Γιατί να γράφουμε trip reports...

• Thread starter Thread starter flying Doc
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Angel Aviation":3fdroljh said:
Προς Hastaroth

Οι λεπομέρειες στις οποίες αναφέρομαι δεν αφορούν τα trip reports, αλλά το όλο θέμα με τα διάφορα μέλη του φόρουμ τις τελευταίες 2-3 μέρες, που είχε αφορμή να δημιουργηθεί και το παρόν θέμα.
Εννοείται πως είμαι υπέρ των reports.

Αν εννοής τό θέμα που δημιουργήθηκε μέ τόν shimoda καί τόν computerize,καί πάλι δέν νομίζω οτι "αναλωθήκαμε" στίς λεπτομέρειες.Ο ίδιος ο shimoda είναι που "αναλώθηκε" σέ ειρωνείες και απρέπειες πρός τόν computerize.

Προσωπικά,ζηλεύω κάπως όταν διαβάζω ένα trip report γιατί την εποχή που εγώ έκανα σχετικά συχνά αεροπορικά ταξίδια δέν υπήρχαν ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και internet,γιά να μπορώ να μοιράζωμαι τίς εμπειρίες μου μέ άλλους ανθρώπους.Καί τώρα που υπάρχουν αυτά,οι συνθήκες είναι τέτοιες που δέν ξέρω άν θά καταφέρω νά κάνω άλλο αεροπορικό ταξίδι στό μέλλον-είτε τό εγγύς,είτε το απώτερον...

flying Doc":22eoxtzy said:
Φώτη , ΑΥΤΟ περίμενα να διαβάσω όταν άνοιγα το topic αυτό...
Εννοείς αυτό; :Ας το πει κάποιος άλλος το τραγούδι :lol:

...κυρίως να περιγράψεις λεπτομερώς την πτήση σου με τη Μαμά Lufthansa. (αν κι εχω δοκιμασει από πρώτο χέρι τη long haul φιλοξενεία της, θα ήθελα να δω τι προσφέρει στο 340 της).
Οι πτήσεις είναι με Α333.

ΠΡΕΠΕΙ να γράψεις τις νεες σου ταξιδιωτικές περιπέτειες, να γράψεις Ο,τι καινούριο συμβαίνει στο Μεγάλο Μήλο...
Επειδή δεν είδα να συμβαίνουν πολλά καινούρια πράγματα στο Μεγάλο Μήλο, προσπαθώ να δημιουργήσω...
Σε πολύ λίγο θα παραβρεθώ σε αγώνα NBA στο Madison Square Garden (NY KNICKS vs DALLAS MAVERICKS). Θα πάρει φωτιά η φωτογραφική.
Δυστυχώς, η αποψινή συναυλία της Lady GAGA στο Radio City είναι προ πολλού Sold Out (το αντελήφθην πολύ αργά), οπότε ας αρκεστούμε σ' αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=P9E3ULig ... re=related

Συνάντησα όμως τον Batman.

Τελικά, όλο και κάτι θα βρω να γράψω :D

Όντως αυτό το topic είναι περιττό, πόσο μάλλον αφού αφορμή στάθηκε ένα post από ένα πρώην μέλος που δεν έχει τη στοιχειώδη ευγένεια ούτε προς το φόρουμ αλλά και ούτε προς τα υπόλοιπα μέλη που συνομιλούσε. Και τρανή απόδειξη (πέραν των βωμολοχιών του και του επιπέδου του) είναι και το να υποστηρίξει ότι τα trip reports γράφονται για αυτοπροβολή. Αν είναι λοιπόν έτσι, τότε ο καθένας εδώ μέσα ποστάρει για να αυτοπροβάλεται και να μας δείξει ότι ξέρει από αεροπορία.

Παρ' όλα αυτά γιατρέ μου, καλά έκανες και το άνοιξες για να ξεδιαλύνουμε και τα τελευταία ψήγματα αμφιβολιών όσο αναφορά αυτό το θέμα αυτό. :wink:

Τα trip-reports είναι όλα τα λεφτά - τέλοc. Είμαι στο Βενιζέλο και περιμένω να αρχίσει το boarding για Ζυρίχη και για να περάσει η ώρα διαβάζω παλιά trip-reports στο δωρεάν (και με δωρεάν laptop παρακαλώ) roaming point της Vodafone. Αν δεν ήταν κι αυτά, θα έκοβα τις φλέβες μου :mrgreen:

Eυχαριστουμε για τα trip report οσους κανουν τον κοπο να μοιραστουν και χρηστικες ταξιδιωτικες πληροφοριες αλλα και πραγματικα πολυ καλες περιγραφες σε σημειο να σε κανουν οταν τελειωσεις το διαβασμα να λες " λιγο ακομα ρε παιδια , γραψτε κατι ακομα ".
Αντε να τσιμπησω λιγο σε ενα θεματακι που προεκυψε και να το πω , τα κινητρα για να γραψει καποιος ενα trip report , πραγματικα δεν εχουν καμια μα καμια απολυτως σημασια οποια κι αν ειναι , σημασια εχει τι εισπρατω εγω η οποιοσδηποτε αναγνωστης διαβαζοντας το , αλλωστε το πως το βλεπει και το πως βγαζει στο γραπτο του αυτος που το γραφει ειναι καθαρα υποκειμενεικο και δεν θα μπορουσε να ειναι αλλιως, τις εμπειριες και τις προσλαμβανουσες τις βιωνει ο καθενας μας διαφορετικα και μοναδικα και σε αυτο κατα τη γνωμη μου δεν μπορει να υπαρξει κριτικη , στα trip report μπορει να γινει κουβεντα για κατι που εκανε εντυπωση σε καποιον που το διαβασε η μπορουν να ζητηθουν απο ενδιαφερον λιγες περισσοτερες λεπτομερειες αλλα πιστευω οτι ειναι μεχρι εκει, τα παραπανω και οι κοντρες με αφορμη την διαφορετικη αποψη δεν εχουν θεση.
Γενικα ειναι μια απο τις πιο ενδιαφερουσες και ευχαριστες ενοτητες του φορουμ , ας κρατηθει ετσι , οποτε μη σπαταλατε χρονο εδω πλεον :lol: οσοι εχουν καποιο trip report να ετοιμασουν να το κανουν να διαβασουμε και τιποτα :mrgreen:

Κι όμως νομίζω ότι το thread έχει λόγο ύπαρξης. Να αποτελέσει μια απάντηση σε όσους έχουν πρόβλημα με trip-reports/"αυτοπροβολή", φωτογραφίες/"διαφήμιση" κλπ. Τα trip reports είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στο site! Μας δίνουν την ευκαιρία να ακούσουμε δυο πράγματα για εταιρίες που ίσως δεν χρησιμοποιήσουμε ποτέ οι ίδιοι, να ακούσουμε δυο εμπειρίες παραπάνω, να μάθουμε για μέρη που δεν έχουμε ακόμη επισκευθεί. Μας δίνουν ιδέες για το τι να κάνουμε μετά.

Και στο κάτω κάτω πιστεύω πως η μοναδική ορθή απάντηση στο "γιατί trip reports" είναι: "ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ";;;;

Εάν έχει κάποιος έστω και ΕΝΑ επιχείρημα γιατί να ΜΗΝ υπάρχουν trip reports..... ;) Στην τελική έστω ότι κάποιος θέλει να αυτοπροβληθεί. Και τι με νοιάζει εμένα; Απαγορεύεται; Έλεος πλέον με αυτές τις αηδίες στα forum. Στην τελική ναι, θέλω να αυτοπροβληθώ, δικό μου πρόβλημα. ;)

Καλή συνέχεια με τα trip reports παίδες! :)

Είμαι σίγουρος,ότι αν γίνει μία ψηφοφορία "Ποιό θεωρείς το πιο ενδιαφέρον θέμα στο site", τα trip reports θα βγούν πρώτα και μάλιστα με διαφορά....Πιστεύω οι trip reporters να πέρνουν ενέργεια απ'όσα λέγονται σε αυτό το thread και να συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν αλλά και να δίνουν ταξιδιωτικές συμβουλές....Η απάντηση στην ερώτηση "Γιατί να γράφουμε τα trip reports" είναι μία....Γιατί έτσι μας αρέσει!! Keep writing..... 8) 8)

Υ.Γ. Σε όσους δεν αρέσουν τα trip reports έχουν το δικαίωμα να ΜΗΝ κάνουν click στο thread "trip reports"

Ερώτηση:
Γιατί να γράφουμε trip report;

Απάντηση:
Γιατί μετά από ενάμιση μήνα απουσίας (με ένα μικρό διάλλειμα 5 ημερών) είναι το πρώτο θέμα που έσπευσα να διαβάσω

Ίσως το θέμα τελικά να μην είναι το ΑΝ θα γράφουμε τριπ ριπόρτ αλλά το ΠΩΣ τα γράφουμε.

Και εξηγούμαι: Πριν λίγους μήνες έγινα αποδέκτης μηνύματος από μέλος του προσωπικού μιας πτήσης της Aegean από Ρώμη για Αθήνα, για την οποία δεν είχα κάνει και τα καλύτερα σχόλια.
Λίγο πολύ, και με μεγάλη ευγένεια με πληροφόρησε ότι ολόκληρο το προσωπικό της συγκεκριμένης πτήσης κλήθηκε σε απολογία με αφορμή τα λεγόμενά μου παρακάτω:

https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?f=7&t=5866#p83929

Το αποτέλεσμα: Η μια τουλάχιστον κοπέλα, απολύθηκε. :cry:

Ηθικό δίδαγμα: Ναι στα τριπ ριπόρτ, όχι στις υπερβολικές λεπτομέρειες ( τουλάχιστον όσον αφορά εταιρίες slave drivers τύπου Αegean ) γιατί υπάρχουν και πολλοί καλοθελητές ανάμεσά μας. :x

Συμπεράσματα δικά μου:

1.Τό μέλος τού προσωπικού εκείνης τής πτήσης διαβάζει το airliners.gr.Αλλιώς δέν εξηγείται ότι σέ εντόπισε.

2.Η κοπέλα που απολύθηκε,κατά 99% πιθανώς ήταν αυτή που τής απέδωσες τό παρωνύμιον "Μακελλάρισσα".Από τίς λεπτομέρειες που παρέθεσες,συμπεραίνω ότι δέν ήταν καί τόσο προσεκτική στά καθήκοντά της,γιατί ακόμα και ο χειρισμός τού αμαξιδίου μεταφοράς αναψυκτικών απαιτεί κάποια προσοχή.Εχω διαβάσει πόρισμα συμβάντος όπου ένα τέτοιο όχημα τραυμάτισε επιβάτιδα που είχε σκύψει να πιάση τα γυαλιά της από το δάπεδο τού διαδρόμου,επειδή η αεροσυνοδός που το χειριζόταν είχε ξεχάσει να ασφαλίση τούς τροχούς του.
Αν,μάλιστα,συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη τραυμάτισε μέ τό αμαξίδιο τόν Ιταλό συνεπιβάτη σου,κρίνω ότι καλώς απολύθηκε.Συνεπώς τό trip report σου έγινε αφορμή να διορθωθή ένα "κακώς κείμενο" που αφορά στήν εξυπηρέτηση επιβατών τής συγκεκριμένης εταιρείας.
Εξ άλλου,ένα από τά καθήκοντα τών ΠΘΕ είναι νά ελέγχουν πρίν την έναρξη τής καθόδου ότι όλοι οι δίσκοι μέ τά φαγιά και τά πιοτά έχουν μαζευτεί,τά τραπεζάκια έχουν κλείσει (καί άρα δέν αποτελούν εν δυνάμει αιτία πρόκλησης τραυματισμού σέ τυχόν απότομη ακινητοποίηση μετά την πρσγείωση) καί οι επιβάτες φοράνε όλοι τίς ζώνες τους.Η συγκεκριμένη που αποκάλεσες "Σκασμένο" αμέλησε αυτό το καθήκον,άρα καλώς τήν κάλεσαν σέ απολογία.
Τέλος,τά άλλα δύο μέλη τού ΠΘΕ τής πτήσης σου ήταν άψογα στά καθήκοντά τους-η μέν "ηγουμένη" προφανώς,επειδή είχε αναλάβει την business class,η δέ "αγαθούλα" επειδή εσύ ο ίδιος τό περιγράφεις στό trip report σου.Οπότε δέν βλέπω σέ τί είδους "απολογία" ήταν υποχρεωμένες να προβούν και,εφ'όσον είχαν καλή μαρτυρία από επιβάτη,δέν χρειάστηκε να τούς κάνουν καμμιά παρατήρηση.

3.θεωρώ ότι τέτοιες λεπτομέρειες πρέπει να αναγράφωνται στά trip reports,υπό την προϋπόθεση,βεβαίως,ότι δέν αναφέρονται δημοσίως ονόματα-παρά μόνο άν η λεπτομέρεια είναι τόσο πολύ θετική γιά την εταιρεία ώστε να αξίζη να επαινεθή τό άτομο που αποτέλεσε την αιτία της (π.χ.επιτυχής διαχείριση περιστατικού μέ επιβάτη που αντιμετωπίζει αιφνίδιο πρόβλημα υγείας εν πτήσει).

4."Καλοθελητές" υπάρχουν όντως,αλλά άν τό αναφερόμενο γεγονός είναι αντικειμενικά αρνητικό γιά την εταιρεία,αυτός που το γράφει στό trip report του δέν έχει να ανησυχή γιά τίποτε.Σημασία δέν έχει άν γράφουμε υπερβολικές λεπτομέρειες αλλά ο τρόπος που τίς γράφουμε,έτσι ώστε καί να επισημάνουμε το πρόβλημα,αλλά και να μήν θίξουμε την αξιοπρέπεια κάποιου,έστω και άν η συμπεριφορά του πρός εμάς ώς επιβάτες ήταν αρνητική.