Το παραπονό μου από την AEGEAN!

• Thread starter Thread starter angel_pilot
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

angel_pilot

Νέο μέλος (Tourist)
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
OAL
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Είμαι απόφοιτη της oxford aviation academy (integrated).Τελείωσα με γενικό 98% στην θεωρία (JAA ATPL'S) και 95% τα πτητικά. Στισ προηγούμενες εξετάσεις της AEGEAN δυστυχώς κόπηκα αλλά ακούστε γιατί έγινε αυτό.Όλα πήγαν πολύ καλά,πέρασα όλες τισ εκσετάσεις μέχρι που ήρθε το sim.Ήμουν εγώ και ένας άλλος που μέιναμε τελευταίοι.Αυτός είχε τελειώσει μια σχολή άγνωστη στην Αμερική και γενικά στο atpl theory περίπου 78% και είχε κάνει το IR checkride 3 περίπου φορές.Αυτόν λοιπόν του έβαλαν να κάνει απλώς ένα touch and go σε απλές συνθήκες και φυσικά πέρασε...Εμένα μου έβαλαν full IFR conditions,με πρόβλημα στον κινητήρα μετά από την απογείωση και να επιστρέψω πίσω στο αεροδρόμιο με ILS approach και ταχύτητα ανέμου κοντά στους 49 knots.Επείδη ήθελα πολύ την δουλειά έβαλα τα δυνατά μου και τα κατάφερα.Ελάτε όμως που έβρεχε (στο sim) και μου λέει "κόπηκες επειδή δεν άνοιξες τα wipers"!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :rant: Δεν ξέρω αν καν υπάρχουν στα sim?!?!?!O άλλος πήρε την δουλειά και γέλαγε με τον εξεταστή μας!!!!Οπότε το παραπονό μου είναι εγώ μια απόφοιτη της ΟΑΑ ,με 98% και 95% και που τα κατάφερα σε όλες τισ εξετάσεις να κοπώ λόγω των wipers και ο άλλος να περάσει!!!!!!Δηλαδή τι ήθελε?Να του κάτσω?!?!? :wall:

Σαφώς και όπως παρουσιάζεις το ζήτημα έχεις ένα σχετικό δίκιο, αλλά διαφωνώ με την παρακάτω φράση σου:
angel_pilot":2f6vr9bq said:
...Οπότε το παραπονό μου είναι εγώ μια απόφοιτη της ΟΑΑ ,με 98% και 95% και που τα κατάφερα σε όλες τισ εξετάσεις να κοπώ λόγω των wipers και ο άλλος να περάσει!!!!!!Δηλαδή τι ήθελε?Να του κάτσω?!?!? :wall:
Δηλαδή ο άλλος υποψήφιος που πήρε (αδίκως όπως λες) τη θέση, του "έκατσε";

Mπορεί να του αρέσουν τα κακά αγοράκια που το ξέρεις Fotis τα πράγματα εχουν αλλάξει δραματικά :roll: . Όσο για το οτι τόνισες οτι έχεις τελειώσει ΟΑΑ αυτό δεν λέει κάτι απο μόνο του και θα ήταν καλό να βγείς απο αυτήν την νοοτροπία γιατί ισως σου κοστίσει και άλλες θέσεις. :oops:

angel_pilot":msgyg14o said:
Δηλαδή τι ήθελε?Να του κάτσω?!?!? :wall:

Σου άφησε τίποτα υπονοούμενα(ΠΡΙΝ την εξέταση.....) ή χρησιμοποιείς την κλισέ δικαιολογία όσων γυναικών δεν πετυχαίνουν τους στόχους τους???

angel pilot, για τί είδος simulator μιλάμε?

Μια φορα με σταματησε η τροχαια για ελεγχο και ενω ημουν σωστος σε ολα και τυπικος ,εψαχναν τα παντα για να μου κοψουν κληση..Λιγο ασχετο αλλα και σε σενα εκαναν τα παντα για να σε κοψουν,,Δεν θα συμφωνησω και γω με την τελευταια σου φραση,μην το βαζεις κατω ..Καλη αποκατασταση και μην ξεχνας τους υαλοκαθαριστηρες αλλη φορα :shock:

angel pilot δεν νομίζω να ήταν σεξουαλικό το θέμα :wink:
Απλά προφανώς δεν είχε "πέσει" από την πλευρά σου το κατάλληλο τηλέφωνο... Στην Ελλάδα ζούμε...
Ο άλλος είχε "ρίξει" το τηλέφωνο, πέρασε, οι θέσεις καλύφθηκαν και εσύ για κακή σου τύχη δεν χρησιμοποίησες wipers :roll:
Πάντως να τονίσω και αυτό που γράφει ο tasaras. Πως η αποφοίτηση και μόνο από την Oxford δεν σημαίνει και αυτομάτως θέση εργασίας...
Επίσης, Άγγλοι απόφοιτοι της Ofxord έχουν παραδεχτεί μπροστά μου πως δεν είναι καθόλου δύσκολο να "πιάσεις" 95% και παραπάνω
στις εξετάσεις για το ATPL...

Τέλος, μην το βάζεις κάτω, στείλε CVs, φρέσκαρε συνεχώς τις γνώσεις με τα απαραίτητα updates και στο τέλος θα τα καταφέρεις! Καλή επιτυχία!

Οποτε αν ο αλλος εχει το βυσμα,πολυ δυσκολο για καποιον που δεν εχει τιποτα για να μπει στην αιγαιου...δεν παν να εχει τελιωσει στην oxford κτλπ... :(

Καλή μου (αν πραγματικά υπάρχεις και δεν είσαι τρόλο-μούφα)

Μάλλον έχεις περδέψει την Αιγαίου με την "αγαπημένη" σου Ολυμπιακή. Στο κάτω κάτω, ιδιώτες είναι, όποιον (και όποια) πιστεύουν ότι κάνει στην εταιρεία τους θα πάρουν, δε θα τους κάνει "ντα" κανένας υπουργός.

Σε κάθε περίπτωση, ο κλάδος των πιλότων έχει μεγάλη ζήτηση παγκοσμίως, ευκαιρίες υπάρχουν πάμπολλες για όποιον ψάχνει και αξίζει.

Το δυσάρεστο είναι ότι δεν θα έχει την ευκαιρία να ξανασυμετάσχει σε νέο διαγωνισμό προσλήψεων στην ίδια εταιρία. Εγώ θα διαφωνήσω με τις απόψεις των προλαλησάντων, δηλαδή ούτε στην άποψη τυχόν "προγούμενου" με την επιτροπή ή τον συγκεκριμένο εξεταστή της, ούτε το υπονοούμενο " να του κάτσω " , ούτε σε τυχόν βύσμα, διαφωνώ πλήρως με το φίλο μου nikos_k σχετικά με το τελευταίο!
Πιστεύω ότι ο λόγος που την "έκοψαν" ίσως ήταν γενικότερα η ψυχολογία διαχείρισης της άσκησης που την εξέτασαν, ασχέτως αν την ολοκλήρωσε επιτυχώς.Δεν νπιστέυω ότι κόπηκε απο τους καθαριστήρες, που κι αυτό μπορεί να ήταν επακόλουθο της έντασης και ψυχολογίας της.
Οι κοπέλες συνήθως έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις σε οποιεσδήποτε εξετάσεις με ο,τι αυτό σημαίνει ( επιμέλεια,πειθαρχία, συνεργασία, επιδόσεις κλπ ) , δεν έχουν όμως για τέτοια επαγγέλματα ( εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ) το βασικό στοιχείο της ψυχολογίας διαχείρισης που σε μεγαλύτερο βαθμό έχουν οι άνδρες, σε δυσμενείς συνθήκες , δηλαδή το τρόπο αντίδρασης, ψυχραιμίας, συγχροσνισμού, επιδεξιότητας και χρόνου αντίδρασης, άγχους ,πανικού κλπ
Ένα άλλο αντικειμενικό στοιχείο ως διαπίστωση στα ανωτέρω ακόμα και για τις εξαιρέσεις που αναφέρω, είναι ότι συγκριτικά με τους άνδρες οι γυναίκες καθυστερούν αρκετά σε χρόνο για να "βγούν " Κ1, κάτι λέει αυτό!
Εξόσων γνωρίζω στην εταιρία νομίζω ότι εργάζονται αυτή τη στιγμή τέσσερις κοπέλες Κ2.

Για να μην αποκλέισω κι αυτά που ισχυρίζομαι παραπάνω, ΠΟΛΥ ΑΚΡΑΙΑ έστω θεωρητικά "παίζουν " και δυό ακόμα περιπτώσεις ( άλλωστε άβυσσος η ψυχή των ανθρώπων ) πρωτον , μερικοί άνδρες (κυρίως στρατάριοι/ έχει μπόλικους η εταιρία ) διακατέχονται από κάποια αντιπάθεια έναντι των γυναικών για το συγκεκριμένο επάγγελμα και ίσως προσπαθούν να κόψουν τα φτερά σε κοπέλες, τουλάχιστον στη φάση προσλήψεων... και δεύτερον μια τελευταία..ιδιαίτερα ακραία επίσης, το "κόμπλεξ" που διακατέχονται αυτοί οι άνδρες για τις κοπέλες ( αν ειναι και όμορφες ... ) , δηλαδή...Α...κυρά μου ,σέστειλε ο Μπαμπάκα σου στην Οξφόρφη με τα πολλά λεφτά και μας ήρθες κουνάμενη .....θα σε ξετινάξω....οπότε εξαντλούν όλη τους την αυστηρότητα" Κόβεσαι δεν άνοιξες τους καθαριστήρες εν βροχή πετούσα.....( τραβηγνένο ...αλλά είπαμε ..άβυσσος η ψυχή των ανθρώπων )

Εξακολουθώ όμως να υποθέτω ως σωστότερο το πρώτο σενάριο της άποψής μου κι όχι τα ακραία , έστω θεωρητικά σενάρια.

Πάντως σου εύχομαι ολόψυχα κ.angel_pilot μην το βάζεις κάτω και προχώρα .....
Υ.Π Άν μπόρέσω μέσα απο γνωστούς θα προσπαθήσω να μάθω περισσότερα για την περίπτωσή σου και θα σου στείλω π.μ