Vueling στην Αθήνα

• Thread starter Thread starter saf79
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
vueling

Και στα 150 ευρω να παίζει πάλι δέν συγκρίνεται με τα 250-280 ευρω τουλάχιστον που μπορείς να πετύχεις με Iberia....Όσο για φαγητό,
λένε..επειδή οι έλληνες διαμαρτύρονται, ξεκινάει ο ζεστός πατσάς λόγω της ώρας σε ειδική τιμή....... :D

Αρκετά ικανοποιημένοι φαίνεται πως είναι στην Vueling από την γραμμή της Αθήνας, μάλιστα στο corporate κομματι του site τους, κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στην επιτυχία της γραμμής της Αθήνας...

"Outstanding achievements were our operations start-up with Athens, which has reached a market quota of 40%, and our Ibiza route..."

Να δούμε τώρα με την Click air τι θα γίνει... Αν άλλαζαν και λίγο την ώρα τους από BCN

Γύρισα σήμερα από Μαδρίτη. Το αεροπλάν στον πηγαιμό στενάχωρο αλλά στο γυρισμό ήταν ΟΚ. Στην επιστροφή καθυστερήσαμε τόσο πολυ που είχε κλήσει το check in, και ήρθανε και μας το ανοίξανε. Πραγματικά δεν το περίμενα...
Θα την ξαναπροτιμήσω.

Και πού είναι το trip report βρε? :)

Μόλις βρω χρόνο θα το γράψω.

Εδώ και κάμποσο καιρό παρακολουθώ τις τιμές και πτήσεις της Vueling για Βαρκελώνη και Μαδρίτη, καθώς ετοιμαζόμουν να κάνω κράτηση. Μία από τις πτήσεις που θα έκλεινα ήταν ATH-MAD στις 9 Ιανουαρίου. Και ενώ μέχρι τις προάλλες το website της VY έδειχνε δρομολόγια προς ΜAD κάθε Δευ-Τετ-Παρ-Κυρ:
Code:
VY 6122 	1-3-5-7  	08:15 (MAD)  12:45 (ATH) 	A320
VY 6123 	1-3-5-7  	13:35 (ATH)  16:15 (MAD) 	A320
τώρα ξαφνικά όλες οι Τετάρτες εξαφανίστηκαν, εκτός από δύο (26-Δεκ, 2-Ιαν)....

Τεράστια χρέη για την Vueling

Δυστυχώς το φτηνό φέρνει και γκρίνια :cry: , όχι όμως στους πελάτες αλλά στους ιδιοκτήτες! Βάσει δημοσιεύματος στο AirlinersGallery η εταιρεία αντιμετωπίζει πολλαπλάσιες ζημιές στο πρώτο εξάμηνο φέτος, κάποιοι από τους βασικούς μετόχους αποχωρούν, η διοίκηση αλλάζει και οι φήμες πως πάει για κλείσιμο οδήγησαν στο να παύσει η διαπραγμάτευση της μετοχής της στο χρηματιστήριο της Βαρκελώνης. Ήδη ανταγωνίστριες εταιρείες χαμηλού κόστους όπως η Clickair, που επίσης έχει προγραμματισμένες πτήσεις BCN-ATH-BCN, σκέπτονται στο να εξαγοράσουν κάποια από τα αεροσκάφη της, slots και πληρώματα.

Έχοντας ταξιδέψει ουκ ολίγες φορές με την Vueling τόσο από Αθήνα αλλά και σε ενδοισπανικές της πτήσεις, με εξευτελιστικές τιμές (πχ. BCN-MAD 10eur), νομίζω πως θα είναι κρίμα για την εταιρεία να κλεισει. Μπορεί να διαθέτει τους μικρότερους χώρους που έχω δει ποτέ μου σε αεροσκάφος, ωστόσο για κάποιον αδιανόητο λόγο... τη συμπαθώ :oops:

vueling

Φίλε "ToSofoPaidi" , έχουμε την ίδια "συμπάθεια" για αυτήν την εταιρία αλλά δέν ξέρω εάν
πάει καλά η δουλεία..

Ήδη ξεκίνησαν και περικοπές δρομολογίων π.χ. το CDG-AMS όπου σταματάει μετα τις 28 Οκτ 2007...Εγώ προσωπικά που το πρόλαβα δύο φορές είχε δέν είχε 30-40 % πληρότητα..
Από τήν άλλη όμως βλέπω ότι ανοίγει νέους προορισμούς ( Jerez – Paris CDG X 3 / week ) , αύξηση σε επιβατική κίνηση καλοκαιριού 2007 σε σχέση με καλοκαίρι 2006 κατά 84,3 % λένε , όλα καλά..κ.α.
http://www.vueling.com/vueling/news.php?language=EN
Βέβαια αυτό δέν σημαίνει σίγουρα ότι έχουν και κέρδη..
Δέν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται..

Άσχημων ειδήσεων συνέχεια

Δυστυχώς τα μαντάτα για τη Vueling συνεχίζουν να είναι άσχημα. :( Αλιεύοντας και πάλι τις πληροφορίες μου από το AirlinersGallery, η εταιρεία για το τρίτο τρίμηνο του 2007 ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,9εκατ. δολλαρίων, παρουσιάζοντας πτώση 73% σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2006. Ως αποτέλεσμα, η ισπανική εταιρεία ανακοίνωση την ακύρωση της παραγγελίας της για 3 Α320 και την αναβολή παραλαβής άλλων 6 Α320 για το 2009, αντί του 2008. Για την τεράστια πτώση των κερδών η Vueling θεωρεί υπεύθυνη την προσθήκη 16 νέων προορισμών στο πρόγραμμά της.

Ας ελπίσουμε πως η πιθανολογούμενη αλλαγή στη διοίκηση που ίσως προκύψει στην προσεχή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της (26 Νοεμβρίoυ), θα φέρει καλύτερες μέρες και θα απομακρύνει τη φημολογία για κλείσιμο της αξιαγάπητης :oops: , συμπαθητικής :roll: και πάνω απ' όλα οικονομικότατης :wink: Vueling.

To δρομολόγιο της MAD από μέσα Γενάρη μέχρι μέσα Μάρτη πάπαλα...
Η BCN παρά τον ανταγωνισμό της ClickAir παίζει κανονικά....