Γενικές (αεροπορικές) απορίες !!!

  • Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Απο το site της airbus αποδυκνειετε μαλλον δυσκολο για το Α320 και οριακο για το Α319 . Ενδεικτικα το range του Α320 απο το Παρισι ειναι μεχρι Κουβειτ και του Α319 μεχρι Καρατσι. Πρωτο post ever please be patient, I am simply an enthusiast and frequent flyer. :roll:
Για το Α319 δες

http://www.airbus.com/en/aircraftfamili ... mance.html

Για το Α320
http://www.airbus.com/en/aircraftfamili ... mance.html
 
Ερώτηση πέρι Active Runways

Σε ένα αεροδρόμιο με ένα μόνο διάδρομο (π.χ. 01-19), είναι δυνατό (νομίμως εννοείται) να χρησιμοποιείται ο 19 για προσγειώσεις και κάποιος να ζητήσει να απογειωθεί από τον 01;;;

Ρωτάω γιατί τις προάλλες είδα ένα B737 να προσγειώνεται προς τη μία κατεύθυνση και 5 λεπτά αργότερα να απογειώνεται ένα μικρό beech προς την αντίθετη. Οι υπόλοιπες προσγειώσεις συνεχίστηκαν στην κατεύθυνση του B737, σημάδι ότι δεν συνέβη καμιά απότομη αλλαγή στον άνεμο...
 
w

Νομιζω αυτο εξαρταται απο το χειριστη και τις καιρικες συνθηκες(αερας),παντα χωρις να επηρεαζεαι η ομαλη διεξαγωγη της κυκλοφοριας.

Πχ Σε ενα αεροδομιο οταν ενα α/φος αερογραμμων επειχειρει προσγειωση με συνθηκες απνοιας θα επιλεξει τον διαδρομο που θα χρειαστει λιγοτερο χρονο αρα και λιγοτερα καυσιμα ωστε να προσγειωθει.Τωρα σχετικα με την απογειωση εξαρταται πρωτα απο τον καιρο,την κινηση.Οπως παρατηρησες το μικρο αεροπλανο εφυγε απο την αντιθετη κατευθυνση που προσγειωνονταν τα μεγαλα.Ισως επειχειρουσε πτηση αναψυχης τοπικα.
 
Re: Ερώτηση πέρι Active Runways

TOGA":3ngf9vqy said:
Σε ένα αεροδρόμιο με ένα μόνο διάδρομο (π.χ. 01-19), είναι δυνατό (νομίμως εννοείται) να χρησιμοποιείται ο 19 για προσγειώσεις και κάποιος να ζητήσει να απογειωθεί από τον 01;;;

Ρωτάω γιατί τις προάλλες είδα ένα B737 να προσγειώνεται προς τη μία κατεύθυνση και 5 λεπτά αργότερα να απογειώνεται ένα μικρό beech προς την αντίθετη. Οι υπόλοιπες προσγειώσεις συνεχίστηκαν στην κατεύθυνση του B737, σημάδι ότι δεν συνέβη καμιά απότομη αλλαγή στον άνεμο...

Μπορει νομιμως να το ζητησει αλλα τυπικα θα πρεπει να περιμενει την κυκλοφορια του εν χρηση διαδρομου οποτε μπορει να εχει μεγαλη αναμονη. Στο HER γινεται κατα κορον μιας και εχουμε τον 27 εν χρησει που βολευει για π/γ αλλα για βαρια αφη η α/γ σε ζεστες μερες ζητειται απο τον κυβερνητη να γινει απο 09 με αναλογη καθυστερηση
 
Να ρωτήσω και εγώ κάτι...! Το κωδικό όνομα του LGAV μπορεί να σημένει τίποτε το ιδιαίτερο??? Ή του LGAL ή του LGTS??? :roll:

Ακόμη τι μπορεί να σημένουν πχ το SX- ή το N(νομίζω November i kati teio)!

Thanks! :)
 
τύπος αεροσκάφους

καλησπέρα σε όλους,

είμαι νέο μέλος. θα ήθελα να ρωτήσω 2 πράγματα:

1ον: Πώς μπορώ να ξέρω ακριβώς με ποιό αεροσκάφος πετάω ούτως ώστε μετά να μπορώ να μάθω το ιστορικό του, πέρα από το να ρωτήσω φυσικά κάποιον από το προσωπικό; Το γράφει κάπου μέσα στο σκάφος;

2ον: Πρόσεξα πρόσφατα πως κατά την προσγείωση τις νυχτερινές ώρες τα αεροπλάνα έχουν αναμμένο ένα μπροστινό φως. Αυτό για ποιό λόγο συμβαίνει; Δεν αρκούν τα φώτα του διαδρόμου προσγείωσης; Γιατί υποθέτω την ώρα της πτήσης δε χρησιμεύουν κάπου.

Αν γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει, θα το εκτιμούσα. Ευχαριστώ
 
1.Το πιο όμορφο είναι να μάθεις να ξεχωρίζες το αεροπλάνο μόνος σου!Αν φτάσεις να εξοικιωθείς αρκετά, κάποια θα τα αναγνωρίζεις από χλμ μακριά ή και μόνο από τον ήχο :D Αλλιώς, ο τύπος συνήθως αναγράφεται χαμηλά στην ουρά, ή κοντά σε κάποια πόρτα, ή στο πίσω μέρος, κοντά στα φτερά, ανάλογα τα κέφια της αεροπορικής!

2.Και τα αυτοκίνητα κινούνται σε φωτισμένους δρόμους στην πόλη αλλά έχουν και αυτά φώτα :idea:
 
O, an aircraft newbie :twisted:

Καλώς τον και καλωσήρθες και στο a.gr και στον κόσμο των αεροπλανόφιλων γενικότερα...Πάνω κάτω ο Ευάγγελος τα είπε, κι εγώ αυτό που θα κάνω είναι να εμβαθύνω λίγο παραπάνω:

1. Φυσικά, με την "εκπαίδευση" (= λιώσιμο σε αεροδρόμια, airliners.net κλπ.) το μάτι συνηθίζει. Αν πάρεις πχ. ένα μέσο μέλος από εδώ μέσα και το πας στην Αγγλία, θα σου λέει και τον τύπο και τα πάντα, κι αυτό γιατί το μάτι έχει μάθει ν'αναγνωρίζει τα 737 από τα A320 και τα 747 από τα F/A-18 (κάτι τέτοιο είχε πάρει το αυτί μου από κάτι "γνώστες" νέους στον Αρχάγγελο :roll: ).

Οπότε, ξεκινώντας, φυσικά μπορείς πάντα ως "λυσάρι" να κοιτάς πάνω στο αεροσκάφος όπου συνήθως αναγράφεται ο τύπος του. Στην ΟΑ αυτό αναγράφεται στο πτερύγιο "ουρά" του αεροσκάφους (= κάθετο σταθερό :wink: ) και λέει πχ. Boeing 737-400, Airbus A340-300 κλπ.) Μη νομίζεις ότι θα τα μάθεις όλα σε μια μέρα ! Σιγά-σιγά όπως μάθαμε κι εμείς.

Για το πως θα βρείς το ιστορικό, αν είναι ελληνικό αεροσκάφος, εδώ στο airliners.gr, στην αρχική σελίδα έχει μια αρκετά πλήρη βάση δεδομένων η οποί δείχνει όλα τα βασικά στοιχεία του αεροσκάφους. - ιστορικά και σύγχρονα :D

2. Φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στα φώτα προσγείωσης. Κάτω από τα 10,000 πόδια (= περίπου 3.2 km) ύψος, θεωρείται ότι η κυκλοφορία γίνεται πολύ πυκνή. Έτσι υπάρχουν περιορισμοί ταχύτητας κλπ. Τη νύχτα, ένας πιλότος που πετάει χαμηλά, έχει το μυαλό του σε 1032 πράγματα - και πρέπει να την έχει και στο να ξέρει που είναι τα άλλα αεροσκάφη. Έτσι λοιπόν, τα φώτα προσγείωσης (τα οποία χρησιμοποιούνται και στην απογείωση και στη πτήση όταν είναι το αεροπλάνο κάτω από τα 10,000' ) αποτελούν έναν πολύ εύκολο τρόπο να δείς το αεροσκάφος και προς τα που πετάει.

Στην προσγείωση δε, ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να υπάρχει κάτι στο διάδρομο το οποίο να σε εμποδίζει να προσγειωθείς ασφαλώς. Τα φώτα αυτά βοηθούν πολύ σε αυτό ακριβώς το πράγμα, να έχεις μια καλή άποψη του διαδρόμου που θα προσγειωθείς πρίν προσγειωθείς σε αυτόν.
 
1. Μην ξεχναμε και το βασικο!!Για εναν νεο, ο πιο ευκολος τροπος εαν εισαι μεσα στο αεροσκαφος ειναι και απλα να δεις την passenger briefing card στο τσεπακι του καθισματος!!Παντα αναγραφεται ο τυπος καπου εκει... :wink: :great:
 
Top