Γενικές (αεροπορικές) απορίες !!!

  • Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Οι δεξαμενές επικοινωνούν με την ατμόσφαιρα συνεχώς μέσω διόδων και σωληνώσεων οι οποίες καταλήγουν στο ψηλότερο σημείο κοντά στα ακροπτερύγια στην κάτω πλευρά. Εκει θα δείς την εισαγωγή του ατμοσφαιρικού αέρα τύπου NACA inlet.
Το κύκλωμα των σωληνώσεων εξαερισμού έχει βαλβίδες οι οποίες εμποδίζουν το καύσιμο να ξεχειλίσει οταν παίρνει κλίση το αεροσκάφος, ή υπερπληρώνεται μια δεξαμενή, όπως και flame arrestors που εμποδίζουν πιθανή ανάφλεξη των δεξαμενών μέσω των αναθυμιάσεων που βρίσκονται στις σωληνώσεις.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει σαν option ή retrofit (πιθανόν κάποια στιγμή να γινει υποχρεωτικό) σύστημα το οποίο παρέχει άζωτο στις δεξαμενές αντι να επικοινωνούν με την ατμόσφαιρα. Θεωρείται ασφαλέστερο και επινοήθηκε μετα απο συμβάντα όπως το ατύχημα της TWA 800 και άλλα, στα οποία συνέβη ανάφλεξη και έκρηξη των αναθυμιάσεων στις δεξαμενές καυσίμου.
 
Nontas, από 01/01/2012 είναι πλέον υποχρεοτικό το centre tank flammability reduction system (EASA CS 25 Αppendix M & N). FTIS το λένε στα Airbus και χωρίς να είμαι 100% σίγουρις Obbogs στα Boeing.

Παράδειγμα δείτε το T/C του A320 EASA.A.064
 
http://www.airpics.net/photo/F-GGLK-ATR ... ores/952/L
Πέραν του σπανίου της φωτογραφίας με ένα ATR42 της Air Comores (το οποίο δεν το έχω βρει πουθενά αλλού στο Internet), το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει και άλλη μία ιδιαιτερότητα: το πρόσθετο τμήμα στο πίσω μέρος και κάτω από την ουρά, που μοιάζει με το άγκιστρο που χρησιμοποιούν τα μαχητικά αεροσκάφη για να "πιαστούν" στα συρματόσχοινα των αεροπλανοφόρων. Από φωτογραφίες του ίδιου αεροσκάφους πριν τη... θητεία του στην Air Comores φαίνεται ότι δεν το έχει, που σημαίνει ότι πιθανότατα προστέθηκε για την ενοικίασή του στη συγκεκριμένη εταιρία και παρέμεινε στη μετέπειτα χρήση του και από τις άλλες εταιρίες που το χρησιμοποίησαν μεταγενέστερα.

Ξέρει κανείς σε τι χρησιμεύει;
 
Με ένα πρόχειρο googlάρισμα, είδα ότι το ελάχιστο μήκος διαδρόμου των αεροδρομίων στις Κομόρες, δεν είναι κάτω από τα 1300 μέτρα, εκτός κι αν υπάρχουν και άλλα με ακόμα μικρότερους διαδρόμους.
 
Δεν είναι hook (φαίνεται από το μέγεθος). Μοιάζει περισσότερο με κεραία DF ή FM (κάποια κατευθυντική κεραία τέλος πάντων).
 
Με πρόλαβε ο vassdel, συμφωνώ ότι δεν είναι hook με τίποτα.
Από αυτό που βλέπω πιθανολογώ ότι είναι κεραία βραχέων (HF). Τα νησιά Κομόρες είναι αρκετά μακρυά από την εταιρία-ιδιοκτήτη η οποία προφανώς ήταν στη Γαλλία άρα λογική φαίνεται κάποιου είδους επικοινωνία-μεταφορά δεδομένων του α/φ ίσως, μέσω βραχέων (ημερομηνία φώτο: σχεδόν 20 χρόνια πριν).
 
ερωτησεις!!!:)

γεια σας!ειμαι νέος στο forum!!!θα ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτησεις και αν ξέρετε θα σας παρακαλούσα να μου απαντήσετε.
α).ποιες εταιριες δέχονται άνδρες αεροσυνοδους?
β).ποια ειναι τα διάφορα μέρη πληρώματος (αεροσυνοδων) και ποια ειναι η δουλειά του καθενως?
γ).πόσες ώρες δουλεύει ένας πιλοτος και πόσες ένας αεροσυνοδος?

Ποια η διάφορα
Αεροσυνοδος
Ιπταμενου φροντιστη
Επιμελητή πτήσεων

ευχαριστώ!
 
χμμμ....
Νομιζω οτι εχει να κανει καθαρα με τελετουργικους λογους και οχι επειδη πραγματικα χρειαζωνται κλειδι.
Παντως για να παρουν μπροστα σιγουρα δεν χρειαζεται κλειδι :D :D
Ισως να χρειαζεται κλειδι για να ανοιξεις το πιλοτηριο απεξω, αν και μου φαινεται καπως περιεργο να πρεπει να ασφαλισεις το αεροπλανο στο εδαφος...
Σε οργανωμενο αεροδρομιο το αφηνεις υποτιθεται, οχι στη πιλοτη της πολυκατοικιας σου!
χα χα χα
 
Top