Αγαπητέ μου Payneful_Tales,
Αν θυμάσαι, πριν από δύο Κυριακές, είχαμε κάνει μία πολύ σχετική συζήτηση. Χαίρομαι για τη συνέπειά σου στη θέση σου: ότι αγόρασες εισιτήριο αποκλειστικά και μόνο για το ότι η τιμή ήταν κατά πολύ χαμηλότερη από τον ανταγωνισμό. Και πολύ καλά έκανες και αγόρασες το εισιτήριό σου με την ΤΑΕ. Το ζητούμενο βρίσκεται όμως αλλού: για να μπορείς εσύ να πετάς κάτω του κόστους (διότι τα χρήματα που έδωσες σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν για τα καύσιμα που θα καταναλωθούν για να ταξιδέψεις, ας μη μιλήσουμε για catering, handling, landing fees) κάποιοι άλλοι, σε κάποια άλλη πτήση πλήρωσαν για σένα K, M ή Υ class καλύπτοντας τη "ζημιά" που προκαλείς εσύ. Δε σε κατηγορώ ούτε θέλω να σου δημιουργήσω ενοχές, αυτό συμβαίνει παντού και η ΤΑΕ από κάποιους την πήρε την πατέντα. Σκέψου μόνο πόσες U, P, T ή V class θέσεις διατίθενται στις πτήσεις και πόσες Κ, Μ και Υ class. Πίστεψέ με ότι οι θέσεις που αντιστοιχούν στη δεύτερη κατηγορία είναι απείρως περισσότερες. Κατα τους καλοκαιρινούς μήνες δε, το Υ είναι το μοναδικό economy booking class που βρίσκεις στο εσωτερικό. Όχι πως τα άλλα δεν υπάρχουν, απλά οι θέσεις που διατίθενται στα άλλα είναι συγκριτικά πολύ (μα πάρα πολύ) λιγότερες. Αν τώρα αναλογιστεί κανείς ότι
στο εσωτερικό δεν υπάρχουν πλέον fully flexible εισιτήρια, πέρα από εκείνα της business και ότι μπορεί η ΤΑΕ να
μείωσε τον επίναυλο αλλά επέβαλε χρεώσεις σχεδόν διπλάσιες του επιναύλου για τις αλλαγές, δε θέλει και πολλή σκέψη για να καταλάβει ότι δε γίνονται όλα για το δικό μας καλό.
Εν κατακλείδι: Καλά κάνεις και αγοράζεις
μόνο τα φθηνά εισιτήρια. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα.
Δε χρειάζεται να πληρώνεις εσύ για τα εισιτήρια των συνεπιβατών σου, που δεν τους ξέρεις και δεν τους έχεις και υποχρέωση. Ας βάλουν και η ΤΑΕ και οι μέτοχοί της κάτι από την τσέπη τους κάποια στιγμή.
Έτσι κι αλλιώς, νομίζω ότι συμφωνήσαμε ότι
οι ξεχωριστές πτητικές εμπειρίες δεν γίνονται προς προορισμούς του δικτύου της ΤΑΕ. Κράτα τα λεφτά σου λοιπόν, για να τα δώσεις εκεί που πραγματικά αξίζει, όπως εκείνο το little extra που θα χρειαστεί προκειμένου να πάμε με τη
Finnair στη Νέα Υόρκη, τη Σεούλ, τη Ναγκόγια, την Οσάκα ή το Τόκυο
Καλό σου ταξίδι
Ειλικρινά δικός σου