Απαράδεκτο προσωπικό απο τις ΟΑ

• Thread starter Thread starter AiR_MaNiAc
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
747lover" αυτό που θέλω ακόμα να θυμήσω είναι το περιστατικό στην ΟΑ417 το 98' από Κάιρο για Νέα Υόρκη με στάση στην Αθήνα που πέθανε ένας γιατρός γιατί δεν άντεχε το τσιγάρο. Μετά πώς περιμένουν να κρατήσουν τους πελάτες? :evil:[/quote said:
Το προσωπικό κάπνιζε ή οι επιβάτες;Ο γιατρός είχε ζητήσει θέση μη καπνιστών;

ο επιβάτης δε μπορούσε το κάπνισμα και ζήτησε θέση μη καπνιζόντων, αλλά η θέση του ήταν λίγες σειρές πίσω από τους καπνίζοντες και ζήτησε να αλλάξει θέση γιατί θα πέθαινε, αλλά το πλήρωμα -υπήρχαν κενές θέσεις- του αρνήθηκε και πέθανε εν πτήση...

Αναφέρεστε στο συμβάν της 4ης Ιανουαρίου 1998.
Είναι το υπ'αριθμόν 4 στη σχετική λίστα.
Ο άτυχος επιβάτης καθόταν σε μη διακριτό χώρο, τρεις σειρές πίσω από τους καπνιστές.
Ζήτησε να αλλάξει θέση και να καθίσει σε μία από τις 11 ελεύθερες θέσεις, αλλά φεύ...

747lover":2zb2tef2 said:
ο επιβάτης δε μπορούσε το κάπνισμα και ζήτησε θέση μη καπνιζόντων, αλλά η θέση του ήταν λίγες σειρές πίσω από τους καπνίζοντες και ζήτησε να αλλάξει θέση γιατί θα πέθαινε, αλλά το πλήρωμα -υπήρχαν κενές θέσεις- του αρνήθηκε και πέθανε εν πτήση...

Αν είχε κενές θέσεις κανείς δε θα του αρνείτο να πάει να κάτσει εκεί εφόσον ήταν στην ίδια κατηγορία τιμής.Διάβασα το σχετικό θέμα.Πάντως δεν θα είναι και απίθανο να μην έγινε ποτέ αίτημα για αλλαγή...

Και μιας και έχει τύχει να έχω προσωπική εμπειρεία, να 'καταθέσω' κι εγώ το τί μου συνέβη:

πτήση BOS - ATH, χειμώνας 96. Βρισκόμουν στην τελευταία τριάδα (θέση C) του τμήματος 'μη καμπιζόντων'. Ακριβώς από πίσω μας, στην πλάτη δηλαδή της τριάδας καθισμάτων, υπάρχει πόρτα, και αναδιπλούμενα καθίσματα για χρήση από το πλήρωμα. Βρισκόμασταν στη φάση επιβίβασης, και τρείς αεροσυνοδίνες, καθισμένες στα αναδιπλούμενα, το τσιγαράκι τους.
Στη θέση Β καθόταν μια κυρία Αμερικανίδα, και στην Α το παιδί της. Ζήτησε ευγενικά να σταματήσουν οι 'κυρίες' το κάπνισμα, μιας και είχαμε ντουμανιάσει. Οι 'κυρίες' αυτές αρνήθηκαν αγενέστατα. Στην επιμονή της επιβάτιδας να σταματήσουν, οι 'κυρίες' φώναξαν την επικεφαλής του πληρώματος, η οποία με στύλ 10 αρχόντων 'εξήγησε' στην ταλαίπωρη επιβάτιδα πόσο 'άδικο' είχε να παραπονιέται, μιας και οι 'κυρίες' αεροσυνοδίνες δεν βρισκόταν στο χώρο μη καπνιστών.

'Ηταν η τελευταία φορά που πέταξα με ΟΑ.

όπως είπε σωστά ο george_a ήταν η τελευταία φορά που πέταξα με ΟΑ έτσι και εγώ δεν έχω σκοπό να ξαναπετάξω με ΟΑ.
Τελευταία φορά 17/4/07 από LHR για ATH

george_a ανέφερες το συμβάν στο αρμόδιο τμήμα της εταιρείας εγγράφως;Ή μήπως σκέφτηκες "έλα μωρέ θα χάσω το χρόνο μου";Εγώ θα τους/τις είχα ξεσκίσει.Η καταγγελία στην εταιρεία αλλά και στις αρμόδιες υπηρεσίες όπως η ΥΠΑ θα έπεφταν βροχή...Και να είσαι σίγουρος ότι αν μου συμβεί χάλια συμπεριφορά,θα το κάνω...Όσο για τον 747lover που είπε ότι δεν θα ξαναπετάξει με Ο.Α,να πω ότι η Ο.Α έχει πολλούς ευχαριστημένους πελάτες και φαίνεται σε κάθε πτήση της,όσο και αν προσπαθούν τα ΜΜΕ να την ξεφτυλίσουν...Άλλες εταιρείες δε θα πέταγαν ελλείψει κόσμου....

imaginas":1jnbi6io said:
...Άλλες εταιρείες δε θα πέταγαν ελλείψει κόσμου....
συμφωνώ άλλες εταιρείες δεν θα πέταγαν αλλά όπως είπες 'άλλες'. η ΟΑ έχει ένα τεράστιο έλλειμα και κανονικά χωρίς το κράτος θα έπρεπε να είχε κλείσει!

Το έλλειμμα το κράτος το δημιούργησε.Αυτό όριζε και ορίζει τις διοικήσεις...Εγώ αναφέρομαι στην ύπαρξη της Ο.Α παρά το "θάψιμο" που της ρίχνουν,τα ΜΜΕ,και παρολαυτά έχει επιβάτες...Αλλά σε "άλλες'" δεν τολμούν να κάνουν κριτική διότι θα πάνε οι μηνύσεις σύννεφο..

imaginas":n2nol5k0 said:
george_a ανέφερες το συμβάν στο αρμόδιο τμήμα της εταιρείας εγγράφως;Ή μήπως σκέφτηκες "έλα μωρέ θα χάσω το χρόνο μου";Εγώ θα τους/τις είχα ξεσκίσει.Η καταγγελία στην εταιρεία αλλά και στις αρμόδιες υπηρεσίες όπως η ΥΠΑ θα έπεφταν βροχή...

Υπάρχουν δύο ειδών εταιρείες: αυτές που θεωρούν τα παράπονα των πελατών ευλογία, γιατί έτσι θα διορθώσουν τα κακώς κείμενα, και οι εταιρείες που απλώς τα θεωρούν μπελά. Οι πρώτες είναι αυτές που θαυμάζω, και είναι πραγματικά άξιες. Τώρα, γιατί έχω την ...ελαφρά υποψία ότι θα πήγαινε ο χρόνος μου χαμένος αν καθόμουν να ανέφερα το συμβάν;

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν αργότερα η ΟΑ κατάργησε το κάπνισμα εν πτήσει (τελευταία από όλες τις Ευρωπαϊκές εταιρείες), στη σχετική ανακοίνωση ανέφερε ότι αυτό το κάνει επειδή το επιβάλλει η ΕΕ - και όχι επειδή αυτό πρέπει να γίνει για την υγεία των επιβατών!!!! Η νοοτροπία τους είναι τόσο άρρωστη που το αυτί τους δεν ιδρώνει...