Γυρίζοντας τον κόσμο!!!

• Thread starter Thread starter fotis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
fotis":1n7j75ry said:
Μείνετε μαζί μας γιατί σε λίγες μέρες:
- φεύγουμε για το Μεγάλο Μήλο,
- φτάνουμε χωρίς βαλίτσες, χωρίς καρότσι, χωρίς ρούχα (je t' aime Air France),
- ενισχύουμε την αμερικανική οικονομία,
- ψωνίζουμε ΟΛΗ τη Νέα Υόρκη,
- περπατάμε κοιτάζοντας τους ουρανοξύστες ωσάν να μας έχει ανοίξει η μύτη.

ΝΑ πω και γω τη γνώμη μου: Σε καμία περίπτωση δεν φταίει η Air France.
Φίλε Γιάννη, ο μπαμπάς σου έχει δημιουργήσει άπειρους "φίλους" στο φόρουμ τούτο.
Φίλους που παρακολουθούν τα ρηπόρτ του με αγωνία, να δουν που στο καλό θα φτάσει αφεντιά του.
Φίλους που δεν ζηλεύουν όταν από την πίστα του σκι καταλήγει 3 μέρες μετά για καφέ στο Σηκουάνα.
Φίλους που χαίρονται σώψυχα(sic), όταν βλέπουν ότι σε λίγες μέρες: φεύγουμε για το Μεγάλο Μήλο
Φίλους, που μέσα από την καρδιά τους στέλνουν τις πιο αλτρουιστικές ευχές τους, όπως: "Πάλι φεύγει ο κερατ@ς", "Που πάει πάλι ο homosexual(sic)" και "ΝΑ του καεί το βίντεο του gay (sic)" (ή η μπαταρία της Nikkon τελοσπάντων)
Αυτά στα λέω, μόνο και μόνο για να μη δημιουργήσεις λάθος εντυπώσεις για την ΑεροΓαλλία, μια χαρά εταιρία είναι. Για όλα τα προβλήματά σας, οι ευχές μας φταίνε....

vassdel":31ip7ue7 said:
...Φίλους, που μέσα από την καρδιά τους στέλνουν τις πιο αλτρουιστικές ευχές τους, όπως: "Πάλι φεύγει ο κερατ@ς", "Που πάει πάλι ο homosexual(sic)" και "ΝΑ του καεί το βίντεο του gay (sic)" (ή η μπαταρία της Nikkon τελοσπάντων)...

Όχι η μπαταρία ρε παιδιά...
Δε με νοιάζουν οι βαλίτσες, δε με νοιάζει το καρότσι, δε με νοιάζουν τα ρούχα... αλλά...
Προς Θεού, μην πάθει κάτι η μπαταρία της φωτογραφικής!!!
:thx:

Ενισχύοντας την αμερικανική οικονομία!!!

Μια προσφορά της Air France (Athens - New York περί τα 450€/άτομο τελική σούμα) μας έβαλε οικογενειακώς «στην πρίζα».
Μετά από πάμπολλα και επαναλαμβανόμενα οικογενειακά συμβούλια διάρκειας δευτερολέπτων η απόφαση βγήκε.
Έκανα για εσάς μια λεπτομερή απομαγνητοφώνηση των συνεδριάσεων αυτών:

Μπαμπάς: Θες να πάμε στη Νέα Υόρκη;
Μαμά: Δεν είναι ακριβά τα εισητήρια;
Μπαμπάς: Όχι.
Μαμά: Ok. (και από μέσα της: θα τρελαθούμε στα ψώνια).

Ύστερα από τις κουραστικές και σκληρές αυτές διαπραγματεύσεις, ο μπαμπάς έκλεισε τα εισιτήρια.
890€ τελική τιμή για δύο άτομα με ένα βρέφος. Καθόλου άσχημα.
Η καλύτερη ever προσφορά που είχε «παίξει» για τη Νέα Υόρκη (μέχρι την επόμενη της Iberia).
Ο μπαμπάς νόμιζε ότι η επαγγελματική του βίζα για τις ΗΠΑ θα ίσχυε για αυτό το ταξίδι, αλλά ευτυχώς της μαμάς της έκοψε να ρωτήσει όταν πήγαμε στην πρεσβεία για τις δικές μας. Εκεί της εξήγησαν ότι η βίζα του μπαμπά δεν ισχύει για τουριστική επίσκεψη, παρά μόνο για επαγγελματική. Μπράβο μανούλα που ρώτησες, γιατί αυτός ήταν ικανός μείνει αμανάτι στο τελωνείο της Νέας Υόρκης.
Η μαμά μας ενημέρωσε ότι επειδή πήρε χρήματα από κάποια δουλειά που θεωρούσε χαμένη, θα μας κάνει δώρο τα εισιτήρια. Χαρήκαμε όλοι, χάρηκε και ο μπαμπάς (που ήθελε να το παίξει large) και μας είπε ότι θα μας κάνει δώρο το ξενοδοχείο.
Μεγάλε, την πάτησες.
Δεν ήξερες ότι τα ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη κοστίζουν περισσότερο από το να αγοράσεις την ΟΑ;
Να δω τώρα πως θα πληρώσεις δυο εβδομάδες διαμονή.
Κι όμως, ψάχνοντας από ‘δω, ψάχνοντας από ‘κει, ρωτώντας τον Άκη, ρωτώντας τον Aakunz και τέλος, ρωτώντας τον παπά της ενορίας, βρήκε το Hilton στην Times Square αντί πινακίου φακής: 165 δολάρια τη βραδιά.
Μη σας ακούγεται ακριβό.
Τσάμπα πράμα λέμε.
Ειδικά σε σχέση με κάτι άλλα που δε βλεπόντουσαν.
Και όσο να ‘ναι, το όνομα Hilton είναι εγγύηση.
Μπορεί η «ταινία» με τις επιδόσεις της Paris Hilton στο «μικρόφωνο» να μην ικανοποίησε τον μπαμπά, που θεώρησε το "ταλέντο" της χειρότερο και από αυτό της Απόλυτης, αλλά τα ξενοδοχεία της αλυσίδας ευτυχώς ανήκουν σε άλλους οι οποίοι και τα διαχειρίζονται όπως πρέπει.
Με το δολάριο να έχει, δυστυχώς, ψιλοπάρει τα πάνω του εκείνη την εποχή (1€=1,2$) το κόστος ανά διανυκτέρευση άγγιζε τα 140€. Δεν πειράζει, καλά θα περάσουμε.
Έχοντας επιστρέψει πριν από ελάχιστες μέρες από το Παρίσι (Πέμπτη) δε βλέπαμε την ώρα να έρθει η Δευτέρα για να φύγουμε για Νέα Υόρκη.
Η Δευτέρα δεν άργησε να έρθει κι έτσι όχι μόνο πριν βγει ο ήλιος, αλλά πριν καλά καλά προλάβουμε να κοιμηθούμε, ξυπνούσαμε για να πάμε στο Ελ. Μπένι. Η πτήση προς το μεγάλο μήλο θα περνούσε από το CDG του Παρισιού.
Προγραμματισμένη αναχώρηση από Αθήνα στις 7.05. Άφιξη στο Παρίσι στις 9.30 (τοπική) και αναχώρηση για JFK στις 10.20. Η απορία μας ήταν αν θα προλαβαίναμε μέσα σε 50 λεπτά να βγούμε από το αεροπλάνο, να περάσουμε από κάμποσα terminal μέχρι να φτάσουμε στο 2Ε απ’ όπου θα έφευγε το αεροπλάνο για Νέα Υόρκη, έχοντας περάσει από τελωνιακούς και άλλους ελέγχους μια και ο προορισμός μας ήταν (πλέον) εκτός ζώνης Σένγκεν.

ATH-CDG (AF2333)
Αεροσκάφος: Α320 F-GFKS
Πληρότητα: 60-70%
Θέση: 26F 8/10
Φαγητό: Εγώ γάλα, οι γονείς μου πρωινό 8/10
Πλήρωμα: Επαγγελματικότατο 8/10
On time: Push back 7 λεπτά νωρίτερα, άφιξη 15 λεπτά νωρίτερα 10/10
Σύνολο: 9/10

Η πτήση ήταν αδιάφορη. Ούτε κούνημα, ούτε μωρά να κλαίνε... βαρέθηκα!
Την έπεσα λοιπόν για ύπνο μέχρι που με ξύπνησαν οι γονείς μου και με πήραν αγκαλιά για την προσγείωση.
Μα γιατί δε με αφήνετε στο κάθισμά μου να συνεχίσω τον υπνάκο μου? Έχω γίνει πλέον κοτζάμ άντρας, δεν είμαι πλέον βρέφος!
Εν τω μεταξύ, ένας καλός κύριος αεροσυνοδός μας είχε ενημερώσει για την πύλη από την οποία θα γίνει η επιβίβαση για Νέα Υόρκη. Μια χαρά, σκεφτήκαμε. Προλαβαίνουμε άνετα την επόμενη πτήση.
Μπροστά μας καθόταν ένα ζευγάρι Ελλήνων, οι οποίοι δεν έλεγαν με τίποτα να σηκώσουν το κάθισμά τους σε όρθια θέση. Πέρασε η αεροσυνοδός, τους το είπε, αυτοί το ανέβασαν, αλλά μόλις απομακρύνθηκε το ξανακατέβασαν.
Μα καλά, γιατί κάποιοι είναι τόσο ηλίθιοι και τόσο ζώα ρε γαμώτο; Για να μας λένε να το κάνουμε, σημαίνει ότι κάποιος λόγος υπάρχει. Τελευταίος έλεγχος (από τον άντρα αεροσυνοδό αυτή τη φορά), τους το ξαναλένε, αυτοί το ξανανεβάζουν και αμέσως μετά το κατεβάζουν πάλι. Ζώα!!!
Προσγειωνόμαστε, πιάνουμε μια χαρά το διάδρομο, φρενάρουμε και μετά... ωχ... μα τι γίνεται;
Το αεροσκάφος αρχίζει (χωρίς προφανή για τους επιβάτες λόγο) να στρίβει απότομα αριστερά και δεξιά!!! Σα να του έχει «φύγει» του πιλότου και να προσπαθεί να το μαζέψει!!! Υπερβολικά απότομες κινήσεις οι οποίες μας φόβισαν.
Αυτά να τα βλέπουν οι μ@λ@κες που δεν ανεβάζουν το κάθισμά τους όταν πρέπει, έτσι ώστε να έχουμε χώρο κι εμείς οι από πίσω να ξεσφηνώσουμε αν χρειαστεί.
Τέλος πάντων, ο πιλότος το ακινητοποίησε απότομα μέσα στην πίστα και ύστερα ξαναξεκίνησε για το σταντ απ’ όπου και αποβιβαστήκαμε στις 9.15 τοπική. Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν ότι, ενώ αποβιβαστήκαμε από φυσούνα, βγήκαμε αμέσως από την πλαϊνή της πόρτα και μπήκαμε σε λεωφορείο το οποίο μας πήγε στο κτίριο.
Ήμασταν αρκετή ώρα καθ' οδόν με το λεωφορείο, ώσπου κάποια στιγμή φτάσαμε στο κτίριο.
Μπήκαμε από τη μία πόρτα και για να βγούμε ακριβώς από τη διπλανή (απ' όπου θα μας παραλάμβανε άλλο λεωφορείο που θα μας πήγαινε στο terminal 2Ε) έπρεπε να περπατήσουμε αρκετά και να περάσουμε διαβατηριακό έλεγχο.
Τελικά μια πόρτα κάνει τη διαφορά.
Επιβίβαση σε άλλο λεωφορείο και διαδρομή περίπου 10 λεπτών για το 2Ε.
Φτάσαμε εκεί, περπατήσαμε παααάρα πολύ. Να σας πω την αλήθεια, εγώ δεν κουράστηκα καθόλου. Τους γονείς μου λυπήθηκα που μεταξύ άλλων, κουβαλούσαν κι εμένα. Τελικά φτάσαμε εγκαίρως στην πύλη 72 (αν θυμάμαι καλά) και ενώ ήμασταν έτοιμοι να μπούμε στο Α340 οι γονείς μου κατάλαβαν ότι είχα χεστεί!!!
Ρώτησαν έναν κύριο αν έχουν δύο λεπτά στη διάθεσή τους κι εκείνος τους απάντησε ότι έχουν ΜΟΝΟ δύο λεπτά, χρόνος υπεραρκετός για να με καθαρίσουν. Αααχ, μια χαρά νιώθω τώρα.
Καθαρός, καθαρός, επιβιβάστηκα στο αεροπλάνο και αφού μοίρασα μερικά χαμόγελα στις αεροσυνοδούς για να δω αν υπάρχει κάποια πρώτη ανταπόκριση, έφτασα στην σειρά 33 για να διαπιστώσω ότι δεν είχα θέση για πάρτη μου.
Απ' ότι όμως ότι είπε μια γλυκούλα γαλλίδα, θα μας έφερναν κρεβατάκι μετά την απογείωση.
Ωραίο ακούγεται.
Στις 10.27 έγινε το push back και ξεκίνησε η τροχοδρόμηση. Μου έκανε εντύπωση ότι η τροχοδρόμηση κράτησε 10 λεπτά, ίσως και λίγο παραπάνω. Απογειωθήκαμε ομαλότατα και αργά αλλά σταθερά πιάσαμε τα 36000 πόδια. Οι ενδείξεις "δεθείτε για το καλό σας" έσβησαν και αμέσως μου έφεραν το κρεβατάκι μου.
Ωραίο είναι!!!
Το «κούμπωσαν» στον τοίχο μπροστά μας και με «τοποθέτησαν». Εγώ δεν είχα (ακόμα) όρεξη να (ξανα)κοιμηθώ.
Έχω μάθει τον τρόπο να κερδίζω το ενδιαφέρον τους. Βγάζω μερικές άναρθρες κραυγές, σκάω ένα-δυο χαμογελάκια και τσουπ με παίρνουν από εκεί και με τοποθετούν στο κάθισμα που καθόταν ο μπαμπάς.
Ας μείνει και λίγο όρθιος, δεν παθαίνει τίποτα.
Εν τω μεταξύ το πλήρωμα μοίρασε στους επιβάτες κατάλογο με το μενού.
Μου έδωσαν κι εμένα, αλλά ούτε να διαβάζω ξέρω, ούτε όρεξη να φάω όλες αυτές τις αηδίες έχω. Για αρχή πάντως περιλάμβανε επιλογή από απεριτίφ, σαμπάνια Jacquart Brut Mosaique, κρασί κόκκινο ή λευκό, μπύρες (Heineken), μεταλλικό νερό (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το λέτε μεταλλικό), αναψυκτικά, χυμούς φρούτων, καφέ, μπράντυ και λικέρ.
Οι γονείς μου διάλεξαν σαμπάνια... (...θέλει και σαμπάνια ο κ#λ#ς τους).
Μετά από περίπου 40-45 λεπτά κι ενώ με είχαν βάλει στο κρεβάτι μου ξεκίνησε η διανομή του γεύματος.
Ευτυχώς με είχαν ήδη ταίσει κι έτσι την έπεσα για ύπνο αφού πρώτα είδα ότι το μενού περιλάμβανε επιλογή από κοτόπουλο φρικασέ, με ανάμικτα λαχανικά και πουρέ πατάτας με κάποιο είδος (ευτυχώς όχι από αυτά που τα τρως και βρωμάς) κρεμμυδιού, ή από ζυμαρικά με σως θαλασσινών συνοδευόμενα από ψητά λαχανικά.
Τα παραπάνω συνόδευαν αρμονικά διάφορα τυριά, κάποια ορεκτικά, κέικ πορτοκάλι καφές ή τσάι.
Αν άκουγα καλά τις αντιδράσεις τους (μέσα στον ύπνο μου) επέλεξαν το κοτόπουλο (με όλα τα άλλα φυσικά) το οποίο και συνόδευσαν με κόκκινο κρασί Vin de Pays d’ Oc Merlot 2007.
Δεν τους έπεσε κι άσχημο. Πατέρα, το είχες και στο χωριό σου το Vin de Pays d' Oc Merlot του 2007;

Η πτήση συνεχίστηκε χωρίς κανένα απρόοπτο. Δύο άλλα μωρά που κάθονταν παραδίπλα μας ευτυχώς πέρασαν απαρατήρητα. Οι γονείς μου, παρ’ όλο που ουσιαστικά ήταν άυπνοι δεν μπορούσαν να κοιμηθούν. Μόνο ο μπαμπάς τα κατάφερε για ένα μισάωρο περίπου. Έτσι, η μοναδική επιλογή που είχαν ήταν το υπέροχο In Flight Entertainment.
Οι επιλογές έμοιαζαν ατελείωτες. Πάμπολλες ταινίες «τελευταίας εσοδείας», αστείρευτες επιλογές μουσικής, παιχνίδια γνώσεων, γεωγραφίας, πασιέντζες, εκατομμυριούχος κλπ κλπ. Τουλάχιστον είχαν με κάτι να ασχοληθούν!
Μ’ αυτά και μ’ αυτά πλησιάζαμε στον προορισμό μας και σερβιρίστηκε και ένα ελαφρύ γεύμα. Εντύπωση μου έκανε ένα αεροδρόμιο, το οποίο δεν ήξερα ποιο είναι, λίγο πριν προσγειωθούμε στο JFK.
Ομαλότατη προσγείωση και τροχοδρόμηση για τη φυσούνα συναντώντας στο διάβα μας μια αμερικανίδα και μια χοντρή Κορεάτισσα.
Αφήσαμε το αεροσκάφος αφού πρώτα ευχαριστήσαμε θερμά το πλήρωμα για την εξυπηρέτηση που μας παρείχαν και κινήσαμε για το τελωνείο.
Μια τεράστια ουρά ξεπρόβαλε μπροστά μας, αλλά μια υπάλληλος μας πήρε και αφού προσπεράσαμε την ουρά, μας οδήγησε σε συγκεκριμένο υπάλληλο. Πάλι «καθάρισα» για πάρτη τους!
Ο συγκεκριμένος όμως υπάλληλος ήταν πιο αργός και από τη χελώνα κι έτσι καθυστερήσαμε αρκετά.
Κάποια στιγμή ξεμπερδέψαμε και κατευθυνθήκαμε για τους ιμάντες αποσκευών. Επιτέλους, έφτασε η ώρα να πάρουμε τις βαλίτσες και το καρότσι μου. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε!!!
Ένας κύριος κρατούσε μια μεγάλη πινακίδα η οποία μεταξύ άλλων ονομάτων έγραφε και τα εξής τρία: Fotios, Angeliki, Ioannis.
Βλέπετε, όταν ο μπαμπάς κάνει κρατήσεις πάντα μπερδεύει το "name" με το "surname" και η κράτηση είχε γίνει βάζοντας τα μικρά ονόματα εκεί που έπρεπε να γραφούν τα επίθετα και το αντίθετο.
Ρωτάμε τον καλό κύριο για ποιο λόγο θέλει να μας γνωρίσει και εκείνος απαντά ότι οι βαλίτσες μας δεν πρόλαβαν να φορτωθούν στο αεροπλάνο και ότι θα έπρεπε να πάμε στο γραφείο της Air France αμέσως μετά την έξοδο από τον χώρο transit για να δηλώσουμε την απώλεια.
Ωραία νέα μας έφερες ρε μεγάλε. Μας υποχρέωσες. Έχουμε φύγει από το σπίτι από τις 5 τα χαράματα, έχουμε ταξιδέψει πάνω από 10 ώρες, έχει φτάσει η ώρα 2 το μεσημέρι (που σημαίνει 9 το βράδυ ώρα Ελλάδας, άρα είμαστε «στο πόδι» περίπου 16 ώρες) και τώρα μας λες ότι δεν έχουμε ρούχα και εσώρουχα να αλλάξουμε, καρότσι να μετακινηθώ, φορμάκια να φορέσω κλπ κλπ;
Και να σε βρίσω δε θα με καταλάβεις, οπότε ας πάμε για τη δήλωση απώλειας. Στο γραφείο υπήρχε κόσμος αρκετός.
Όταν έφτασε η σειρά μας, η υπάλληλος έδειξε να στεναχωριέται όταν με είδε. Εγώ όμως της χαμογέλασα. Κάναμε την απαραίτητη χαρτούρα και μας ενημέρωσε ότι οι βαλίτσες θα έρχονταν με την επόμενη πτήση. Αυτό σήμαινε ότι θα ήταν στο JFK περίπου τα μεσάνυχτα, άρα μετά τις 2-3 τη νύχτα στο ξενοδοχείο. Επίσης μας ενημέρωσε ότι μπορούμε να κάνουμε αγορές για τα απαραίτητα και κρατώντας τις αποδείξεις να αποζημιωθούμε. Αυτό έλειπε να μη γινόταν και αυτό.

CDG-JFK (AF0012)
Αεροσκάφος: Α340 F-GLZP
Πληρότητα: άνω του 95%
Θέση: 33 (βρεφικό κρεβατάκι) 10/10
Φαγητό: Εγώ γάλα και κρέμα βανίλια, οι γονείς μου γεύματα 9/10
Πλήρωμα: Επαγγελματικότατο 8/10
On time: Push back 7 λεπτά αργότερα, άφιξη on time 10/10
Αναποδιές: Μετά από 12 ώρες πτήσεων δεν είναι και το καλύτερο να μην έρχονται οι βαλίτσες σου. Αν δεν προλαβαίνετε να μεταφέρετε τις βαλίτσες των επιβατών να μην εκδίδετε εισιτήρια με τόσο στενά χρονικά περιθώρια μετεπιβιβάσεων: 0/10
Σύνολο: 6/10 (θα ήταν 9+/10, αλλά ας πρόσεχαν)

coming up next:
- Προσκύνημα στην 5η Λεωφόρο (5th Avenue για τους ξενογλωσσομαθείς)
- Spotting από την ταράτσα του Rockefeller Center
- Times Square, η υπερβολή της κιτς φωτεινής επιγραφής
- Χατζηγιάννης live in Nokia Theater (δεν πήγαμε, δεν είναι άλλωστε και συναυλία της Απόλυτης. Απλά είδαμε φωτεινή επιγραφή στην Times Square)
- Ο γυμνός cowboy, γυμνός στα χιόνια
- I hate Obama
- Έλα "Muni" στον τόπο σου και "Pucci" μη ζητάς!!!

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά.

Ποιο είναι το αεροδρόμιο που είχε διαδρόμους να τέμνονται;

Το Newark μήπως;

Δε νομίζω, πολύ μικρό μου φαίνεται για να είναι το αεροδρόμιο του Newark.

Το ξενοδοχείο είναι ένα από τα βασικά που πρέπει να προσέξετε όταν κανονίζετε διακοπές στη Νέα Υόρκη.
Στο Μανχάταν ο χώρος είναι χρήμα και μάλιστα πολύ. Δε θέλετε να μείνετε σε μια τρύπα που παίζεται αν θα χωράτε μόνοι σας. Προτιμήστε να δώσετε κάτι παραπάνω και να μείνετε κάπου καλά.
Η επίμονη αναζήτηση για την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής μας έφερε στο Hilton Garden Inn.
Βρίσκεται στην 8η Λεωφόρο ακριβώς ένα τετράγωνο πάνω από την Times Square. Αυτό σημαίνει ότι σε 1-1,5 λεπτό βρισκόμασταν σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Μανχάταν.
Το δωμάτιο ήταν λίγο μικρότερο από ένα γήπεδο και χωρούσε άνετα μια κούνια μωρού, δύο τεράστιες πολυθρόνες με το τραπέζι τους, ένα μεγάλο γραφείο με καρέκλα, ψυγείο, τηλεόραση plasma 45 ιντσών, ενώ διέθετε και φούρνο μικροκυμάτων, καφετιέρα, και άλλες «ανέσεις».
Επίσης, για τους διαθέτοντες laptop, διέθετε δωρεάν ασύρματο internet.
Για τους μη διαθέτοντες, υπήρχαν 5 υπολογιστές στο λόμπυ με πρόσβαση επίσης δωρεάν.
Θα μου πείτε, «ρε μεγάλε, διακοπές είσαι, τι το θες το internet?»
Συμφωνώ, αλλά κάποια από τις φορές που ο μπαμπάς κατέβηκε να τσεκάρει το email του, έριξε και μια ματιά στις προσφορές της Lufthansa και έτσι ανέβηκε στο δωμάτιο κρατώντας εκτυπωμένη την κράτηση για πρωτοχρονιά στη Φραγκφούρτη κλείνοντας στην τιμή των 90€ ανά εισιτήριο.
Να ‘σαι καλά ρε πατέρα.

Χωρίς μεγάλη χρονοτριβή και αφού έκαναν ένα ντους, φόρεσαν τα ίδια (μια και τα δικά τους βρίσκονταν κάπου πάνω από τον Ατλαντικό) ρούχα (μπλιαχ) και βγήκαμε για ψώνια.
Υπό άλλες συνθήκες αυτό θα ήταν η χαρά της μαμάς. Άλλο όμως να ψωνίζεις αυτά που θέλεις με την ησυχία σου και άλλο να ψωνίζεις αναγκαστικά είδη πρώτης ανάγκης. Τέλος πάντων, μέσα σε λιγότερο από 2 ώρες είχαμε ψωνίσει τα απαραίτητα.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξανά μπάνιο, άλλαγμα ρούχων και χαλάρωμα μέχρι να βγούμε για φαγητό. Κούραση πολύ, αλλά και ικανοποίηση που (παρ’ όλες τις αναποδιές) όλα πήγαν καλά.
Το πρόγραμμα της πρώτης βραδιάς περιλάμβανε χαλαρά πράγματα. Έξοδο για φαγητό και νωρίς πίσω για ξεκούραση και αντιμετώπιση του τζετ λανγκ. Τυχεροί στο θέμα φαγητού, καταλάβαμε ότι ακριβώς δίπλα από το ξενοδοχείο υπήρχε ένα υπέροχο εστιατόριο. Οι τιμές λίγο τσιμπιμένες, αλλά όχι εξωπραγματικές.
Δύο στέικ, δύο μπίρες, μια σαλάτα και το (απαραίτητο) φιλοδώρημα αντί του ποσού των 80 $ δεν είναι και άσχημα για Νέα Υόρκη. Τουλάχιστον ψήνουν το στέικ όπως το θες (δηλαδή καμμένο) και όχι όπως το τρώνε οι υπόλοιποι (ωμό).

Το επόμενο πρωί μας ειδοποίησαν από τη reception ότι έχουν έρθει τα πράγματά μας. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν.
Είχαν έρθει οι δύο από τις τρεις βαλίτσες και (ευτυχώς) το καρότσι μου. Η μία από τις δύο βαλίτσες ήταν ανοιγμένη και από μέσα έλλειπε η ξυριστική μηχανή του μπαμπά και δύο λιπ γκλος της μαμάς. Λέτε να τα «τσίμπησε» κάποιος για προσωπική χρήση και τα δύο?
Μια πρωινή βόλτα στα γραφεία της Air France (τα οποία ευτυχώς ήταν κοντά) για νέα δήλωση απώλειας και ξεκίνημα για την περιπλάνησή μας στο Μεγάλο Μήλο.
Είπαμε, η διάθεσή μας δε χαλάει εύκολα!!!

Ξεκινήσαμε την περιπλάνηση από την αρχή της 5ης Λεωφόρου στο ύψος του Central Park. Στο πάρκο δεν πήγαμε σήμερα. Το αφήσαμε για τις επόμενες μέρες.

Αρχή λοιπόν, από την 5η Λεωφόρο, όπου εντύπωση μας έκανε αρχικά το γούστο αυτών που επιμελούνται τις βιτρίνες και κατόπιν το πόσο παγκόσμιοι είμαστε στο θέμα του φαγητού. Τα λουκάνικά μας τώρα και στην Αμερική!!!
Συνεχίζοντας νότια συναντάμε τον καθεδρικό ναό του (νομίζω, ίσως κάνω και λάθος) Αγίου Γεωργίου.
Εντύπωση μας έκανε η υπερβολή των Αμερικάνων με τη σημαία τους την οποία βλέπαμε παντού και πάντα.
Προχωρώντας, φτάνουμε στο Rockefeller Center όπου μεταξύ των άλλων μπορούμε να διακρίνουμε και την ελληνική σημαία, την οποία συναντήσαμε και σε ένα άλλο κτίριο γραφείων.

Ο καιρός ήταν σύμμαχός μας και ο περίπατος συνεχίστηκε για πολλές ώρες. Βέβαια, όταν περπατούσαμε σε σημεία που δεν τα έβλεπε ο ήλιος το κρύο ήταν κάτι παραπάνω από τσουχτερό, αλλά εδώ ανεβήκαμε στις Άλπεις, θα κολλήσουμε στη Νέα Υόρκη;
Το καλό εδώ είναι ότι κάθε γωνία (στην κυριολεξία) έχει Starbucks ή Mc Donald’s, οπότε είχαμε άμεση πρόσβαση σε μέρος για να με αλλάξουν και να με ταίσουν.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση στην Times Square είναι η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο. Πολλές φωτεινές ταμπέλες που διαφήμιζαν κάθε λογής εταιρεία ή γεγονός.
Ένα από αυτά ήταν και η επερχόμενη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη.
Όχι, Άννα Βίσση live in Nokia Theater δεν υπήρχε.
Υπήρχαν όμως muniμετρα.
Τα muniμετρα δεν είναι τίποτα περισσότερο από τα γνωστά μας παρκόμετρα, απλά έχουν «περίεργα» ονόματα τα οποία σε συνδυασμό με μια φίρμα σε εμπορικό του Woodberry (θα μιλήσουμε παρακάτω γι’ αυτό) με έβαλαν σε ύποπτες σκέψεις.
Οι μέρες περνούσαν υπέροχα και ανέμελα. Ο μπαμπάς έλεγε ότι αυτή τη φορά η Νέα Υόρκη του φαινόταν υπέροχη σε σχέση με την προηγούμενη φορά που είχε έρθει για δουλειά. Λογικό ρε πατέρα. Την προηγούμενη φορά είχες έρθει στη Νέα Υόρκη για δυόμισι μέρες και μετά έφυγες για άλλες δυόμισι μέρες στην Ουάσιγκτον, είχες να κάνεις δουλειά και όχι βόλτες... και λείπαμε κι εγώ με τη μαμά.
Πού πας ρε Καραμήτρο χωρίς εμάς;

Γενικά στην Αμερική και ειδικότερα στο Μανχάταν υπάρχει μια Ομπαμαμάνια.
Όπου κι αν βρεθείς θα δεις να πουλάνε αξεσουάρ Ομπάμα. Κονκάρδες με τον Ομπάμα, κούπες με τον Ομπάμα, μπλουζάκια με τον Ομπάμα, μπλουζάκια με την Μισέλ Ομπάμα, μπλουζάκια και με τους δυο τους να χορεύουν.
Πολύ Ομπάμα βρε παιδί μου.
Μου την έδινε γενικώς μέχρι τώρα ο τύπος, φανταστείτε πόσο μου τη δίνει στα νεύρα ύστερα από όλα αυτά.
Έτοιμος ήμουν να πάρω μέρος στη διαδήλωση κατά του Ομπάμα και κατά της πολιτικής του σχετικά με την κρατικοποίηση τραπεζών και επιχειρήσεων, αλλά προτίμησα να συνεχίσω τον τουρισμό.

Πολλά ήταν αυτά που μου έκαναν εντύπωση σ’ αυτή την πόλη. Το πρόβλημα χώρου είναι εμφανέστατο με αποτέλεσμα την ανέγερση τεράστιων ουρανοξυστών όπως το Empire State Building και την επινόηση λύσεων για στάθμευση. Στάθμευση την οποία θα πληρώσετε πανάκριβα, με τιμές που ξεκινούν από 17 $ για μία ώρα και φτάνουν τα 29 $ για πάνω από τρεις χωρίς να περιλαμβάνονται οι φόροι (περίπου 18%).

Στην Time’s Square σίγουρα θα πετύχετε και τον γυμνό καουμπόη να είναι γυμνός μέσα στο κρύο και να φωτογραφίζεται με τουρίστες. Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό ο άνθρωπος, αλλά εγώ κρύωνα μόνο που τον έβλεπα. Με –5 βαθμούς Κελσίου να στέκομαι γυμνός και να παίζω κιθάρα? Αμερικανιές!

Το να βρεθείς στη Νέα Υόρκη και να μην ανέβεις στην κορυφή κάποιου ουρανοξύστη είναι σα να έρθεις στην Ελλάδα και να μη φας σουβλάκι. Ο πολύς ο κόσμος στήνεται σε τεράστιες ουρές περιμένοντας τη σειρά του για να ανέβει στην κορυφή του Empire State Building.
Όσοι ξέρουν, πάνε στο Rockefeller Center που είναι ελάχιστα πιο χαμηλό και ανεβαίνουν μέχρι την ταράτσα χαζεύοντας την πόλη από ψηλά, κάνοντας λίγο spotting
(gallery/image_page.php?album_id=49&image_id=16768
gallery/image_page.php?album_id=49&image_id=16769
gallery/image_page.php?album_id=49&image_id=16770
gallery/image_page.php?album_id=49&image_id=16771),
ρίχνοντας ματιές στο ποτάμι που πρόσφατα προσυδατώθηκε το αεροσκάφος της Continental ή παρατηρώντας τη γνωστή μπάλα της Times Square.

Όλα αυτά θα τα κάνετε πληρώνοντας 20$ το άτομο για να πάρετε το ασανσέρ που σε ελάχιστα δευτερόλεπτα θα σας ανεβάσει μερικές εκατοντάδες μέτρα. Πριν το ασανσέρ θα κάνετε μια σύντομη περιπλάνηση στην ιστορία του NBC που συστεγάζεται εδώ και θα δείτε κάποιες παλιές αλλά άκρως επίκαιρες φωτογραφίες από το κραχ του 1929.
Στην πλατεία του Rockefeller θα συναντήσετε έναν συμπαθέστατο παππού ο οποίος με τον δικό του, ιδιαίτερο ίσως, τρόπο τιμά τα θύματα των επιθέσεων της 11ης του Σεπτέμβρη 2001.
Αν τραβάει η όρεξή σας και αν βαστάει η τσέπη σας κάντε μια επίσκεψη από το μεσημέρι και μετά στο Sea Grill Restaurant. Πάρα πολύ καλές γεύσεις, δυσανάλογες μερίδες με τις τιμές όμως... Μετά τρώτε κάπου αλλού, γιατί αποκλείεται να χορτάσετε.
Μια αστεία ατραξιόν στο Μανχάταν είναι οι αστυνομικοί. Η παρουσία της αστυνομίας είναι όχι απλά αισθητή, αλλά γίνεται έντονη σε βαθμό εκνευριστικό. Η εντύπωση όμως που σου δίνουν είναι ότι αποτελούν ντεκόρ για φωτογραφίες.
Μια τέτοια ευκαιρία δεν την έχασα και βρήκα ένα πολύ όμορφο φόντο για να φωτογραφηθώ.
Κάποιες άλλες προτίμησαν να φωτογραφηθούν με φόντο τις σημαίες του Rockefeller υπό το άγρυπνο βλέμμα του Άτλαντα.

Μια άλλη επίσκεψη που επιβάλλεται είναι στο “m & m ‘s” store.
Είναι το μαγαζί των γνωστών γλυκισμάτων. Εκεί θα βρείτε όλων των ειδών και όλων των μεγεθών τα m&m’s. Κοστίζουν 12 $ η λίμπρα (κάτι λιγότερο από μισό κιλό) αλλά ο Ελληνάρας ο μπαμπάς μου γέμιζε το σακουλάκι του, έτρωγε όση ώρα περιπλανιόμασταν στους τρεις ορόφους του καταστήματος και μετά δε χρειαζόταν να αγοράσει. Βέβαια, σιγά μην έβγαινε χαμένο το μαγαζί. Μπορεί να μην αγοράσαμε γλυκίσματα, αγοράσαμε όμως πολλά ρούχα και δώρα... άρα τα πληρώσαμε και με το παραπάνω.
Δε βαριέσαι... Ωραία ήταν.

Κάποιοι παίρνουν μια ανάσα πριν (ή ίσως μετά) το δύσκολο έργο που έχουν να κάνουν, ενώ κάποιοι άλλοι προτιμούν να τους ζωγραφίζουν οι πλανόδιοι. Αυτό που παρατηρήσαμε ήταν ότι ο καλλιτέχνης είχε όντως ταλέντο.
Είπαμε ότι θα ξαναπεράσουμε άλλη μέρα για να μας ζωγραφίσουν, αλλά το θυμήθηκα τώρα που βλέπω τη φωτογραφία.

coming up next:
-Ψώνια στο Woodbury
-Central park
-Brooklyn
-New York’s buildings by night

ρε Φωτη γιατι με κολλαζεις μερες Πανελλαδικων Εξετασεων? Λεω να διαβασω μια προταση μαξιμουν δυο και μετα να διαβασω φυσικη, και καταλιγω να διαβασω ολοκληρο τριπ ρεπορτ.

υπεροχα μεχρι στιγμης, περειμενουμε τα υπολοιπα

SUPER η περιγραφή !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Re:

fotis":2vksks1g said:

Ω,μέγιστε συνταξιδιώτη Φώτη, μόλις 5 μέρες πριν την αναχώρησή μου για το στέκι του Αλ Καπόνε (το Τσίκαγο ντε) επέτρεψε μου να σε διορθώσω. Α320 της US Airways ήταν το πλωτό αεροπλάνο. Ευελπιστώ σε ένα καλό ταξίδι και σ' ενα trip report αντάξιο του παρόντος. (Δε θα περιέχει φωτο των γιων μου μιας και θα μείνουν ΕΔΩ με τους παππούδες τους, ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ).