Θέσεις εργασίας στη Νέα Ολυμπιακή από τη MIG.

• Thread starter Thread starter corfu75
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Alexandros(IATA)":36gckawd said:
Εννοω για τυπικά προσόντα που ζητανε και οι μεγαλυτερες αεροπορικες ανα το κοσμο,οπως το οτι πρεπει να ξέρεις αγγλικα,να κολυμπας,να εχεις το καταλληλο υψος,ισως καποια προυπηρεσία στη εξυπηρετηση πελατών,η να εχεις συγκεκριμενο βαθμό μυωπίας,η ακόμη να απαιτείται ,για παραδειγμα , καποιο πτυχιο πανεπιστημιου.Δεν γράφουν κάτι τέτοιο,οπότε άτομα που δεν θα καλέσουν καν για συνέντευξη,πως θα γνωρίζουν αυτα τα άτομα ποιά τυπικά προσόντα δεν πληρούν??Ουσιαστικά,αφού κάλεσαν άτομα που δεν εχουν 6 μήνες προυπηρεσία,τότε θα έπρεπε να τους καλέσουν ολους μα ολους!Μετα,αν επιλέξουν άτομα λόγω περισσότερων προσόντων,αυτο ειναι λογικο.Ελπίζω να έγινα κατανοητός :)

Παντως μου εχει κανει εντυπωση που δεν εχουν ειδοποιησει μια φιλη μου που ξερει 4 ξενες γλωσσες.Απλα δυσκολευομαι κι εγω να καταλαβω λιγο πως κρινουν τους καταλληλους υποψηφιους.

δεν μπορουμε να γνωριζουμε και απο οτι φαινεται δεν θα μαθουμε γιατι οι συνεντευξεις ακομα συνεχιζονται και θα συνεχιζονται για πολυ ακομα.. αν ομως καλουνε και ατομα χωρις προυπηρεσια ενω εχουν ζητησει τουλαχιστον ενα εξαμηνο και μεινουν απεξω ατομα που εχουν ηδη προυπηρεσια θα ειναι αδικια. αφου καλουνε και ατομα χωρις προυπηρεσια καλυτερα θα ηταν να μην την ανεφεραν στην προκυρηξη.

Alexandros(IATA)":21b9juj5 said:
Μετα,αν επιλέξουν άτομα λόγω περισσότερων προσόντων,αυτο ειναι λογικο.Ελπίζω να έγινα κατανοητός :)
ισως ομως και να μην τους συμφερει να παρουν ολα τα ατομα με τις μεγαλυτερες προυπηρεσιες η περισσοτερες γλωσσες πτυχια κλπ απο αποψη μισθολογικη θα πρεπει να πληρωνονται παραπανω και απλα να διαλεξουν λιγους απο δω και λιγους απο κει... ποιος ξερει, θα δειξει....

Εχουν καλεσει πολλους χωρις προυπηρεσια,οποτε δεν αποτελει καποιο εμποδιο αυτο.Τωρα σ'αυτο που λες Ντινα για τους μισθους το πιστευω κι εγω αλλα οσο να'ναι δεν θα θελουν το καλυτερο γι αυτους?

σιγουρα θα θελουν το καλυτερο, αλλα το καλυτερο ειναι σε πολλες περιπτωσεις σχετικο. αυτο που μπορει να θεωρουμε εμεις καλυτερο γι αυτους να ειναι μετριο η και αντιστροφα. Δεν γνωριζουμε τα κριτιρια τους, το ειδαμε και στην προκυρηξη εξαλλου, ας ελπισουμε τουλαχιστον οτι οσοι περασουν θα το αξιζουν πραγματικα. Δεν παιζει ρολο μονο η προυπηρεσια και τα υπολοιπα προσοντα, αλλα και ο χαρακτηρας, συμπεριφορα, αν σεβεσαι το αντικειμενο της δουλειας σου, αν το αγαπας πραγματικα και πολλα αλλα... αυτη τη στιγμη υπαρχουν ατομα που πληρουν καποια προσοντα αλλα δεν εχουν προυπηρεσια και ομως ειναι ονειρο ζωης να κανουν αυτη τη δουλεια γιατι αγαπανε το αεροπλανο και το βλεπουν σαν καριερα, αλλοι παλι εχουν αφιερωσει τη ζωη τους στο χωρο αυτο χρονια και βλεπουν αυτη τη δουλεια σαν καριερα και αλλοι απλα το βλεπουν σαν φοραω τη στολη και παω ταξιδι. νομιζω οτι καπου αναμεσα στις δυο πρωτες κατηγοριες θα πρεπει να ψαξουν να βρουν το καλυτερο μεσα απο τις συνεντευξεις :)

Ακριβώς,μακάρι κιόλας να επιλέξουν ατομα τα οποία αγαπάνε αυτό το επάγγελμα και οχι άτομα που το κάνουν απλά για τα ταξίδια και το prestige του επαγγέλματος.Να σας δώσω ένα παράδειγμα,ένα πολύ άσχημο παράδειγμα καποιου/κάποιας που εργάζεται ως πλήρωμα καμπίνας σε εταιρία των εμιράτων,το έιχα διαβάσει σε ενα ξένο φόρουμ,και έλεγε οτι το συγκεκριμένο επάγγελμα το θεωρεί β' κατηγορίας,αλλα θα δουλέψει στην εταιρία ως πλήρωμα για 3 χρόνια μόνο και μόνο επειδή εχει 2 δάνεια τα οποία πρεπει να ξοφλήσει.Ειναι όντως ετσι.Οταν το διάβασα μου κόπηκαν τα πόδια. :cry: Και λέω,πάλι,μακάρι να επιλεγούν τα σωστά άτομα,γιατι μπορει εγω προσωπικά να μην εχω πτυχίο πανεπιστημίου η καποια "τρελή"προυπηρεσία,αλλα μέσα μου μόνο εγώ ξέρω πόσο θα ήθελα να κάνω αυτό το επάγγελμα!Και αν κάποιος με ρωτούσε τι βρίσκω ρουτίνα σε αυτό το επάγγελμα,θα του έλεγα,τα ρεπό μου!Πως όμως μπορούμε να ξέρουμε γιατί πχ.δεν μας επέλεξαν τη στιγμή που το μόνο προσόν που δεν διαθέτουμε(απο αυτα που γράφουν στην ανακοίνωση)είναι η 6μηνη προυπηρεσία?
Ένα απλό παράδειγμα με το αν ελπιζω να με καλέσουν απο τη MIG,είναι,( καθαρά για προσόντα μιλάω),το οτι εταιρία των εμιράτων με δεχτηκε σε συνέντευξη με το βιογραφικό μου,και με τα προσόντα που διαθέτω,αλλα αντιθέτως σήμερα με απέκλεισαν απο συνέντευξη απο άλλη κοντινή εταιρία των εμιράτων,οπου και οι 2 αυτές εταιρίες στο ιντερνετ τα ίδια ακριβώς προσόντα ζητούσαν.Αυτό είναι που με κάνει να σκέφτομαι πάρα πολλά πράγματα σχετικά με τις συνεντεύξεις της MIG.Πάντως εύχομαι απο καρδιάς σε όλους οσους το έχουν όνειρο, να αποκτήσουν αυτή τη θέση στη καινούρια μας Ολυμπιακή :)

Αλεξανδρε απλα να σου πω πως ειπες ολα οσα εχω σκεφτει κι εγω...το ονειρο που μαλλον θα μεινει ονειρο για μενα τουλαχιστον....με δεχτηκε εταιρεια των εμιρατων στο παρελθον για συνεντευξη οπου στην πορεια κοπηκα αλλα και αλλη εταιρεια κοντινη αρκεστηκε στο να με απορριψει χωρις να ερθει σε περαιτερω επαφη μαζι μου μονο και μονο απο την αιτηση μου στο διαδικτυο....για καποιους αποτελει ευτελες επαγγελμα γιατι θεωρουν οτι απλα "σερβιρεις" στον αερα κι εισαι μπατλερ πολυτελειας(μου το εχουν ξεφουρνισει παμπολλες φορες...),για καποιους αλλους αποτελει γερη μπαζα χρηματικη και ευκαιρια για καλυψη οικονομικων τρυπων....και για μενα αποτελει ενα επαγγελμα με κυρος,με αιγλη,με ζωτικοτητα,με κινητοποιηση και δραστηριοποιηση με συνεργασια κι ενα ονειρο που ζει και κοιμαται στο μυαλο μου απο μικρο παιδι απο την πρωτη μου πτηση....ενα επαγγελμα πληρες,εκπληκτικο κι ενα διακαη ποθο...

Καλησπέρα!!!! Σήμερα ειδοποίησαν φίλη μου να περάσει απο συνέντευξη,η οποία σε καμία περίπτωση δεν το περίμενε,γιατί δεν κάλυπτε τα απαιτούμενα προσόντα... Κι εγώ επίσης δεν έχω προϋπηρεσία όμως με κάλεσαν απο τις πρώτες μέρες μπορώ να πώ... Όμως είχα στείλει το βιογραφικό την πρώτη κιόλας μέρα της δημοσίευσης θέσεων εργασίας... Οπότε μην αγχώνεστε... Πιστεύω πως θα καλέσουν τους περισσότερους... Ισως το κάνουν αναλόγως με την ημερομηνία που λάβαν τα βιογραφικά ή ίσως πάλι εντελώς τυχαία... Το θέμα είναι οτι ακόμα δεν έχει απορριφθεί κανένας γιατί ακόμα δεν έχουν σταματήσει να ειδοποιούν άτομα για συνέντευξη... :great:

A 330":16qzjk0j said:
Αλεξανδρε απλα να σου πω πως ειπες ολα οσα εχω σκεφτει κι εγω...το ονειρο που μαλλον θα μεινει ονειρο για μενα τουλαχιστον....με δεχτηκε εταιρεια των εμιρατων στο παρελθον για συνεντευξη οπου στην πορεια κοπηκα αλλα και αλλη εταιρεια κοντινη αρκεστηκε στο να με απορριψει χωρις να ερθει σε περαιτερω επαφη μαζι μου μονο και μονο απο την αιτηση μου στο διαδικτυο....για καποιους αποτελει ευτελες επαγγελμα γιατι θεωρουν οτι απλα "σερβιρεις" στον αερα κι εισαι μπατλερ πολυτελειας(μου το εχουν ξεφουρνισει παμπολλες φορες...),για καποιους αλλους αποτελει γερη μπαζα χρηματικη και ευκαιρια για καλυψη οικονομικων τρυπων....και για μενα αποτελει ενα επαγγελμα με κυρος,με αιγλη,με ζωτικοτητα,με κινητοποιηση και δραστηριοποιηση με συνεργασια κι ενα ονειρο που ζει και κοιμαται στο μυαλο μου απο μικρο παιδι απο την πρωτη μου πτηση....ενα επαγγελμα πληρες,εκπληκτικο κι ενα διακαη ποθο...
Αυτα ακριβως εζησα και συνεχιζω να ζω και εγω... :D Εχεις απόλυτο δίκιο σε ότι είπες,αλλα αν οπως εσυ και εγω έχουμε αυτό το επάγγελμα πάνω απο όλα,,θέλω να πιστεύω οτι κάποια μέρα αυτό το όνειρο θα πραγματοποιηθει,με τρόπο δίκαιο και σωστό,ώστε να εργαζόμαστε όλοι μας εκεί που μας αξίζει,σε ενα υγειές εργασιακό περιβάλλον,που όπως είπα,το μόνο που θα μας κουράζει σαν εργαζόμενους θα είναι τα ρεπό.Δυστυχώς ζούμε σε μία χώρα οπου όλοι είναι κολλημένοι με τα πτυχία και με τα διπλώματα,και οχι με την αξία του καθένα σαν άνθρωπο αλλα και τον πόθο του για ένα συγκεκριμένο επάγγελμα.Είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη σε κατοχή πτυχίων,και στην επιλογή εργαζομένων που διαθέτουν μεταπτυχιακά και γενικά "χαρτιά".Εδω ακόμη ολοι ζητάνε lower,να το εχεις να το δείξεις,άσχετα αν δε ξέρεις ούτε μια λέξη στα αγγλικά.
Πιστεύω στην MIG,και είμαι σίγουρος οτι δεν θα αδικήσουν άτομα,και οτι θα φτάσει πολύ ψηλά η Ολυμπιακή,σε σημείο οπου ακόμη και οι μεγαλύτερες αεροπορικές του κόσμου θα την "ζηλεύουν". :)

Δυστυχως οι ικανοτητες για μια δουλεια κρινονται απο απο τα πτυχια.Σε καποιους τομεις βεβαια ειναι απαραιτητα εφοσον εχουν αμεση σχεση με το αντικειμενο της δουλειας αλλα στις περισσοτερες οπως και στην συγκεκριμενη κατα τη γνωμη μου δεν παιζει τοσο σημαντικο ρολο αυτο οσο το να αγαπας αυτη τη δουλεια και να την κανεις γιατι ειναι το ονειρο σου γιατι και για μενα αυτο ειναι απο τοτε που ημουν μικρη.Ειναι η πρωτη προσπαθεια που κανω τωρα με την νεα ολυμπιακη κι η πρωτη φορα που στελνω βιογραφικο αλλα και κατι να παει στραβα δεν θα σταματησω να προσπαθω.Οταν κατι ειναι το ονειρο σου στιγμη δεν πρεπει να το εγκαταλειπεις και θα'ρθει κι η στιγμη που θα το πραγματοποιησεις.