Μάρη
Low-Cost-Class-Member
- Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
- DLH
- Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
- LGAV
Πτήση ΤΗΥ Κων/πολη Αθήνα - πριν μια εβδομάδα: παρατηρώ ότι κατά την απογείωση η φωτεινή επιγραφή EXIT δεν ανάβει. Σε καμία έξοδο. Το λέω στον προιστάμενο καμπίνας - μου λέει μασημένα λόγια - του λέω "faulty maintenance" πάει στο cockpit - φέρνει τον κυβερνήτη. Ο κυβερνήτης κάνει πως κοιτάει τις εξόδους (μα τι να δει εκείνη την ώρα στα 30.000 ft?) - μου λέει "μην ανησυχείτε θα αναψουν στην προσγείωση" - εγώ καταλαβαίνω "βαριόμουν να κάνω το checklist κατά την απογείωση". Πλην όμως, ούτε στην προσγείωση δεν ανάβουν. Με περιμένει (ο κυβερνήτης φοράει και το πηλίκιο) στην αποβίβαση να μου πει ότι όντως υπάρχει ηλεκτρικό πρόβλημα "thank you for notifying, etc..." "make sure you fix it before you take off tomorrow morning" λέω εγώ - "absolutely" λέει αυτός.
Και ρωτάω τώρα εγώ: είναι υποχρεωμένος αν τα φιάξει στο Βενιζέλος; Και τι σημαίνει να μην ανάβουν τα EXITs; Είναι μέρος γενικότερου ηλεκτρικύ συστήματος; Δηλαδή έχουν πρόβλημα και τα slides; Μάρη
Και ρωτάω τώρα εγώ: είναι υποχρεωμένος αν τα φιάξει στο Βενιζέλος; Και τι σημαίνει να μην ανάβουν τα EXITs; Είναι μέρος γενικότερου ηλεκτρικύ συστήματος; Δηλαδή έχουν πρόβλημα και τα slides; Μάρη