Modelling

• Thread starter Thread starter Hristos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Εμένα η συλλογή μου έχει μόνο 4 αεροπλανάκια... Λογικό αφού τον Αύγουστο ξεκίνησα να τα μαζεύω :lol: :lol:

Έχουμε και λέμε:

Lauda Air 737-600 "Tirolo"
Lauda Air 767-300 (OE-LAU)
Air Namibia 747SP "Etosha"
Boeing 777-200LR στα "Μαμίσια" χρώματα (της Boeing)

Το τελευταίο το αγόρασα πριν από μισή ώρα από Καλφάκη και αν και κάπως ακροβότερο από τα άλλα, έχει γ@μ@τη ποιότητα... Το κοίταζα ένα τέταρτο σαν μ*λ***ς!!! Το συστήνω ανεπιφύλακτα!!!

Από μη-herpa έχω ένα 747-200 "Air Force One" σε κλιμακα 1:200 πλαστικό σε σταντ.

Πολύ παλαιότερα (10-14 χρονών) είχανε περάσει από το χέρι μου πολλά συναρμολογούμενα 1:144 (άααχ αυτό το 747 της Airfix τι μου θύμισε!!!!) αλλά ποτέ δεν τα κατάφερνα στο βάψιμο και η υπομονή μου δεν ήταν το καλύτερο σημείο μου.

Πάντως θυμάμαι ένα DC-9 (Airfix αν θυμάμαι καλά) αφού το κόλλησα και το είχα βάψει σε κάτι δικό μου (πολύ απλοϊκό) livery το διέλυσα με μια ματσόλα και μετά κολλούσα ένα-ένα τα κομμάτια στα οποία το έσπασα. Ο λόγος? Για να διελυθεί πιο εύκολα! Αφού το κόλλησα (για 2η φορά), το φούνταρα στο δρόμο από τον 3ο όροφο για να κάνω air crash simulation :roll: :roll: :roll: Εντάξει, ήμουν μικρός τότε!!

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ.
ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΑΛΛΟΙΘΩΡΙΣΑ ΛΙΓΟ! :wink:

ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ (ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΥ) ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΜΜΑ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙΑ HERPA KAI JEMINI!!!!

EINAI TO THM-MODELS ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ Π.Π.ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΚΑΙ Π.ΜΕΛΑ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΦΕ ΟΠΟΥ ΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΟΥ.

ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ (ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΜΑΓΑΖΟΥ ΕΝΝΟΩ) ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ.

ΦΙΛΕ ΘΩΜΑ ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΕΒΑΛΕΣ ΣΤΟ "ΑΘΛΗΜΑ"

Να σου υπενθυμίσω ότι μοντέλα της Herpa και της Gemini δεν είναι ο,τι καλύτερο στην αγορά.. Κοίτα για μοντέλα της Phoenix, Aeroclassics, Euroclassics, Big Box, Blue Box etc

PS: Welcome to the family! ;)

Να σου υπενθυμίσω ότι μοντέλα της Herpa και της Gemini δεν ε

ΦΙΛΕ ΣΤΕΦΟ

ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΛΑΝΤΙΟ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ SCHABAK ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΜΑ ΜΟΝΟ ΚΑΛΑ Η ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΣ ΓΑΤΕΣ :P

ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΑΓΟΡΑΣΑ 2 ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΗΣ HERPA ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΕΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ ΠΩΛΗΤΗ- ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑ!!!

ΕΣΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΕΝΑ ΠΟΤΟ (ΕΣΤΩ ΚΙΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ) ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΟΥΝΤΡΟΥΧΟ ΜΠΑΡΜΑΝ? :wink:

Όχι, θα έψαχνα για μια "barwoman"! ;)

Το θέμα είναι: Αξίζει να αγοράσεις Herpa, όταν για μικρό (σχετικά) επιπλέον αντίτιμο μπορείς να έχεις πολύ καλύτερη ποιότητα? ;) Θα σου πρότεινα να κυνηγάς ποιότητα, και όχι ποσότητα! ;) Ok, έχω βάλει σα σκοπό να συλλέγω όσο το δυνατό πιο πολλά διαφορετικά ελληνικά αεροπλανάκια: Τα εκτρώματα σε 1:1000 και 1:600 τα αγνοώ!

makedonas":ovo6wnaj said:
Όχι, θα έψαχνα για μια "barwoman"! ;)

Το θέμα είναι: Αξίζει να αγοράσεις Herpa, όταν για μικρό (σχετικά) επιπλέον αντίτιμο μπορείς να έχεις πολύ καλύτερη ποιότητα? ;) Θα σου πρότεινα να κυνηγάς ποιότητα, και όχι ποσότητα! ;) Ok, έχω βάλει σα σκοπό να συλλέγω όσο το δυνατό πιο πολλά διαφορετικά ελληνικά αεροπλανάκια: Τα εκτρώματα σε 1:1000 και 1:600 τα αγνοώ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟ? ΠΟΣΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ Ο.Α.?
ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΛΙΜΑΚΑ.
ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ ΕΝΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΠΕΙΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΜΑ.ΜΗ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΩΡΑ.
ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΕΡΠΛΑΝΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ BARWOMAN ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΑΔΙΚΟ! :)

Δεν ξέρω γιατί τόσο πολύ βαράτε την herpa για την ποιότητά της. Στα νεότερα μοντέλα της η ποιότητα δεν είναι και τόσο χάλια όπως παρουσιάζετε εν μέρη εδώ. Τα παλιά herpakia σίγουρα ήταν περισσότερο παιχνίδια (με ρόδες που γυρνούσαν) παρά συλλεκτικά κομμάτια αλλά με τα νέα μοντέλα που κυκλοφορούν τα τελευταία έτη η διαφορά είναι τεράστια και πλέον αγοράζω χωρίς πρόβλημα και χωρίς δεύτερη σκέψη και herpa.

άκουσα για το ΤΗΜ, τον Θωμά Χριστοδουλίδη, και χάρηκα για τα λόγια που ειπώθηκαν για αυτόν, επειδή είναι ξάδελφος μου και συνεργαζόμαστε.
Αλήθεια έχουμε αρκετούς φίλους από την Θεσσαλονίκη ?
Αν ναι πηγαίνετε μια βόλτα από το μαγαζί του, γιατί είναι και το μόνο κατάστημα στην πόλη με μινιατούρες αεροπλάνων. Φέρνει και Schuco, που εγώ δεν μπορώ να συνεννοηθώ μαζί με αυτους.

makmak":323w7u0d said:
ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟ? ΠΟΣΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ Ο.Α.?

Except Herpa:
Phoenix
Aeroclassics
Euroclassics
Netmodels
Inflight200/InflightLE
PPC Holland (A3)
Rise Soon Industrial Corp.
Schuco
SkyJets
Skyline Models
Sovereign
StarJets
Wooster

Ξεχασα καμμια? :P ;)

makedonas":1qiop0ma said:
Να σου υπενθυμίσω ότι μοντέλα της Herpa και της Gemini δεν είναι ο,τι καλύτερο στην αγορά.. Κοίτα για μοντέλα της Phoenix, Aeroclassics, Euroclassics, Big Box, Blue Box etc

PS: Welcome to the family! ;)

Όταν είχα πάει στην Κίνα στον συνέταιρο της HERPA, το εργοστάσιο HOGAN, μπορώ να σου πω ότι 3 από τα ονόματα που αναφέρεις φτιαχνόντουσαν εκεί.
Λες το αφεντικό να τρελάθηκε και να φτιάχνει καλύτερα μοντέλα για τους εξωτερικούς πελάτες του FASHON απ' ότι γα τα δικά του ?.
Λάβε υπ' όψιν σου επίσης ότι μερικά πρωτότυπα δεν μπορούν να αποδοθούν τέλεια σε κλίμακα 1/500 ή και ακόμη 1/200. Εάν πχ. Η πτέρυγα ενός DASH-8 στην 1/500 ήταν υπό ακριβή κλίμακα, θα ήταν τόσο κοφτερή που θα κοβόμασταν ή στην καλύτερη περίπτωση θα έσπαγε εύκολα ο κασσίτερος που θα ήταν και πάλι σαν μαχαίρι. Λόγω όμως της νομοθεσίας στην ΕΕ, περί ασφαλείας στην χρήση των μοντέλων (που υπάγονται στους ίδιους κανόνες με τα παιχνίδια), αυτό δεν επιτρέπεται και έτσι κάποιες αναλογίες αναγκαστικά αλλοιώνονται.
Σου υπενθυμίζω :
ότι η HERPA δεν τσιγκουνεύεται χρήματα και τα μοντέλα της, (που τα επιμελούνται 4 άξιοι μοντελιστές στον εργοστάσιο της στην Γερμανία), είναι άριστης ποιότητας και την αδικείς κατάφορα λέγοντας «στην ουσία δεν έχει την καλύτερη ποιότητα». Αλίμονο μην τρελαθούμε. Κάνω αυτήν την δουλειά 40 χρόνια, έχω δει χιλιάδες μοντέλα, σε δεκάδες εκθέσεις και εργοστάσια κάνοντας τον γύρο του κόσμου κάθε χρόνο και κρίνω καθόλου σωστή αυτήν σου την άποψη.
Έχεις δει ποτέ σου ένα HERPA PREMIUM από κοντά ?
Δεν τα φτάνει ούτε η Gemini, ούτε PHOENIX, ούτε τίποτα που κυκλοφορεί.
Έχεις δει το 1/200 Lufthansa Boeing 727-100, ΝΟ. 550789 ?
Κάτω από € 40,00 στη 1/200, είναι ρεκόρ ποιότητας και τιμής. Εάν δεν το έχεις κυνήγατο γιατί πάντα εξαφανίζεται.