Cross":gg03ajl9 said:
Κοινώς η κάθε εφημερίδα δημοσιεύει κι από ένα σενάριο για το μέλλον της/των ΟΑ. Μήπως θέλετε να σας γράψω κι εγώ ένα, που αυτόν τον καιρό αισθάνομαι δημιουργικός; Διαβάστε, λοιπόν:
Ή θα βρέξει, ή θα χιονίσει, ή καλό καιρό θα κάνει...
Και όλα αυτά εντελώς ανώδυνα. Γιατί το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ούτε οι καλές προθέσεις ούτε το όνομα, ούτε η σύνθεση του Δ.Σ., όπου πάντα βρίσκεται και ένας Οικονομολόγος, ένας Δικαστικός και ένας Πανεπιστημιακός (ε, είμαι κι εγώ, γιατί δεν με βάζετε, στο κάτω-κάτω ξέρω πολλά για την αεροπορία), ούτε το livery. Είναι στην ουσία του νέου 'τολμήματος'.
Όσο θα είναι κρατικό τόσο θα είναι καταδικασμένο. Συμφωνώ απόλυτα με το Hastaroth. Αν βρεθούν επενδυτές (και ως τέτοιους δεν θεωρώ άλλους, κρατικά ελεγχόμενους φορείς, όπου Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει), για τους οποίους φυσικά θα πρέπει κάποτε να μάθουμε και ποιοί είναι, ε;, τότε αυτοί πόσο ανεμπόδιστοι θα είναι στο να δημιουργήσουν, πράγματι μια σωστή εταιρεία που να σέβεται τον πελάτη και τον ανταγωνισμό. Αναλαμβάνοντας ένα επιχειρηματικό ρίσκο, απολαμβάνεις το αποτέλεσμα στο τέλος.
Γιατί μου φαίνεται γελοίο να υπάρχει ΔΣ μιας εταιρείας (δηλαδή ένα τυπικό στοιχείο), στην οποία η ουσία (ποιος βάζει λεφτά και ποιος έχει τον έλεγχο) δεν έχει ούτε καν αγγιχθεί. Αυτή είναι η ουσία, και όχι τα 'πλάνα' που διαβάζουμε σε κάθε λογής εφημερίδα (ήθελα να' ξερα οι δημοσιογράφοι που τα γράφουνε σε ποια καφετζού πάνε πριν)....
Γιώργος