Προτεινω να σταματησει εδω ολη η συζητηση.Αλλωστε καποιοι (μεγαλοι,πού ειναι ο ισκιος σας ναρθω να προσκυνησω?) απεφανθησαν:
Οι κακοι χειριστες στην ΟΑ εχουν αποβληθει εκ του σωματος της εταιριας...
Και μια δημοσια απαντηση για καθε ενδιαφερομενο:
Δεν ειμαι θυμα του Μαριου,ουτε τον ξερω,ουτε με ξερει,ουτε ειμαι χειριστης,ουτε και ανηκω στον χωρο που θα μπορουσε να τον κρινει..Ακουστα εχω καποιον Μαριο με πολλους θιασωτες, λιβανιστηρια, κεκρακτες, θαυμαστες, μιμητες κλπ.
Θα πω μια ανατριχιαστικη ιστορια που την ακουσα στο Οσκαρ..
Καποτε ειχε προσληφθει σε εταιρια καποιος "κακος"-ετσι ειπαν-χειριστης ο οποιος ειχε παρει το επαγγελματικο πτυχιο πριν παει στην ΠΑ και εφυγε πριν την συμπληρωση ορισμενου χρονου υπηρεσιας.
Ενας φοβερος και τρομερος λοιπον Μουτζαχεντιν των κοκπιτ κοψιματιας χειριστης ,βρεθηκε στην πλεονεκτικη θεση να αποφασισει καθ υποδειξιν για το κεφαλι του εν λογω "κακου" χειριστου και αδιστακτως τον καρατομησε και μαλιστα στο simulator πριν βγει στο line και φανουν οι δυνατοτητες του στους εκπαιδευτες οποτε μετα ειναι λιγο δυσκολο να γινει η ζημια...
Εγω δεν ειμαι χειριστης για να κρινω κανεναν,βεβαιως βεβαιως...
Ελα ομως που η ΠΑ κοινοποιησε στον χειριστη απαιτηση του ελληνικου δημοσιου εις βαρος του για τα εξοδα εκπαιδευσης "...εαν ασκησει παρεμφερες επαγγελμα μετα την αποχωρηση του απο την ΠΑ".
Φυσικα,ο χειριστης προσεφυγε στη δικαιοσυνη υποστηριζοντας οτι "...ποιο ειναι το παρεμφερες επαγγελμα ρε παιδια?Εγω ημουν επαγγελματιας χειριστης πολιτικης αεροποριας πριν μπω στην ΠΑ,αρα ποια εκπαιδευση να σας πληρωσω?Εφυγα απο την ΠΑ για να παω στην πολιτικη αεροπορια.Αλλα αεροπλανα η μια αλλα η αλλη...".
Στο μεταξυ το ποσον εφοσον ετρεχαν τα δικαστηρια,αυξανοταν 3% το μηνα κι εφτασε 3 φορες του αρχικου.
Το παει το πραγμα μεχρι το Συμβουλιο της Επικρατειας και του λενε:Φερε μας μια βεβαιωση οτι στην εταιρια πολιτικης αεροποριας που πηγες δεν πεταξες ουτε μια ωρα αεροπλανο της εταιριας,δεν απεκτησες ικανοτητα επι τυπου και γενικα δεν ασκησες το επαγγελμα εστω και παρεμφερως... Αλλοιως σου βγαζουμε το σπιτι στη δημοπρασια για το τριπλασιο της αξιας της εκπαιδευσης με τιμη εκκινησης ιση με το 1/10 της πραγματικης του αξιας...
Παει λοιπον ο ανθρωπος ταπεινος και καταφρονεμενος και λεει στον Μεγαλο Μανιτου,στον Λουδοβικο απ την Κοντοβαζαινα...:"Σας παρακαλω πολυ,επειδη το Κρατος μου βγαζει το σπιτι στη δημοπρασια γιαυτον κι αυτον τον λογο,δωστε μου μια βεβαιωση που να λεει οτι δεν πεταξα ποτε αεροπλανο της εταιριας ,ουτε απεκτησα ικανοτητα επι τυπου ,ουτε γενικα ωφεληθηκα απο την πειρα μου στην ΠΑ για να ασκησω το επαγγελμα του χειριστου αερογραμμων στην εταιρια σας".
Τον ρωταει λοιπον ο Σιμανα της πολιτικης αεροποριας εν Ελλαδι:
-Δηλαδη δε σ΄καν΄η βεβαιωσ΄υπηρησιακης καταστασ'ς που σ΄δινουμ΄?Δε σι καλυπτ΄?
-Οχι,απαντησε ο ανθρωπακος.Η βεβαιωση υπηρεσιακης καταστασης δεν γραφει αυτο που σας ζητω,γραφει απλως ποτε μπηκα στην εταιρια,ποτε τελειωσα το σχολειο εδαφους,ποτε αρχισα simulator κλπ.Αν δεν μου δωσετε βεβαιωση με το κειμενο που σας ζητω-και αυτο που σας ζητω να γραφει η βεβαιωση δεν ειναι κατι ψευδες και ανυποστατο-θα μου παρει το Κρατος το σπιτι...
-Ζ΄μπ@@@@α μ΄ρε,α παγινε απ΄ιδω..
Και φυσικα ο ανθρωπακος της ιστοριας εκανε ρυθμιση για να γλυτωσει το σπιτακι του και πληρωσε 6 φορες παραπανω την εκπαιδευση γιατι ο Χάϊντριχ απηξιωσε να του δωσει μια βεβαιωση.Αλλα και ποιος τολμουσε να του βαλει χερι για τις αυθαιρεσιες του.Τους ειχε ολους φακελωμενους κι εξαρτημενους και τους επαιζε στα δαχτυλα.Ειχε σουζα οτι πεταει,οτι κολυμπαει κι οτι περπαταει...
Κι επειδη καλος συνομιλητης ειναι ο καλα πληροφορημενος συνομιλητης,εχω την εδραια αποψη και πεποιθηση οτι ΝΑΙ υπαρχουν και χειριστες που κοβονται καθ υποδειξιν και με απιστευτες μεθοδευσεις........
Ευχομαι οι υιοθετουντες την αποψη οτι "ο καλος χειριστης δεν κοβεται ουτε απ τον ιδιο το θεο" να μην βρεθουν ποτε ενωπιον υποκαταστατων,βοηθων,
εκπροσωπων,Υιων κλπ του Θεου.