Νέα διαβατήρια

• Thread starter Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
xristos":1fzqv6om said:
Οk το παρέλαβα κι εγώ σήμερα.

Ποσο πλήρωσες τώρα Χρηστο (αν επιτρέπεται?) Ρωτάω γιατί το καλοκαίρι ήτανε 62EUR, και το διαβατήριο χωρίς chip

Περί διαβατηρίου

Έχω διαβατήριο που έχει εκδοθεί από την ΕΛ.ΑΣ και τη Διεύθυνση Διαβατηρίων το 2007 και λήγει το 2012.Ισχύει;Δε νομίζω να έχει τσιπ.
Αν ξέρει κάποιος υπεύθυνα ας μου πει διότι έχω χάσει την ταυτότητα μου-αν και έτσι και αλλιώς ήταν παλιά-και μπορεί να μην προλάβω να πάω να βγάλω νέα μέχρι την Πέμπτη που θα πάω στην Αυστρία.

Re: Περί διαβατηρίου

Φυσικά και ισχύει, αφού λήγει το 2012. Απλώς δεν μπορείς να επισκεφθείς με αυτό τις Ηνωμένες Πολιτείες με το πρόγραμμα απαλλαγής από VISA... Τις καινούργιες ταυτότητες απ' όσο ξέρω τις παραδίδουν αυθημερόν, για να μή σου πω μέσα σε μισή ώρα. Αν έχασες την παλιά σου ταυτότητα καλύτερα να δηλώσεις την απώλεια το συντομότερο δυνατόν.

Έχω δηλώσει απώλεια,απλώς πρέπει να μπορέσω να πάω πρωί και με μάρτυρα,να χάσουμε 3-4 ώρες στην ουρά να βγάλουμε νέα.Νόμιζα ότι τα νέα διαβατήρια που ισχύουν είναι μόνο αυτά με το τσιπ.

Όλα τα ελληνικά διαβατήρια που εκδόθηκαν από το Σεπτέμβρη του 2006 και μετά, έχουν σίγουρα RF chip. Ρίξε μια ματιά στο εξώφυλλο. Όλα τα διαβατήρια που εκδόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. ισχύουν κανονικά μέχρι τη λήξη τους, ασχέτως εάν είναι εφοδιασμένα με το RF chip ή όχι.

imaginas":36bxdxxi said:
Έχω δηλώσει απώλεια,απλώς πρέπει να μπορέσω να πάω πρωί και με μάρτυρα,να χάσουμε 3-4 ώρες στην ουρά να βγάλουμε νέα.

Έχω την εντύπωση ότι τα γραφεία έκδοσης ταυτοτήτων λειτουργούν απογευματινές ώρες κάθε Τετάρτη, εάν αυτό σε διευκολύνει καθόλου για να βγάλεις νέα.

Το διαβατήριο μου λήγει τον Οκτώβριο του 2011.
Μπορώ να το αντικαταστήσω πριν τον Οκτώβρη?
Πόσο διάστημα απαιτείται περίπου για την αντικατάσταση?

Βάσει της σχετικής νομοθεσίας, έχεις το δικαίωμα να αντικαταστήσεις το διαβατήριό σου, εφ'όσον υπολείπονται λιγότεροι από 8 μήνες μέχρι τη λήξη του (σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείς να το κάνεις μέχρι και 12 μήνες πριν τη λήξη -αν το διαβατήριο δεν είχε chip). Η διαδικασία παραμένει η ίδια και διαρκεί από 5 έως και 7 εργάσιμες ημέρες. Επίσης, πρόωρη αντικατάσταση επιτρέπεται στην περίπτωση που δεν υπάρχουν πλέον άλλες σελίδες διαθέσιμες για θεώρηση.

http://www.passport.gov.gr/

Σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας, πρέπει να περιμένετε να παρέλθουν τρεις μήνες από την ημερομηνία δήλωσης του συμβάντος, για να σας επιτραπεί να υποβάλετε δικαιολογητικά για νέο διαβατήριο.

aakunz":24ifjfz3 said:
Σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας, πρέπει να περιμένετε να παρέλθουν τρεις μήνες από την ημερομηνία δήλωσης του συμβάντος, για να σας επιτραπεί να υποβάλετε δικαιολογητικά για νέο διαβατήριο.

Αν όμως στο μεσοδιάστημα το βρεις, μπορείς να υποβάλλεις άμεσα τα δικαιολογητικά για νέο διαβατήριο (το παλιό ακυρώνεται άμεσα με τη δήλωση κλοπής/απώλειας). Η τρίμηνη καθυστέρηση τίθεται για λόγους ασφαλείας (υποτίθεται πως γίνεται διερεύνηση των συνθηκών κλοπής/απώλειας).