Συρρίκνωση δρομολογίων της ΟΑ

• Thread starter Thread starter ivan_the_pilot
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Εγώ πολύ φοβάμαι ότι με τη "νέα" Ο.Α θα έχουμε πολλούς προορισμούς που θα βγουν από το πρόγραμμα,οπότε θα αναγκαζόμαστε να ταξιδεύουμε με ξένες εταιρείες και πολλές φορές με ακριβότερα εισιτήρια.

Σήμερα ακυρώθηκαν πάλι δύο πτήσεις της εταιρίας: HER-ATH.

Φαντάζομαι αναφέρεσαι στις ΟΑ502|3 και ΟΑ510|1, απλά οι πτήσεις αυτές έχουν "ακυρωθεί" εδώ και καιρό, όταν η εταιρεία αποφάσισε πως δε μπορεί να εκτελέσει το πρόγραμμα πτήσεων που αρχικά είχε εξαγγείλει, εξ ου και δεν υπήρχαν καν στο πλάνο πτήσεων.

Απο 28/10 ξαναεμφανίζεται στο πρόγραμα η πτήση ATH-LGW-ATH. Στη σελίδα της ΟΑ μπορείς να αγοράσεις εισιτήριο κανονικά. Δεν έχουν βγάλει τη πτήση απο το σύστημα ή θα την επαναφέρουν με κάποιο τρόπο? (δεν ξέρω και εγώ πως). :?

Καταρχάς, νομίζω πως τα slots αναφέρονται σε χρονικές περιόδους και εφόσον χαθούν [επειδή η εταιρεία δεν πραγματοποιεί το 80% των πτήσεων], χάνονται από την επόμενη. Επομένως, έχω την αίσθηση πως το χειμερινό σλοτ του LGW (τις μέρες -2345--) δεν έχει χαθεί. Εξάλλου, το χειμώνα η ΟΑ259|260 εκτελείται κάθε 1----67.

Παρόλα αυτά, το χειμερινό πρόγραμμα των ΟΑ είναι ακόμα ανενημέρωτο και φιγουράρουν οι περσινές πτήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μη-ενημέρωσης ότι φαίνεται μόνο η ΟΑ165|6 ως ATH-FRA-SKG-ATH! Προσωπικά, δεν ξέρω αν θα έκλεινα μια τέτοια πτήση στους χαλεπούς καιρούς των ΟΑ που ζούμε

jerry":zukp547c said:
Προσωπικά, δεν ξέρω αν θα έκλεινα μια τέτοια πτήση στους χαλεπούς καιρούς των ΟΑ που ζούμε

Ακριβώς στην ίδια κατάσταση είμαι κι εγώ...Θέλω να κλείσω ένα εισιτήριο,έχω βρει καλή τιμή από τις Ο.Α αλλά δεν ξέρω αν θα προλάβω να πετάξω με αυτή την εταιρεία...

Οπως συνηθιζεται οι ΟΑ θα βγαλουν πιθανον το φετινο χειμερινο προγραμμα τελευται στιγμη.
Δε νομιζω να ξαναεπαναφερει την πτηση αυτη οπως και ολες τις πλεον ακυρωμενες αφου τα θεωρει ζημιογονα...
Το αλλο κακο ειναι οτι αν καποιος κλεισει απο τις 26/10 ,δε θα βρεθει κανενας να τον ενημερωσει οτι η πτηση δε θα υφισταται , ισως μονο μετρητοις να του πουν κατι.

jetflight":2fyr0mgs said:
...δε θα βρεθει κανενας να τον ενημερωσει οτι η πτηση δε θα υφισταται , ισως μονο μετρητοις να του πουν κατι.
Γιατί δε θα βρεθεί κανένας να τον ενημερώσει;
Όσες φορές υπήρξε αλλαγή στην πτήση μου (ακόμα και ακύρωση) με πήραν τηλέφωνο και με ενημέρωσαν.

Τι εννοείς όταν λες "ίσως μόνο μετρητοίς να του πουν κάτι;"

Δεν ειναι και τοσο σιγουρο οτι με αλλαγες οι ακυρωσεις σε παιρνουν παντα τηλεφωνο.
Το αλλο ειναι πολυ ευκολο να καταλαβεις οτι εννοω να πας να πληρωσεις αυτοπροσωπως το εισιτηριο ειτε στις ΟΑ ειτε σε καποιο πρακτορειο, διοτρι αν κλεισεις απο το ιντερνετ μαλλον θα κλεισεις κανονικα σε μια απο τις ακυρωμενες πλεον πτησεις, εφοσον ακομα δεν εχει βγαλει κανενα καινουργιο προγραμμα για το χειμωνα.

Κι εδώ κάνεις λάθος. Ό,τι πτήσεις βλέπεις στην ιστοσελίδα, τις ίδιες βλέπουμε και στα εκδοτήρια. Το control της εταιρείας είναι αυτό που ακυρώνει τις πτήσεις ανάλογα με τις εκάστοτε επιχειρησιακές συνθήκες. Όταν μία πτήση είναι ακυρωμένη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΘΕΣΗ, γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να κλείσεις θέση σε κάτι που δεν υπάρχει τη δεδομένη στιγμή. Αν κλείνεις θέση σε μία πτήση, αυτό σημαίνει ότι τη στιγμή που κλείνεις τη θέση, η πτήση υπάρχει και είναι διαθέσιμη προς πώληση. Αν η πτήση ακυρωθεί αργότερα, αυτό είναι άλλο θέμα. Ακόμα κι για εμάς που είναι δουλειά μας και όχι χόμπι, δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε...

ΥΓ. Μια και το θυμήθηκα: δεν υπάρχει ρήμα "ξαναεπαναφέρω"