Overfly-Spotting

Μολις περασε πανω απο Σητεια το Α380, ειμαι 99.9% καθως αναγνωρισα απο πολυ μακρια το κοντοχοντρο του σχημα. Αν δεν ηταν το Α380 ειμαι 100% σιγουρος οτι ηταν το 747 που εχει μπει προσθετη καμπινα.
Παιδια ηταν πραγματικα τεραστιο αν και το ειδα απο πολυ μακρια. Δυστυχως δεν ειχα digital camera.
 
pilot767":3abbwwqm said:
ειμαι 100% σιγουρος οτι ηταν το 747 που εχει μπει προσθετη καμπινα..

Αυτο τι ειναι? Νεο μοντελο?
 
Προφανώς εννοει το 747LCF :rolleyes:
 
Τελικα ηταν το Α380, μολις προσγειωθηκε στην Τουλουζη.
 
συνοδεια 747,απο μαχητικα

Μολις γυρισα σπιτι καθως ημουν απο τις 6 το πρωι στο αεροδρομιο της Σητειας,για να δω την αναχωρηση του viking md-83.Καθως περιμενα πολλα ηταν τα overfly(περιπου στα 7000.για προσεγγιση στο ηρακλειο.Κατα τις 7:15 ενα (747 υποθετο αλλιως c-5galaxy)σε υψος περιπου 10-15000 feets συνοδευομενο απο τον εκωφαντικο θορυβο των 2 μαχητικων που το συνοδευαν δεξια-αριστερα.Τα αεροσκαφη κατευθυνονταν προς ανατολικα(υποθετο προς χωρα της μεσης ανατολης(αιγυπτο κτλ),αφου εγω ειμαι ανατολικη κρητη δεν εχει κατι αλλο ελληνικο προς τα κατω.Ειμαι πολυ περιεργος για το τι συνεβει και το συνοδευαν,μηπως ξερει καποιος τι εγινε?Ητι υποθετει οτι μπορει να ειναι?
 
Kαλημερα...
Θα υποθεσω τρια πραγματα:

:arrow: Να ηταν μεταγωγικο C-5 της USAF με προορισμο Ιρακ ή Αφγανισταν και να υπηρχε συνοδεια μαχητκων λογω μεταφορας καποιου υψηλου προσωπου ή πυρομαχικων.

:arrow: Ή να ηταν ΚC-135 της USAF και δυο μαχητικα, με προορισμο καποια συγκεκριμενη περιοχη στο θαλλασιο χωρο αναμεσα στη Κρητη και την Αιγυπτο για εναεριο ανεφοδιασμο.

:arrow: Η να ηταν ενα 747 μαντεψτε.... το Air Force One με τον πλανηταρχη μεσα και συνοδεια μαχητικων.Αν και το αποκλειω αυτο...
 
Μιας και C-5 με 747 δεν εχουν καμια σχεση στην εμφανιση, εκτος απο το μεγεθος, το πιο πιθανο ειναι να ειδες το αποσπασμα της Ινδικης ΠΑ που γυρνουσε απο το Waddington μεσω Ελλαδας (LGTG και LGAV). Ηταν 2 σχηματισμοι απο ενα IL-78 Midas και 3 Su-30, που απειχαν γυρω στο μισαωρο ο ενας απο τον αλλον. Δες κ αυτη τη φωτο απο την αφιξη τους στην ταναγρα : https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=11659

Aυτα!
 
Re: συνοδεια 747,απο μαχητικα

pilot767":1rup5yy7 said:
Κατα τις 7:15 ενα (747 υποθετο αλλιως c-5galaxy)σε υψος περιπου 10-15000 feets συνοδευομενο απο τον εκωφαντικο θορυβο των 2 μαχητικων που το συνοδευαν δεξια-αριστερα.Τα αεροσκαφη κατευθυνονταν προς ανατολικα
Με δεδομένη την περιοχή σου μάλλον είδες ενα KC-135 (Boeing 707) που προετοιμαζόταν για εναέριο ανεφοδιασμό των μαχητικών.
 
F-16 πανω απο το Κερατσινι-Πειραια

Καλησπερα,αυτην την στιγμη που σας γραφω περναει για 7η φορα ενα F-16 πανω απο το Κερατσινι,την πρωτη φορα ειπα παει ισως Ελευσινα, αλλα 7 φορες(8 φορες!!)?Εχει κανεις καμια ιδεα???Παντως ειναι τρελλα,περνω την φραπεδια και παω ταρατσα :)
 
Χωρίς να γνωρίζω σίγουρα κάτι (δηλαδή, να υπάρχει κάτι προγραμματισμένο), μπορεί να ήταν κάποιο abort λόγω μηχανικής βλάβης. Να έκανε λοιπόν ο πιλότος κύκλους κοντά στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας για να προσπαθήσει να δει τι συμβαίνει με το αεροσκάφος.

Αν ήταν μόνο 1 ειδικά και αφού η κοντινότερη βάση με Viper είναι....στο Βόλο, δεν νομίζω να ήταν κάτι επιχειρησιακό. Εκτός αν δεν φτάνουν τα ελικόπτερα στην ΕΛ.ΑΣ. και ζήτησε λίγη βοήθεια :D
 
Top