Aegean / Olympic Air ATR42/72

• Thread starter Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Aegean ξανά με ATR72

aas59":2f86crl3 said:
rotomano":2f86crl3 said:
1) η τεχνογνωσία για τα 747, έχει επανέλθει λόγω της ΗΙΑ και του στόλου των 747

Εξαρτάται τι εννοεί κανείς "τεχνογνωσία".
Aν π.χ θεωρείται τεχνογνωσία το "σφιχτό" παρκάρισμα πολλών 747 στο LGAV τότε ναι !!!
Άλλη τεχνογνωσία δεν βλέπω αφού η ΗΙΑ τα Heavy Maintenance τα κάνει στην Ινδονησία

Ξεχνάς τα ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ πληρώματα καμπίνας και τους πιλότους (με βάση την ΑΘΗΝΑ) !

ΥΓ 1 : Σχετικά με το παραδειγμα της ΕΑΖΥΤΖΕΤ, δεν έγινα κατανοητός, δεν το ανέφερα για να πείσω ότι τα ελικοφόρα έχουν μέλλον, αλλά για να σημειώσω ότι οι εταιρείες ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ κατέφεραν να ξεπεράσουν εταιρείες κολοσσούς σε πολλά επίπεδα , επειδή ακριβώς οι περισσότεροι πελάτες-επιβάτες προτιμούν τους φθηνότερους ναύλους.

ΥΓ 2 : Εννοείται ότι τα ελικοφόρα είναι φθηνότερα για την εταιρεία στις μικρές διαδρομές [και όχι απαραίτητα για τον επιβάτη: πχ διαδρομή LONDON City -> AMS Schiphol με ελικοφόρα αλλά με πανάκριβους ναύλους με KLM ] , και ότι ένα 747 ακόμα και σε Αθήνα - Θεσσαλονικη έχει το φθηνότερο λόγο κόστος/επιβάτη ΕΑΝ η εταιρεία καταφέρει και το γεμίσει !

Συμπερασματικά, νομίζω πως το παρόν thread ξεκίνησε για να απαντηθεί η ερώτηση γιατί η Aegean επαναφέρει τα ATR72 σε αντικατάσταση μικρών ΤΖΕΤ ;. ΚΑι νομίζω ότι η απάντηση είναι μία: επειδή είναι φθηνότερα, κυρίως σε καύσιμα [ Ενδεχομένως να είναι φθηνότερα και για άλλους λόγους πχ πληθώρα εκπαιδευμένων πληρωμάτων άρα χαμηλό κόστος εκπαίδευσης, χαμηλότερα τέλη αεροδρομίων , χαμηλότερα κόστη σέρβις και ανταλλακτικών , κα].

Μα νόμιζα αυτό το συμπέρασμα (το ότι δηλαδή η aegean αντικαθιστά με τα ATR τα RJ) βγήκε μέσα σ'αυτό εδώ το thread. Το να έρχονται για να συμπληρώσουν τα RJ μου φαίνεται πιο λογικό. Άλλωστε πρόκειται για δύο μόνο leased ATR. Εκτός αν δεν εννοείς αυτό, γιατί στο post σου δεν αναφέρθηκες συγκεκριμένα στα RJ.

H συζήτηση εδώ είναι για τα ATR72 της A3 και όχι για τη χρήση ελικοφόρων γενικότερα στην Ελλάδα ή διάφορα άλλα off topic (περί Βενιζέλου, 747, EasyJet). Αν θέλετε να συνεχίσετε μια τέτοια συζήτηση ας ανοίξουμε ένα άλλο topic στα "Γενικά Θέματα" ώστε να μην αναλωνόμαστε με τέτοια γενικότερα θέματα στο συγκεκριμένο topic.

Και επί τη ευκαιρία, να και μια φωτογραφία των 2 ATR72 της Α3 μετά τη συγχώνευσή της με της Air Greece.
http://www.airpics.net/photo/SX-BAO-ATR ... lines/7228
Θεωρώ ότι το livery θα παραμείνει ακριβώς το ίδιο (χωρίς βέβαια τους τίτλους "Air Greece") :wink:

M!ke":21hvuofa said:
Μα νόμιζα αυτό το συμπέρασμα (το ότι δηλαδή η aegean αντικαθιστά με τα ATR τα RJ) βγήκε μέσα σ'αυτό εδώ το thread. Το να έρχονται για να συμπληρώσουν τα RJ μου φαίνεται πιο λογικό. Άλλωστε πρόκειται για δύο μόνο leased ATR. Εκτός αν δεν εννοείς αυτό, γιατί στο post σου δεν αναφέρθηκες συγκεκριμένα στα RJ.

Από ότι κατάλαβα από το thread μιλάμε για σταδιακή αντικατάσταση των τζετ της ΑΙΓΑΙΟΥ με ελικοφόρα, σταδιακή στην αρχή και μετά πλήρης ;;;;
Ή όχι ;;;

Μάλλον δεν κατάλαβες...

Ναι,rotomano,παρηγγειλαν 25-ποσα-ειναι Α320/321 για να τα αντικαταστησουν με ελικοφορα ενα χρονο μετα... :lol:

Να το πρωτο βαμμενο στο Shannon:
http://www.skyliner-aviation.de/viewpho ... picid=5934
Βλεπω ενα "operated by Swiftair" εκει μπροστα η μου φαινεται??? :wink:

seven4seven":xz24081s said:

Η δε ισπανική σημαία παραπέμπει σε ένδοξες εποχές Hola. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η ΟΑ!

seven4seven":28n1jisi said:
Ναι,rotomano,παρηγγειλαν 25-ποσα-ειναι Α320/321 για να τα αντικαταστησουν με ελικοφορα ενα χρονο μετα... :lol:

Να το πρωτο βαμμενο στο Shannon:
http://www.skyliner-aviation.de/viewpho ... picid=5934
Δεν σου φαίνεται..όντως τα ATR θα πετάνε με ξένο πλήρωμα. Πρώτα είχαμε την OAir-Flybe και τώρα Α3-Swiftair.. :great:

Τελικά τα atr είναι 200άρια ή 500άρια? Νομίζω στην ουρά γράφει 72-200 αλλά οι μηχανές είναι από 500άρια....