Olympic Air Marketing

  • Thread starter mxnk
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Ο φίλτατος ΑΟΑ μας προσγείωσε λίγο και όχι άδικα. Σηκώνει πολύ κουβέντα αλλά χωρίς περαιτέρω πληροφορίες "απο μέσα" ή κάποιες κινήσεις-ενδείξεις θα γίνει της σπέκουλας το τέτοιο :cool: ......

Όσο για την διαφήμιση που ανέφερα παραπάνω, δεν είναι και τόσο απαραίτητο να έχει βγάλει πτητικό πρόγραμμα ή frequent flyer ή οτιδήποτε άλλο. Μια πολύ γενική διαφήμιση ή ένα-δύο teaser για αρχή, που θα μπορούσαν να γίνουν "talk of the town" ήταν η σκέψη μου. Άλλωστε για να δημιουργήσεις σούσουρο πολλές φορές δεν χρειάζεται να πείς πολλά, ούτε καν να αναφέρεις το προϊόν.

Χωρίς να υπάρχει μέτρο σύγκρισης, το αναφέρω ως πολύ πετυχημένο: ακόμα θυμάμαι πως κοιταζόμασταν με τους φίλους μου στο σινεμά όποτε στα προσεχώς έβγαινε μια μαύρη οθόνη που το μόνο που έγραφε ήταν -www.whatisthematrix.com- κανένα χρόνο πριν βγεί η ταινία...
 
Πάντως, είμαστε στα τέλη Αυγούστου, ένα μήνα σχεδόν πρίν αρχίσει το πτητικό έργο της νέας εταιρείας και δεν έχουμε δει σημαντικές κινήσεις μάρκετινγκ - ενημέρωσης του κοινού, πέρα από τους διαγωνισμούς για λογότυπο και στολή. Νομίζω ότι σιγά σιγά θα έπρεπε να αρχίσει η διαφήμιση και οπωσδήποτε να υπάρχει γνωστοποίηση του χειμερινού προγράμματος. Κακά τα ψέματα, έχω διαπιστώσει ότι ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι ήδη τα φτερά της Ολυμπιακής είναι ιδιωτικά, δεν ξέρουν για την έναρξη τον Οκτώβριο...μετά από τις ανακοινώσεις για την πώληση της εταιρείας τον περασμένο Μάρτιο, κανένα ελληνικό κανάλι δεν ξαναμίλησε για την Ολυμπιακή (γιατί να το κάνουν άλλωστε, ο σκοπός επετεύχθη μετά από τόση συκοφάντηση)...επομένως, δικαίως πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη γνωστοποίηση (μέσω του μάρκετινγκ για τον πολύ κόσμο) για το τι πράγμα θα είναι τελικά αυτή η εταιρεία.
 
Πριν από ένα μήνα ξεκίνησε να δουλεύει στη νέα ΟΑ ο Marketing Director και απ ότι ξέρω δουλεύουν τρελά ωράρια. Ας του δώσουμε λίγο χρόνο. Το Σεπτέμβριο, όταν θα είναι πιο κοντά η έναρξη της εταιρείας θα δούμε πολλά. Τώρα τι να διαφημίσει? Την ΟΑ που πετάει με τα αεροπλάνα που πετάει? Ο Αύγουστος δεν ενδείκνυται για διαφήμιση αφού θεωρείται νεκρή περίοδος.
 
Συμφωνώ απόλυτα για το Icarus. Ευθύνη όμως για αυτούς τους επιβάτες έχει η παλαιά ΟΑ η οποία μπορούσε για παράδειγμα να έδινε στους επιβάτες ανταλλαγή μιλιών για τα προϊόντα κάποιου συνεργάτη της, ας πούμε την ΑVIS η κάποια άλλη εταιρία η να τους έδινε την ικανότητα να τα ανταλλάξουν για points σε μια πιστωτική κάρτα όπως κάνουν πολλές εταιρίες άνα τον κόσμο. Κυρίως όμως φταίμε οι ίδιοι εμείς που τα χάνουμε αυτά τα μίλια στις 30/9 γιατί εμπιστευθήκαμε την κρατική εταιρία και το χάλι που την διέκρινε για τα περασμένα 35 χρόνια. Η νέα ιδιωτική διοίκηση προσπαθεί να αναβιώσει την παλιά ΟΑ και όχι την κρατική που όλοι μας καταντήσαμε να μας κάνει να ντρεπόμαστε για αυτήν τόσα χρόνια.
 
Και αλλες εταιριες αλλαξαν ιδιοκτητη αλλα τα μιλια παρεμειναν ιδια.Στους πιστους σου επιβατες δε φερεσαι ετσι αν θες να τους κρατησεις στη καινουρια εταιρια!

Αν και αυτο δεν ειναι αμοιγως θεμα μαρκετινγκ..Εχει μεγαλη σχεση ομως!
 
Ας παραθέσω κι εγώ το... λιθαράκι μου. Δεν νοείται υψηλόβαθμο στέλεχος της Olympic Air (εννοείται δεν παραθέτω όνομα και τίτλο) να στέλνει οποιοδήποτε e-mail αναφορικά με το στόλο της νέας εταιρίας, κάνοντας copy-paste ακριβώς την παρακάτω γνωστή λίστα:
http://athensairport.blogspot.com/2009/ ... fleet.html
και βάζοντας στο τέλος του e-mail το όνομά του, τον τίτλο του στην εταιρία, διεύθυνση γραφείων, τηλέφωνα, φαξ κλπ (όπερ και σημαίνει επίσημο e-mail). Από τη λίστα μας περίμεναν να μάθουν το στόλο της εταιρίας τους? Κι αν ναι, παραθέτουν την πηγή ή χρησιμοποιούν την "Επικοινωνία" και δεν το βάζουν σαν δικό τους.
Είναι μερικές λεπτομέρειες που θέλουν λίγη προσοχή και λεπτότητα. :rolleyes:
 
Η διαφημιστικη καμπάνια της Olympic Air πήγε στην εταιρία “Cream” (http://www.cream.gr) αφού επιλέχθηκε ανάμεσα από 3 άλλες.
 
Ας είναι :great: ... Αργήσανε λίγο αλλά τα κατάφεραν :cool: ...

Πάντως το site της Cream είναι under construction :?: :rolleyes: :?: ...

Kάτι μου λέει το όνομα, αλλά δεν θυμάμαι... Απο κάποια βραβεία μήπως? :7:

---Εdit---
Βρήκα κάποια πραγματάκια... Επιμέλεια και βραβείο για την καμπάνια της Q παλαιότερα....
 
Άρθρο από το Marketing Week

Η Olympic Air, η οποία θα ξεκινήσει τις πτήσεις της την 1η Οκτωβρίου, πρόκειται να κυκλοφορήσει συλλεκτική επετειακή έκδοση, την οποία ανέλαβε η Media2day.

Πρόκειται για μία πολυτελή δίγλωσση έκδοση με την ιστορία και τις προοπτικές της εταιρείας, η οποία θα είναι διαθέσιμη στις πτήσεις της olympic Air για το επόμενο τρίμηνο. Το συλλεκτικό τεύχος θα περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα αρχεία της Ολυμπιακής, μεγάλο μέρος του οποίου θα δοθεί για πρώτη φορά τη δημοσιότητα. Η θεματολογία θα αφορά σε διασημότητες που ταξίδεψαν ινκόγκνιτο στην Ελλάδα, στις στιγμές που άλλαξαν την ιστορία του τόπου, πολιτική, jet set, αθλητισμό, ιστορία κ.λπ.
 
Εχει κανεις ενημερωση αν με το ξεκινημα των πτησεων την 1η Οκτωμβριου θα υπαρξουν προσφορες?Ενδιαφερομαι για 3 Γεναρη απο Βουκουρεστι για εδω και δεν ξερω αν αξιζει να περιμενω την Ολυμπιακη ή να παω με Aegean.
 
Top