Olympic A340

• Thread starter Thread starter sggr
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το κυριότερο είναι σε αυτή την περίπτωση και κάθε άλλη να μη γεμίζουμε τα αεροδρόμια μας με αεροσκάφη εταιριών που δεν πετούν η δεν πέταξαν γιατί αυτό δημιουργεί άσχημη εντύπωση στους επισκέπτες μας που περνούν από δίπλα τους όταν βρίσκονται στα αεροδρόμια μας. Έχω παει και έχω έρθει από αρκετά αεροδρόμια του κόσμου και ουδέποτε συνάντησα ασυντήρητα αεροσκάφη γνωστών εταιριών και μη να φιγουράρουν στην πίστα. Δεν είναι καλές δημόσιες σχέσεις κάτι τέτοιο. Τα Α340 της ΟΑ έγιναν όχι μόνο σύμβολα της Ελληνικής οικονομικής κρίσης άλλα και σύμβολα της αποκαθήλωσης μιας θρυλικής αεροπορικής εταιρίας των δεκαετιών του 50, 60 και 70.

Ναι αυτό μάρανε τον Ελ.Βεν. δεν κοιτάει τα χάλια του. Τον τουρίστα αυτά τα αεροπλάνα τον χαλάνε, νομίζεις..... :thx: καθόλου δεν τον χαλάει που φτάνει σε ένα αεροδρόμιο έρημο Με μία το πολύ πτήσεις να περιμένουν να παραλάβουν αποσκευές. Για προσγειωθείτε μερικοί που βρίσκεστε στο 7 συννεφάκι. Μέχρι και το παράπηγμα της ΟΑ στο Ελληνικό είχε ποιο πολύ κόσμο, έφτανες στο κτήριο και καταλάβαινες ότι ήσουν σε αεροδρόμιο (έστω τριτοκοσμικό), τώρα σε πιάνει κατάθλιψη με τις άδειες αίθουσες. Καλά ειδικά άμα έρχεσαι και εκτός Shenghen, τότε έχει πολύ πλάκα, περπατάς αυτόν τον διάδρομο και βλέπεις όλες αυτές τις άδειες αίθουσες αναμονής-προσμονής. Σκέτος ενθουσιασμός..!..!. :wall: .. Τα παλιά αεροπλάνα θα μας πείραζαν, ας πέταγαν και να έφερναν κάποιο τουρίστα, μιλάμε για ρεκόρ αφίξεων τουριστών φέτος αλλά άνοιξη δεν έχει δει ο Ελ.Βεν. Προσωπικά έχω προσγειωθεί σε αρκετά πρώην σοβιετικά αεροδρόμια που έχουν σταθμευμένα παλιά αεροπλάνα και δεν με ενοχλεί, ίσα –ίσα τα χαζεύω από μακριά. Ο Ελ.Βεν έγινε το σύμβολο της αποκαθήλωσης του αεροδρομίου των Αθηνών από αεροπορικό κόμβο σε πόρδο.

Θα απαντήσω στο ίδιο πνεύμα.Βγαίνοντας από το αεροδρόμιο τών Σπάτων θα έχετε όλοι παρατηρήσει ένα γλυπτό,μία σύνθεση από στεφάνια,σαν αυτά πού κρατούν οι ζογκλέρ,στη στροφή μετά το πάρκινγκ.Είναι σαν να κατέρευσε το σήμα τής Ολυμπιακής σε μία σύνθεση από κύκλους επικών προδιαγραφών.Το βλέπω πολύ συμβολικό.Ο απόλυτος θρίαμβος.Μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις.Το όνομα και το σήμα τής Ολυμπιακής είναι ακόμα κόκκινο πανί γιά πολλούς.Αεροπλάνο θα φυλάξουν;Βέβαια υπάρχει και το SX-BCL.Τι κάνει αυτό εκεί μες τη μέση; Θα πείραζε να έχει και ένα Α340 δίπλα του;Ασκήσεις εγκατάλειψης θα γίνονται μόνο σε Β732; Μάλλον δεν το σκέφτηκαν.Και τα είχαν στο πιάτο! Μάλλον νόμιζαν πώς θα τούς χάριζαν κανένα...

Θα πείραζε να έχει και ένα Α340 δίπλα του;Ασκήσεις εγκατάλειψης θα γίνονται μόνο σε Β732; Μάλλον δεν το σκέφτηκαν.Και τα είχαν στο πιάτο! Μάλλον νόμιζαν πώς θα τούς χάριζαν κανένα...
Βρε χαζούλη,ξέρεις τι λεφτά θα βγάλουν από τα Α340;

Κρίμα, και δεν αξιώθηκα ποτέ να τα δώ απο κοντά, πόσο μάλλον να πετάξω μαζί τους.
Καημό το έχω. :(

Για απαριθμηστε μου, ωρε παλληκαρια, αεροδρομια που εχουν για αεροσκαφος ασκησεων πυροσβεσης/εγκαταλειψης καποιο heavy, οπως πχ, λεω εγω τωρα, ενα Α340;

Να κάνω μια ερώτηση.Μικρός ήμουν,13 ετών,το 2005 και πέταξα με Ολυμπιακή το LHR-ATH.

Μιας και δεν θυμάμαι και πολλά από τον τύπο καθώς δεν είχα γνώσεις τότε,ψάχνω να δω με τι "πέταξα".Σίγουρα θυμάμαι ότι οι θέσεις ήταν σε διάταξη 2-4-2 και στο τέλος της καμπίνας 2-3-2,μάλιστα έιχα κάτσει και στην σειρά που άλλαζε η διάταξη.Μιλάμε για A340 ή κάποιο άλλο τύπο της εταιρίας;

Ευχαριστώ προκαταβολικά. :D

Κλασική καμπίνα Airbus. Με μεγαλύτερη πιθανότητα να ήταν το SX-BEM, το 'τελευταίο' Α-300-600R

Προσπάθησε να μάθεις ημερομηνία και θυμήσου τήν ώρα άφιξης(1800 ή 2200).Έχω φυλάξει όλα τα print-outs των βαρδιών μου.Και εφόσον έκανα απογευματινά,θα το βρώ.Με μία επιφύλαξη αφού ήμουν συμβασιούχος.Αλλά ας προσπαθήσουμε...