Νέοι Προορισμοί της ZF

• Thread starter Thread starter ptiseisA
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
MerNion":3m8efo3k said:
η Athens σκέφτεται να ξεκινήσει και πτήσεις προς Ρέθυμνο

Μάλλον θα πρέπει να σκεφτεί καλά και πιο αεροδρόμιο να χρησιμοποιήσει :P Το Rethymnon Centraal ή το Rethymno Int'l, :wall:
Tώρα για λεοφωρείο τύπου Ryanair, που θα σε πηγαίνει στην πτήση, δεν είμαι και πολύ σίγουρος. είναι που είναι 49θέσια, με load factors (δεν ξέρω το επίσημο αλλα τις φορές που ταξίδεψα από χανιά, με το ζόρι έφτανε το 50% χονδρικά), από τους οποίους πόσοι να είναι απο ρέθυμνο! και αν το λεοφωρειάκι το χρεώνει επιπλέον, λίγο δύσκολο το βλέπω το εγχείρημα, ωστόσο μακάρι, γιατί όχι!
Σόφια, βουκουρέστι, Μιλάνο! Καλή προσπάθεια, και θα δειξει ο χρόνος αν η άνεση to επιτρέπει.

Ναι δεν το έθεσα σωστά το "πτήσεις για Ρέθυμνο".. Προφανώς δεν θα προσγειώνεται στο Rethymno City που θα φτιάξει για αυτό το σκοπό :wink: Ισως κάνει κάποιες προσφορές με πουλμανακι από/προς Ηράκλειο ή Χανία ή κάτι άλλο για να ενισχύσει το Ρέθυμνο..
Οσο για τα εξωτερικά που σκοπεύει, δεν νομίζω οτι βγαίνουν με τον υπάρχοντα στόλο... Οπότε θα χρειαστεί και άλλα αεροπλάνα.. Για να δούμε..

Μα το λέει στο άρθρο:
Mάλιστα δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η Athens Airways σκοπεύει στο άμεσο μέλλον να δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους του Pεθύμνου να μετακινούνται με δικό της όχημα από και προς το αεροδρόμιο Xανίων, ώστε να μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στα δρομολόγια της εταιρείας.
οι πτήσεις θα γίνονται στα Χανιά. Αντίστοιχο είχε και η Ολυμπιακή που έβαζε δικό της λεωφορείο για Ρέθυμνο το οποίο σε άφηνε στα γραφεία της ΟΑ στο Ρέθυμνο, πίσω από τον Κήπο.
Αυτό με το λεωφορείο της εκάστοτε εταιρίας γίνεται και σε άλλους προορισμούς πχ ΟΑ για Λευκάδα (προσγείωση στο Άκτιο), μέχρι πρόσφατα CY για Πάφο (από Λάρνακα) κλπ.

Πάντως η εταιρία ευελπιστεί να εντάξει κάποια στιγμή και ΕΜΒ-190 προκειμένου να επεκτείνει το πρόγραμμα προορισμών της και στο εξωτερικό.

Προσφάτως η εταιρία ζήτησε από την Υ.Π.Α. Ιωαννίνων, χώρο εντός του αερολιμένα για να στήσει γραφείο. Απ'ότι φαίνεται θα την καλωσορίσουμε κι εδώ... Το πότε δεν ξέρω ακόμα.

Πολύ καλά όλα αυτά περί επέκτασης των δρομολογίων,γιατί ανησύχησα με κάποιες πληροφορίες που άκουσα για τα οικονομικά της εταιρείας.Κυκλοφόρησε μια φήμη ότι μάλλον πάει για κλείσιμο,δηλ.
Πραγματικά ελπίζω πως θα αντέξει τελικά!

Το ότι επεκτείνει δε σημαίνει απαραιτήτως ότι πάει καλά. Άμα πέσει λουκέτο (μακάρι να μην πέσει) δε θα πάρουμε χαμπάρι τίποτα...

Καλως η κακως, το Α και το Ω σημερα ειναι το μαρκετινγκ. Αν μια ΧΨ εταιρεια δεν διαφημιζει σωστα το προιον της, πως θα ξερει ο απλος καταναλωτης - πελατης την υπαρξη του ωστε να το προτιμησει; Η μονη διαφημιση που εχω δει διαδικτυακα σχετικα με την ZF ηταν σχετικα με καποια bonus club πακετα και αυτο ηταν. Δεν ξερω τι κανει στον εντυπο τομεα. Αλλα εαν δεν προβαλλει το προιον της, οι πιο πολλοι θα το αγνοουν, με τα οποια επακολουθα για την υπαρξη της εταιρειας. Το λεω και επιμενω οτι ειδικα στον αεροπορικο τομεα, ειδικα στην Ελλαδα, αρχη και τελος ειναι η προβολη και η διαφημιση. Κοιταξτε το παραδειγμα της Α3. Για μια νεα εταιρεια σαν την ZF η διαφημιση πρεπει να ειναι το καθημερινο ψωμοτυρι τους!

Α! Γιωργο ευχαριστο αυτο που διαβασα για ΕΜΒ-190! Ετσι θα κρατηθει και μια ομοιομορφια στον στολο, μιας και τα Embraer αποσο ξερω εχουν μεταξυ τους σχεδον ιδιο κοκπιτ, μια λογικη που πρωτη εκανε πραξη η Airbus.

eagle1 οι φημες ειναι συνηθως κακοηθιες του ανταγωνισμου μεχρι αποδειξεως του εναντιου.. :mrgreen:

Αν και μάλλον offtopic, η Athens είχε κάνει banner campaign στην έναρξη της, είχε παρουσία στο Βενιζέλο με αφίσες, είχε κάνει ραδιοφωνικό για τα πακέτα για τα στελέχη επιχειρήσεων και είχε κάνει και έντυπες καταχωρήσεις.

Να θυμίσω ότι στο παρελθόν, η Hellas Jet (ήταν και πελάτης της εταιρείας που δούλευα) είχε κάνει μέχρι και τηλεοπτικό. Δεν απέφερε τα προσδοκώμενα.

Η διαφήμιση είναι ένα ΠΟΛΥ ακριβό sport (ένα τηλεοπτικό 30'' στο prime time σε μεγάλο κανάλι ξεκινάει περίπου από 2500-3000€) και μια ολοσέλιδη καταχώρηση σε Κυριακάτικη εφημερίδα μπορεί να φτάσει και τα 4.000€. Και αυτά σαν κόστος μέσων. Η παραγωγή ενός τηλεοπτικού spot με κανονικό γύρισμα ξεκινάει από περίπου 45-50.000€.

Από τη στιγμή λοιπόν που δεν είσαι κινητή τηλεφωνία ή τράπεζα (που δαπανούν δεκάδες εκατομύρια ευρώ το χρόνο σε διαφήμιση) και έχεις περιορισμένο budget, πας σε αυτό που λέμε "στοχευμένη επικοινωνία". Δηλαδή βλέπουμε ποιο είναι το κοινό που μας ενδιαφέρει και στοχεύουμε αναλόγως. Αυτό είναι και αυτό που κάνει το 90% των διαφημιζόμενων.

Το είχα πει και στο παρελθόν, αλλά το ξαναγράφω: Βάσει της έρευνας TGI, από το κοινό 15-64 σε πανελλαδική κλίμακα, ΜΟΝΟ το 11% (περίπου 670.000) έχει πραγματοποιήσει κάποιο αεροπορικό ταξίδι τους τελευταίους 12 μήνες. Η αγορά είναι μικρή και είναι καλύτερο να μιλάς στο κοινό που σε ενδιαφέρει, εκτός αν έχεις λεφτά για πέταμα.

Και κάτι τελευταίο: Οι παροικούντες αυτό το forum ΔΕΝ αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα κοινού. Είμαστε biased.

10% μόνο? Δλδ οι ίδιοι και οι ιδιοι πετάμε? Λίγο χλωμό το βλέπω...

Όσο για τις διαφημίσεις, προσωπικά πιστεύω και νομίζω ότι έχει περάσει, λανθασμένα ίσως, ότι όσο πιο πολύ διαφημίζεται μια εταιρεία, επωνυμία κτλ τόσο πιο καλή θεωρείται... Αλλά σε ένα πεδίο που έχεις να ανταγωνιστείς Α3 και ΟΑ πώς θα επιζήσεις? Mε το word of mouth ή με τα άγονα? Άς έφερναν ένα Α/Φ λιγότερο και ας επένδυαν τα περισσεύουμενα στο brand awareness τους...

Η ΖF σαν εταιρεία μπορεί να μην έχει ακόμα οικονομική αυτάρκεια αλλά ο ιδρυτής της έχει...

Τέλος, μπορεί να είμαστε προσωπικά λίγο εώς πολύ biassed αλλά σίγουρα έχουμε όλοι φίλους/γνωστούς κτλ απ' όπου μπορούμε να πάρουμε πληροφορίες. Προσωπικά 4 στους 5 δικούς μου δεν γνωρίζει καν ότι υπάρχει η ZF, παρότι ψιλοδιαφημίζεται στα τοπικά μέσα...

Re: Απορίες για flight info της Athens Airways

Εγώ μπορώ να ρωτήσω κάτι άλλο; Ξέρει κανείς αν υπάρχει σχεδιασμός να ξεκινήσει η ZF πτήσεις για τα Γιάννενα; Είδα προχτές νομίζω στους πίνακες του ΑΙΑ μια αναχώρηση απογευματινή της εταιρείας για ΙΟΑ. Ένα φίλος μου στα ΙΟΑ μου είπε ότι ψάχνουν για γραφείο στο αεροδρόμιο και εκτελούν δοκιμαστικές πτήσεις. Ξέρετε αν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσουν προς τα εκεί και για πότε περίπου;