Το υπ. Μεταφορών αναζητεί πλέον νέο, εναλλακτικό σχέδιο...

• Thread starter Thread starter george_a
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Eπαναλαμβανω....ΔΕΝ μπορω (και ουτε με νοιαζει) να σε πεισω για κατι που εσυ εχεις "κλειδωσει"!
Αγορασε μετοχες, του εγχωριου ανταγωνιστη, οταν βγει στο ΧΑΑ, να "κονομισεις"!

Μία ερώτηση να κάνω?

Στο "λογαριασμό" για το τί χρωστάει το δημόσιο στην ΟΑ, έχουν συνυπολογιστεί τα κονδύλια που έχει εκταμιέυσει για την ΟΑ το κράτος όταν γίνανε οι παραγραφές χρεών* ? (2 ή 3 φορές νομίζω). Τα κονδύλια για τα προγράμματα εξυγίανσης?

Η ερώτηση δεν είναι φιλοσοφική. Είναι πραγματική απορία. Όποιος γνωρίζει , λέει.

*Μιλάω για τις παραγραφές χρεών που είχαν αποτέλεσμα οι διευθυντάδες την επομένη το πρωί να παίρνουν 50% άυξηση. Δεν θυμάμαι χρονιές δυστυχώς.

Αγαπητοι φιλοι,

Διαβαζωντας τις διαφορες εφημεριδες για τις εξελιξεις στο θεμα του συμψηφισμου των χρεων των ΟΑ με το Ελληνικο Δημοσιο, διακρινω εναν κοινο σκεπτικισμο αρμοδιων και μη: Πως ειναι δυνατον το Δημοσιο ( ΟΑ ) να προσφευγει εναντιον του Δημοσιου ( Κρατος ) και να επιδικαζει αποζημιωση στον εαυτο του που ταυτοχρονα αποτελει και ...προστιμο για το ιδιο ;;
Οφειλω να ομολογησω οτι ειναι αρκετα ¨λογικοφανης¨ αυτος ο προβληματισμος, και σιγουρα θα τον χρησιμοποιησουν ο κ. Ζ. Μπαρο και η Επιτροπη γενικοτερα για να τοποθετηθουν αρνητικα επι της αποφασης του Διαιτητικου Δικαστηριου.

Αλλα για σκεφτειτε: Τι ζηταει ο κ. Μπαρο; Ζηταει το Δημοσιο ( ΟΑ ) να πληρωσει το Δημοσιο ( Κρατος ) για τις παρανομες ενισχυσεις που εδωσε!! Δηλαδη με λιγα λογια , ο κ. Μπαρο θα αμφισβητησει την δυνατοτητα του Δημοσιου ( ΟΑ ) να ζηταει αποζημιωση απο τον εαυτο του ( Κρατος ), και θα επιμεινει στο οτι το Δημοσιο ( ΟΑ ) πρεπει να αποζημιωσει το Δημοσιο ( Κρατος ) !! Και εδω εγειρεται το ερωτημα Γιατι το κρατος και οι ΟΑ θεωρουνται το ιδιο και το αυτο στην μια περιπτωση , αλλα ειναι διαφορετικες οντοτητες μονο οταν οι ΟΑ πρεπει να επιστρεψουν τα χρηματα;; :?:

Σας μπερδεψα; Συγγνωμη, αλλα και εγω ειμαι λιγο ¨μπερδεμενος¨, οχι λογω των οσων εγραψα παραπανω, αλλα για το τι πραγματικα παιζεται στις Βρυξελλες.

Ειμαι ο μονος αραγε που πιστευει οτι ο αντικειμενικος στοχος, δεν ειναι η εξυγειανση των ΟΑ, αλλα το λουκετο;; :(

Πολιτικη ειναι η λυση. Η εταιρια δεν προκειται να κλεισει. Το τι θα πει ο Μπαρω και η παρεα του, καμμια σημασια δεν εχει, αν αναλογισθει κανεις, οτι ο κυριος αυτος, κατηγορειται για σειρα σκανδαλων στην Γαλλια.
Θα ειναι η τελικη και καθοριστικη αποφαση της κυβερνησης της Ελλαδος. Και απ'οτι φαινεται, η αποφαση εχει ληφθει, στο να μην κλεισει η εταιρια.(δια μεσου των ενεργειων αυτων...)
Σε οτι αφορα τα "χρεη" που παραγραφηκαν, θελω να πληροφορησω, οτι δεν μπηκε δραχμη (τοτε ηταν δραχμες) στα ταμεια της εταιριας. Απλα "καπου αλλου" πηγαν,ασχετα με την ΟΑ.
Η αποφαση των Αρεοπαγητων, αναμφιβολα, πηρε υπ'οψιν της ολα τα στοιχεια, και δεν τιθεται καμμια αμφισβητηση επι του θεματος, νομικα.

ο κύριος αυτός μπορεί να κατηγορείται για ότι θέλει, αλλά δεν είναι απόφαση ενός ατόμου η όλη ιστορία, αλλά του διεθνούς δικαστηρίου. Εσυ config2 μπορείς να νομίζεις και να ελπίζεις (ως εργαζόμενος στην ΟΑ) ότι η εταιρεία δεν θα κλείσει ποτέ, ότι δεν την ενδιαφέρει το ευρωπαικό δικαστήριο, ότι θα παραγραφουν όλα τα χρέη, ότι τα χρέη της είναι απλά λογιστικά τερτίπια, ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας θα κάνει ότι γουστάρει χωρίς να την ενδιαφέρει τι θα αποφασίσει το ευρωπαικο δικαστήριο κλπ.

Δυστυχώς όμως από τα λεγόμενα σου φαίνεται ότι βλέπεις πολύ μονόπλευρα τα πράγματα. Όπως κι εσυ δεν μπορείς να πείσεις κάποιον για κάτι που έχει "κλειδώσει" προφανώς και οι υπόλοιποι δεν υπάρχει περίπτωση να σε πείσουν για όλα αυτά που έχεις κι εσυ "κλειδώσει" και μάλιστα για τα καλά.
Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου σε ένα πράγμα. Ότι η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να μην κλείσει η ΟΑ, για διαφορους λόγους (που σηκώνουν πολύ συζήτηση και αντιπαραθέσεις).
Εγώ είμαι υπέρ της παραμονής της υγειούς ΟΑ αλλά και υπέρ του κλεισίματος της ΟΑ, υπό την τωρινή της κατάσταση.

6circles":rcj8hw1l said:
Πως ειναι δυνατον το Δημοσιο ( ΟΑ ) να προσφευγει εναντιον του Δημοσιου ( Κρατος ) και να επιδικαζει αποζημιωση στον εαυτο του που ταυτοχρονα αποτελει και ...προστιμο για το ιδιο ;;

Εϊμαι σίγουρος ότι το καταλαβαίνεις και ότι η ερώτηση είναι ρητορική. Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας που γνωρίζουμε, χαίρονται να καταδικάζεται το κράτος (από διεθνή ή ημεδαπή δικαστήρια) αρκεί να εξυπηρετείται το προσωρινό συμφέρον τους. Δεν θα πληρώσει ο κάθε Λιάπης την λυπητερή ! Το δημόσιο ταμείο θα την πληρώσει.

CONFIG2":rcj8hw1l said:
Σε οτι αφορα τα "χρεη" που παραγραφηκαν, θελω να πληροφορησω, οτι δεν μπηκε δραχμη (τοτε ηταν δραχμες) στα ταμεια της εταιριας. Απλα "καπου αλλου" πηγαν,ασχετα με την ΟΑ.
Η αποφαση των Αρεοπαγητων, αναμφιβολα, πηρε υπ'οψιν της ολα τα στοιχεια, και δεν τιθεται καμμια αμφισβητηση επι του θεματος, νομικα.

CONFIG2 αυτό που λές (και να με συγχωρέσεις) είναι για μικρά παιδιά και εδω μέσα δεν έχουμε πολλά. Όταν παραγράφονται χρέη ...δεν μπαίνουν λεφτά στο ταμείο της εταιρείας. Απλά δεν φεύγουν από το ταμείο λεφτά που έπρεπε να είχαν φύγει. Το ίδιο δεν είναι. Δηλαδή μία ποδοσφαιρική ομάδα που της παραγράφηκαν τα χρέη , έπρεπε να της είχαν μπεί και λεφτά στο ταμείο ??? Ημαρτον. Μάλλον κάτι άλλο ήθελες να πείς.

Με την τελευταία σου πρόταση απαντάς καταφατικά στην ερώτηση μου αν κατάλαβα καλά ?

CONFIG2":rcj8hw1l said:
Η εταιρια δεν προκειται να κλεισει.

Αυτό αγαπητέ μου το έχω "ψηλιαστεί" εδώ και καιρό (διάβασε το πόστ μου στο λίνκ, 2ο πόστ στην σελίδα), από τον Αύγουστο.

https://www.airliners.gr/community/viewt ... &start=225

Κατα τη γνωμη μου και τα οσα γινονται και ακουγονται η εταιρια δεν θα κλεισει..
Και δεν πρεπει να κλεισει.
Σε καμια περιπτωση δεν μπορει να την κλεισει ο κυριος Μπαρω.Οπως δεν εκλεισαν πολλες ευρωπαικες εταιριες μετα απο αποφαση της Ε.Ε. ετσι δεν πρεπει να κλεισει και η ΟΑ..
Και μην πει κανεις για ευρωπαικη νομοθεσια και ευρωπαικα προτυπα γιατι εχει αποδειχτει οτι η καθε χωρα εναρμονιζεται με αυτα μονο αν την συμφερουν .Στην ουσια δεν υπαρχει Ενωση.Ενας συνεταιρισμος ειναι.

Το τι κανει η ΟΑ λοιπον και ποιο ειναι το μελλον της ειναι θεμα ''δικο μας''και οχι καποιου τυχαρπαστου Γαλλου..
Ας κοιταξουν λοιπον οι κυβερνωντες να παρουν το δαχτυλακι τους μεσα απο την ΟΑ, και μετα ολα γινονται.

θα σας πω κατι που ακουσα χθες και εμεινα :shock:
Επιασα λοιπον συζητηση με εναν πελατη και πως ηρθε η κουβεντα για την Ο.Α. μου ειπε τα εξης:
Εγω φιλε μου ημουν στην Ο.Α.στο Δ.Σ. πριν καποια χρονια.
(ο εν λογω κυριος ειναι Επχειρηματιας-εμπορος καπνου).Και ερωτω τωρα ο εγω?Καλα πως μπηκες στο Δ.Σ. της ΟΑ χωρις να εχεις καμια σχεση με το αντικειμενο?
Απαντησε:
Ο Σκανδαλιδης ειναι πρωτος ξαδερφος μου και μου ειπε μια μερα(οταν ηταν υπουργος) : ''Δεν μπαινεις στο Δ.Σ. της ΟΑ?και εγω μπηκα..Αλλα δεν γινοταν γιατι πηγαινα συνεχεια εξωτερικο για τη δουλεια μου και δεν μπορουσα να ειμαι καθε Πεμπτη στη συνεδριαση του Δ.Σ. και τελικα παραιτηθηκα..

Μετα απο αυτο που ακουσα καταλαβα γιατι βρισκετι σε τετοιο χαλι η ΟΑ. :rant:
Δεν χρειαζεται να ακουσω κατι αλλο. :wall:

Και ειμαι υπερ της ιδιωτικοποιησης με ενα μικρο ποσοστο να παραμενει στο Δημοσιο.

gia auto den epitrepete pleon to kapnisma stis ptiseis tis OA.... :D :D :D :D :D :D

plaka plaka auto ischiei stis perisoteres kratikodiaites eteries...

oat_student":6m4fllac said:
Οπως δεν εκλεισαν πολλες ευρωπαικες εταιριες μετα απο αποφαση της Ε.Ε. ετσι δεν πρεπει να κλεισει και η ΟΑ...
Όπως όμως δεν έκλεισαν πολλές ευρωπαικες εταιρείες, υπάρχει και η άλλη πλευρά με αυτές που έκλεισαν. Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος με τη δικό σου τρόπο σκέψης να πει "όπως έκλεισαν κάποιες ευρωπαικες εταιρείες, έτσι πρέπει να κλείσει και η ΟΑ". Δεν είναι λογική αυτή!
Το τι κανει η ΟΑ λοιπον και ποιο ειναι το μελλον της ειναι θεμα ''δικο μας''και οχι καποιου τυχαρπαστου Γαλλου..
Σε καμια περιπτωση δεν μπορει να την κλεισει ο κυριος Μπαρω..
Το τι κάνει και το τι έκανε η ΟΑ είναι δικό μας θέμα εδώ και 30 χρόνια, αλλα δεν φάνηκε καμμιά προκοπή και γι' αυτό έχει φτάσει η εταιρεία σε αυτό το επίπεδο. Μήπως λοιπόν πρέπει να εξετάσουμε κάτι άλλο αν θέλουμε να παραμείνει η ΟΑ? Όσο για το χαρακτηρισμό του "τυχάρπαστου Γάλλου", ξαναλέμε ότι δεν είναι ζήτημα ενός ανθρώπου, αλλά ενός διεθνούς δικαστηρίου. Αν τώρα το δικαστήριο αυτό αποτελείται απο τυχάρπαστους ανθρώπους, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Μην επαναλαμβάνετε όλο τα ίδια και τα ίδια άσχετα πράγματα....
Ας κοιταξουν λοιπον οι κυβερνωντες να παρουν το δαχτυλακι τους μεσα απο την ΟΑ, και μετα ολα γινονται.
Εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι θα έρθει κάποτε η στιγμή που οι κυβερνώντες θα πάρουν το δαχτυλάκι τους απο την ΟΑ??? Λυπάμαι που στο λέω, αλλά είναι πιο πιθανό να αποκτήσει η ΟΑ το στόλο της Emirates , παρά να σταματήσουν οι κυβερνήσεις να βάζουν χέρι στην ΟΑ.

GP707":1g80hc6y said:
ο κύριος αυτός μπορεί να κατηγορείται για ότι θέλει, αλλά δεν είναι απόφαση ενός ατόμου η όλη ιστορία, αλλά του διεθνούς δικαστηρίου. Εσυ config2 μπορείς να νομίζεις και να ελπίζεις (ως εργαζόμενος στην ΟΑ) ότι η εταιρεία δεν θα κλείσει ποτέ, ότι δεν την ενδιαφέρει το ευρωπαικό δικαστήριο, ότι θα παραγραφουν όλα τα χρέη, ότι τα χρέη της είναι απλά λογιστικά τερτίπια, ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας θα κάνει ότι γουστάρει χωρίς να την ενδιαφέρει τι θα αποφασίσει το ευρωπαικο δικαστήριο κλπ.

Δυστυχώς όμως από τα λεγόμενα σου φαίνεται ότι βλέπεις πολύ μονόπλευρα τα πράγματα. Όπως κι εσυ δεν μπορείς να πείσεις κάποιον για κάτι που έχει "κλειδώσει" προφανώς και οι υπόλοιποι δεν υπάρχει περίπτωση να σε πείσουν για όλα αυτά που έχεις κι εσυ "κλειδώσει" και μάλιστα για τα καλά.
Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου σε ένα πράγμα. Ότι η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να μην κλείσει η ΟΑ, για διαφορους λόγους (που σηκώνουν πολύ συζήτηση και αντιπαραθέσεις).
Εγώ είμαι υπέρ της παραμονής της υγειούς ΟΑ αλλά και υπέρ του κλεισίματος της ΟΑ, υπό την τωρινή της κατάσταση.

ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ η εταιρια να γινει υγειης....Σε αυτο κανεις δεν αμφιβαλει.
Σιγουρα θα γινουν αλλαγες (ισως κλεισιμο παλιας ΟΑ, με συνταξιοδοτηση, κλπ). Οι ΟΑΕ θα παραμεινουν . Τωρα αν θα πωληθουν η οχι, αυτο δεν το γνωριζω.
Οσο για τον Μπαρω, το κατηγορητηριο ειναι σαν τηλεφωνικος καταλογος...και να εισαι απολυτα σιγουρος οτι την οποια αποφαση θα την παρουν οι κυβερνησεις....και ο νοων, νοητο!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.