Flight into History

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Το μυαλουδάκι σου κατεβάζει παιδαριώδεις ιδέες.Αν είχες δουλέψει σε αεροπορική εταιρεία θα ήξερες ότι όλα είναι μιά ματαιοπονία.Και εγώ όταν ήμουν 13 χρονών έτσι σκεφτόμουν.Μεγάλωσα όμως.Τώρα ξέρω πώς όποιος φτιάχνει αεροπορική εταιρεία θα βασιστεί στην εκμετάλλευση.Θα αφήσει απλήρωτο το προσωπικό για μήνες όπως έκαναν πχ Venus,Princess και θα τήν κλείσει αφού πρώτα κάνει μία γερή αρπαχτή.Στεναχωριέμαι όμως πού καταλαβαίνω πώς τόσα νέα παιδιά έχουν "τσιμπήσει" σε κάτι νήματα που ήδη έχουν κάνει χιλιάδες προβολές σε λίγους μήνες....και κάποιοι θα χαμογελάνε πονηρά μ' αυτό.
Πρέπει να πώ όμως ότι υποτίθεται πώς εδώ είναι φόρουμ "Φίλων τής Αεροπορίας". Ποιών φίλων ποιάς αεροπορίας; φίλος-φίδι πού λένε.Με εννόησες φιλαράκο-φιδάκι; Άντε να λουφάξεις τώρα και σύ και τα φιλαράκια σου.
 
Λίγες φορές είχα ταξιδέψει με την πΟΑ,αλλά έτυχε αυτές να εξαπλώνωνται σ'όλο το...φάσμα τού ιδιοκτησιακού της καθεστώτος-καί στον "Αρίστο" και στο κράτος.Διαφορές στην εξυπηρέτηση δέν είδα-μόνο μιά φορά,την τελευταία που ταξίδεψα,το καλοκαίρι τού 94 είχαμε καθυστέρηση στην αναχώρηση σε πτήση εσωτερικού και την ίδια αυτή φορά είδα δυστροπία από αεροσυνοδό (περιμέναμε επί ώρα μέσα στο αεροπλάνο,ντάλα μεσημέρι,με την πόρτα ανοιχτή και φυσικά χωρίς κλιματισμό και όταν ζήτησα ένα ποτήρι νερό,η "ηγουμένη" αρχικώς αρνήθηκε να μού φέρη διότι,όπως είπε,το απαγόρευε ο κανονισμός).Ολες τίς άλλες φορές,ΟΛΕΣ,απ'το 1970 που ήταν η πρώτη πτήση που θυμάμαι (είχα πετάξει και άλλες φορές τα προηγούμενα χρόνια αλλά ήμουν πολύ μικρός) μέχρι το 1994,η εξυπηρέτηση ήταν εφάμιλλη όποιασδήποτε άλλης ευρωπαϊκής εταιρίας:eek:n-time στα ωράρια,ποιότητα στα φαγητά,φιλικά πληρώματα καμπίνας,καθαρά και περιποιημένα αεροπλάνα.Εντάξει,το 1970 είχαν ασημένια μαχαιροπήρουνα και το 1990 είχαν πλαστικά,αλλά αυτά είναι μικρολεπτομέρειες.

Εχω την εντύπωση λοιπόν πως τελικά οι ρεμούλες και λαμογιές δέν γινόντουσαν τόσο στο προσωπικό "αιχμής" (ιπτάμενους,τεχνικούς και όσους τού "εδάφους" ερχόντουσαν σε επαφή με τους επιβάτες),αλλά στους άλλους (διοικητικούς,οδηγούς κλπ),τους θεωρούμενους "βοηθητικούς" υπαλλήλους.Δηλαδή εκεί που η ποιότητα τής δουλειάς δέν γίνεται αντιληπτή από τον επιβάτη.Ναί,είναι γεγονός πως αρκετοί πιλότοι (κυρίως απ'τους "παλιούς") έβαζαν και τους γιούς τους,αλλά και αυτοί οι γιοί περνούσαν εξετάσεις,εκπαιδεύσεις και τελικά άν δέν ήταν καλοί στην δουλειά τους η εταιρία τους έδιωχνε (έχω φίλους,γιούς πιλότων που και αυτοί δούλεψαν ώς πιλότοι στην πΟΑ και μού είχαν πεί πόσο περισσότερο άγχος είχαν να είναι σωστοί στήν δουλειά τους ακριβώς γιά να μήν εκθέσουν τους πατεράδες τους που είχαν φροντίσει να προσληφθούν-έστω και με το "μέσον" αυτό).Αντιθέτως,είχα διαβάσει δημοσιεύματα σε εφημερίδες τής εποχής που μιλούσαν γιά μαγείρους στο Catering που δέν ξέραν να βράσουν ένα αυγό ή γιά δακτυλογράφους που πληκτρολογούσαν με το ένα δάχτυλο,κλπ-και οι οποίοι προφανώς είχαν μπεί επίσης με μέσον αλλά δέν τους πολυένοιαζε να είναι σωστοί εργαζόμενοι.Και αυτοί είναι που έβαλαν τα λιθαράκια τους (μαζί με τα "χοντρά" φαγοπότια τών πολιτικών) γιά την άσχημη εξέλιξη τής πΟΑ.....

Και ένα εύθυμο περιστατικό:Τον Σεπτέμβριο τού 1973,ταξίδεψα οικογενειακώς στην Βαρκελώνη μέσω Ρώμης (το σκέλος Ρώμη-Βαρκελώνη το κάναμε με την Alitalia,που και αυτή τότε δέν ήταν Alixalia),με 727 (το -CBD,άν θυμάμαι καλά).Είμαι έξω απ'την μπροστινή τουαλέτα και περιμένω να βγή ο προηγούμενος-που μάλλον είναι δυσκοίλιος,γιατί αργεί χαρακτηριστικά.Περνά ο φροντιστής και με ρωτά "are you with the group?" (προφανώς εννοούσε κάποιο γκρούπ τουριστών που ταξίδευε στην ίδια πτήση).Τού απαντώ "no sir,I'm travelling with my family" και απομακρύνεται.Καθώς εξακολουθώ να περιμένω τον δυσκοίλιο,έρχεται και με βρίσκει ο αδελφός μου και κάτι μού λέει (στα Ελληνικά βεβαίως).Εκείνη την στιγμή ξαναπερνά ο φροντιστής από μπροστά μας,μάς ακούει και..."καλά,Ελληνας είστε;" με ρωτάει."Τότε γιατί πρίν μού μιλήσατε Αγγλικά;"."Μά αφού εσείς αρχίσατε",τού απαντάω....
 
Από την πρώτη λέξη του πρώτου post ήταν ολοφάνερο που θα οδηγούσε ένα τέτοιο θέμα με έναν τέτοιο τίτλο. Τα μηνύματα εκτός θέματος και οι αντεκλίσεις ξεκίνησαν με το καλημέρα. Όποιος πίστεψε ότι ένα τέτοιο θέμα θα εξελισσόταν σε ... ύμνο για την ΟΑ, μάλλον σκεφτόταν κάτι άλλο.
Δεν το βλέπω να ζει για πολύ ακόμα το topic αλλά το αφήνουμε λίγο ακόμα μπας και αλλάξει κάτι (χλωμό)
 
Αγαπητοί επιβάτες,
Σάς ομιλεί ο κυβερνήτης αυτής τής πτήσης.Περνάμε μία περιοχή με αναταράξεις.Παρακαλώ προσδεθείτε.
Προφανώς περνάμε από τη σκιά μιάς διπλής έκλειψης στό Σκορπιό και στον Αιγόκερω.Συμβαίνουν και στις καλύτερες εταιρείες.Σάς υπενθυμίζουμε ότι ό,σο η φωτεινή ένδειξη είναι αναμμένη να μη δώσουμε δικαιώματα γιατί ο σκοπός μου είναι ανεβάσω αεροπορικό υλικό και όχι να πλέξω το εγκώμιο της Ολυμπιακής,όπως κακώς καταλάβατε.Αν πάλι δεν συμφωνείτε,παρακαλώ να αποβιβασθείτε.Το νήμα αυτό θέλω να το θεωρώ προσωπικό μου.Κανείς δεν σάς υποχρέωσε να το επισκέπτεστε και ούτε να λερώνετε με τόσες λάσπες σαν ανεπιθύμητοι επισκέπτες.Θα προτιμούσα να το έχω κάπως σαν εκθεσιακό χώρο και δεν θέλω να διαβάσω άλλες απαντήσεις.(Αν συμφωνούν και οι συντονιστές θα έλεγα να μεταφέρετε όλα τα σκουπίδια στο Trash area εκεί όπου ανήκουν και να μού αφήσετε το πεδίο ελεύθερο).
 
Άμα δεν θες να σου λένε τίποτα οι άλλοι γράψε βιβλίο!
Το να ονειροπολείς και να απαντάς με χρησμούς, ζώδια και λοιπά ΔΕΝ δείχνει ότι αντιτίθεσαι στις διαπιστώσεις άλλων μελών αλλά είσαι ΤΟΣΟ τρομαγμένος απο την αλήθεια που μας αποφεύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι.
Μείνε λοιπόν στον κόσμο σου και λέγε ό,τι θες. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να μιλάμε ορθά, για να μην γίνουμε σαν κι εσένα, δηλαδή ονειροπαρμένοι και ρομαντικοί χωρίς αιτία...
(και χωρίς λεφτά αφού δεν θα έχουμε καμία ΟΑ να μας θρέψει)
 
Γιώργος Μάναρης":39egfofz said:
Το νήμα αυτό θέλω να το θεωρώ προσωπικό μου.... Θα προτιμούσα να το έχω κάπως σαν εκθεσιακό χώρο και δεν θέλω να διαβάσω άλλες απαντήσεις.
Μήπως καλύτερα να άνοιγες ένα blog ? Δες το http://www.blogspot.com !
 
Γιώργος Μάναρης":uipj0br9 said:
...παρακαλώ να αποβιβασθείτε. Το νήμα αυτό θέλω να το θεωρώ προσωπικό μου. Κανείς δεν σάς υποχρέωσε να το επισκέπτεστε και ούτε να λερώνετε με τόσες λάσπες σαν ανεπιθύμητοι επισκέπτες. Θα προτιμούσα να το έχω κάπως σαν εκθεσιακό χώρο και δεν θέλω να διαβάσω άλλες απαντήσεις.(Αν συμφωνούν και οι συντονιστές θα έλεγα να μεταφέρετε όλα τα σκουπίδια στο Trash area εκεί όπου ανήκουν και να μού αφήσετε το πεδίο ελεύθερο).

Ψάχνω εδώ και ώρα ένα κατάλληλο μουσικό υπόβαθρο για να ταιριάξει καλύτερα με το παραπάνω αριστουργηματικό κείμενο. ... για να δούμε. Τον παιάνα της 21ης Απριλίου 1967? Κάποιον αντίστοιχο από το ΨΝΑ?
 
thisisanepicthreadoj6.png
 
Γιώργος Μάναρης":uwkgt7fm said:
Θα προτιμούσα να το έχω κάπως σαν εκθεσιακό χώρο και δεν θέλω να διαβάσω άλλες απαντήσεις.

Κάτι σαν το ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α ένα πραμα. Να το στολίσεις με αεροπλάνα και να βάλεις τον εργατοπατέρα Πατέστο για διαχειριστή να σου διώχνει τις μύγες....(τους ενοχλητικούς συμφορουμίτες)..

Αφιερωμένο
http://www.youtube.com/watch?v=UNive5jpqx4

Υ.Γ. Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ Ε Κ Λ Ε Ι Σ Ε. Πάρ' το επιτέλους απόφαση.

To νήμα ξεκίνησε λάθος, προχώρησε ακόμα πιο λάθος και πλέον έχει καταντήσει γραφικό και κουραστικό. Οι διαχειριστές έδωσαν μια ευκαιρία, αλλά ο συγγραφευς το χαβά (γιολαρί) του.
 
Μπά,δεν το έκλεισαν ακόμα;Εντύπωση μού προκαλεί.Και έλεγα: Αυτό το Flight δεν θα προλάβει να προσγειωθεί στην Elbonia...Γιατί αυτό είναι το απωθημένο μου...
Άρα,προλαβαίνετε να πιείτε ένα χαμομηλάκι για τα νευράκια σας.Μπισκοτάκι;
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Top