Olympic leased aircraft 2009

  • Thread starter Thread starter jerry
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Olympic leased aircraft 2008

To BKU έχει συμβόλαιο για δύο χρόνια..

LZBOZ, Air Bulgaria ή κάπως έτσι, 737-300
Το αεροσκάφος είναι LZ-BOV είναι Β737-300 και ανήκει στην Bulgaria Air (κατασκευής '87)
Να υποθέσω πως και τα δύο Β737 (HLA,BOV)πετάνε με ξένο πλήρωμα?
Νοικιάζουν που νοικιάζουν ας προτιμάνε τα ελληνικά! Αντε να μπει και το BVK αλλά και η Sky Wings..Mην κάθονται
*και ο τίτλος πρέπει να αλλάξει το 09 μπήκε με MIGαλες αλλαγές
 
Re: Olympic leased aircraft 2008

manos_p":3a1yi2uc said:
To BKU έχει συμβόλαιο για δύο χρόνια..

LZBOZ, Air Bulgaria ή κάπως έτσι, 737-300
Το αεροσκάφος είναι LZ-BOV είναι Β737-300 και ανήκει στην Bulgaria Air (κατασκευής '87)
Να υποθέσω πως και τα δύο Β737 (HLA,BOV)πετάνε με ξένο πλήρωμα?
Νοικιάζουν που νοικιάζουν ας προτιμάνε τα ελληνικά! Αντε να μπει και το BVK αλλά και η Sky Wings..Mην κάθονται
*και ο τίτλος πρέπει να αλλάξει το 09 μπήκε με MIGαλες αλλαγές
Καλά ε..Σήμερα πετάει για την ΟΑ..!! :great:
 
Ακριβώς.. Και το MD-83 της SkyWings (SX-BTG) στο παιχνίδι..
 
Αύριο Παρασκευή 4/3 για ΟΑ θα πετάνε τα SXBTG, OMHLA, LZMDA, SXDIZ.

Εκτός φαίνονται τα 734 SXBKI/BKX/BMD. Η διαπίστωση πως και με πλήρη το στόλο της, η ΟΑ θα χρειαζόταν ένα ακόμη αεροσκάφος δείχνει πως το θερινό πρόγραμμα εκπονήθηκε γνωρίζοντάς το(?) ή ελπίζοντας πως θα αποκτηθεί και άλλο αεροσκάφος(?) ή ... "συμπληρώστε"

edit : απότι βλέπω υπάρχει μία charter πτήση για IST αλλά και πάλι δε νομίζω πως κάνει τη διαφορά
 
Ειδε κανενας να ανακοινωνεται το προγραμμα τοσα χρονια βαση των αεροπλανων που εχει η ΟΑ?Ποτε!Γι'αυτο μεσα στο καλοκαιρι ειχαμε παντα ακυρωσεις και γενικα,γι'αυτο γινονται τοσες καθυστερησεις.Αυτα γινονται κυριως τα τελευταια 4-5 χρονια!Η ξεχναμε οτι περσυ το καλοκαιρι σταθερα ελλειπαν 3-4 αεροπλανα σε σχεση με το προγραμμα?..

Η διαπίστωση πως και με πλήρη το στόλο της.....
Ο πληρης στολος της ΟΑ ποσα αεροπλανα ειναι φετος?Γιατι τα 45 αεροπλανα που υπηρχαν περσυ αν θυμαμαι καλα,ειναι "μακρυνος" αριθμος πλεον!
 
Γεια χαρά, διαβάζω εδώ και κάποιο μικρό χρονικό διάστημα το φόρουμ. Δεν έχω σχέση με το αντικείμενο απλά είμαι χρήστης τους μέσου.
Χρησιμοποιούσα την ΟΑ για τα ταξίδια μου αλλά βλέποντας ότι συχνά το δρομολόγιο γινόταν με αεροσκάφη άλλων εταιρείων έχω σταματήσει πλέον να την προτιμώ. Θα ήθελα να ρωτήσω τι δικαιώματα έχει ο επιβάτης, μπορεί να αρνηθεί την επιβίβαση και αν ναι τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση με το εισιτήριο.
Επιπλέον διαβάζοντας στο http://en.wikipedia.org/wiki/Wet_lease είδα ότι το αεροσκάφος στην περίπτωση του wet leasing, τέτοια πρέπει να έχει η ΟΑ αν δεν κάνω λάθος, παρέχεται με πλήρωμα, πιστοποιητικά και ασφάλιση από την εταιρεία που το προσφέρει. Σε αυτή την περίπτωση το αεροπλάνο το ελέγχουν τεχνικοί της ΟΑ ή απλά βασίζονται στα πιστοποιητικά που δίνονται?
 
Καλημερα. αποτι ξερω σε περιπτωσεις wet leasing η εταιρια που νοικιαζει το α/φος στη περιπτωση μας η ΟΑ ειναι υποχρωμενη να κανει audit-ελεγχο στη εκαστοτε εταιρια.Δηλαδη περα απτα χαρτια πρεπει να επισκευθει και να ελενξει τον τροπο λειτουργειας και τις διαδικασιες σε ολα τα επιπεδα.Οι μηχανικοι της Ολυμπιακης δεν εχουν δικαιωμα να "απλωσουν" χερι στο αεροσκαφος της αλλης εταιριας.Αλλα σιγουρα μπορουν να ελενξουν το τμημα των μηχανικων των ενοικιαζομενων α/φων.

Οσο για εισιτηρια κλπ το μονο που ξερω ειναι οτι πρεπει στο check in να ενημερωνουν με ποιο α/φος θα γινει η πτηση
 
Όσες φορές έχω πετάξει με ΟΑ και έχει γίνει η πτήση από άλλη εταιρεία δεν υπήρχε καμία ενημέρωση στο check in. Προσωπικά έχω πετάξει με airbus της Hellasjet. Από συναδέλφους μου γνωρίζω επίσης ότι δεν τους έχει γίνει καμία ενημέρωση στο check in. Αυτοί ήταν "τυχεροί" έχουν πετάξει σχεδόν με όλες τις εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια για λογαριασμό της ΟΑ. Το γεγονός αυτό με κάνει τον τελευταίο καιρό να προτιμώ την Aegean, συνήθως βάζει airbus, παρόλο είχα σταματήσει να πετάω μετά από περιστατικό που είχα με αναγκαστική προσγείωση στη Θεσσαλονίκη(Πτήση OTP-ATH) λόγω προβλήματος στους τροχούς. Πέραν του περιστατικού είχα ακούσει και αρκετά παράπονα από άλλους επιβάτες για διάφορα τεχνικά προβλήματα που είχαν αντιμετωπίσει σε άλλες πτήσεις τους με Α3.
Οφείλω να παραδεχτώ όμως ότι οι προσγειώσεις που είχαμε κάνει τότε και Θεσσαλονίκη και Αθήνα ήταν η πιο ομαλές που έχω κάνει ποτέ.
 
Top