Νέος ΥΜΕ & η πώληση των ΟΑ.

• Thread starter Thread starter docORL
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
corfu75":1k9jgvdj said:
Να υπενθυμησω, σε καποιους πως ''η παλε ποτε'' Ολυμπιακη εκανε την Ελλαδα γνωστη στο εξωτερικο και για οσους εχουν κανει μεταναστες, εβλεπαν το αεροπλανο και δακρυζαν.Τελος παντων αστο.....λεπτομερεια!Εχετε ποτε αναρωτηθει ποσους χαραμοφαηδες πληρωνουμε εκτος Ο.Α???

Η ΚΡΑΤΙΚΗ Ολυμπιακή δεν έκανε γνωστή την Ελλάδα στο Εξωτερικό (τουλάχιστον όχι θετικά), αντιθέτως η ΚΡΑΤΙΚΗ Ολυμπιακή ΔΥΣΦΥΜΟΥΣΕ την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Οι μετανάστες (παλαιότερα όχι πλέον τώρα) όταν έβλεπαν κάτι Ελληνικό τους έπιανε η νοσταλγία για την πατρίδα , ας μην μας διαφεύγει ότι δεν ήταν ιδιαίτερα συνηθισμένο να επισκέπτονται την χώρα τους συχνά για πολλούς λόγους . (ένας από τους οποίους ήταν τα ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ αεροπορικά εισιτήρια αφού τότε δεν υπήρχε ανταγωνισμός κι υπήρχε ΜΟΝΟ κρατικό μονοπώλιο......).

Ας δεχθούμε ότι πληρώνουμε πολλούς "χαραμοφάηδες" , (Σε πολλές περιπτώσεις αδικεί τους εργαζόμενους ο χαρακτηρισμός αυτός).
Από κάπου πρέπει να αρχίσει ο περιορισμός και η ΟΑ είναι ότι πιο πρόσφορο (φυσικό αφού υπάρχει και καταδίκη της Ελλάδος ) .
Αν σε ενοχλεί γιατί από εκεί άρχισε ο περιορισμός αυτό είναι άλλο θέμα.

corfu75, δεν είναι οτι έχεις άδικο στα πράγματα που λές, αλλά ο συμψηφισμός που επιχειρείς είναι άτοπος. Η λογική δηλαδή είναι αφού πετάμε εκατομμύρια και δις δεξιά αριστερά ας πετάξουμε και στην ολυμπιακή, τί σας πειράζει; Η κατάσταση στην εταιρία δεν είναι καθόλου σημερινη. Έχω απόσπασμα από δίσκο του Χάρυ Κλυν, έτος 1985 (!) που περιλαμβάνει ένα σατυρικό κομμάτι "Ολυμπιακή Ταλαιπωρία" (~1ΜΒ, mp3 file). Από τότε όπως φαίνεται η εταιρία πετούσε και δεν πετούσε. Δεν νομίζω να ήταν ο παράγων περηφάνειας του έθνους.

Εν πάση περιπτώση, φαίνεται ότι τώρα μπήκε σε ένα δρόμο η όλη ιστορία, μακάρι να καρποφορήσει η διαδικασία και να προχωρήσει (επιτέλους) η εταιρία στην επόμενη, μη κρατική, σελίδα της μπας και γίνει εταιρία σοβαρή, και πρωτίστως μια εταιρία σοβαρή έχει έσοδα για να στέκεται στα ποδια της.

Δεν καταλαβαινω με το που καποιος,πει κατι θετικο για την Ο.Α.,αμεσως να τον ειρωνευτουμε και να τον φαμε!Πρωτον,την Ολλανδια δεν την εμαθα απο την Κ.L.M., αλλα απο τη γεωγραφια στο σχολειο και απο τις ομορφιες του Αμστερνταμ.Οπως και την Ελλαδα δεν την εμαθαν απο τα ονοματα που εδινε η Ο.Α. στα αεροπλανα της,τα παραδειγματα που εδωσα,ειναι απλα και λαικα.''Ο ΝΟΩ...ΝΟΗΤΟ''.Αν και ΔΕΝ ειμαι υπερ στο να μεινει στην παρουσα κατασταση{βλεπε χρεη της εταιρειας},να παραμεινει στο δημοσιο.Ξερετε οτι στην περιφερεια,δεν υπαρχουν μοναδες εντατικης θεραπειας?και... χρειαζεται αμεση διακομηδη ασθενων στην Αθηνα{τι γραφεις ρε Corfu75?εδω ειναι αεροπορικο μπλοκ να τα γραψεις σε μπλοκ που αφορουν την υγεια.Αλλωστε για αεροδιακομηδες εχουμε τα ελικοπτερα του Ε.Κ.Α.Β.το ξεχασες?}Οχι ρε παιδια, δεν το ξεχασα!,απλα αυτα που ειχαμε εχουν πεσει ολααα και με...απωλειες!Τωρα αν καποιος θελει απο επαρχεια να μεταφερει,ασθενη με φορειο εσπευσμενα στην Αθηνα,θα παει στην Ο.Α.,θα το δηλωσει,θα κατεβασουν τους 7 τελευταιους επιβατες,(που εχουν ηδη τσεκαρει απο το αεροπλανο)και θα βαλουν μεσα το φορειο με τον ασθενη,αφου εχει πληρωσειτα καθισματα που καταλαμβανει το φορειο, θα τον πανε Αθηνα με το 18ετιας αεροπλανο τους!Οχι γιατι το θελουν αλλα γιατι ειναι ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ!!!.Τωρα, αν καποιος αλλος τους συμβει αυτο, εσπευσμενα παρει ασθενη με το ολοκαινουργιο της αγαπημενης...ονοματα,δεν λεμε...,δεν ειναι υποχρεωμενη με φορειο να τον παρει,γιατι....ειναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ!!!.,Αυτα ειχα να σας πω, συγνωμη αν το ποστ μου ειναι off-topic,και συγνωμη που σας εθιξα την ,...αγαπημενη.

Υ.Γ. Προς αποφυγη παρεξηγησεων,δεν δουλευω ουτε στην Ο.Α.,ουτε στην Αιγαιου.

corfu75":40zwsnrt said:
Οπως και την Ελλαδα δεν την εμαθαν απο τα ονοματα που εδινε η Ο.Α. στα αεροπλανα της,τα παραδειγματα που εδωσα,ειναι απλα και λαικα.''Ο ΝΟΩ...ΝΟΗΤΟ''.

Νομίζω ότι πήρες και αρκετές "απλές και λαϊκές" απαντήσεις .....

corfu75":40zwsnrt said:
Ξερετε οτι στην περιφερεια,δεν υπαρχουν μοναδες εντατικης θεραπειας?και... χρειαζεται αμεση διακομηδη ασθενων στην Αθηνα

Λαϊκά (για να μήν πώ λαϊκίστικα) 8) 8) : "Ξέρεις πόσα νοσοκομεία και πόσες Μ.Ε.Θ θα φτιαχνόταν στην επαρχία αν δέν πετούσαν τα χρήματα των φορολογουμένων στην μαύρη τρύπα Ο.Α ????"

corfu75,
Άρα και την Ελλάδα μας από το σχολειό τους τη μάθανε και όχι από την ΟΑ...
Όταν χρειάζεται να γίνει διακομιδή ασθενούς που απαιτείται φορείο και λόγο γεωγραφίας (νησί) μπορεί να γίνει μόνο αεροπορικώς εκτός από την ΟΑ και την Α3 που με το κατάλληλο αντίτιμο σε εξυπηρετούν υπάρχουν πλέον και αρκετές εταιρίες που παρέχουν αυτή την υπηρεσία. Έχε υπόψη σου ότι σε περιπτώσεις που η ανάγκη μεταφοράς είναι επείγουσα η Πολεμική Αεροπορία (και μπράβο της) στέλνει μεταγωγικά C-130 και σύντομος C-27J Spartan. Για ποιο λόγο πρέπει να παρέχεται μόνο απο "ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" δεν μπορώ να το κατανοήσω. Επίσης δεν μπορώ να φανταστώ τι συμβαίνει στη συντριπτική πλειοψηφία των χώρων της Ευρώπης που έχουν μόνο ιδιωτικές εταιρίες. Αφήνουν τον κόσμο να πεθάνει?

Υ/Γ1: Ούτε εγώ εργάζομαι στην Aegean ή σε άλλη εταιρία που να έχει την παραμικρή ανάμιξη με την αεροπορία. Aviation enthusiast είμαι και μόνο.
Υ/Γ2: "Αγαπημένη" έχω μόνο την τσέπη μου. Η Α3 όπως και κάθε άλλη ιδιωτική δεν μου κοστίζει φράγκο, η ΟΑ πάλι μου(μας) κοστίζει είτε πετάω(με) είτε όχι μαζί της.

Ας επιστρέψουμε όμως πάλι στο θέμα μας, που είναι η πώληση των ΟΑ και όχι αυτά που γράφτηκαν τελευταία. :thx:

Θα συμφωνήσω και εγώ με τους υπολοίπους, έναντι του corfu75...

Δυστυχώς, στην Ελλάδα (όπως και σε αρκετές άλλες χώρες βεβαίως) το Δημόσιο ως "επιχειρηματίας" έχει ταυτιστεί με κακοδιαχείριση και ωχαδελφισμό που συσσωρεύουν ελλείμματα σε βάρος των φορολογουμένων που υποτίθεται εξυπηρετούν. Κλασσικά παραδείγματα αυτού η ΟΑ και ο ΟΣΕ. Και όχι, δε φταίνε μόνο οι κακές διοικήσεις/κυβερνήσεις... φταίνε και οι ίδιοι (χιλιάδες) εργαζόμενοι σε αυτές, που (στη συντριπτική πλειοψηφία τους έστω) διεκδικούσαν συνεχώς μόνο παχυλά δικαιώματα, χωρίς να φροντίζουν αναλόγως τις υποχρεώσεις τους, θεωρώντας εαυτούς υπεράνω τέτοιων... λεπτομερειών, ανέξοδα για τους ίδιους, εις βάρος του δημόσιου κουρβανά.

Και φυσικά, είναι παρελκυστικώς λαϊκιστικά τα επιχειρήματα περί "κοινωνικού ρόλου" της χιλιοχρεωμένης και τρίτης κατηγορίας (βάσει SkyTrax) ΟΑ. Δε ζούμε στην Ουγκάντα, jumbo-έλεος πια! :hello?:

Οk, πίσω στο θέμα τώρα

ΑΡΩΝ ΑΡΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣΩΝ ΑΥΤΟΝ δεν ντρεπεσε που υποστηριζεις την εταιρεια που εχει ρουφηξει το αιμα του φορολογουμενου ενω.....δεν εχουμε το παραμικρο σκανδαλο και κλεψιμεικο εκτος απο την Ο.Α, που αν ειχαμε τα λεφτα, που εχουν δωσει θα ειχαμε και στο ποιο μικρο νησακι 10 Μ.Ε.Θ, ενω αν ειχαμε τα λεφτα απο τα ΟΜΟΛΟΓΑ,SIΕΜENS,ΖΑΧΟΠΟΥΛΙΑΔΑ,ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ,ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ και αλλα πολλα,.........δεν θα μας εφταναν ουτε για πασατεμπο.Ακου......κει.!!! Ενταξει...........δεν θα ξανα πω τιποτα, ειμαι λαικιστης. Το αποφασισε η γλαροφωλια!!!(φωλια του λυκου) απο εδω και στο εξης θα λεμε η φωλια του γλαρου!!!! Ενταξη κυριοι διαχειριστες με επανεναφερω στην ταξη, στο θεμα μας. Μολις χτυπησε το τηλεφωνο μου και ενα πουλακι,(οχι γλαρος), μου ειπε πως μες στην εβδομαδα, μπορει και σημερα, θα υπαρξει επισημη δημοσια δηλωση του Σ.Ανδριανοπουλου των αθηναικων αερογραμμων για συμετοχη στις απευθειας διαπραγματευσης.Αυτη τη φορα, με βελτιωμενη προταση και για της τρεις εταιρειες του ομιλου της Ο.Α και θα καταθεσει και το επιχειρησιακο πλανο του.Εντω μεταξυ, στο stand-by ειναι και ο ομιλος Ρεστη, που μες την εβδομαδα μαλλον θα κατεβει και αυτος στις συνομιλιες.Συμπερασμα..............μου κανει εντυπωση, πως τοση μεγαλη επιχειρηματιες ενδιαφερονται για μια κλινικα νεκρη εταιρεια με ενα ονομα τελειωμενο και ενα τοσο κακο προσωπικο και που ειναι τριτη στην κατηγορια sky-trax τι να πω..........αβυσσος η ψυχη του επιχειρηματια!!!! Και δεν ζουμε στην Ουγκαντα,.....ζουμε στην Ελλαδα του σεμνα..........και ταπεινα!!!!!

Θα σου λύσω εγώ την απορία corfu75: Gordon Gekko

(και όποιος κατάλαβε ....κατάλαβε) 8)

corfu_75

Γιατί είσαι τόσο προκλητικός και όταν σε στριμώχνουν με επιχειρήματα επιτίθεσαι εναντίον όλων και τους προσβάλλεις; Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό και να ξέρεις πως δεν δημιουργείς τις ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για μία γόνιμη και πολιτισμένη συζήτηση.

Πρόσεξε λιγο και τα -αρχαία- ελληνικά σου. Αντί να υποστηρίζουν τα "επιχειρήματά" σου, τα καταρρίπτουν και δεν μπορεί να σε πάρει κανένας σοβαρά.

Φιλικά

Τέλος και με το δικό μου off-topic :deadthread:

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.