Ψυχολογία,Συνήθειες και Συμπεριφορά Ελλήνων ως Επιβάτες.

• Thread starter Thread starter alex96
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Εύγε στον καλόγηρο που,άν μή τι άλλο,ήταν προσγειωμένος στην πραγματικότητα και ήξερε τα όρια μεταξύ θρησκευτικής πίστης και θρησκοληψίας.

Τώρα το ότι είχε crosswind και γι'αυτό ο Κ1 έκανε touch-and-go,λίγο περίεργο μού φαίνεται.Αφού ούτως ή άλλως είχε ακουμπήσει στον διάδρομο.Μάλλον είχε ακουμπήσει πολύ "μέσα" και είδε ότι δέν τού έφτανε το μήκος γιά να σταματήση οπότε ξανασηκώθηκε γιά να έρθη να ακουμπήση στην αρχή τού διαδρόμου-αλλά άντε να τα εξηγήση αυτά στους επιβάτες-ειδικά στην συνεπιβάτιδα τού καλόγηρου.Πάντως μάγκας (με την καλή έννοια) ήταν σίγουρα.

Το ωραίο όμως θα ήταν εκτός από τίς κότες να ανεβάσουν στην καμπίνα και κανένα πρόβατο.....

Τώρα το ότι είχε crosswind και γι'αυτό ο Κ1 έκανε touch-and-go,λίγο περίεργο μού φαίνεται.Αφού ούτως ή άλλως είχε ακουμπήσει στον διάδρομο.

Λοιπόν, τώρα που το λες αυτό, στο αεροδρόμιο πια της Κων/πολης ήταν κάτι δημοσιιογράφοι (για άσχετο θέμα) αλλά φαίνεται έγινε ζήτημα με αυτήν την πτήση και μας είπαν ότι ήταν runway incursion. Εγώ όμως δεν ήθελα να το πιστέψω γιατί επιβιβαζόμουν στο connection μου για Άγκυρα και δεν με "βάλευε" να σκέφτομαι τέτοιες πιθανότητες Μ.

Μά ακόμα και runway incursion να ήταν,πάει πολύ να γινόντουσαν δύο την ίδια μέρα και να ήσουν και σε δύο εμπλεκόμενα αεροπλάνα.Ούτε τον επίτιμο τής ΝΔ να είχες συνεπιβάτη.....

Πάντως αφού δέν σε τσίμπησε καμμιά κότα απ'αυτές που κουβαλούσαν οι Τούρκοι συνεπιβάτες,πάλι καλά να λές.

Προσωπικά,πέρα από έναν κύριο σε μιά SKG-ATH που κουβαλούσε ένα πανέρι με μυτζήθρα (ή κάτι τέτοιο,πάντως έβγαινε μιά μυρουδιά-ελαφριά μέν,χαρακτηριστική δέ),δέν μού είχαν τύχει άλλοι περίεργοι.Βέβαια τα πιό πολλά αεροπορικά ταξίδια μου τα έχω κάνει με μέλη τής οικογένειάς μου,οπότε ήξερα πάντα ποιός θα καθόταν δίπλα μου.....

Ξεχνάτε μου φαίνεται οτι όποιος έχει τον "επίτιμο της ΝΔ" συνεπιβάτη ΔΕΝ παθαίνει τίποτα αφού δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι! Οπότε να προσέχευστε να έχετε τον επίτιμο μαζί σε κάθε σας πτήση. Για μετά...δεν ξέρω.... :mrgreen:

Φεβρουάριος του 2009 - χιόνι τρελό στην Αθήνα -πετάω για Κων/πολη με ΟΑ. Το α/φος χορεύει rock σε όλη τη διαδρομή! Δίπλα μου κάθεται Έλληνας - τρέμει ολόκληρος - είναι "ευτραφής" - έχει σηκώσει το χερούλι του καθίσματος γιατί δεν χωράει - με έχει κάνει "πίττα" και με πρήζει συνέχεια (αδιάκοπα) ότι για το χιόνι φταίνε οι... Αμερικάνοι επειδή έχουν στρέψει τους δορυφόρους επάνω στη Ελλάδα για να καταστρέψουν τις σοδειές και να πουλάνε τα δικά τους προϊόντα!! Παραλήρημα και θεωρίες συνωμοσίας επί μία ώρα και δέκα λεπτά! Άσχετο: πρώτη φορά στη ζωή μου είδα α/φος να κουνιέται στο parking position! Στην Κων/πολη στηριζόμασταν στα καθίσματα για να κατεβούμε από το α/φος!

NFEEFE":zqtiinw1 said:
Η "καλη" αεροσυνοδος μου ειπε να το κλεισω ("και χαμηλοφωνα συμπληρωσε:αφου φοβαται τι να της πω...?Αν γινεται να μη το βλεπει ακου απο τη μια μερια!"). Τελικα απο τη μια ακουγα μουσικη, απο την αλλη μια διαρκη μουρμουρα!

Καλά πως το δέχτηκες αυτό! Από την αεροσυνοδό κυρίως! Τι θα πει "φοβάται τι να της πω;" Είναι υποχρέωση της να την καθησυχάσει. Ας της άλλαζε θέση. Ας της έδινε δύο ουίσκια. 'Οτι δικαιώματα είχε αυτή στο α/φος είχες και σύ. Μάρη

Μάρη":1484rr3v said:
Φεβρουάριος του 2009 - χιόνι τρελό στην Αθήνα -πετάω για Κων/πολη με ΟΑ. Το α/φος χορεύει rock σε όλη τη διαδρομή! Δίπλα μου κάθεται Έλληνας - τρέμει ολόκληρος - είναι "ευτραφής" - έχει σηκώσει το χερούλι του καθίσματος γιατί δεν χωράει - με έχει κάνει "πίττα" και με πρήζει συνέχεια (αδιάκοπα) ότι για το χιόνι φταίνε οι... Αμερικάνοι επειδή έχουν στρέψει τους δορυφόρους επάνω στη Ελλάδα για να καταστρέψουν τις σοδειές και να πουλάνε τα δικά τους προϊόντα!! Παραλήρημα και θεωρίες συνωμοσίας επί μία ώρα και δέκα λεπτά!
Μήπως ήταν ο Σίμος ο ΜΠζεκαστολόγος; (διάβασε κάποια posts προηγουμένων εβδομάδων στο θέμα "ενδιαφέροντα άρθρα στο internet" και θα καταλάβης γιά ποιόν μιλάω).
Χαρά στο κουράγιο σου πάντως που τον υπέμεινες τόση ώρα...

Μάρη":1484rr3v said:
Άσχετο: πρώτη φορά στη ζωή μου είδα α/φος να κουνιέται στο parking position! Στην Κων/πολη στηριζόμασταν στα καθίσματα για να κατεβούμε από το α/φος!
Τόσο πολύ αέρα είχε;
Κι'εγώ όμως θυμάμαι ότι όταν είχα ανέβει στο 747 που υποτίθεται ότι ΘΑ γίνη έκθεμα στο μουσείο στο Ελληνικό,κάποια στιγμή το αεροπλάνο άρχισε να κουνιέται πάνω-κάτω (εκείνη την ώρα ήμασταν στον πάνω όροφο μάλιστα και το κούνημα ήταν πιό έντονα αισθητό).

magica":1haudu2o said:
Αν βλέπω κατά την πτήση επισόδεια του Mayday, λετε να με πετάξουν απέξω?

Αυτό με το Mayday είναι βασικός λόγος που κάθομαι πάντα τελευταία σειρά. Βλέπεις ό,τι θες (σε λογικά πλαίσια πάντα :mrgreen:) και ούτε σε πρήζει κανείς, ούτε ενοχλείς κανέναν. :great: Έχω δει mayday στα 320 της Aegean...! :banana:

Μάρη":36v1f4d2 said:
Καλά πως το δέχτηκες αυτό! Από την αεροσυνοδό κυρίως! Τι θα πει "φοβάται τι να της πω;" Είναι υποχρέωση της να την καθησυχάσει. Ας της άλλαζε θέση. Ας της έδινε δύο ουίσκια. 'Οτι δικαιώματα είχε αυτή στο α/φος είχες και σύ. Μάρη

Καμια φορα ειναι καλυτερο να δωσεις τοπο σε κατι που δεν θα σου κανει και τοσο κακο, παρα να φερεις σε δυσκολη θεση μια υπαλληλο, η οποια θα πει μεν αυτο που πρεπει, αλλα μπορει να της δημιουργησει προβλημα. Ο κοσμος δεν ξερει, δεν εχει αεροπορικη παιδεια (λογικο ειναι, εδω δεν εχει απλη παιδεια, πως να παει στην αεροπορικη) και δεν θα καταλαβει. You can't teach an old dog new tricks λενε... Αρα προτιμησα να μη παιξω με τη φοβια της γιαγιας που δεν γνωριζε και θα μπορουσε να κανει φασαρια στον οποιονδηποτε εβρισκε μπροστα της...!

Ερώτηση: Καταλαβαίνω ότι επιτρέπεται να κατεβάζεις τη πλάτη του καθίσματος (αλλιώς δεν θα υπήρχε η δυνατότητα) αλλά, έτσι ό καθένας χωρίς να ζητήσει την άδεια του πίσω καθήμενου στη φέρνει κατά πάνω σου; Υπάρχει κανονισμός γι αυτό; Είναι απίστευτα ενοχλητικό.

Μια φορά (ντρέπομαι λίγο γι αυτό αλλά έφτασα ως εκεί) κάθομαι σταυροπόδι στο κάθισμα μου και κάνει τη πλάτη πίσω ο μπροστινός τόσο απότομα, μου χτύπησε το γόνατο και πόνεσα πολύ. Αντανακλαστικά, χωρίς να το σκεφτώ, του δίνω μία στο κεφάλι του. Γύρισε ο άνθρωπος και με κοίταξε άφωνος. Του ζήτησα συγνωμη φυσικά. Ήρθε η αεροσυνοδός και δεν του είπε ΤΙΠΟΤΑ! ΤΙΠΟΤΑ! Εμένα μου έφερε πάγο για το πόδι μου και εκείνου απλά του άλλαξε θέση (για να "ξαπλώσει' ανενόχλητος).