Το υπ. Μεταφορών αναζητεί πλέον νέο, εναλλακτικό σχέδιο...

• Thread starter Thread starter george_a
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
CONFIG2":cqpbser2 said:
makedonas":cqpbser2 said:
Αν και είμαστε εδώ και πολλά post off, να ρωτήσω: Γιατί μερικοί έχουνε ΠΑΝΙΚO να μην ιδιωτικοποιηθεί μια (κρατική) εταιρεία? Οι απαντήσεις είναι απλές:

1. Μια ιδιωτική εταιρεία, ναι, κοιτάει να βγάλει χρήματα, μιας και δεν τα παίρνει με μορφή επιδότησης από το κράτος! (λεγε με ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΑL κλπ)
Σωστα, αυτο να το πεις ομως και σε αυτους που πληρωνουν ελαχιστα, για να πανε στην Ικαρια, η την Ροδο....Οταν θα ερθει λοιπον το ",πουγιουρντι", τα ξαναλεμε.
2. Για να συμβεί αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία πρέπει να δείξουνε απόδοση, αλλιώς έχουνε φύγει - υπάρχουνε και άλλοι που ψάχνουνε δουλειά!
Σε οτι αφορα τους χειριστες (διοτι δεν μπορω να αναφερθω σε αλλους κλαδους), εχουμε φτασει αισιως τα ορια του JAA. (προσωπικα εγω ειμαι εκτος πτησεων, λογω του οτι περασα ηδη τα ετησια ορια).
3. (που απορρέει από το 1+2) όλοι πρέπει να σφίξουνε τους κώλους τους άμα θέλουνε να παραμείνουνε στην εταιρεία!! (και ακριβώς εδώ βλέπουμε τα πρώτα σημάδια παράνοιας και πανικού!!!!)
Που τα βλεπεις? Μαλλον κανεναν εφιαλτη ειδες.....Για ελα προς ΟΑ μερια, να δεις "πανικο"!
4. Oι εργαζόμενοι σε πρώτη φάση ίσως πρέπει να αποδεχθούνε χαμηλότερες αποδοχές -
Μαλλον καλυτερες. Αλλοιως ας παει να ψαξει στην αγορα πεπειραμενους, και αμα βρει, σφυρα μου!ο έλληνας δεν γουστάρει όμως να χαλάσει τη ζαχαρένια του.
Ουτε η δικη μας!
5. Δεν γουστάρει να χαλάσει τη ζαχαρένια του διότι χάνει από φακελάκια, μέχρι και μισθό τζαμπατζή. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι ο έλληνας όταν έχει συνηθίσει να καλοπερνάει, βολεύεται με μια δικαιολογία και χτυπιέται άμα χάσει κάποια "προνόμια" του
Αυτα τα εχουμε χασει απο 6ετιας! Ουτε ασφαλεια δεν εχουμε! Μακαρι να ερθει ιδιωτης, για να μας ασφαλισει και εμας....(πτυχειο, ιατροφαρμακευτικη κλπ)

Για να καταλήξουμε: Οι κυριες και κύριοι εργαζόμενοι σε κρατικές εταιρείες δεν φοβούνται ότι η εταιρεία θα πάει κατά διαόλου όταν και αν ιδιωτικοποιηθεί, αλλα ότι θα πρέπει να σφίξουνε κώλο και να δουλέψουνε, άμα θέλουνε να έχουνε μια δουλειά! Όλα τα αλλα για μένα είναι παιδιάστικες δικαιολογίες. Στη Γερμανία έχουμε πραγματικά μεγάλες εταιρείες που προόδευσαν μονο όταν ιδιωτικοποιήθηκαν! Αλλα μιλάμε για την OAL εδώ πέρα, όχι για την Deutsche Bahn, την Deutsche Telekom, και τα ταχυδρομεία! (μερικώς ιδιωτικοποιημένα μέχρι το τέλος 2007!)
Γιατι δεν μενεις ΜΟΝΙΜΑ στην Γερμανια? Ισως το εκει "μοντελλο" σου ταιριαζει καλυτερα. Στο κατω-κατω, ασε τον Λαο να αποφασισει στις επερχομενες εκλογες, για το τι θελει για το μελλον του. Εσυ στην Γερμανια (απ'οτι εχω καταλαβει), εισαι αρκετα μακρυα, για να ζεις την σημερινη "νεοφιλελευθερη" κατασταση στην Ελλαδα.
Θα μας πεις και ποσες εκλεισαν? Ποσοι εχασαν δουλεια? Ποσο ειναι η ανεργια? Φιλαρακο, δεν μας τα λες καλα!
Σαν "κομματικος" μας μιλας.....

AMHN

As min kano quote giati tha gini i selida 3km :)

O filos makedonas den nomizo oti milai komatika! Isos na ekfrazi ena megalo meros tou ellinikou laou (pou ine ekso apo to dimosio) kai exi tin idia apopsi.

Fonazoun oloi mono otan xanoun tin voli tous. File CONFIG2 an isoun se alli eteria tha simfonouses. Ine diskolo na paradextoume sti xora mas oti milame xoris na mas epireazi to koma H i thesi mas ktl ktl.

O OTE ine idi stin ousia idiotikos kai apo tote pou arxise na fevgi to dimosio pai paaaara poli kala! Isos to kalitero paradigma olon ine i COSMOTE... dimosia eteria idiotikou omos dikaiou. Ksekinise teleftea kai exi gini i No1 eteria me megali diafora apo tis alles! Tixeo ine?

Σιγουρα κατι φταιη στης ΟΑ και πανε οπως πανε, και το προσωπικο εχει μεριδιο ευθηνης.

CONFIG2":3utxwar9 said:
Γιατι δεν μενεις ΜΟΝΙΜΑ στην Γερμανια? Ισως το εκει "μοντελλο" σου ταιριαζει καλυτερα. Στο κατω-κατω, ασε τον Λαο να αποφασισει στις επερχομενες εκλογες, για το τι θελει για το μελλον του. Εσυ στην Γερμανια (απ'οτι εχω καταλαβει), εισαι αρκετα μακρυα, για να ζεις την σημερινη "νεοφιλελευθερη" κατασταση στην Ελλαδα.

:lol: :lol: :lol:

'Ασχετο, αλλά αυτό μου θυμίζει ένα σκέτς από το Α.Μ.Α.Ν. που έδειχνε έναν να έχει έρθει από Γερμανία να ψηφίσει (όλα πληρωμένα :wink: ) και του λέει ο "δημοσιογράφος" : Εσείς τι ψηφίσατε?

Και αυτός απαντάει: "Σημίτη δαγκωτό. "

"Δημοσιογράφος" : " Μα καλά δεν βλέπετε τα τόσα προβλήματα που έχει η χώρα"

Αυτός απαντά : " Τί πρόβλήματα? Όλα καλα. Οι υπηρεσίες όλες τέλειες, το κράτος πάντα παρόν, υγεία-εκπαίδευση . Όλα καλά"

"Δημοσιογράφος" : " Τί μου λέτε ανθρωπέ μου. Που ζείτε? "

Ο μετανάστης απαντά : "Στην Γερμανία ! Εμείς με τον Σημίτη πρωθυπουργό όλα αυτά τα χρόνια, στην Γερμανία δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. !!!!" :lol:

makedonas":7vrr790d said:
Για να καταλήξουμε: Οι κυριες και κύριοι εργαζόμενοι σε κρατικές εταιρείες δεν φοβούνται ότι η εταιρεία θα πάει κατά διαόλου όταν και αν ιδιωτικοποιηθεί, αλλα ότι θα πρέπει να σφίξουνε κώλο και να δουλέψουνε, άμα θέλουνε να έχουνε μια δουλειά!

:6:

Επιτέλους - κάποιος τα λέει έξω από τα δόντια!

Δυστυχώς σήμερα έζησα άλλο ένα δείγμα κρατικοδίαιτης τεμπελίας, αδιαφορίας και συλλογικής κοπάνας σε πελάτη μου.

sv1xv":2wrh1hud said:
makedonas":2wrh1hud said:
Για να καταλήξουμε: Οι κυριες και κύριοι εργαζόμενοι σε κρατικές εταιρείες δεν φοβούνται ότι η εταιρεία θα πάει κατά διαόλου όταν και αν ιδιωτικοποιηθεί, αλλα ότι θα πρέπει να σφίξουνε κώλο και να δουλέψουνε, άμα θέλουνε να έχουνε μια δουλειά!

:6:

Επιτέλους - κάποιος τα λέει έξω από τα δόντια!

Δυστυχώς σήμερα έζησα άλλο ένα δείγμα κρατικοδίαιτης τεμπελίας, αδιαφορίας και συλλογικής κοπάνας σε πελάτη μου.

Και εγω οπως ολοι μας, γιναμε παλι μαρτυρες της "ιδιωτικης πρωτοβουλιας, και του νεοφιλελευθερου μοντελλου", με τους 200 συμπατριωτες μας, να μενουν "σιξυλοι" στην Βιεννη, και για μια ακομα φορα, το Κρατος να ναυλωνει (δηλαδη να πληρωνουμε...) την ΟΑ, να παει να τους μαζεψει....

plekkas":2vh7zyub said:
As min kano quote giati tha gini i selida 3km :)

O filos makedonas den nomizo oti milai komatika! Isos na ekfrazi ena megalo meros tou ellinikou laou (pou ine ekso apo to dimosio) kai exi tin idia apopsi.

Fonazoun oloi mono otan xanoun tin voli tous. File CONFIG2 an isoun se alli eteria tha simfonouses. Ine diskolo na paradextoume sti xora mas oti milame xoris na mas epireazi to koma H i thesi mas ktl ktl.

O OTE ine idi stin ousia idiotikos kai apo tote pou arxise na fevgi to dimosio pai paaaara poli kala! Isos to kalitero paradigma olon ine i COSMOTE... dimosia eteria idiotikou omos dikaiou. Ksekinise teleftea kai exi gini i No1 eteria me megali diafora apo tis alles! Tixeo ine?

Βεβαιως....με τα "λαμογια" να βαζουν στην τσεπη δις, απο την αγορα του ΓΕΡΜΑΝΟΥ!
Αλλα ξεχασα, ειναι "ιδιωτικη πρωτοβουλια"!

CaptainChris":32aks6vm said:
Σιγουρα κατι φταιη στης ΟΑ και πανε οπως πανε, και το προσωπικο εχει μεριδιο ευθηνης.
Το μεγαλυερο! Ειδικα οι συνδικαλες!
Τωρα, το "πανε οπως πανε", σηκωνει συζητηση μεγαλη, και δεν ειναι του παροντος. Οι "απ'εξω" ειναι οι πλεον ανιδεοι, στα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αιτια αυτης της καταστασης. Απο που να αρχισουμε? Απο τα λαμογια που επιναν και πινουν το αιμα της εταιριας, και με τα χρηματα αυτα εχουν χτισει την μιση Βουλα, το 1/4 του Κολωνακιου? Το προβλημα το μεγαλο, ειναι οι ΜΑΣΕΣ με τρακοσιες "μπλε-πρασινες-κοκκινες" μασελες....(η μασα δεν εχει πολιτικα πιστευω)..
Ας σταματισουν να τρωνε τοσα, και εδω ειμαστε...
Εδω στην Πανθεον (αλλο φρουτο αυτο), οι μισθοι που πεφτουν στα μελη του ΔΣ (δεν ξερω αν εχουν "εργο" να κανουν), ειναι πολλαπλασιοι απο τους μισθους των πιλοτων μας. ΕΞΟΦΡΕΝΙΚΟ!
Παντως, ενα ειναι το μονο σιγουρο και αποδεδειγμενο.
ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΩΝ ΟΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. Και απλα σας ενημερωνω, οτι ειχαμε σαν Κλαδος "πατροναρει" την IAS, πριν 3-4 χρονια....
Μην με βαζετε Χριστουγεννιατικα, να γραψω.....! Ουτε 100 σελιδες δεν θα φτασουν.
Εν πασει περιπτωσει, σας ευχομαι υγεια πρωτα απ'ολα, καλες πτησεις (για οσους πετανε), και καθε ευτυχια, σε ολους σας, για το 2007.

CONFIG2":mgh3ycq4 said:
Και εγω οπως ολοι μας, γιναμε παλι μαρτυρες της "ιδιωτικης πρωτοβουλιας, και του νεοφιλελευθερου μοντελλου",

Εγώ όμως έμεινα κάμποση ώρα στο κρύο επειδή σε πελάτη μου (στην περιφέρεια του "στενού δημόσιου τομέα"), όπου είχα ραντεβού, υπήρχε ομαδική κοπάνα 8 ατόμων, από διευθυντή μέχρι γραμματέα. Και όλοι αυτοί οι τεμπέληδες πληρώνονται από εμάς.

Το δε μοντέλλο που λανθασμένα ονομάζεις νεοφιλελεύθερο, έχει άλλο όνομα, λέγεται βαλκανικός καπιταλισμός, και υπηρετείται από ένα σωρό λαμόγια με γνήσιες σοσιαληστρικές ρίζες.

sv1xv":2dmqbmhw said:
CONFIG2":2dmqbmhw said:
Και εγω οπως ολοι μας, γιναμε παλι μαρτυρες της "ιδιωτικης πρωτοβουλιας, και του νεοφιλελευθερου μοντελλου",

Εγώ όμως έμεινα κάμποση ώρα στο κρύο επειδή σε πελάτη μου (στην περιφέρεια του "στενού δημόσιου τομέα"), όπου είχα ραντεβού, υπήρχε ομαδική κοπάνα 8 ατόμων, από διευθυντή μέχρι γραμματέα. Και όλοι αυτοί οι τεμπέληδες πληρώνονται από εμάς.

Το δε μοντέλλο που λανθασμένα ονομάζεις νεοφιλελεύθερο, έχει άλλο όνομα, λέγεται βαλκανικός καπιταλισμός, και υπηρετείται από ένα σωρό λαμόγια με γνήσιες σοσιαληστρικές ρίζες.
Ενω τωρα ΟΛΑ ειναι ΑΡΙΣΤΑ!
Και εγω πηγα σημερα στην Εφορια, να πληρωσω τελη κυκλοφοριας, και την ειχαν "κανει" καποιοι υπαλληλοι, με αποτελεσμα να περιμενω 2 ωρες. Ομως εφταιγα ΚΑΙ εγω, διοτι πηγα την τελευταια στιγμη!
Το να γενικευεις οτι "ολοι ειναι τεμπελιδες" επειδη εργαζονται στο δημοσιο, ειναι τουλαχιστον αστοχο και εκ του πονηρου! Διοτι απο την αλλη, θα μπορει κανεις να πει, οτι οσοι ειναι επιχειρηματιες και ασχολουνται με προμηθειες, ειναι "λαμογια"!
Δεν τα εχω "χασει" ακομα! Στην ΝΔ ΗΜΟΥΝ απο το 76 (κομματικοποιημενος), αλλα αλλοιως μας τα ειπαν τοοοοσα χρονια!
Το "νεοφιλελευθερο κουστουμι" θα τρυπισει, και ο κοσμος ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ. Και δεν μιλω ετσι "γιατι ενδεχομενα φοβαμαι". Χεστικα (ας μου επιτραπει η εκφραση). Και "κονομιμενος" ειμαι, και αναγκηγ δεν εχω κανεναν. Ομως ΔΕΝ προκειται πλεον να ψηφισω ουτε π[ρασινα λαμογια, ουτε μπλε.
Τους εχω χεσμενους ολους, ετσι πως καταντησανε την Χωρα αυτη.
Και δυστυχως περισσοτερο φταιμε ΕΜΕΙΣ που τους ψηφιζουμε και τους ανεχομαστε!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.