Λέγεται διάκριση/διαφορισμός τιμής και δουλεύει καλύτερα σε ολιγοπωλιακές ή μονοπωλιακές αγορές. Για να πωλήσει μια πρόσθετη θέση, η εταιρεία πρέπει να μειώσει την τιμή στην οποία πουλάει τις
υπόλοιπες θέσεις. Προφανώς αυτό γίνεται για να πιάσει επιβάτες που είναι ελαστικοί στην τιμή του κανονικού εισιτηρίου και έτσι δεν αγοράζουν στα 200 για μια θέση, αλλά αγοράζουν στα 250 τις δύο θέσεις. Το κόστος του να έβαζε πχ μια έξτρα πτήση για αυτούς τους επιβάτες θα ήταν υπέρογκο κ έτσι γεμίζει τις πτήσεις σε περιόδους χαμηλής ζήτησης (στη χτεσινή προσφορά το Πάσχα ήταν black out date), συν την ευκαιρία να αγοράσει ο δεύτερος επιβάτης εξτα υπηρεσίες όπως βαλίτσα, φαγητό, επιλογή θέσης για να είναι μαζί με τον συνεπιβάτη κλπ. Η Aegean κανει διάκριση τιμών σε "ερωτευμένους", new generation, families, skier, golfers, συχνούς επιβάτες κοκ.
Ταυτόχρονα μεγιστοποιεί το κέρδος από ανελαστικούς επιβάτες πχ έχεις μια κηδεία ή ένα ηφαίστειο (χτυπάω ξύλο) και άρα πρέπει να φύγεις αύριο και η υψηλή κανονική τιμή δεν σε εμποδίζει μέχρι ενός ορίου.
Για να μην έχουμε αυταπάτες, οι τιμές δεν θα πέσουν οσο επιβάτες αγοράζουν σε αυτές τις τιμές. Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι πελάτες αν θέλουν να τους μεταχειριζονται οι εταιρείες "καλύτερα " είναι να επιλέγουν τον ανταγωνιστή τους όταν το σχεδόν ίδιο πακέτο είναι φτηνότερο. Τα μίλια, οι κύκλοι που φέρναν σπίτι τη θεία απο την Αμερική, η "δωρεάν" κατεψυγμένη τυρόπιτα των 6Ε κλπ είναι τρικς που χάνεις χρήματα. Επίσης μην έχετε καμία αμφιβολία ότι δεν είναι πρόβλημα της Aegean ή οποιαδήποτε άλλης εταιρείας αν ο μισθός σας δεν έχει αυξηθεί, όσο υπάρχουν άλλοι να γεμίζουν τα αεροσκάφη της, ούτε θα πρέπει να μπερδεύουμε το κόστος εργασίας με το κόστος ζωής.