Spotting in Thessaloniki (SKG/LGTS)

Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά νομίζω ότι είναι ακόμα ψηλά κα πιάνεις κυρίως "κοιλιές". Χρειάζεσαι 300+ φακό. Βρήκα ένα καλύτερο μέρος προς το γήπεδο της Μικρας.

Γενικά, το πρόβλημα με τον 16 είναι ότι είναι καλός ΜΟΝΟ για πρωϊνές λήψεις, που ο ήλιος είναι πλάτη. Για απογευματινές μόνο με βάρκα.... :mrgreen:
 
Mια ερωτηση: οταν λες φακο 300αρη αναφερεσαι σε full frame μηχανη?Γιατι πχ ο 300αρης σε dslr aps-c size ισοδυναμει με 450mm περιπου.Εγω εχω τετοια μηχανη (canon eos 550d) και ο φακος 55-250mm στο 250 αντιστοιχει με 400αρη.
 
Πάντα για APC-S μιλάμε. Για τη Θεσσαλονίκη ένας 200αρης είναι καλός για τον 34. Για τον 16 χρειάζεται 300+

Είδα και τις φωτό στο gallery. Είναι "καταγραφικές" φωτογραφίες, μόνο για το registration. Είναι back-lit (Γενικά, αποφεύγω να τραβάω προς τον ήλιο ή με φόντο σύννεφο)
 
Ναι ειναι πανω στην λαχταρα μου να φωτογραφισω ενα αεροπλανο το οποιο το εχω παρακολουθησει απο πριν ξερω απο που ερχεται που παει τι ειναι κλπ.Σημερα δεν βλεπω κινηση στο αεροδρομιο.Φταιει η απεργια?
 
Παιδία, ωραίο μέρος για να στηθεί κανείς είναι και η κατηφόρα στο χωριό της ειρήνης στον τρίλοφο. Είναι ευθυγραμμισμένος με τον αεροδιάδρομο. Με την ευκαιρία, να ρωτίσω και κάτι... έχω ακούσει από άτομα ότι πήραν άδεια από την ΥΠΑ και τους άφησαν να βγάλουν φωτογραφίες μέσα από την πίστα του αεροδρομίου! Πώς μπορεί κάποιος να πάρει τέτοια άδεια? Ευχαριστώ εκ των προτέρω
 
Η κατηφόρα είναι όντως ευθυγραμμισμένη με τον ΔΙΑΔΡΟΜΟ (με τον αεροδιάδρομο λίγο δύσκολο το κόβω)

Επί του θέματος τώρα, όντως το σημείο είναι καλό για πρωϊνές λήψεις πάνω από το συρματόπλεγμα, μιας και τ' αεροπλάνα είναι σε eye level, απλά χρειάζεται φακός 300+ για να γεμίσει κάπως το κάδρο με αεροπλάνα μικρότερα του 321/737, αλλιώς μένει αρκετός "νεκρός" χώρος, οπότε θα χρειαστεί καλό κροπάρισμα. Για 757,767,77,7747,330, 340 και 380 μέχρι 200 είναι καλός (το έχω δοκιμάσει και δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα).

Για την άδεια φωτογράφησης δε μπορώ να σε βοηθήσω. Υπάρχει ένα έγγραφο του 1996 που καθορίζει σε ποια αεροδρόμια επιτρέπεται και σε ποια όχι, η φωτογράφηση (το έχω το έγγραφο δια παν ενδεχόμενο) αλλά από τότε δεν ξέρω αν έχει κυκλοφορήσει κάποιο άλλο. Ξερω ότι ο σύλλογος ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ, εξασφαλίζει άδεια εισόδου και φωτογράφησης στην πίστα, αλλά άδεια σε μεμονωμένους δεν ξέρω αν μπορεί να δώσει η ΥΠΑ.
 
Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά! Ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται με κάποια μέρη που έχω σταμπάρει. Πχ μετά τον 34 έχει ένα κτήριο κλειστό με σκάλες που πάνε στην ταράτσα ή μόλις περάσουμε τον Ανθεμούντα ποταμό στο αεροδρόμιο μπορούμε να κάνουμε δεξιά (με ον οφ μηχανή) και να πάμε κοντά στον 16 ή θα μας μπουζουριάσουν;
 
Στον ποταμό έχω πάει 1-2 φορές παλιά, δεν υπάρχει πρόβλημα από το αεροδρόμιο (δεν φαίνεσαι αν μπεις στο γκρεμίδι) , αλλά πολλές φορες στην περιοχή κυκλοφορούν ή κατασκηνώνουν γύφτοι οπότε δε λέει. Ούτως ή άλλως το μέρος είθναι για πρωϊνες φωτό, οπότε αντί να μπαίνεις στον κόπο , πάς μέχρι το γήπεδο της Μίκρας, από πίσω είναι ο ιππικός όμιλος και δίπλα ένα γήπεδο αφύλακτο. Ανεβαίνεις στις κερκόδες και έχεις τα αεροπλάνα από πάνω σου ( 3/4 κοιλιά αλλά μια χαρά είναι).

Το κτήριο μετά τον 34 δεν κατάλαβα ποιο είναι. Αν αναφέρεσαι σ' αυτό που είναι ΑΚΡΙΒΩΣ απέναντι από το κατώφλι (που ενοικιάζεται εδω και 2 χρόνια) ΟΚ, αλλιώς δεν έχω δει κάτι παρόμοιο
 
Σε ευχαριστώ flying Doc!
Θα δοκιμάσω Μίκρα μόλις ανοίξει ο καιρός. Οσο για το κτήριο εκείνο εννοώ. Κάποια στιγμή είδα εξωτερικές σκάλες αν θυμάμαι καλά. Έχω αυτόν τον καιρό APS-C μηχανή και θέλω να δοκιμάσω τον 200άρι... Γιαυτο καίγομαι!
 
Re: Δεκτοι και σεβαστοι οι νομοι αλλα...

Tzartos":3mjqhlns said:
Δεχομαι οτι υπαρχουν καποιοι νομοι στα αεροδρομια και τους σεβομαι γιατι αποσκοπουν στο καλο και στην ασφαλεια ολων μας αλλα εμενα μου την σπαει το οτι στα ατομα τα οποια παρακολουθουν τα αεροπλανα απο την μερια του διαδρομου 34 (ο οποιος ειναι μπροστα σε δημοσιο δρομο) δεν τους λεει κανενας τιποτα. απο την μερια της θαλασσας ομως "απαγορευεται". Το γιατι δεν το γνωριζω.
Ισως να ειναι απλως θεμα εγωισμου μερικων υπαλληλων της ΥΠΑ επειδη η συγκεκριμενη τοποθεσια δεν ειναι γνωστη και ισως να μην θελουν να μαθευτει κι απο αλλους.

Ποιός είπε ότι απ τη μεριά του 34 δεν μας λέει κανείς τίποτα? Μάλλον για άλλον 34 θα μιλάμε ε; :D

Όσον αφορά τη πλευρά της θάλασσας... έχει πολύ ρομαντική ατμόσφαιρα! :cool:
 
Top