Olympic Air Dash8 Q400

• Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας

spinal

First-Class-Member
Στον αέρα το -OBA ως ΑΕΕ3000 και αυτό προς πάρκινγκ στο EPSY. Πρέπει να έχει μείνει Αθήνα μόνο το -ΟΒΒ πλέον

pet

Economy-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
ΑΕΕ
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAL
To OBG έχει αποχωρήσει? Δεν είναι στην Αθήνα?

GP707

Moderator
Staff member
Περιοχή
LGAT, East Terminal
Website
www.flickr.com
AOA
LGAV
Έχει φύγει από τον Ιούλιο

• Like
Reactions: pet

GEM

Business-Class-Member
LGAV
Η Olympic Air αποχαιρέτησε χθες τα Q400, το τελευταίο αεροπλάνο στο στόλο, το SX-OBB, ήταν το επίκεντρο στην μικρή τελετή που έγινε στην τεχνική βάση.
Από την ομιλία του Δ. Γερογιάννη κρατάω "τα 15 εκατομμύρια επιβάτες που μετέφεραν τα Q400 στα 13 χρόνια στην εταιρεία" και την φράση "...κακά τα ψέμματα, ήταν ένα αεροπλάνο απαιτητικό στην συντήρηση".

Άρθρο εδώ και link από την ομιλία του CEO εδώ:

nick7488

Business-Class-Member
AMX
EDDF
Οχι μόνο απαιτητικό αλλά και πολύ ακριβό. Σχεδόν όσο το κόστος συντήρησης ενός B737.

SkyHawk

First-Class-Member
Περιοχή
HELL
AOA
LGAT
Παντως σαν επιβατης εγω προτιμουσα το Q 100 φορες παραπανω απο το ATR. Σαν personal passenger experience μιλαω παντα

convair

Business-Class-Member
Περιοχή
Athens
Website
www.707.gr
LGEL
Όλα τα παραπάνω ωχριούν μπροστά στο ανυπέρβλητο D228.

Η αλήθεια είναι ότι είναι/ήταν πραγματικό εργαλείο! Έχω πετάξει μια φορά με αυτό στα Κύθηρα όταν ο διάδρομος ήταν ακόμα χωμάτινος....μου θύμισε ιδιωτικό αεροπλάνο...!

Με το DHC-8-100 πέταξα φέτος και ένιωθα πολύ ασφαλής! Τεράστιες έξοδοι κινδύνου, λίγα καθίσματα και υπέροχο '80s design....

Με το Q400 έχω πετάξει 3 φορές για Πράγα & Σόφια (Austrian & ΟΑ) - ΟΚ, πολύ σύγχρονο Α/Φ, με χάλασε λίγο το θέμα τους με τους τροχούς και το ότι φαινεται 'πολύ γρήγορο' με τόσο λεπτά φτερά και άτρακτο σαν ΧΧL τσιγάρο...

Με τα ΑΤR 42/72 έχω πετάξει πολλές φορές...Eιδικά τα παλιότερα με αγχώνουν πολύ, είναι κλειστοφοβικά όταν είναι γεμάτα...μόνο στο Fokker 100 στη 'γαλαρία' είχα αντίστοιχο αρνητικό feeling...