Γενικές (αεροπορικές) απορίες !!!

• Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
:) Πιθανόν να το έχω ακούσει και το Antonov(δέν ξέρω για ποιά χρονολογία λες)αλλά το Metro πλέον είναι χαρακτηριστικό τα βράδια.

Επίσης καμπάνα ακούγονται(χώρις να χρειάζεται να βγώ κάν στο μπαλκόνι :D )δύο πτήσεις της Emirates που έχουν διέλευση πάνω απο το νησί.Η μία είναι μεσημεράκι κατα τις 3-4 απο Βενιζέλο για Ντουμπάι και η άλλη το βράδυ κατα τις 1-2 πάλι για τον ίδιο προορισμό αλλά δέν θυμάμαι απο πού ξεκινάει.(ευτύχως αυτές φαίνονται στo flightradar και βλέπω τύπο αεροπλάνου και δρομολόγιο).

Αραιά και πού,και όταν έχει ησυχία έξω,ακούγεται κανα 800άρι της Sun Express που πάει ή φέυγει απο Σμύρνη(λόγω του χαμηλού ύψους που πετάνε). :wink:

Dreamliner-X":3j9wz00c said:
ΥΓ.Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα της συγκεκριμένης εταιρίας για να δώ πότε έρχεται Χίο? Το είχα δεί ένα Σάββατο να προσγειώνεται σε μάς αλλά δέν το έχω ξαναπετύχει απο τότε.
Πρόγραμμα ακριβές δε γνωρίζω αλλά σήμερα έφτασε Χίο περίπου στις 12.55. Φαίνεται να αναχωρεί από Αθήνα κάθε Σάββατο στις 12.10. Αυτό για τη θερινή περίοδο. Οπότε έχε το υπόψη για μελλοντική επίσκεψη σου στο LGHI ή στα πέριξ αυτού...!

Από 2/7 η θρυλική σειρά 50-50 ξανα στις οθόνες μας.
Μια σκηνή από το 2ο επισόδειο της 2ης σαιζόν δείχνει υποδοχή Ολυμπιονικών στο Ελληνικό.
http://www.youtube.com/watch?v=9L-dkBQAnmQ
Ποιος θα μου βρει τα α/φη που εμφανίζονται στο 3:46-3:47;
Εγώ βλέπω Α300 της Αpollo , Α340 στο βάθος με όνομα που αρχίζει απο J και περίεργο ελικοφόρο αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Το original βιντεο θα βοηθούσε πολύ.

Το 340 είναι TAP Air Portugal με τα παλιά. Το Beech 1900 άγνωστο. Θα μπορούσα να εικασίες ότι είναι το SX-APJ της Aviator?

Το ελικοφόρο μοιάζει σαν Beechcraft 200 και θα μπορούσε όντως να είναι το SX-APJ. Δεν μου φαίνεται για Beech 1900.

Έχεις δίκιο GEM. Σίγουρα δεν είναι 1900.

Χαιρετώ το φόρουμ.
Απέχω εδώ και αρκετό καιρό από τις συζητήσεις, λόγω έλλειψης χρόνου. Ελπίζω να μπορέσετε να μού επιλύσετε μία απορία όμως:

Στις επιδείξεις (αεροπορικές), υπάρχουν οι όροι full show & flat show. Γνωρίζει κανείς σε τί ακριβώς αναφέρονται; (ψάχνω ποιά είναι η διαφορά τους).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.

Στο flat show κάνουν επίδειξη προσαρμοσμένη σε χαμηλή βαση νεφων και δεν ανεβαίνουν σε μεγάλα ύψη. Αυτο για να μη χρειάζεται να ακυρώνουν την επίδειξη λόγω καιρού. Προφανώς κι εκει υπάρχει οριο (αποκλείεται πχ να κάνουν show με βαση νεφων 200 ποδια LOL).
Με δεδομένο το παραπάνω, το full show είναι αυτεξηγητο! :-)

Χίλια ευχαριστώ Άλεξ. Φαντάζομαι θα είσαι το άλλο Σάββατο στο Τατόι, σωστά;
Αν και ξέρω πως κυνηγάς τα SX-, έ, μια φωτογραφία και μάς θα μάς τραβήξεις :)

Νομίζω ότι flat display είχαν κάνει οι Breitling Eagles πρόπερσι στο Φλοισβο.

ΥΓ: Κυριακή θα είμαι Τατοι γιατι θέλω και το low pass της Α3, κι αυτο αν βρω αλλαγή στη βάρδια :-( Εννοείται πως θα σας τραβηξω φωτο ρε συ!