LGRP/RHO Rhodes "Diagoras"

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
"...Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους κατά την διάρκεια της τελική φάσης απογείωσης ένιωσε ένα δυνατό τράνταγμα στο αεροσκάφος πιθανότατα κοντά στον έναν από τους δύο κινητήρες".
 
Μόλις ήρθε και μια QATAR για χάρη της Monarch ...
 
Ναι, το A320 A7-LAC που θα κάνει την BA8618 προς LGW.
 
8ο χειρότερο αεροδρόμιο στον κόσμο, 3ο χειρότερο στην Ευρώπη. :evil:

www.sleepinginairports.net
 
Άσκηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο της Ρόδου σε αεροσκάφος της ΟΑ (sx-bir) με εμπλεκόμενους όλους τους φορείς. Πολύς κόσμος σταμάτησε για να δεί τι συμβαίνει πιστεύοντας ότι κάτι σοβαρό συνέβη, ίσως λόγω του σημείου που στάθμευσε το αφος.
 

Attachments

  • unname5d.jpg
    unname5d.jpg
    487,9 KB · Προβολές: 4.559
Με συγχωρείς αλλά εγώ θα συμφωνήσω με την Fraport παρότι είμαι κατά ένα μέρος αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση.

Δηλαδή, αυτό το φαινόμενο να έχουμε μια "ζούγκλα" δίπλα από ένα αεροδρόμιο με ξεπερνά. Γιατί να υπάρχουν δέντρα και χορτάρια περιμετρικά του αεροδρομίου την ώρα που είναι όπως αναφέρετε επικίνδυνα για την ασφάλεια των αεροσκαφών και των επιβατών τους;
Δεν εννοώ να κοπούν όλα τα δέντρα σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων γύρω από το αεροδρόμιο αλλά εκεί που είναι ο φράχτης του κάθε αεροδρομίου.

Εμένα προσωπικά θα μου άρεσε να βλέπω ένα αεροδρόμιο περιποιημένο σε κάθε του πλευρά και μέσα οι χώροι πρασίνου που υπάρχουν στην πίστα και στον διάδρομο του εκάστοτε αεροδρομίου να είναι φυτεμένοι με γκαζόν και όχι με χορτάρια.
 
Στα αεροδρόμια εντός και περιμετρικά τους δεν διαλέγονται τα φυτά με κριτήριο τι είναι όμορφο η δείχνει περιποιημένο ή τι άρεσε στον αρχιτέκτονα, αλλά γίνετε μελέτη σχετικά με πτηνά. Δεν θέλουμε ούτε πολύ ψηλά φυτά γιατί θα φτιάξουμε κάτι σαν "υδροβιότοπο" (και θα μαζέψουμε πάπιες / χήνες / πέρδικες) αλλά ούτε και πολύ κοντά που θα τσιμπολογάν μικρότερα πουλάκια. Υπάρχουν ειδικοί ορνιθολόγοι/γεωπόνοι για αυτές τις μελέτες......
 
Στο αεροδρόμιο της Ρόδου, έχουμε κάποιες κατεδαφίσεις κτιρίων, όπως βλέπετε παρακάτω:

https://www.rodiaki.gr/article/390778/katedafish-ktiriwn-sto-aerodromio-diagoras-ths-rodoy

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ρ», η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας χορήγησε στη Fraport Greece τη σχετική άδεια για να κατεδαφίσει το διώροφο κτίριο της αστυνομίας, το ισόγειο κτίριο της γενικής αποθήκης, το διώροφο κτίριο της πυροσβεστικής και το ημιτελές κτίριο της πυροσβεστικής που βρίσκονται εντός του χώρου του αεροδρομίου πίσω από τον πύργο ελέγχου προς την πλευρά της κοινότητας του Παραδεισίου.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, καθώς αυτό το διάστημα λόγω της συνεχούς και αυξημένης λειτουργίας του αεροδρομίου δεν μπορεί να εκτελεστεί καμία εργασία.

Σημειώνεται ότι στη θέση του υπάρχοντος πυροσβεστικού σταθμού που θα κατεδαφιστεί, θα κατασκευαστεί νέος με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για να καλύψει τις ανάγκες και του νέου εξοπλισμού με τον οποίο εφοδιάστηκε το αεροδρόμιο «Διαγόρας».

Προσωρινά και μπροστά από τις εγκαταστάσεις αυτές έχουν τοποθετηθεί ειδικά στέγαστρα για τα πυροσβεστικά οχήματα.

Στον υπόλοιπο χώρο που βρίσκονται τα άλλα ημιτελή και εγκαταλελειμμένα κτίρια της αστυνομίας, προβλέπεται η κατασκευή άλλων υποδομών υποστήριξης της λειτουργίας του αεροδρομίου, που θα αναβαθμίσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους επιβάτες.

Ο γύρω χώρος στον οποίο βρίσκονται τα κτίρια αυτά, είναι στην κυριολεξία εγκαταλελειμμένος, και τα κτίσματα ερειπωμένα, ενώ τα δέντρα και η βλάστηση τα έχουν πνίξει.
 
Κάποια πρώτα έργα ολοκληρώνονται στο αεροδρόμιο Ρόδου

Σύμφωνα με στελέχη της Fraport Greece έχει ξεκινήσει και θα συνεχισθεί μία πολύ μεγάλη παρέμβαση για την αναβάθμιση όλων των τμημάτων του αεροδρομίου Ρόδου, των εμπορικών χώρων με νέο Duty Free, με νέα συστήματα διακίνησης αποσκευών και νέο φυλάκιο.

Στον εξωτερικό χώρο πραγματοποιείται αναβάθμιση στο διάδρομο προσγείωσης, στον τροχόδρομο και στα πεδία ελιγμών και στάθμευσης των αεροσκαφών, καθώς επίσης και ριζική ανακαίνιση του συστήματος ψύξης και κλιματισμού.

Παράλληλα στο «Διαγόρας», ολοκληρώνονται εργασίες ανακαίνισης μικρής κλίμακας στις τουαλέτες, στο χώρο αφίξεων στην παλιά πτέρυγα του αεροδρομίου. Οι τουαλέτες στον ημιώροφο της παλιάς πτέρυγας και στις πύλες εξόδου έχουν ανακαινιστεί όπως και οι τουαλέτες σε δύο σημεία στον νέο τερματικό σταθμό. Επίσης στη νέα πτέρυγα αυξάνονται τα σημεία ασφαλείας και ελέγχου από τέσσερα σε οκτώ, παρέμβαση η οποία λειτουργεί θετικά στη ροή επιβατών.

Από τον Ιούνιο λόγω της αύξησης της τουριστικής κίνησης, θα σταματήσουν οι παρεμβάσεις και θα συνεχιστούν τον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα τα έργα που θα εκτελεστούν περιλαμβάνουν την αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών με τη δημιουργία θέσεων power-in/push-back.

Πηγή:www.dimokratiki.gr
 
Top