Αν και είμαστε εδώ και πολλά post off, να ρωτήσω: Γιατί μερικοί έχουνε ΠΑΝΙΚO να μην ιδιωτικοποιηθεί μια (κρατική) εταιρεία? Οι απαντήσεις είναι απλές:
1. Μια ιδιωτική εταιρεία, ναι, κοιτάει να βγάλει χρήματα, μιας και δεν τα παίρνει με μορφή επιδότησης από το κράτος! (λεγε με ΔΕΗ, ΟΤΕ,
ΟΑL κλπ)
Σωστα, αυτο να το πεις ομως και σε αυτους που πληρωνουν ελαχιστα, για να πανε στην Ικαρια, η την Ροδο....Οταν θα ερθει λοιπον το ",πουγιουρντι", τα ξαναλεμε.
2. Για να συμβεί αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία πρέπει να δείξουνε απόδοση, αλλιώς έχουνε φύγει - υπάρχουνε και άλλοι που ψάχνουνε δουλειά!
Σε οτι αφορα τους χειριστες (διοτι δεν μπορω να αναφερθω σε αλλους κλαδους), εχουμε φτασει αισιως τα ορια του JAA. (προσωπικα εγω ειμαι εκτος πτησεων, λογω του οτι περασα ηδη τα ετησια ορια).
3. (που απορρέει από το 1+2) όλοι πρέπει να σφίξουνε τους κώλους τους άμα θέλουνε να παραμείνουνε στην εταιρεία!! (και ακριβώς εδώ βλέπουμε τα πρώτα σημάδια παράνοιας και πανικού!!!!)
Που τα βλεπεις? Μαλλον κανεναν εφιαλτη ειδες.....Για ελα προς ΟΑ μερια, να δεις "πανικο"!
4. Oι εργαζόμενοι σε πρώτη φάση ίσως πρέπει να αποδεχθούνε χαμηλότερες αποδοχές -
Μαλλον καλυτερες. Αλλοιως ας παει να ψαξει στην αγορα πεπειραμενους, και αμα βρει, σφυρα μου!ο έλληνας δεν γουστάρει όμως να χαλάσει τη ζαχαρένια του.
Ουτε η δικη μας!
5. Δεν γουστάρει να χαλάσει τη ζαχαρένια του διότι χάνει από φακελάκια, μέχρι και μισθό τζαμπατζή. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι ο έλληνας όταν έχει συνηθίσει να καλοπερνάει, βολεύεται με μια δικαιολογία και χτυπιέται άμα χάσει κάποια "προνόμια" του
Αυτα τα εχουμε χασει απο 6ετιας! Ουτε ασφαλεια δεν εχουμε! Μακαρι να ερθει ιδιωτης, για να μας ασφαλισει και εμας....(πτυχειο, ιατροφαρμακευτικη κλπ)
Για να καταλήξουμε: Οι κυριες και κύριοι εργαζόμενοι σε κρατικές εταιρείες δεν φοβούνται ότι η εταιρεία θα πάει κατά διαόλου όταν και αν ιδιωτικοποιηθεί, αλλα ότι θα πρέπει να σφίξουνε κώλο και να δουλέψουνε, άμα θέλουνε να έχουνε μια δουλειά! Όλα τα αλλα για μένα είναι παιδιάστικες δικαιολογίες. Στη Γερμανία έχουμε πραγματικά μεγάλες εταιρείες που προόδευσαν μονο όταν ιδιωτικοποιήθηκαν! Αλλα μιλάμε για την OAL εδώ πέρα, όχι για την
Deutsche Bahn, την
Deutsche Telekom, και τα ταχυδρομεία! (μερικώς ιδιωτικοποιημένα μέχρι το τέλος 2007!)
Γιατι δεν μενεις ΜΟΝΙΜΑ στην Γερμανια? Ισως το εκει "μοντελλο" σου ταιριαζει καλυτερα. Στο κατω-κατω, ασε τον Λαο να αποφασισει στις επερχομενες εκλογες, για το τι θελει για το μελλον του. Εσυ στην Γερμανια (απ'οτι εχω καταλαβει), εισαι αρκετα μακρυα, για να ζεις την σημερινη "νεοφιλελευθερη" κατασταση στην Ελλαδα.
Θα μας πεις και ποσες εκλεισαν? Ποσοι εχασαν δουλεια? Ποσο ειναι η ανεργια? Φιλαρακο, δεν μας τα λες καλα!
Σαν "κομματικος" μας μιλας.....
AMHN