με Aegean ειχα πεταξει.Το μονο που ειχα μεσα που δεν επρεπε ηταν η ψηφιακη μου μηχανη.Ολα τα αλλα ειναι ρουχα,αλλα αξιζουν και τα πιο πολλα ειναι καινουργια.Σευχαριστω για τις πληροφοριες,θα μπω στο site της Aegean να το ψαξω.
Πιστευεις οτι θα βρεθει η οτι εχει κλαπει;
 
Συνήθως αυτά συμβαίνουν με Alitalia (Aircraft Lands In Tokyo, And Luggage In Athens). Ακόμα κι αν δεν είχες εσύ δικό σου tag επάνω στη βαλίτσα, το tag που βάζει η εταιρεία, είναι από μόνο του αρκετό για να μπορέσει να ανευρεθεί η αποσκευή, αφού τα στοιχεία επάνω του παραπέμπουν στην κράτησή σου. Αν το tag αποκολληθεί (λίγο δύσκολο να γίνει μόνο του), υπάρχει συνήθως και ένα αυτοκόλλητο με barcode επάνω στη βαλίτσα. Αν η βαλίτσα φτάσει σε λάθος αεροδρόμιο, τότε σκανάροντας τον κωδικό, η εταιρεία handling μπορεί να την εντοπίσει και να την προωθήσει στο σωστό αεροδρόμιο. Αυτό για το οποίο δεν είμαι σίγουρος, είναι το εάν καταχωρούνται οι βαλίτσες σε βάση δεδομένων, όταν φτάνουν σε ένα αεροδρόμιο και πρόκειται να βγουν στον ιμάντα.

Καλό είναι να τοποθετείτε μία κάρτα με τα στοιχεία σας και στο εσωτερικό της βαλίτσας, μαζί με ένα απόσπασμα του δρομολογίου σας (στην περίπτωση που κάνετε πολλαπλά σκέλη). Επίσης, είναι πολύ χρήσιμο να έχετε μία φωτογραφία της βαλίτσας στο κινητό σας, το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει για τη συντομότερη αναγνώριση του τύπου από την εταιρεία handling, γλιτώνοντας περιγραφές του τύπου "ήταν μακρόστενη, μαύρη με τέσσερα ροδάκια και μία χειρολάβή", που ταιριάζουν με τις περισσότερες βαλίτσες στην αγορά.
 
Υπάρχει και η πιθανότητα να την έχει πάρει κάποιος άλλος επιβάτης είτε από λάθος είτε επίτηδες.
Μου έχει συμβεί, επιστρέφοντας στην Αθήνα, να πάρει άλλος τη βαλίτσα μου κατά λάθος. Μετά από λίγες ώρες με πήραν τηλέφωνο από την εταιρεία handling και με ενημέρωσαν σχετικά. Προφανώς, δεν του έκανε το περιεχόμενο της βαλίτσας μου και (μάλλον) προτιμούσε το περιεχόμενο της δικής του.
Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω αγαπητέ koz, αν ήμουν στη θέση σου δε θα αισιοδοξούσα μετά από 45 μέρες "αναζήτησης". Αν την είχε πάρει κατά λάθος κάποιος άλλος θα είχε ενημερώσει την εταιρεία αφού θα ήθελε τη δική του βαλίτσα. Άρα, ή την πήρε κάποιος επίτηδες ή όποιος την πήρε δεν έχει σκοπό να την επιστρέψει.
 
Φιλε/η aakunz εχω αρκετα διακριτικα στην βαλιτσα μου,και εχω στειλει και φωτο με την βαλιτσα στην Aegean.
Φιλε Fotis ημουν απο τους πρωτους στον ιμαντα στην Αθηνα,επισης ειχα αλλες 3 βαλιτσες που βγηκαν και οι 3 μαζι στο τελος.οποτε μου φαινεται δυσκολο να την πηρε καποιος απο τον ιμαντα στην Ελλαδα.
Τωρα τι γινεται στην Ρωμη ιδεα δεν εχω.Δεν περιμενω να βρεθει,απλα απο την aegean με ειπαν οτι στις 2 Φεβρουαριου εστειλαν οι Ιταλοι μια βαλιτσα που χαθηκε απο 15 Δεκεμβρη,μονο αυτο μου δινει ελπιδες. Εγω πιστευω πως δεν ψαχνουν καλα οι Ιταλοι.
Τοσο γκαντεμης ειμαι;στο πρωτο μου ταξιδι και να την χασω;
:?: :?: :?: :?: :?:
 
Γεια σας και παλι,λοιπον παιδια ακομη δεν εχει βρεθει η βαλιτσα αλλα με πηραν απο τα κεντρικα για αποζημιωση.Μου δινουν 700ευρω μονο,αλλα εγω ειχα πραγματα τουαλχιστον 2000ευρω!Τι πρεπει να κανω?Να κινηθω νομικα?
Σας ευχαριστω. :thx:
 
Top