Θέλω την γνώμη σας

• Thread starter Thread starter cypilot1977
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Λέω τώρα εγώ....

Αν είχα τρέλλα να πετάω ως χειριστής θα δούλευα και δωρεάν. Θα πλήρωνα κιόλας για να κάνω το μεράκι μου να χειρίζομαι τζετ κτλ. Αρα όλοι στήνουν κ...ο για να μπούν σε αεροπορική εταιρία και μετά τους φαίνονται λίγα τα 1500Ε και σκληρές οι συνθήκες! Αν κάποιος εχει τρέλλα να γίνει πιλοτος, τραγουδιστής, μπαρμαν κτλ τότε να είναι ευχαριστημένος που κάνει το μεράκι του επάγγελμα ασχέτως συνθηκών και χρημάτων. Αλλιώς ας έρθει σε εμένα που ψάχνω χέρια πρόθυμα για την κτηνοτροφική μου μονάδα.
Αυτά.

Αν είχα τρέλλα να πετάω ως χειριστής θα δούλευα και δωρεάν. Θα πλήρωνα κιόλας για να κάνω το μεράκι μου να χειρίζομαι τζετ κτλ. Αρα όλοι στήνουν κ...ο για να μπούν σε αεροπορική εταιρία και μετά τους φαίνονται λίγα τα 1500Ε και σκληρές οι συνθήκες! Αν κάποιος εχει τρέλλα να γίνει πιλοτος, τραγουδιστής, μπαρμαν κτλ τότε να είναι ευχαριστημένος που κάνει το μεράκι του επάγγελμα ασχέτως συνθηκών και χρημάτων. Αλλιώς ας έρθει σε εμένα που ψάχνω χέρια πρόθυμα για την κτηνοτροφική μου μονάδα.
Αυτά.
...............μπραβο κάτι large τύποι....εσύ τσάμπα βοσκάς και πουλάς γάλατα και κρέατα? :evil: ...γιατί θα έπρεπε....ζείς στην επαρχία με καθαρό αέρα χωρίς κίνηση και άγχος ζείς στην μονοκατοικία σου έχεισ τα φρέσκα σου προιόντα....ΚΑΙ ΘΕΣ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ???

τo εxoυμε xαναπει.oι τζαμπατζηδες xαλανε την πιατσα στo ελληνικo αβιατιoν και ειναι oι τμεσ 1500e.I am with u tasev
with respect to every1's opinion though
flight_instructor

Edited: Η χρήση greeklish δεν επιτρέπεται και δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε παράθεση όταν αναφερόμαστε στο προηγούμενο post.

...δέν υπάρχει τίποτα πιο εξευτελιστικό για το επάγγελμα του κάθε ανθρώπου,όποιο και αν είναι αυτό,απο το να δέχεσαι να δουλέυεις τσάμπα,ακόμα και οι σκλάβοι στον μεσαίωνα ένα πιάτο φαϊ το έπαιρναν

Οι απόψεις των flight_instructor και tasev με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο.Αλλά παραθέτω μια άλλη άποψη που υιοθετούν πολλοί από αυτούς που δουλεύουν ή είναι διατεθιμένοι να δουλέψουν χωρίς αποδοχές.
Λένε λοιπόν ότι από το να είναι άνεργοι και να παραπονιούνται λέγοντας ότι δεν βρίσκουν τίποτα, ξεκινάνε να κάνουν αυτό που αγαπάνε χωρίς να πληρώνονται, μαζεύοντας όμως ώρες πτήσης και ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα, έχοντας πλέον τις απαιτούμενες ώρες πτήσης, πάνε σε μία εταιρία που θα πληρώνονται κανονικά!

Ξαναλέω ότι διαφωνώ με την άποψη αυτή, αλλά τι λέτε όλοι εσείς;
Θα ήθελα την άποψή σας...

Re: Λέω τώρα εγώ....

Eichman in Jerusalem":2yuugdou said:
Αυτά.

πολυ σωστα σιμφωνω μαζι σοθ μιπωσ ομως τα λενε αυτα για να μην γινουνε κι αλλοι πιλοτοι αεροσινοδοι και να μεινουνε μονοι τους?

Re: Λέω τώρα εγώ....

Αγαπητε μου, η δουλεια του αεροπορου, θελει τρελλα, οπως και του γιατρου, και του πυροσβεστη, και του οδηγου, και του δικηγορου, και του επιχειρηματια...κλπ. Και φυσικα μερακι, γιατι αλλοιως δεν θα πετυχεις σε αυτο που κανεις. Μεσα στην ζωη λοιπον, ειναι και το παιχνιδι των απολαβων (κοινως "μπαγιοκο"). Οπως λοιπον θα βρεις γιατρο που πληρωνεται για την επισκεψη 50 ευρω, θα βρει και καποιον αλλο που θα παιρνει 600 για την ιδια απισκεψη. Απλα ο πρωτος ειναι "νεος" (η μαπας), και οδευτερος "πρωτο ονομα" . Το ιδιο συμβαινει και με τους πιλοτους. Τα 1500 οντως ειναι πολυ λιγα για την δουλεια αυτη. Ομως στην Ελλαδα, ο κυβερνητης ενος μεγαλου αεροσκαφους, πληρωνεται σχεδον οσα παιρνει ο συνκυβερνητης της AF η της LH!

Είδα και εγώ αυτό το πόστ του Eichman και με βρίσκει κάθετα αντίθετο.

Επειδή κάποιος λατρεύει αυτό που κάνει, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνει και τσάμπα. Αφενός γιατί οι εργοδότες θα εκμεταλλευτούν το "ψώνιο" του και αφετέρου γιατί χαλάει η "πιάτσα".

Πιό συγκεκριμένα. Ας πάρουμε την περίπτωση που κάποιος νέος άνθρωπος, δεν έχει το μπαγίοκο από τον μπαμπά, και χρεωθεί μέχρι τον λαιμό για να μπορέσει να γίνει πιλότος και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Περιμένει πώς και πώς να βρεί δουλειά σαν πιλότος, ώστε να αρχίσει να αμοίβεται και να μπορέσει κάποια στιγμή να ξεχρεώσει-αμήν.

Έρχεται τώρα το παιδί της πλούσιας οικογένειας, που ο μπαμπάς έχει στημένη δουλειά, και αποφασίζει επειδή γουστάρει τρελλά, να γίνει πιλότος. Μπαίνει στην αγορά εργασίας. Τα Ε1200 που θα του δώσει ο "Χ" Βασιλάκης, είναι ψίχουλα γι'αυτόν. Τα έξοδά του για ΣουΚού στην Μύκονο.

Αν υπάρξει εμπλοκή στην πρόσληψη (πολλοί υποψήφιοι), και πάει και πεί στον εργοδότη "Κοίτα να δείς, πάρε εμένα και σου δουλέυω τσάμπα", χαλάει την πιάτσα, ναί ή όχι?

Το παραπάνω παράδειγμα είναι αληθινό και έχει συμβεί στην Ελλάδα πρίν αρκετά χρόνια. Το παιδί που το πρότεινε αυτό σε εργοδότη, μάζεψε σκαμπίλια από τους υπολοίπους.

Η ατάκα του ΘΟΥΒΟΥ "Πρώτα τα ιδανικά", είναι ουτοπική σε αυτήν την περίπτωση.

δεν έχεις καθόλου άδικο σε αυτό που λες.μερικές φορες αναγκάζεσαι να κανεις κάποια πράγματα για να βγει κάποια άκρη..βεβαια αυτό που με προβληματίζει δεν είναι το αν αναγκάζεσαι η όχι αλλα το ποιος σε αναγκάζει.πάντα έχεις επιλογές ακόμη και αν δεν τις βλέπεις..άλλες φορες πάλι δεν θέλεις να τις δεις γιατί ίσως σε ξεβολεύουν η περιλαμβάνουν ρίσκο,κάτι που σε τρομάζει(όλους τους τρομάζει δεν απευθύνομαι σε εσένα συγκεκριμένα).έχω σκεφτεί αρκετά το θέμα γιατί είμαι σε μια θέση που το απαιτεί..και κατάλαβα το εξής.όλοι μιλάμε και λέμε ότι είμαστε ελεύθεροι και κάνουμε αυτό που θέλουμε,κανεις όμως δεν ορίζει τον ορο ελευθερια.γιατί ελευθερια δεν είναι να ζεις μια πάντα 'ασφαλή'ζωή.Η eleutheria κρύβεται στην αβεβαιότητα,στο άγνωστο.όχι στο βόλεμα και τη σίγουria.δεν καταδικάζω τίποτα,ο καθένας επιλεγει τον δρόμο του και δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να τον κρίνω.Απλά ας σκεφτούν όλοι αυτοί οι πραγματικοί αεροπόροι που διαβάζουν αυτό το κείμενο τι είναι αυτό που τους τράβηξε στο επάγγελμα?Η σιγουριά δεν είναι sigουρα!κάθε πτήση μια καινούρια εμπειρία,κάθε cruise διαφορετικό,κάθε προσγείωση να κρύβει προοπτικές και πιθανότητες ατέλειωτες.ελπίζω να μην γίνομαι πολύ ρομαντικός για εσάς.θέλω να καταλήξω στο ότι,κανεις δεν έχει λόγο να κρίνει κανέναν,τις βασικές αρχές τις ξέρουν όλοι μέσα τους και ανάλογα κινούνται.άλλες φορες ελεύθεροι άλλες βολεμένοι άλλες διχασμένοι(τις περισσότερες:-)...)να ste όλοι καλά.

Aπο την αλλη το 95% τςν πιλοτων στην ελλαδα ειναι βισματα και ειναι και ο κυριως λογος που οι μησθοι ειναι μικροι γιατι οι περισσοτεροι θα το εκαναν και τσαμπα,και ενα ακομα ειναι και ο λογος που δεν υπαρχει ομονοια μεταχυ των πιλοτων και πολλες ρουφιανιες να το πουμε και λιγο διαφορετικα.βλεπε ολυμπιακη αεροπορια και ολυμπιακη αεροπλοια που τρωγονται λες και ειναι εχθροι.
Ντροπη ρε Ελλαδαρα.Γιαυτο παραμενη η αεροπορια μας πισω.
flight_instructor