Ακυρώσεις πτήσεων

• Thread starter Thread starter Kyriakos Sahinidis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Λογικά αν δεν είναι γεμάτη η πτήση που θα γινόταν με α340, θα γίνει με 737, εκτός κι αν κάνουν δύο πτήσεις.(δύσκολο) Πάντως α340 δε έχω δει στο LGW (της Ολυμπιακής εννοώ) αλλά ελπίζω να μη βάλει το αρχαίο tristar!

Τώρα που με ξαναδιαβάζω δεν ήμουν σαφής.

Το 340 ήταν να εκτελέσει την ΟΑ269 η οποία τώρα θα γίνει στις 1500 με 734 και θα εκτελεστεί και η ΟΑ1271 στις 2000 με το SXBLC για LGW. Προφανώς το περίσσευμα του 734 της ΟΑ269 θα πάει με την 1271. ΕΛπίζω να είναι Πιο clear now

http://195.167.2.141/OA_eServices/DeparturesEngOA.aspx

Τελικά βλέπω στο schedule πως υπάρχει πτήση για LHR στις 15.00:

OA 269 London Heathrow 1500 BKX

αλλά υπάρχει και στις 20.00 για LGW, εκεί που με έβαλαν τελικά. Αρα μάλλον έσπασαν την πτήση στα δύο για να χωρέσει σε 737. Δείχνει πως είναι με SX-BLC. Τώρα αν δω κανά fokker 50, το σπίτι μου είναι κοντά. :lol: (πλάκα κάνω, έχω μπει και σε τέτοιο)

ΟA 1271 LGW 2000 BLC

Δεν έχω χρόνο να γράψω πολλά για το μπάχαλο που γινόταν στο Βενιζέλος με τις πτήσεις για LHR (19.15 K 20.25 η δεύτερη με την καθυστέρηση) αλλά τι να πω που μου λέει η άλλη στο γκισέ "Για Gatwick? Γρήγορα γρήγορα! (ήταν 19.20 ενώ εφευγε 20.00 οπότε γιατί η βιασύνη έλεγα.. Και περίμενα και μια ώρα στην ουρά για να εξυπηρετηθούν αυτοί των 19.15 για LHR)

Και τέλος πάντων πάω στις 19.30 στην Α13 όπου δε βλέπω κανένα αεροπλάνο στο βάθος και λέω ε,όπου να ναι θα έρθει... Κι ακούω εναν κύριο να λέει πως μας έχουν εδώ και περιμένουμε και θα μας πούνε στις 21.45 τι θα γίνει γιατί το αεροπλάνο έχει κάποιο πρόβλημα?!

Εκει δεν άντεξα, θα έπρεπε να δώσω και >65 pounds για ταξί αφού δε θα προλάβαινα το τελευταίο τρένο και κατέβηκα και άλλαξα το ticket για την Τετάρτη στις 13.30 (αν έχουν φτιάξει το α340 φαντάζομαι! πάντως δεν πλήρωσα για την αλλαγή) προς LHR μιας και όλες οι άλλες ως τότε ήταν overbooked. Κοιτάζω τώρα και το live schedule της ΟΑ και η 1271 έφυγε στις 23.00, δηλαδή θα έφτανα στις 01.00... :roll:

To θέμα της πτήσης ΟΑ 269 απασχολεί σημερινό σημείωμα της Ελευθεροτυπίας (και τελειώνει με ένα ατυχές, προεκλογικής υφής σχόλιο του συντάκτη...).

Ναί, η κυβέρνηση αποφάσισε να προξενήσει η ίδια την βλάβη στον κινητήρα για την οποία διαβάσαμε σε αυτό το φορουμ και η οποία είναι η αιτία για το αλλαλούμ, ώστε να μπορέσει να κλείσει ευκολότερα η ΟΑ.

Μα είναι δυνατόν να διαβάζουμε τέτοιες αρλούμπες?

Πάνω απ'όλα η ασφάλεια. Και το λέω εγώ που και ταλαιπωρήθηκα και άλλαξα και το εισητήριο για Τετάρτη. (αλλά το ξαναλέω, χωρίς οικονομική επιβάρυνση)

Βέβαια σήμερα μου έκαναν κάποια τηλέφωνα από τις ΟΑ λέγοντάς μου ότι χτες είχα non-show (ενώ είχα κάνει check-in αλλά αφού είδα τη μεγάλη καθυστέρηση δε μπορούσα παρά να αλλάξω το εισητήριο) και πως το εισητήριο επιστροφής (13Δεκεμβρίου) δεν ισχύει, συν το ότι δε με έχουν στο σύστημα για την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, ενώ εγώ το εισητήριο το άλλαξα με το που έφυγα από την πύλη και κατέβηκα κάτω στο γκισέ των ΟΑ δίπλα στις αφίξεις και φυσικά έχει αυτοκόλλητο που γράφει 5 Σεπ 13.30 και πάνω του σφραγίδα των ΟΑ. Βέβαια τους είπα κάνετε ό,τι θέλετε αλλά εγώ την Τετάρτη ταξιδεύω και τελικά μου είπαν αν μπορώ να περάσω από το αεροδρόμιο δύο ώρες πριν την πτήση για να το επικυρώσουν κτλ... :roll:

Βλέπω πως η 265 για LHR έχει νέα ώρα (21.05 αντί για 19.15) και θα γίνει με το DFC. Νόμιζα πως η 265 γίνεται με 737.

yannis_b":3jyj7hcx said:
Βλέπω πως η 265 για LHR έχει νέα ώρα (21.05 αντί για 19.15) και θα γίνει με το DFC. Νόμιζα πως η 265 γίνεται με 737.

Το DFC έρχεται καθυστερημένο (ΕΤΑ 2115 αντί 1725) από CDG. Αμφιβάλλω αν θα καταφέρει να φτάσει στο LHR και να φύγει πριν αυτό κλείσει..

Όσον αφορά στη 265 όλο το καλοκαίρι εκτελείται σχεδόν αποκλειστικά με 340 ή AB6. Το 734 είναι εξαίρεση του κανόνα.

Εχεις δίκιο. Μου έμεινε σαν εντύπωση από το χειμώνα.

Ηδη το άλλαξαν σε 22.30 από 21.05.