Swiss για LAX

• Thread starter Thread starter George
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

George

V.I.P.-Class-Member
Όταν έχω τις μαύρες μου, βάζω πάντα στο CD player το “Raindrops keep falling on my head” και συνέρχομαι. Δεν ξέρω γιατί, ίσως να μου ξυπνάει κάποια ανάμνηση από τα περασμένα χρόνια της αθωότητας. Και επειδή «αθωότητα σημαίνει έλλειψη φόβου» όπως επανέλαβε πρόσφατα κι ένας γνωστός αγαπημένος όλων συγγραφέας, η ιστορία που θα σας διηγηθώ μιλάει για 3+1* ανθρώπους που πήγαν στη σύγχρονη φωλιά του φόβου: τις ΗΠΑ. Ή, τουλάχιστον, αυτό πίστευα πριν πάω ο ίδιος. Και ακόμα δε σας είπα το καλύτερο: ο καθένας μας πέταξε με διαφορετική πτήση. Αλλά το ότι είμαστε ελαφρώς τρελοί δε χρειάζεται να το δικαιολογήσω γράφοντας σε αυτό το φόρουμ πιστεύω.

Ήταν, λοιπόν, μέσα Φλεβάρη όταν το Α320 της swiss ερχόταν να σταθμεύσει στο Α11 του χαμπ μας κι εγώ περνούσα για άλλη μια φορά τις πύλες του Βενιζέλου για να το συναντήσω.

LX 1843
ATH 0700 - ZRH 0850
A320, HB-IJI
Θέση 04A

Το HB-IJI ανεφοδιαζόταν την ώρα που μπήκα. Εγώ νύσταζα και οι οθόνες έδειχναν βίντεο με μπαμπουίνους να κάνουν διάφορα. Παρατηρούσα το seat pitch στην 04Α και σκεφτόμουν πόσοι μπαμπουίνοι θα χωρούσαν ανάμεσα στα γόνατά μου και το μπροστινό κάθισμα. Επίσης, παρατηρούσα τη συνεπιβάτιδά μου στην 04C, που είχε φορέσει στα γρήγορα έναν μπαμπουίνο πάνω της κι ήρθε. Ή μήπως ήταν βιζόν; Θα σας γελάσω...

Το πλήρωμα, πάντως, έδινε ρεσιτάλ φιλοξενίας. “We hope you feel comfortable on board”, έλεγαν και ξανάλεγαν όσο μας μετρούσαν και μας τσέκαραν για ζώνες, χειραποσκευές κλπ. Βρε μπας κι ο Ξένιος Δίας τελικά κατοικούσε στο Μάττερχορν;

Στο μεταξύ ξεκινήσαμε με την ακρίβεια ενός Άγγλου που έχει ραντεβού για απογευματινό τσάι. Μόνο που ήταν 7 το πρωί. Γύρω μας, τα τζάμπα αραγμένα Τζάμπο των Ελληνικών Αυτοκρατορικών Γραμμών και της Σκάι Εξπρές. Το αεροδρόμιο δεν είχε τίποτε νέο να μου δείξει κι έτσι αποφάσισα οριστικά ότι είχε έρθει η ώρα να σηκωθούμε.

07:09 τοπική, ο άνεμος στους 4 κόμβους, η θερμοκρασία στους 11 βαθμούς, η ορατότητα στα 10 μίλια και άνω και το HB-IJI με 142 κόμβους έπαιρνε τους 65,6 τόνους του από τον 03R και έπλεε για άλλη παραλία.

Η PIKAD 2J μας έφερε πάνω από το λιμάνι της Ραφήνας, ενώ προσπαθούσα να εντοπίσω μια αλάνα όπου μας έφερνε το σχολείο μου για εκδρομή στο Δημοτικό. Τα χρόνια της αθωότητας που λέγαμε...

Από κάτω η Αθήνα ξυπνούσε. Εγώ, πάλι, πεινούσα.

Στις 07:20 μου σέρβιραν πρωινό, στις 07:35 ήθελα κι άλλο. Όχι, δεν πλήρωσα τίποτε από όλα αυτά. (Όλα :?: :?: :?: :?: :?: Σας φαίνονται πολλά δηλαδή :?: :?: :?: :?: :?: ) Το πλήρωμα τα μοίραζε δωρεάν, όπως και τα χαμόγελα, έχοντας πλήρη συναίσθηση ότι πρέπει το σέρβις να γίνει ΑΡΓΑ, μπας και περάσουν οι 2:23’ εν πτήσει. Και δωσ’ του και δεύτερο bar service και δωσ’ του και duty free, ίσα που πρόλαβαν τις αναταράξεις που μας βρήκαν κοντά στις Άλπεις.

Στο μεταξύ είχαμε ήδη δει τα χιονισμένα βουνά της Κορινθίας, την Κέρκυρα, τα Τίρανα, το Σπλιτ και πετούσαμε πάνω από την Κοστάνδη.

Το περιοδικό της swiss είχε αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη. 3-4 περιοδικά αφημένα στο τέλος της καμπίνας δεν έλεγαν και πολλά (τι να τις κάνω τις συμβουλές εσωτερικής διακόσμησης, θα αλλάξω τις κουρτίνες στην Εκόνομυ ή τις αλατιέρες στην Μπίζνες; ), ενώ οι οθόνες εξακολουθούσαν να δείχνουν βαρετά βιντεάκια και διαφημίσεις της εταιρίας. Κι έτσι χρησιμοποίησα την αγαπημένη μου μορφή IFE: το παράθυρο. Ακολουθώντας την NEGRA 1A, κατεβαίναμε προς το διάδρομο 14 του Κλότεν με overcast από πάνω μας και ένα μυστηριώδες φως στο βάθος να φωτίζει περίεργα την πρωινή πάχνη πάνω από τα λιβάδια πέριξ της Ζυρίχης. Είχε προηγηθεί ηχογραφημένη πλήρης ανακοίνωση ασφαλείας στα Ελληνικά για να προλάβει τους απείθαρχους συμπατριώτες μας πριν σηκωθούν όρθιοι όποτε τους κα...πνίσει.

08:32 τοπική, 18 ολόκληρα λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα άφιξης και με 6,3 τόνους λιγότερο καύσιμο μαζί του, το HB-IJI γυρνούσε στην πατρίδα του. Από τότε που αποχωρίστηκε τα αδερφάκια του στην Τουλούζη είχαν ήδη περάσει ακριβώς έντεκα χρόνια κι όμως με τα ολοκαίνουργια δερμάτινα καθίσματά του και την προσεκτική φροντίδα της μαμάς swiss μάς είχε μεταφέρει ανετότατα μέχρι το αεροδρόμιο-σπίτι του.

Special touch για ειδικών απαιτήσεων αφυδατωμένες επιβάτιδες: σπρέυ ενυδάτωσης και κρέμα χεριών σε ειδικά μπουκαλάκια στις τουαλέτες ( :!: :roll: :!: :roll: :!: ), που απευθύνονταν μάλλον σε εκείνη την παλιά κυρία που το πρωί ήταν στο βροχερό Λονδίνο, το μεσημέρι στο ξηρό Κάιρο και το βράδυ στη δροσερή Αθήνα και το μόνο που την κρατούσε ζωντανή ήταν η εξαιρετική λακ στα μαλλιά της...

---
το catering. Αν μιλήσω θα γίνω αφόρητα γκρινιάρης...

-Και τι συμπεράσματα έβγαλες τελικά, George;
-Ακούστε να δείτε. Οι Ελβετοί λένε πως έχουν τρία κοινά χαρακτηριστικά: είναι τραπεζίτες, τρώνε καλές σοκολάτες και σε κάθε στραβή -για την υπόλοιπη ανθρωπότητα- ιστορική συγκυρία νίπτουν τας χείρας τους. Επίσης, το ότι δεν τσακώνονται με κανέναν όντας στο μέσο της Ευρώπης τους έχει κάνει ευάλωτους στο να δέχονται διάφορες κακές επιρροές ως λαός. Μετά από αυτή την πτήση τις συνειδητοποίησα όλες: Οι Ελβετοί είναι ακριβείς ωσάν Άγγλοι, φιλόξενοι ωσάν αρχαίοι Έλληνες και ευχάριστοι ωσάν...Τυρολέζοι. Το αυτό επιθυμούν και δια την εταιρίαν τους. Αν ήταν και πιο γενναιόδωροι με το φαγητό...

-Παλιά, αλλιώς μας τα έλεγες για τη swiss και το φαΐ της, George.
-Από τότε πολλά έχουν αλλάξει... Το καλό είναι ότι στη swiss άλλαξε μόνο το catering, όχι ο πολιτισμός τους.

-Και μετά, και μετά;
-Με το που κατέβηκα από το αεροπλάνο και αφού τσέκαρα ότι στο apron δεν υπήρχε τίποτε ικανό να εξάψει το φακό μου, κατευθύνθηκα ντουγρού για το πρώτο διαθέσιμο καφέ του Κλότεν. Μετά το σαντουιτσάκι και το χυμό, ήμουν έτοιμος να αντιμετωπίσω την 5ωρη αναμονή για την LX040.

* “3+1”, όχι γιατί ο τελευταίος δεν ήταν άνθρωπος, αλλά απλώς γιατί δεν είναι μέλος στο φόρουμ.

Άλλο ένα ριπόρτ αρμοδιότητος ιστοριογραφίας. 17 μήνες μετά. Ντοκιμαντέρ γυρίζεις; Περιμένεις να γίνουν distilled οι αναμνήσεις και να κρατήσεις το fine spirit τους, ότι αξίζει να διηγηθείς?

Τα ριπόρτ πρέπει να γράφονται ακαριαία, αν είναι δυνατόν και μέσα στο αεροπλάνο (καλή ώρα το τελευταίο δικό μου) και να δίνουν όλες τις αχρηστες πληροφορίες, σκέψεις, λέξεις, σχέσεις, όλα. (που λεει και ενα σαχλό τραγουδι).

Α, με την 1843 πέταξα και εγώ τον περασμένο μήνα. Αλλά δεν θα περιμένω το 2009 για τη δημοσίευση.

Βέβαια, η συνέχεια του ταξιδιού του George θα με φέρει πάλι σε εκείνη την κατάσταση που δεν θέλω να γραψω τίποτα. Πώς να συναγωνιστείς ένα ριπόρτ που σε πάει δύο ωκεανούς και 12 χρονικές ατράκτους μακριά?

Για αυτό θα καθίσω αναπαυτικά και θα περιμένω τη συνέχεια και τα επόμενα σκέλη. Αν και, όπως μας εχει συνηθίσει ο George, το τελευταίο σκέλος θα το γράψει χωρίς πληκτρολόγιο. Σαν τον Τομ Κρουζ στο Minority Report. Τόσα χρόνια θα έχουν περάσει.

George":1tj0fjbt said:
και με 9,4 τόνους λιγότερο καύσιμο μαζί του, το HB-IJI ...

Βεβαιος? Πολλα μου φαινονται για Α320 και 2μισι ωρες. Το 4,9 μου φαινεται πιο λογικο trip... (Αληθεια, ολα αυτα τα info τα εδινε το ΙΦΕ?)

Περιμενουμε το LAX! (Να υπολογισω γυρω στην ανοιξη του '10? :lol: )

Ποιο IFE? Ο George ειναι το IFE.

«Federal law prohibits the formation of groups of three or more people in front of the toilets or any other part of the aircraft’s cabin». Αυτή η φράση διαφοροποιούσε αυτήν την πτήση από οποιαδήποτε άλλη με Α340 της swiss που πετούσε εκείνη την εποχή προς οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Ήταν σα να έμπαινα ξανά σε στρατιωτικό καθεστώς, μόνο που ήμουν απλώς ένας ευρωπαίος πολίτης που ταξίδευε σε μια ελεύθερη χώρα του ανεπτυγμένου δυτικού κόσμου. Παρόλα αυτά, η ζωή στο μικρόκοσμο της LX040 συνεχιζόταν κανονικά σαν η τρομολάγνα αυτή ανακοίνωση να μην είχε ακουστεί ποτέ.

LX 040
ZRH 13:10 - LAX 16:45
A340-300, HB-JMB
(εγώ το έλεγα "Johhammesburg")
Θέση 30A

Δύο ώρες νωρίτερα στην Ε27 του Κλότεν ο κόσμος στοιβαζόταν μπροστά από τα αυτοσχέδια γκισέ ελέγχου διαβατηρίων που είχαν στηθεί εν όψει της επιβίβασης. Επικρατούσε ο γνωστός (πλην όμως οργανωμένος) αναβρασμός, με επιβάτες να ψάχνουν άλλοτε τις φόρμες εισόδου στις ΗΠΑ και άλλοτε τις συζύγους και τα μικρά παιδιά τους που έπαιζαν παραδίπλα. Πολυπολιτισμικό περιβάλλον, από αυτά που ορίζουν πάντα τη γοητεία μιας διηπειρωτικής πτήσης.

Το HB-JMB ήταν εκεί και μας περίμενε. Ήταν ένα από τα πολλά Α340-300 που ετοιμάζονταν να περάσουν τον Ατλαντικό κι εκείνο το ευρωπαϊκό μεσημέρι, γεμάτο κατά 80% τουλάχιστον.

13:00 τοπική διάβηκα τη 2L του και κατευθύνθηκα προς τη θέση μου, για να εισπράξω βλέμματα φθόνου και ζήλειας. Καθόμουν σε μια ωραιότατη έξοδο κινδύνου. Βεβαιώθηκα ότι είχα κανονικότατο παράθυρο (σε άλλα Α330/340 δεν πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο), χαιρέτησα τον εκκεντρικό συνταξιδιώτη μου στην 30C, παραμέρισα την κουβερτούλα και τα ακουστικά που το πλήρωμα είχε αφήσει στη θέση μου και στρογγυλοκάθισα. Ο γείτονάς μου φυσικά δεν άφησε ασχολίαστο το ότι καθόμουν στη μισητή 30Α κι έτσι με ρώτησε πώς τα κατάφερα... Του υπενθύμισα ότι η swiss δίνει τη δυνατότητα επιλογής και της εξόδου κινδύνου στο ηλεκτρονικό check-in της, του έσπασα μάλλον τα νεύρα και γύρισε στο βιβλίο που θα μελετούσε για τις επόμενες 12 ώρες.

Ύστερα ήρθε απέναντί μας η κυρία Judith. Προϊσταμένη της καμπίνας της Εκόνομυ, δεν ήταν ακριβώς αυτό που θα λέγαμε «εκρηκτική σεξοβόμβα». Δεν είχε ατελείωτα πόδια κάτω από μια κοντή φούστα, δεν είχε λάγνο βλέμμα ούτε προκλητικές καμπύλες. Η κυρία που μας χαιρετούσε εκείνη τη στιγμή και καθόταν κομψά στο κάθισμα του πληρώματος ήταν μια περιποιημένη γυναίκα λίγο πριν τα πρώτα -ήντα. «You have the best seat in the house», αστειεύτηκε ο συνεπιβάτης μου στην 29D. Χαμογέλασε ευγενικά, του ανταπέδωσε το χιούμορ, αλλά του υπενθύμισε: «We have worked hard to have the best seats in the cabin». Και κάπως έτσι μας κέρδισε αυτόματα με τον επαγγελματισμό, τη διακριτική ευγένεια και τη σοβαρότητά της, που θα αποδεικνύονταν ξανά σε κάθε ευκαιρία κατά την πτήση. Αυτή την εικόνα πρέπει να βγάζει ένα πλήρωμα στο οποίο εμπιστεύεσαι τη ζωή σου για τις επόμενες ώρες. Τέλος.

Εντωμεταξύ, 13:17 τοπική βάζαμε πορεία για το διάδρομο 34, απ’ όπου 20 λεπτάκια αργότερα θα φτάναμε τους 148 κόμβους, θα σηκώναμε μύτη και θα βάζαμε πλώρη για βορειοδυτική Σκωτία, απ’ όπου και θα ξεκινούσαμε την Ατλαντική μας διέλευση, φτάνοντας μέχρι και τον 68ο μεσημβρινό στο Βορρά.

Αλλά μέχρι να φτάσει και εκείνη η στιγμή, έπρεπε φυσικά να φάμε.

Στο σημείο αυτό να ξαναπώ ότι το Α340-300 σηκώνεται ΑΡΓΑ. Φυσικά, αυτό δεν αρέσει σε κανέναν aviation enthusiast, αλλά είμαι σίγουρος ότι τα πληρώματα εκείνη τη στιγμή το εκτιμούσαν ιδιαίτερα, ακριβώς γιατί έπρεπε να κάνουν πάνω-κάτω την καμπίνα με trolleys γεμάτα χυμούς (μήλο, πορτοκάλι, tomato juice, κράνμπερρις (όχι το συγκρότημα), στρουμφόμουρα κλπ), κρασιά, ουίσκι, μπύρες, και σαμπάνιες (ναι ναι, σαμπάνιες), μαζί με αμέτρητα μισόλιτρα μπουκαλάκια νερού που μοίραζαν σε όλους τους επιβάτες που το ζητούσαν και άλλα τόσα μπουκάλια νερού του ενάμιση λίτρου για να γεμίζουν τα μικρά του καθενός όταν το ζητούσε. Συγχρόνως, έπρεπε να εκθέσουν όλα τα περιεχόμενα του μπαρ σε όλους όσοι είχαμε ήδη αρχίσει να παίζουμε με τις on-demand οθονίτσες μας, ψάχνοντας ανάμεσα σε εκατομμύρια τίτλους για να βρούμε τον καλύτερο τίτλο (ταινίας, CD, videogame κλπ κλπ) για εμάς.

Το δε Α340 ακόμη ανέβαινε.

Κι ύστερα ήρθαν τα γεύματα. Νοστιμότατα λαζάνια μεσογειακής εμπνεύσεως (την άλλη επιλογή δεν τη δοκίμασε κανείς γύρω-τριγύρω), μια φυσιολογική πράσινη σαλάτα, οίνος λευκός, ψωμάκι-βουτυράκι-τυράκι και γλυκάκι μους σοκολάτας. Αυτό το τελευταίο δεν ήταν και ό,τι καλύτερο (αντιπαθώ με σθένος τα συσκευασμένα γλυκά), αλλά χαμένο δεν πήγε...

Το Α340 φυσικά ακόμη ανέβαινε.

Μετά ο χορός άρχισε και πάλι με τρίτο bar service κατά βάση με τα γνωστά αφεψήματα, ε, και σε κάποια στιγμή το πάρτυ τελείωσε και οι δίσκοι μαζεύτηκαν. Τότε άρχισαν για άλλους τα duty free και για μένα η πρώτη (από τις πολλές) ταινίες της πτήσης. Κάπου εκεί το Α340 έφτασε επιτέλους τα 33.000 πόδια και ησύχασε για την ώρα.

Η συνέχεια της πτήσης ήταν η αναμενόμενη. Είδα συνολικά τρεις πλήρεις ταινίες, δύο ντοκυμαντέρ (μέχρι και συνέντευξη με τον πρώην σεφ του Καρόλου που περιέγραφε με κάθε αηδιαστική λεπτομέρεια πώς ο διάδοχος πίνει το τσάι στη θαλαμηγό τους), ενώ άκουσα και επιλογές από 5-6 διαθέσιμα CD.

Στο ενδιάμεσο, το πλήρωμα πέρναγε κάθε λίγο και λιγάκι να μας προσφέρει πότε νερό και χυμούς, πότε μικρά πρέτζελ, πότε παγωτάκι, πότε σοκολατάκια κλπ κλπ. Όλα αυτά υπήρχαν και στα galleys, μπας και πάθεις καμμια άσχημη υπογλυκαιμία εν πτήσει. Γιατί κοιτάζοντας το ίδιο σκηνικό συνεχώς για ατελείωτες ώρες, δε θέλει και πολύ ο άνθρωπος να βλέπει πάγους και χιόνια στη Γροιλανδία και να ονειρεύεται ζαχαρωτούς λαχταριστούς κουραμπιέδες στο πιάτο του. Γενικώς, πάντως, ήταν μια «γλυκιά» πτήση, όχι ενδεδειγμένη για ανθρώπους με προβλήματα διαβήτη...

Ο μόνος που δεν συγκινούνταν από όλα αυτά, ήταν ο διπλανός μου. Είχε, όμως, άλλες ασχολίες. Δεν έφτανε η ομιλία που έπρεπε να προετοιμάσει για το συνέδριο που πήγαινε στην Καλιφόρνια, είχε και τον ξηρό αέρα του αεροσκάφους να ταράζει ανεπανόρθωτα το "είναι" του. Κάθε μια ωρίτσα, λοιπόν, σηκωνόταν, άλλαζε τις παντοφλίτσες που φορούσε (εμφανώς κλεμμένες από ξενοδοχείο) με κανονικά παπούτσια, έπαιρνε το κατάλληλο νεσεσεράκι με τα καλλυντικά, πήγαινε στο WC, έβαζε κρέμες, λοσιόν, gel, αρώματα και άλλα συναφή, ενυδατωνόταν, φτιαχνόταν και κάποτε επέστρεφε στη θέση του. Τότε και μόνον τότε έβγαζε το σπρέυ του Εβιάν (χωρίς τη Μαρούσκα). Ψεκαζόταν (οι μισές σταγόνες φυσικά πήγαιναν πάνω μου), σκεπαζόταν με την κουβερτούλα του και τότε επιτέλους ησύχαζε. Δεν μπορώ να πω, ήταν περίεργο μεν, αλλά άκρως διασκεδαστικό το θέαμα.

Από κάτω μας, βέβαια, το σκηνικό μόλις που άλλαζε καθώς πετούσαμε στα 36.000 πόδια πάνω από τις ΗΠΑ. Είχαμε περάσει πάνω από Παρίσι, Μάντσεστερ (ώώώώώρες πριν!), Γροιλανδία, Hudson Bay -και άλλα κατάλευκα σημεία του Καναδά- και Salt Lake City, ενώ πηγαίναμε βουρ για Λας Βέγκας.

Φτάνοντας εκεί ήρθε και το τελευταίο δείγμα φαγητού της LX040. Πρώτα ζεστές πετσετούλες για φρεσκάρισμα (ο κύριος δίπλα πολύ τις εκτίμησε) και μετά το σνακ. Αυτό βέβαια, ερχόταν σε άμεση και κραυγαλέα αντίθεση με το περιβάλλον όπου πετούσαμε. Το Λας Βέγκας πλούσιο κι εντυπωσιακό, το σνακ αδιάφορο και φτωχό. Αλλά, βέβαια, μετά από δώδεκα ώρες που παρέμεινε σε ψύξη, ούτε και ο καλύτερος σεφ δε θα μπορούσε να μετατρέψει εκείνο το κομμάτι πίτσα σε οποιουδήποτε είδους φαγώσιμο αντικείμενο. Το δε cookie δίπλα του μου θύμιζε λίγο μνημόσυνο.

Πάνε οι καιροί της παλιάς swissair. Αυτήν μάλλον κλαίγαμε καθώς χωνεύαμε το μπισκοτάκι και προσγειωνόμασταν σε έναν από τους τέσσερεις διαδρόμους του LAX, περίπου μισή ώρα πριν την STA. Την ίδια ώρα, έκλαιγα και το V-Jet του Τραβόλτα που είδα κάπου στο βάθος την ώρα του touch down και θα έκανα μέρες μέχρι να το ξανάβλεπα σε φωτογραφίσιμη θέση... Για την ώρα, μπορούσα να ασχοληθώ μόνο με τον πύργο και το διάσημο Encounters, ξεκινώντας διαλογισμό για να αντιμετωπίσω τις αναμενόμενες ουρές εισόδου στη χώρα.

____________________________________________________________________________________
+++
Seat pitch μοναδικό λόγω εξόδου κινδύνου. IFE άριστο. Πλήρωμα επαγγελματιών με αυτοπεποίθηση, ευγένεια και αποτελεσματικότητα. Καμπίνα αεροσκάφους καθαρή και περιποιημένη. Catering συμπαθές (κυμαινόμενο από αρκετά καλό ως μάλλον μέτριο), bar service πληρέστατο. Πτήση απολύτως στην ώρα της. Καλή ώρα άφιξης στις ΗΠΑ (αποφεύγεις τις τεράστιες ουρές για immigration που τελικά δεν είδα ποτέ και αντιμετωπίζεις και καλύτερα το jet lag γιατί μπορείς να πας σύντομα για ύπνο).

---
οι πέντε ώρες αναμονής στη Ζυρίχη (σε συνδιασμό με την ανυπαρξία αξιόλογης κίνησης)
η πίτσα του σνακ πριν την προσγείωση
το τίμημα της δόξας του να κάθεσαι στην 30Α (δηλαδή η οσμή της παρακείμενης τουαλέτας...)

Επίσης, πίστευα ότι ήταν φήμη, όμως όταν κάθεσαι δίπλα σε έξοδο κινδύνου ΚΡΥΩΝΕΙΣ!
_____________________________________________________________________________________

-Δηλαδή, George, θα ξαναπετούσες υπερατλαντικό με τη swiss;
-Άαααααανετα...

-Και πότε θα μας γράψεις και τη συνέχεια, για να μην γκρινιάζουν οι αποπάνω;
-Θα αρχίσω από αύριο, στο Κανόνι.

seven4seven":c7rdawqh said:
Βεβαιος? Πολλα μου φαινονται για Α320 και 2μισι ωρες. Το 4,9 μου φαινεται πιο λογικο trip...
Φυσικά και όχι! Γύρω στους 6 τόνους έκαψε. Ήθελα να δω απλώς αν με προσέχετε. :twisted: :P :twisted: :P

OveLix":c7rdawqh said:
Τα ριπόρτ πρέπει να γράφονται ακαριαία, αν είναι δυνατόν και μέσα στο αεροπλάνο (καλή ώρα το τελευταίο δικό μου) και να δίνουν όλες τις αχρηστες πληροφορίες, σκέψεις, λέξεις, σχέσεις, όλα.
Μα ακαριαία καταγράφηκαν όλα. Τι νόμιζες...

Επίσης, το ρηπόρτ πάει μόνο μέχρι το ΛΑΞ. Το λέει κι ο τίτλος.

OveLix":c7rdawqh said:
Ποιο IFE? Ο George ειναι το IFE.
Η αλήθεια είναι ότι έχω μια πρόταση να γυρίσω τριπ ρηπόρτς σε βίντεο που θα προβάλλονται σε IFE, αλλά για την ώρα είμαι κι εγώ δεσμευμένος με συμβόλαιο υποχρεωτικών εμφανίσεων στο φόρουμ. :P

Αγαπητό φίλαθλο κοινό,

δεσμεύομαι να σας παρουσιάσω την εναλλακτική διαδρομή του ενός από τους (3+1) ταξιδιώτες. Φυσικά δε θα λείπουν οι παραλληλισμοί των δύο ταξιδιών, μέχρι την οριστική ένωση.

Από βδομάδα υπόσχομαι το πρώτο σκέλος του "olympic-tahiti" για LAX

Πρέπει να ομολογήσω ότι το πιο εντυπωσιακό κομμάτι του ταξιδιού ήταν όταν βγήκα από την παραλαβή αποσκευών ταξιδεύοντας μόνος μου ατελείωτες ώρες μέχρι την άλλη άκρη του πλανήτη και ανάμεσα στον κόσμο αντίκρυσα τον Jerry να με περιμένει! 'Ηταν που η TΝ είχε φτάσει νωρίτερα. Αλλά αυτά θα σας τα πει ο ίδιος...

Δεν μας είπες:
Ανέβηκες στην ταράτσα του Fingerdock B?
Είχε καλό καιρό;
Πώς σου φάνηκε το τρενάκι προς το Ε?
Καμιά φωτό στο Κλότεν δεν τράβηξες?
Και, το σημαντικότερο, τι έκανες πέντε ολόκληρες ώρες;

Κατά τα άλλα
Ξέρεις πόσο απολαμβάνω τα ριπόρτ σου για την ατμόσφαιρα που μεταφέρουν και την πληθώρα πληροφοριών. Θέλει ταλέντο για να συνδυάσει κανείς αρμονικά. Περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο σκέλος (της επιστροφής φαντάζομαι) που ελπίζω να δημοσιευτεί φέτος.

Έπρεπε να βγάλει τραγούδι η Πρωτοψάλτη (Θωμά είσαι onboard?) για να το θυμηθείτε και να αξιωθείτε να γράψετε το τριπ ρηπόρτ; Εκτός κι αν ησασταν συνεννοημένοι με τη δισκογραφική της... Άντε, φέρτε και το φίλο μας τον Καπταιντζάμπο να μας πει και για την εμπειρία με τη "μητριά της Α3"...