AEGEAN - Domestic flights

• Thread starter Thread starter john
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Λόγω της πρόσφατης απεργίας των ναυτικών ξέμειναν στην Αθήνα ορισμένα σχολεία της Κω οπότε στράφηκαν στην Α3 για αεροπορική επιστροφή ζητώντας φτηνά εισιτήρια. Αν κατάλαβα καλά τι έχει παιχτεί, η αεροπορική έδωσε φτηνά ναύλα σε μερικά ενώ σε μια περίπτωση φέρεται να αρνήθηκε και τους έγδαρε κανονικά με αποτέλεσμα τις διαμαρτυρίες...
:arrow: http://www.aegeanews.gr/default.asp?id=27&lg_id=1&Records=Details&_id=404969

Mάλιστα...Και για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου και να το δω καθαρά εμπορικα το θεμα: και τι ειναι η Α3 φιλανθρωπικό ίδρυμα να "δωρίσει" σε 60+ ατομα εισιτήρια χαμηλού κόστους; Μηπως ειναι τσιφλικι των Κώων; Δεν φτάνει που την εφτυσαν και δεν έκλεισαν εξαρχής με αεροπλάνο,ζηταν και τα ρέστα απο πάνω.. :twisted: Και τι εννοούν ότι τα παιδιά δεν ειχαν αστυνομική ταυτότητα!!! :shock: Που πανε ξυπόλυτοι στα αγκάθια ετσι;...!Πως ειναι δυνατόν να ταξιδεύουν χωρίς ταυτότητα;...Και τι ειδους σποντα ηταν αυτη για την FR στην Ρόδο; Δλδ αν ειχαν πτήσεις για Κω με τη FR ποιος τους λεει ότι τελευταια στιγμή θα τους έβγαινε φθηνό εισιτήριο; Και πως θα κλειναν εισιτήριο χωρίς ταυτότητα; ή θα την παρακαλούσαν..για κοινωνικό έργο;...Δεν μπορω να ακούω κουλα.. :rant:

Το διάβασα και εγώ και έκανα το ίδιο σχόλιο με τον spotterakis. Απλά δεν υπάρχει ωριμότητα. Κρίμα :wall:

Βασικά, τα σχολεία στράφηκαν στα ΚΤΕΛ αλλά και στον ΟΣΕ όμως δεν τους εξυπηρέτησαν ενώ έπεσε ως πρόταση να πάνε και γονείς με τα ΙΧ τους να τα φέρουν αλλά αντέδρασαν οι κακομαθημένοι γονείς... :P

Την επόμενη φορά που θα αποκλειστώ και εγώ λόγω απεργίας, χιονιά ή απλά επειδή ξέχασα το διαβατήριο μου θα στείλω και εγώ γράμμα στον Βασιλάκη για evacuation. Θα πέσουν μηνύσεις λέμε... :banana: :wall: :banana:

Μην το συζητάς και εγώ τα Χριστούγεννα που με παράτησε η Alitalia στο Heathrow στον Βασιλάκη έστειλα γράμμα διαμαρτυρίας γιατί δεν με δεχτήκαν στη Α3, ήταν τάχα fully booked. Μα τι θράσος, λες και τι ζήτησα; Ας αφήναν μια αεροσυνοδό στο Λονδίνο βρε αδελφέ. Είχα και ταυτότητα εεε.

Έλα τώρα, αρχίσαμε τις υπερβολές. Κανείς δεν ζήτησε να πετάξει τζάμπα, απλά ζήτησαν καλύτερη τιμή -και δικαίωμά τους- κι ακόμη κι αυτές που έβγαζε η ιστοσελίδα της Α3 last minute δεν τους δώθηκαν -και δικαίωμα της Α3- με το πρόσχημα της ταυτότητας. Κλάιν μάιν δλδ...
Υπήρξε άμεση κινητοποίηση του συλλόγου γονέων και επικοινωνώντας με τους υπεύθυνους της εταιρείας διευκρινίσθηκε ότι πρόκειται για μαθητές που δεν είχαν την πολυτέλεια παραμονής στην Αθήνα δύο και τρεις επιπλέον μέρες και έγινε ιδιαίτερα έκκληση για αίσθημα κατανόησης από την πλευρά τους σχετικά με το κόστος μεταφοράς. Εισπράξαμε την κυνικότατη απάντηση 145 ευρώ το κάθε παιδί και κάθε συνοδός. Δηλαδή 145 Χ 61 = 8,845 ευρώ. Διευκρινιστικά ενημερώνουμε ότι την ίδια στιγμή υπήρχαν στο site της εταιρείας μεμονωμένα εισιτήρια των 50, 60 και 70 ευρώ.
Το ότι όμως τα παιδιά δεν είχαν αστυνομικές ταυτότητες καθιστούσε αδύνατη την έκδοση μεμονωμένων εισιτηρίων.
Τα υπόλοιπα που αναφέρουν οι γονείς είναι λιγάκι τραβηγμένα αλλά πάνω στην αγανάκτηση τα ειπαν, άλλωστε σε ελληνικό αερομεταφορέα απευθύνθηκαν κι όχι σε Ιρλανδικό που μάλιστα έδωσε 45Ε εισιτήρια σε άλλους 140 μαθητές που ξέμειναν...

Γνωρίζει κάποιος φίλος γιατί καθυστέρησε σήμερα η Α3 322(προς Ηράκλειο) περίπου 45 λεπτά;

Έχει κανεις μια πρώτη εικόνα απο το impact της εισόδου της FR στα δρομολόγια εσωτερικού; Έχω την εικόνα (εντελώς χωρίς στοιχεία) ότι δεν δέχθηκε πολυ ισχυρό πλήγμα... Ειδικά αν κρίνω απο τις τιμές της που υποχώρησαν μεν αλλά πολύ μαζεμένα

Ας μην ξεχνάμε πως με την ανακοίνωση της Ryanair έγινε major restructure στα δρομολόγια εσωτερικού (τα είχα γράψει εδώ) με μειώσεις συχνοτήτων αλλά και αλλαγές τύπων αεροσκαφών. Στα Χανιά νομίζω είναι ιδιαίτερα αισθητή η μείωση καθώς 5/7 μέρες της εβδομάδας εξυπηρετούνται με 3 πτήσεις (1 με Q400, 2 με A320), το οποίο ισοδυναμεί με λιγότερη προσφορά θέσεων απόση το χειμώνα (3 πτήσεις καθημερινά με Α320) και μην πιάσουμε καν την εποχή προ-γράμου-ΟΑ-Α3.

Το σημαντικό είναι ότι έχει επέλθει μία σχετική μείωση των τιμών την οποία υποβοηθούν και οι υψηλές πληρότητες λόγω του μικρότερου αριθμού προσφερόμενων θέσεων. Μέχρι τώρα, γιατί το καλοκαίρι προβλέπω να παίζουν full-Y ναύλοι αβέρτα!