Ryanair στην Ελλάδα

• Thread starter Thread starter HEJ_fan
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
OA701 συμφωνώ απόλυτα θεωρητικά με αυτά που λες. Πιστεύω όμως ότι για να μπορέσει κάποιος να αντιμετωπίσει ένα θηρίο, πρέπει να είναι θηρίο. Βλέπεις εσύ θηρία στις ελληνικές αεροπορικές ή κάτι που να σου δίνει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να εμφανιστεί σύντομα κάτι ανάλογο; Εδώ δεν έχει προκύψει τέτοιο πράγμα σε άλλες χώρες, με πολύ μεγαλύτερη ευκολία στο να πραγματοποιήσουν κάτι τέτοιο. Πρόσφατα έμαθα ότι η lufthansa προσπαθεί να λανσάρει μια lowcost της. Θα τα καταφέρει να ανταγωνιστεί τους ιρλανδούς; Θα δείξει.

Προσωπικά μένω σε μια πόλη πολύ καλά συνδεδεμένη με την υπόλοιπη ευρώπη αεροπορικά, με lowcost και μη. Με τη ryan επισκεύτηκα πόλεις που δεν υπήρχε περίπτωση να επισκευτώ διαφορετικά. Το εισητήριο ήταν οικονομικό, αλλά σε κάθε μια από αυτές άφησα χρήματα, σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και τουριστικά. Η οικονομία τους με τον τουρισμό κινείται, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται. Για αυτό και δε θεωρώ σκάνδαλο κάποια επιδότηση, όχι μόνο στη συγκεκριμένη εταιρεία αλλά και σε όποιον μπορεί να προτείνει (ουσιαστικά όμως, όχι απλά με τα λόγια) κάτι αντίστοιχο.

Ο τουριστικός χάρτης έχει πλέον αλλάξει και οι προορισμοί είναι άπειρα περισσότεροι από παλιά. Όλες οι πόλεις που επισκεύτηκα είχαν ωραία πράγματα να δεις. Όλες. Δυστυχώς στη χώρα μας αρκετοί νομίζουν ακόμα ότι είμαστε οι μοναδικοί και ότι ο ήλιος και οι ωραίες μας παραλίες αρκούν και κάνουμε χάρη στον τουρίστα που έρχεται. Πλέον ο άλλος έχει επιλογές και για να σε προτιμήσει πρέπει απλά να είσαι καλύτερος από τους υπόλοιπους. Δεν αρκεί το sun & sea & greek kamaki & suvlaki. Αν αυτή η νοοτροπία δεν αλλάξει το συντομότερο, τότε δυστυχώς θα μείνουμε στην απ´έξω. Στο οτιδήποτε πλέον, για να σε προτιμήσει κάποιος πρέπει να τον προσελκύσεις. Και η οικονομική πρόσβαση, είναι ένα μεγάλο συν.

Υπέγραψαν τελικά Ρόδος-Κως με FR, ανακοινώθηκε προ ολίγου. Η συμφωνία είναι διετής, περιλαμβάνει 16 πτήσεις για Ρόδο και 16 για Κω από 1/4 έως 31/10 και προβλέπει την δυνατότητα αύξησης πτήσεων όπως και δίμηνης επιμήκυνσης για το 2014.

@gigibol
Bασικά, η FR δεν αντιμετωπίζεται, ούτε αντικαθίσταται. Εκεί πατάνε και οι Ιρλανδοί στις διαπραγματεύσεις τους. Ωστόσο, με έξυπνες κινήσεις θα μπορούσε να καλυφθεί μέρος της κίνησης της, ωστόσο αυτό είναι άλλο θέμα...

Ακριβώς! Και τα χαμένα για τους έλληνες χρήματα, δεν είναι η επιδότηση των ιρλανδών.
Αν στην ταβέρνα που θα πάει ο τουρίστας, αντί για ένα μπακαλόχαρτο που γράφει 60, του δωθεί μια απόδειξη των 60 ευρώ, ή αν ο κάθε μάστορας που θα φτιάξει τα αιρκοντίσιον των ξενοδοχείων κόψει απόδειξη, ίσως να βρεθούν πιο εύκολα αυτά τα χρήματα. Αλλά όπως είπες κι εσύ, αυτό είναι ένα άλλο θέμα! :wink:

flightgr":3gxg3ei5 said:
Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος ν' αλλάξουμε τις πτήσεις ή δεν το γλιτώνουμε το περίμενε στο τηλέφωνο; Δοκίμασα ν' αλλάξω την πτήση από το my booking αλλά στο τέλος μου εμφανίζει ποσό και θέλει κάρτα για την αλλαγή. Ουσιαστικά αγοράζεις νέα εισιτήρια έτσι και πληρώνεις και το πρόστιμο της αλλαγής...

Να ενημερώσω και για όποιον άλλο ενδιαφέρεται, πως πήραμε τηλέφωνο ν' αλλάξουμε την πτήση και ενώ η αναμονή ήταν πολύ μικρή και όλα πήγαιναν καλά στο τέλος μου λέει, δεν μπορώ να κάνω την αλλαγή γιατί το σύστημα μου επιτρέπει αλλαγές μόνο 7 ημέρες πριν ή μετά από την ημερομηνία που ήταν να ταξιδέψετε. Στην ερώτησή μου και τι γίνεται στην περίπτωση σαν τη δικιά μου που δεν έχει πτήση σ' αυτό το χρονικό διάστημα, αφού τις σταματήσατε, μου απάντησε, αφού μίλησε 2 φορές με τον "supervisor" του, πως μοναδική δυνατότητα είναι να πάρω τα λεφτά μου πίσω... Μα αν ήταν έτσι γιατί δεν μου το λέγανε εξ αρχής από το email...

Δυστυχώς η εταιρία απέδειξε πως είναι ένα τεράστιο καφενείο. Blacklist από μένα.

Στα κωμικοτραγικά, ενώ μου είχε έρθει το email της ακύρωσης, λίγες μέρες μετά και χωρίς να κάνω τίποτα απολύτως, μου έρχεται άλλο email που ενημερώνει πως έγιναν αλλαγές στην πτήση μου και με ρωτάει αν είμαι οκ μ' αυτές τις αλλαγές. Οι αλλαγές ήταν πως φαινόταν ότι η πτήση θα γίνει κανονικά, είχε ημερομηνίες, ώρες, τα πάντα σωστά. Κοιτώντας το έκπληκτος αποφάσισα να περιμένω να δω τι θα γίνει και την άλλη μέρα το πρωί βλέπω και 2ο email ακύρωσης στην "αλλαγμένη" - ίδια με την αρχική, πτήση μου...

Υπογράφτηκε τελικά το συμβόλαιο για Kω και Ρόδο μεταξύ του επιμελητηρίου και Ryanair. Η συμφωνία είναι διετής διάρκειας συνολικού ποσού 500.000€. Αυτό σημαίνει 250.000€ το έτος και για τα 2 νησιά, άρα 125.000€ το κάθε νησί. Στα ενδιαφέροντα είναι ότι για το 2013 οι πτήσεις θα είναι από τον Απρίλιο μέχρι Οκτώβρη με 16 πτήσεις την εβδομάδα για Κω και Ρόδο. Για το 2014 προβλέπεται επιμήκυνση 2 μηνών.Απομένει να δούμε πότε θα φορτωθούν τα δρομολόγια στη μηχανή κράτησης στο site της εταιρείας. Σίγουρα στο μέλλον θα μάθουμε και άλλες λεπτομέρειες για τη συμφωνία. Αναμένουμε λοιπόν.
Εδώ και η ανακοίνωση του ΕΒΕΔ.

Ακριβώς! Και τα χαμένα για τους έλληνες χρήματα, δεν είναι η επιδότηση των ιρλανδών.
Για μενα ειναι χαμενα ,απλως κακως οτι τα πηραν οι ξενοι.Δεν μπορει να ειναι ποιο εξυπνοι απο τους δικους μας οι ιρλανδοι και να περνουν τα λεφτα. Οτι για τον καθε τουριστα κερδιζουμε αυτο το ξερουμε.Αν εκοβαν και καποιοι αποδειξεις
Αν στην ταβέρνα που θα πάει ο τουρίστας, αντί για ένα μπακαλόχαρτο που γράφει 60, του δωθεί μια απόδειξη των 60 ευρώ, ή αν ο κάθε μάστορας που θα φτιάξει τα αιρκοντίσιον των ξενοδοχείων κόψει απόδειξη, ίσως να βρεθούν πιο εύκολα αυτά τα χρήματα.
εδω εχεις δικιο.Εχει γινει συνηθεια να μην κοβουμε αποδειξη .(τον εαυτο μου δεν τον βγαζω απο εξω.) Αφου δεν υπαρχει ελεγχος κανουν οτι θελουν.

Τα "αδέρφια" στην Ιταλία λένε επίσης οσονούπω ανεβάινουν και τα HHN-CFU, NRN-PFO (1w)

http://www.aviazionecivile.it/

στο.."Thread NEWS Rotte Europee Ryanair"

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.